Inlägg från: DomkallarmigS |Visa alla inlägg
  • DomkallarmigS

    Nyligen haft MA/MA - försöka igen

    Dalarna91 skrev 2021-10-05 20:59:09 följande:

    Det gick på 3e gången. Trodde det skulle gå längre. Försökte ca 9 månader med exet utan det gick, en jävla tur idag.

    Men hoppas det går fort denna gång och man slipper något mf. När det hände så va det såklart jätte tråkigt och jag grät. Men kom fort över det i princip samma kväll. Va bara vecka 5 och va lättad att vi kan bli gravida. Försöker tänka så och då känns det lättare.


    Ja nu borde det vara våran tur tycker man! Jo det är ju ändå positivt att man kunde bli gravid precis som du skriver. Håller tummarna för oss!
  • DomkallarmigS
    Rosastjärna skrev 2021-10-05 22:43:38 följande:

    Tråkigt att höra :( Jobbigt när kroppen beter sig annorlunda än vad man är van vid också. Förstår verkligen dina tårar, jag grät vid varje mens <3


    Ja man hoppas så mycket så när mensen kommer blir man så fruktansvärt besviken. Även om jag inte ens haft några symtom som antytt att jag skulle kunna vara gravid heller så tror man ju nästan att man är gravid när man hoppas så innerligt! <3

    Mensen verkar vara väldigt "hoppig", kommer liksom en fors, några timmars uppehåll och sen fors igen.. otroligt frustrerande att kroppen inte är som den ska.

    Hur går det för dig förresten? Blöder du ännu?
  • DomkallarmigS
    hurtänktedunu skrev 2021-10-06 14:52:09 följande:

    Jag känner igen mig i din historia. Jag var gravid i v10+4 och fick veta att bebis dött i 8+0. 13 augusti fick jag ta cytotec och allt kom ut två dagar senare. Sen blödde jag ca en vecka och vanliga mensen kom 11 september. Nu idag vaknade jag till ett plus. Så istället för mars blir det förhoppningsvis i juni om allt går bra. Man är ju lite orolig helt klart.


    Beklagar att du också genomgått MA, men vad härligt att du plussat igen! Stort grattis <3 skönt att det tog sig så fort igen. Förstår att du känner dig orolig, jag vet att jag kommer känna likadant om jag blir gravid igen. Men man får försöka tänka att det kommer gå bra och att det inte hjälper att oroa sig (lättare sagt än gjort dock hehe).
  • DomkallarmigS
    Rosastjärna skrev 2021-10-06 23:55:34 följande:

    Ja, jag har nästan hittat på nya gravidsymtom under de månader jag inte blev gravid. Har nog googlat på allt! Nu före och under missfallet också. Jag läste idag att 70 % av de som försöker direkt efter missfall blir gravida igen inom tre månader. Det är ju positiv statistik iaf :)

    Nej, blödningen är helt slut, bara bruna flytningar igår och idag - och idag väldigt ljusa. Men gjorde ett grav-test imorse som var ungefär lika starkt som när jag testade när jag var gravid i v. 4+1. Så får se vad blodprovet visar på efterkontrollen på måndag. Är lite orolig att kroppen vägrat ge upp graviditeten och valt att behålla lite rester när blödningen blev så kort (torsdag-måndag kom det rött). Men vet iaf att jag inte missar ägglossningen nu eftersom första cykeln enligt Google inte börjar förrän hcg är under 5. Någon som vet om det stämmer?


    Haha ja vad som helst kan ju vara ett symtom i ens huvud när man så gärna vill att det ska vara det!

    Skönt att din blödning blev så kortvarig, om nu allt är ute det vill säga! Hormonet kan väl vara högt ändå eftersom det är så nyligen antar jag men hoppas på låga värden på måndag, håller tummarna! Min mens har inte varit nådig,oj oj oj vad blod det har kommit idag. Men har avtagit mycket nu ikväll så hoppas den snart är avklarad :)
  • DomkallarmigS
    Rewner skrev 2021-10-08 10:40:58 följande:

    Har följt denna tråden senaste veckorna eftersom jag 24/9 fick missfall i vad som då var vecka 6+5. Så här i efterhand så tror jag dock att det hade stannat av tidigare för symtom som jag hade i början redan innan jag hade testat positivt blev mindre och försvann under tiden. Blödde iaf i fyra dagar och gjorde sedan ett graviditetstest som var negativt. Vi ville försöka direkt igen. Köpte hem ägglossningstest, som jag inte använt tidigare, och började testa en vecka efter att missfallet startat för att få lite koll på cykeln och för att veta när nästa mens kunde väntas. Har dock hittills inte fått något utslag alls på testlinjen. Möjligtvis svagt de första testen, men nu är de blanka. Kanske tar det ett tag för kroppen att komma igång igen ...

