Inlägg från: Anonym (Allt är inte en diagnos) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Allt är inte en diagnos)

    Är min sambo narcissist?

    Kort sagt, nej. Det finns en hel del narcissister men samtidigt är de så pass få att hon antagligen inte är det. Det räcker inte med att man använder sig av samma metoder som en sådan person och det krävs en del samtal med t ex psykolog för att svara på din rubrikfråga.

    Så, nu när vi kan släppa den biten kan vi prata om vad du behöver göra nu, och det är rätt enkelt. Naturligtvis måste du göra dig fri från henne. För det första, se till att gömma saker du verkligen värdesätter hos någon kompis eller liknande. Vem vet hur hon reagerar när hon inser sanningen...

    Sedan måste hon ut. Ska du bo med henne för att vara snäll....? Hur länge då...? Hur länge tycker du hon ska bo hos dig tills det är ok att hon ska flytta igen...? Nej, glöm det. Hon ska ut på en gång, innan hon blir för bekväm. Du behöver inte bara muntligen men också skriftligen ge henne meddelande om att hon ska flytta ut, tre månader är kutym men ingen skyldighet från din sida. Mail eller sms är bra, helst om hon skickar ett svar på det. Var beredd på att hon kan ställa till med rätt mycket under den tiden om hon blir aggressiv, var beredd på att kanske behöva ringa polisen isf.

    Anledningen att du måste ge henne skriftlig uppsägelse är för att det är bevis. Med hjälp av det kan du sedan be Kronofogden om handräckning, det kan ta tid men till slut åker hon ut vare sig hon vill eller inte. Kom ihåg att se till att hon verkligen också kontaktar Skv och anmäler sin flytt så hon inte är skriven hos dig längre.

    När hon sedan äntligen flyttar förklarar du att ni inte kommer ha med varandra att göra, om hon börjar trakassera dig säger du till att du kommer att kontakta polis om hon fortsätter, sedan blockerar du henne.

  • Anonym (Allt är inte en diagnos)
    Anonym (Allt är inte en diagnos) skrev 2021-08-04 17:13:21 följande:

    Anledningen att du måste ge henne skriftlig uppsägelse är för att det är bevis. Med hjälp av det kan du sedan be Kronofogden om handräckning, det kan ta tid men till slut åker hon ut vare sig hon vill eller inte.


    Obs - Polisen kommer inte att ha något som helst med detta att göra, det är Kf du måste gå genom. Om de sedan använder polis är en annan sak men du kan alltså inte kontakta dem och be dem slänga ut en person från deras eget hem. Du behöver inte kontakta advokat, det finns massor med info om detta online, kontakta bara Kf om du märker att hon inte kommer flytta när slutdatum närmar sig.
  • Anonym (Allt är inte en diagnos)
    Anonym (Kämpar varje dag) skrev 2021-08-04 17:21:06 följande:

    Ja, jag håller ju med allt du säger egentligen.


    Dels att det kan gå illa på alla möjliga sätt. Även att det spelar ingen roll vad som ligger bakom beteendet. 


    Och även egentligen att hon ska ut. Mitt problem är att hon känner många personer i min lilla stad. Hon är även väldigt skicklig på att få andra att tro på saker hon säger. När vi inte var tillsammans så upplevde jag att jag fick många sneda blickar på stan och även att det pratades bakom min rygg.  

    Det smidigaste jag skulle önska var att hon flyttar frivilligt. Varför bo ihop med många som det inte funkar med eller som inte vill vara tillsammans med en!?


    Så här, hon får snacka skit hur mycket hon vill. Normala människor ser igenom det, och de som inte gör det, vill du verkligen ha dem som vänner...? Hon kommer visa sanningen helt på egen hand, genom sitt eget beteende så oroa dig inte för den biten.

    Ja precis, men dels kan det vara krångligt för henne att hitta en bostad, dels lär hon inte kunna acceptera det rent mentalt till att börja med, så var beredd på motstånd.
  • Anonym (Allt är inte en diagnos)
    Anonym (Kämpar varje dag) skrev 2021-08-04 17:39:17 följande:

    Du har rätt om det här med skitsnacket! De flesta vettiga personer ser igenom det. Samtidigt tyckte jag det var en dubbel kränkning när jag ställde upp så oerhört mycket på henne och man får arga blickar och skitsnack riktat mot sig när jag verkligen försökt ställa upp. Det gjorde mig mycket ledsen och besviken på vissa.

    Men det jag nog är mest orolig för är att det kan bli våldsamt och även som du är inne på att hon kan börja förstöra saker om jag avslutar. 


    Nä, det är som att hon inte förstår. Det har varit bråk 65 dagar i rad men när jag frågar henne om hon tycker att vi har det bra så verkar hon tycka det!?? Till sin väninna sa hon att det hade varit en fantastisk tid fram till ett bråk i helgen. Medan jag undrade vilken planet hon befann sig på.


    Jag skickar dig mentala styrketankar till att börja med, det här är en tuff situation.

