Inlägg från: svansmamman |Visa alla inlägg
  • svansmamman

    BF juni 2022

    180611 skrev 2021-11-29 11:56:57 följande:
    Jag fick göra vaginalt, jag frågade när jag bokade och sköterskan sa då att de alltid gör VUL vid NIPT. Jag vet inte om alla gör så eller om det bara var hos dem men det var skönt att veta i förväg vad man hade att förvänta sig. 

    Men åååh så spännande, jag håller tummarna! Tack snälla för omtanken, jag håller tummarna att det blir detsamma för er. Just nu känns väntan som en halv evighet, haha. 
  • svansmamman
    180611 skrev 2021-11-30 18:29:09 följande:

    Tack för infon! Var där idag och fick se en pigg lite krabat. Så tacksamt!! Nu går vi och väntar på svar ihop! När ska ni få svar?


    Men åååh så skönt, då kan ni pusta ut lite! Vi får svar inom 1-2 veckor så just nu känns väntan vääääldigt lång. Har ni lika lång väntetid som oss? Kul att kunna vänta ihop ändå! :D
  • svansmamman
    180611 skrev 2021-12-01 17:16:30 följande:

    Åh jag vet så lång! Hmm ja är nog ungefär samma. Barnmorskan sa att hon skulle ringa om 7 arbetsdagar ungefär. Hon skulle ringa oavsett och dessutom även om det skulle vara en fredag kväll... Vilket känns bra men samtidigt blir man ju på helspänn hela tiden. Sen får vi svar på papper lite senare. Hur får ni svaret?


    Då förstår jag! Ja vår BM skulle också ringa oavsett vad resultatet blir, om det var dåligt skulle hon dock omgående skicka oss vidare till specialist. Hon sa att det brukar ta sådan tid med postgången att hon inte har samvete att låta oss vänta till dess, däremot kommer pappret i brevlådan så småningom. Det känns som det gått oceaner av tid men det är bara tre, eller rättare sagt två, dagar. Man är inte helt som man ska haha.
  • svansmamman
    MrsXy skrev 2021-12-01 18:53:17 följande:

    Heej hur mår ni ? 

    Mitt illamående har trappats ut litegrann. 

    Gjorde KUB förra veckan, bebisen mådde hur bra som helst 

    //

     och jag är jätteglad, men ändå ligger rädslan ständigt där... 

    Ska man göra ett till UL om några veckor, eller borde man bara lugna ner sig ? 

    Har ni andra gjort ul/KUB ? 


    Vad skönt! Min åksjukekänsla är värre nu än för någon vecka sedan. Utöver det mår jag bra! Jag ska på flera extrakontroller då min BM är orolig över min viktnedgång. Jag har tappat 8 kg och väger bara 48 kg nu. Jag känner själv att orken är sämre bara pga det, vilket är jobbigt då jag är väldigt mycket i farten.

    Jag har gjort två VUL, det senaste i måndags (NIPT) när jag blev framflyttad till vecka 13(12+0). Jag kommer nog inte göra något fler ultraljud förens RUL. Eftersom jag passerat den mest kritiska delen ska jag försöka slappna av lite och börja våga tro att det kan gå vägen. Men först ska jag bara få svar på NIPT, sen ska jag lugna mig, haha.
  • svansmamman

    Jag är mäkta imponerad av vår klinik. Igår, fredag kväll, kl 19 ringde läkaren gällande vårt NIPT. Svaret hade kommit bara någon minut innan och hon kunde inte hålla sig från att ringa. Inga kromosomavvikelser på 13, 18 eller 21 och heller inga könskromosomavvikelser. Jag har trott att jag inte varit orolig men när jag fick höra informationen i telefon var det en sten som föll från bröstet. Vi fick också veta kön, så nu känns allt plötsligt lite mer verkligt.

    Galet imponerad över att svaret redan kommit. Vi tog testet i måndags och fick svar redan igår. Det är härligt när man blir positivt överraskad, haha. Nuuuu ska jag försöka att bara njuta. På torsdag reser vi ner och berättar för sambons familj. Längtar halvt ihjäl mig!!

  • svansmamman
    TheSwedishKiwi skrev 2021-12-04 18:09:01 följande:

    Åh jag hoppas att min klinik är lika bra när det gäller detta! Nu kommer ju jag göra KUB och inte NIPT, men jag hoppas att det inte dröjer länge innan svar. Jag längtar efter att få reda på kön så man kan börja planera lite. Jag är lite traditionell av mig och gillar pojkiga och flickiga saker (vilket man knappt vågar säga nu för tiden utan rädsla att bli påhoppad, haha) så jag väntar med att inreda rum och köpa kläder tills jag vet vilket kön det blir.