    Men till saken hör att jag nu börjat känna av samma symtom som jag hade strax innan jag testade positivt förra gången (molvärk, trötthet, svagt illamående). Vet inte om det är möjligt att jag kan ha fått ägglossning bara 5-6 dagar efter att jag fick missfallet? För i så fall så skulle jag ju rent teoretiskt kunna vara gravid igen. Måste nog kolla med ett graviditetstest imorgon, även om det väl troligen är för tidigt att visa något. Det känns ju som att det skulle vara orimlig tur om jag blivit gravid igen så snabbt (Jag är lite äldre så ska ju inte gå så lätt då). Jag kan ju bara inte låta bli att hoppas. Kroppen verkar göra sitt bästa för att övertyga mig, men kanske är det ändå bara huvudet som lurar mig. Det är jobbigt med ovissheten.

    Beklagar allas missfall och hoppas att vi alla snart har nya graviditeter att glädjas åt.  


    Åh jag beklagar ditt missfall :(

    Hade ju vart himla spännande om du fick äl så snabbt efter missfall och dessutom lyckades bli gravid. Håller tummarna att det är så även om det låter mindre troligt. Spännande att se vad du får för resultat på testet :)

    Intressant också att du blödde så kort efter missfallet så att du hade samlag o kunnat pricka en ev äl redan 5-6 dagar efter. Himla olika det kan vara alltså! Själv blödde man i 3,5 härliga veckor. Kändes som en evighet när man bara ville köra igång med liggandet haha
  • DomkallarmigS
    Rosastjärna skrev 2021-10-09 17:44:49 följande:

    Började blöda igen dagen efter, sedan paus dagen efter det och sedan lite rödbrunt idag. Suck.. Men allt kommer väl ut då åtminstone hoppas jag :) Eftersom det var så lugnt med bara lite ljusbruna flytningar igår så blev det premiär-sex i alla fall. Är taggad på att försöka pricka ägglossningen så inväntar blodprov på hcg på måndag! Har laddat upp med både äl-test och grav-test.

    Usch, jobbigt att det blöder mycket. Det är ju en av de största fördelarna med att vara gravid, att slippa mensen helt. Men då borde ju kroppen vara helt igång nu, och har fått återhämta sig en hel cykel, så du kan räkna med äl om ca. 2 veckor som vanligt. 

    Håller tummarna för att det tar sig för er den här cykeln! <3


    Jo det är nog inte helt ovanligt att det kommer lite stötvis efter cytotec. Jag tyckte det var lite stressande att man verkligen inte hade någon aning om när äl skulle komma efter, man vill ju inte råka missa den liksom. Så bra att du laddat upp med lite tester, hoppas du lyckas hitta äl snabbt (kan ju tyvärr bli dyrt med många tester när man inte har någon aning).

    Ja nu är det mer som vanlig mens som tur är, dock längre vanligt, är inne på dag 6 och brukar vanligtvis ha 3-4 dagar. Men det är väl vanligt efter missfall. Tack, hoppas också min kropp blir återställd efter detta :) ska också äl-testa denna cykel men även ligga mycket direkt jag slutat blöda :)
  • DomkallarmigS
    Rosastjärna skrev 2021-10-11 15:41:04 följande:

    Från vad jag förstod läkaren idag på återbesöket så var det inte optimalt att det kommer stötvis. Jag har blött lite varannan dag och det visade sig vara rester kvar plus infektion. Idag är jag så less på alltihop. Det kommer inte vara så roligt att försöka igen känner jag, mer traumatiskt att gå och oroa sig för att få missfall och komplikationer igen. Och som kvinna är det ju jag som får ta allt, min sambo får ju inte ens följa med på läkarbesöken och ta emot de dåliga beskeden :( 

    Så jag hamnar väl lite efter er med min cykel, återbesök igen på fredag och hoppas att allt ska vara ute då iaf! Det är åtminstone väldigt skönt att ha den här tråden att ventilera lite i.