    Som sagt, göm undan allt du är rädd om. Familjeminnen, fotoalbum, resesouvenirer, allt. När det gäller en instabil person så tar man hellre det säkra före det osäkra. Men ta inte undan konstiga saker, som t ex om du har en x-box du sitter med ofta, då kommer hon börja undra. Och om hon reagerar på det andra kan du skylla på att din morsa ville titta på grejerna eller nåt.

    Ja seriöst... Det kan man undra. Eller så ljuger hon, för sig själv, för sin vän...
    Anonym (Kämpar varje dag) skrev 2021-08-04 17:49:03 följande:

    Vill bara lägga till en sak om skitsnacket. Att jag kanske inte riktigt håller med i det du skriver gäller i en liten stad/ort. 


    Det hon säger om sin exman är att han misshandlade henne. Det kan vara sant men jag skulle inte bli förvånad om det är en lögn. Och hur kul skulle det vara att bli brännmärkt som en kvinnomisshandlare. 

    En kompis till mig gav sin flickvän en örfil för 20 år sedan och är fortfarande känd som kvinnomisshandlare. 


    Ingen fara, jag förstår. Är själv uppvuxen i en rätt liten stad där de flesta känner varandra. Kan bränna både vänskaper och jobbtillfällen om man har otur med en sån där sak.

    Det du kan göra är att förekomma henne. Börja berätta för dina närmaste vänner hur ni har och har haft det. Rent psykologiskt ligger det också till så att den story man hör först är den man tror mest på, fundera på det en stund. Sen ska du så klart inte snacka vitt och brett om det här, men om några månader när saken ska avgöras och hon sedan sätter igång med lögner, då kommer dina vänner backa upp dig inför andra och säga "Näe så är det inte alls, han har redan berättat för länge sen hur hon håller på. Hon ljuger som en häst travar, tro inte på henne."
  • Anonym (Allt är inte en diagnos)

    Och se till att byta pinkod till din telefon samt nytt lösen till din dator och dina sociala media! Då kan du lägga inspelningarna på datorn också som backup, gärna till en molntjänst. Ha allt låst!

  • Anonym (Allt är inte en diagnos)

    Skönt att det går framåt ts! Men en fråga, där ni bor nu är en köpt lägenhet som du skaffade innan ni flyttade ihop eller? Och hur lång tid tog det innan ni flyttade ihop? Och hur länge har ni bott ihop? Jag försöker fundera ut om hon kan tänkas kräva dig på att bli utköpt genom att kräva bodelning t ex.

  • Anonym (Allt är inte en diagnos)
    Anonym (Kämpar varje dag) skrev 2021-08-12 19:40:58 följande:

    Att jag köpte lägenheten när jag inte var ihop med henne och inte alls hade någon kommunikation samt att vi har ett samboavtal gör det bara märkligt att hon trycker på agendan att jag skulle köpt lägenheten till oss båda. Men det kan också som sagt bara vara ytterligare ett sätt att dra igång ett bråk. 


    Men så skönt att hon åtminstone inte kan försöka hävda nån rätt till lägenheten, eller del av värdet för den!
  • Anonym (Allt är inte en diagnos)
    Anonym (Kämpar varje dag) skrev 2021-08-12 21:39:31 följande:
    Ja, det känns skönt. Jag har betalat allting själv.

    Så jag vet inte riktigt varför hon försöker få det till att jag skulle köpt den till oss båda. Men det är hela tiden diskussioner om ditt och mitt som hon inleder. Jag ville just undvika den typen av diskussioner vilket var en av anledningarna till att jag ville ha ett samboavtal.
    Akta så hon inte spelar in era samtal bara, jag skulle inte lita på en sån person längre än jag kan kasta henne, och det är inte många cm.
  • Anonym (Allt är inte en diagnos)
    Anonym (Kämpar varje dag) skrev 2021-08-13 08:29:02 följande:
    Det är en tanke jag haft att hon skulle kunna spela in samtal, t ex där hon försöker få mig att säga att jag köpte lägenheten till oss båda.

    Kan man med att "bryta sig in" i någons mobil, rota i papper och anteckningar, läsa dagböcker med mera så är steget inte långt till att "klippa och klistra" ihop inspelningar.
    Precis min tanke också.

    Jag tror inte hon är så tekniskt lagd att hon skulle fixa ihop det och det borde också höras på ljudet att det är hopklippt och inte ett naturligt samtal, ifall nån skulle hjälpa henne.

    Tänkte på det du skrev ovan, att oavsett vad som är fel med henne så är det klart hon inte ändrat sin personlighet på ett par dagar. Hon har ÅR av arbete framför sig innan hon blir normal, tyvärr. Och det är utan diagnos! Har hon verkligen nånting så krävs självinsikt, terapi, ev medicinering och ffa vilja att förändras, och om hon skulle ha nåt så skulle hon aldrig bli kvitt det heller, däremot kanske kunna hantera ett liv annorlunda.
Svar på tråden Är min sambo narcissist?