    Har du/ni andra haft bra stöd från er partner i det här? 


    Men nej vad tråkigt med rester och infektion på det... Man vill ju bara att allt ska ut fort som attan så man kan få börja om. Hade du några symtom på infektion, tex feber, smärta eller flytningar? Jag förstår verkligen din känsla av att du är less på allt, jag har känt likadant några gånger sedan MA, tex när mens kommit och så. Man känner ingen glädje och att man inte kommer kunna bli glad ens om man blir gravid igen. Man blir lite traumatiserad av att gå igenom ett missfall :(

    Min mens har i alla fall slutat nu (vågar knappt skriva det för då känns det som att det kommer börja blöda igen haha) så känner mig mer positiv nu och är taggad på äl :)

    Min man har varit otroligt stöttande måste jag säga. Han är egentligen den barnkära av oss och har velat ha barn i flera år när jag inte känt mig redo. Så det tog väldigt hårt på honom men han har kunnat släppa det och gå vidare på ett helt annat sätt än vad jag gjort. Är kanske mycket pga hormoner också som vi kvinnor måste utstå. Han tröstar mig när jag varit ledsen och har köpt med nåt gott hem när han märker att jag haft en dålig dag. Är så tacksam <3 får du bra stöd från din partner?
  • DomkallarmigS
    Bebis2021 skrev 2021-10-13 17:22:06 följande:

    Hej på er, här är en till med ma och mf i bagaget, haft två sena MA sen en ofostrig graviditet, är nu gravid på nytt i vecka 5+0, har två barn på 4 och 6. Aldrig tidigare haft problem med ma eller mf. Har efter tredje gången i våras fått kolla lite prover osv men allt ser bra ut, alla gånger har de varit av olika anledningar så de går inte att se något samband heller... har nu inga direkta symtom vilket gör mig orolig å fundersam, har dock aldrig haft så mkt symtom vid någon graviditet men hade iaf illamående i början av mina två fullgångana graviditeter. Har ett vul om 2 veckor så då får man väl se. Hoppas såklart å försöker vara positiv, men tyvärr har man gjort detta några gånger nu så den första tiden av graviditeten är jäkligt jobbig, vill spola fram tiden till efter rul åtminstone:/ vet inte om de är okej att skriva när jag redan plussat? Men känner att de är skönt att skriva i en tråd där man har liknande erfarenheter

    Någon annan som plussat igen här inne?


    Såklart det är okej att du skriver här! Vi alla har ju gått igenom mf/ma och det är bra att vi kan stötta varandra <3 Grattis till graviditeten! Håller alla tummar att det går hela vägen denna gång, förstår att det är svårt att bara vara glad och inte oroa sig. Men man får försöka så gott det går!

    Inget plus här än i alla fall. Hade andra mensen efter MA förra veckan och ska ta mitt första äl-test idag på cykeldag 10. Hoppas på positivt äl-test snaaaabbt :)
  • DomkallarmigS
    Bebis2021 skrev 2021-10-14 21:32:36 följande:

    Tack så bra

    Okej, håller tummarna för dig att äl kommer snart då :)


    Andra dagen med ett totalblankt äl-test idag tyvärr. Är dock bara på CD11 så är ju ännu tidigt :)
  • DomkallarmigS
    Dalarna91 skrev 2021-10-14 19:37:20 följande:

    Har tagit ägglossningstest varje dag för att se när man har det igen efter mf. Och äntligen ser jag en stregring! Hade nästan gett upp hoppet om jag någonsin skulle få ägglossning. De är nästan positivt. Så förhoppningsvis är det positivt imorgon. Så glad att kroppen äntligen är i form. Så klart jobbar jag helg. Men har jag tur så kan jag sticka hem en snabbis för en snabbis xD


    Var det positivt idag? :)
Svar på tråden Nyligen haft MA/MA - försöka igen