    Jag håller tummarna för att du också får snabbt svar! Jag gjorde det på en privat klinik, jag vet inte om det har någon betydelse för svarstiden eller ej. :)

    Det tycker jag absolut att man får tycka och säga! Alla gillar ju olika och föredrar olika stilar, inget konstigt alls med det. Huvudsaken är väl att man älskar barnet och att förutsättningarna blir desamma oavsett kön. Vilka färger man sen väljer spelar ju mindre roll, tänker jag. :)

    För oss kändes det mest kul att få reda på kön för att kunna berätta för våra familjer när vi berättar att vi väntar barn. När vi fick veta att det blir en pojke insåg vi dock att vi kanske ska tänka om gällande namn så vi lär behöva tid på oss att bestämma oss, haha.
  • svansmamman
    hurtänktedunu skrev 2021-12-04 21:18:55 följande:

    Åh gud så underbart. Vart tog ni nipt? Hoppas också på att få svar snabbt.


    Helgen kunde inte ha fått en bättre start! :D

    Vi tog det på en klinik i Luleå som heter Vård och Vaccination, det var den som ligger närmast för oss som erbjuder NIPT (utbudet på alternativa kliniker var ganska skralt).

    Du ska göra NIPT på onsdag va? Håller tummarna för att svaret kommer snabbt, dagar känns som år när man väntar, haha.
  • svansmamman

    Jag behöver ventilera lite här igen känner jag. Jag är idag gravid i vecka 15 (14+1) och har den senaste veckan fått för mig att något är fel med bebis. Jag vet inte om det är noja pga att vi nu berättat för familjen, att magen inte känns lika svullen (svullnaden gick ner efter magsjukan natten till tisdag) och jag idag knappt haft något illamående alls. Jag har varit nojig inför båda våra VUL (ett tidigt och ett vid NIPT) och trott att vi inte skulle se ett hjärta men det har sett bra ut bägge gångerna. Senast daterades jag till vecka 12 (11+6) men nu börjar jag ju tänka att något hänt efter det. Man hör ju om den gyllene vecka 12 men nu ångrar jag att vi inte gjorde NIPT några dagar senare så att jag skulle ha gått 12 fulla veckor.

    Min sambo vill gå ut med graviditeten till övriga på julafton, men nu är jag så nojig att bebis inte lever att jag inte vill att någon fler levande själ ska veta om nu så är fallet. Jag ångrar till och med att vi berättat för familjen bara pga denna rädsla.

    Ja ni hör ju, man är ju inte helt som man ska (haha). Ska jag försöka få till ett VUL privat eller ska jag hålla tummarna för att allt ser bra ut vid RUL efter nyår? Eller finns det ett gyllene alternativ nummer tre? Haha hjälp mig resonera!

  • svansmamman
    Amanda6747 skrev 2021-12-15 19:31:24 följande:
    Jag är i v 14+3 och mår så himla bra! Hade jag inte haft mage hade jag inte trott att jag var gravid. Är väl den magiska perioden i mitten av gradiviteten nu när man kan må bra :)

    Hörde bäbisens hjärta i förrgår med doppler så det är säkert så för dig också.
    Jag har också varit rund om magen sedan ett par veckor tillbaka ungefär. Magen plattades dock ut något vid veckans magsjuka men jag tycker att den blivit lite rundare nu igen. Jag tampas fortfarande med gravidillamående om än det vissa dagar helt är borta så jag har ju känningar, men vet att det inte är någon som helst garanti. 

    Jag beställde faktiskt en doppler igår som jag hoppas kommer på måndag. Förhoppningsvis kan det trygga mig lite, om allt nu fortfarande är som det ska dvs. Glad
  • svansmamman
    hurtänktedunu skrev 2021-12-15 21:30:32 följande:
    Jag förstår dig helt och hållet. Dessa veckor är bra men hemska tycker jag. Förra graviditeten försvann all uppblåsthet ca v 14. Har vart samma denna gång så jag tänker att det är lugnt. När jag blir alldeles för orolig lyssnar jag med dopplern. Det lugnar.

    Däremot läste jag något bra på insta. My baby is alive and well until someone says otherwise. Jag jobbar efter den nu. Jag hade gärna haft ul varje vecka men jag har bestämt mig att jag måste njuta nu och våga tro på det. Går det åt helvete så har jag vart glad I onödan och det gör ju inget.
    Vad skönt att höra från någon fler som är lite i liknande sits men som har lite erfarenheter att dela med sig av!Hjärta Jag har beställt en doppler så med lite tur kan det trygga mig i detta. Idag fick jag även inbokat RUL men det blir ju först efter nyår vilket känns som en halv oändlighet bort. 

    Jag tar den med mig och ska klamra mig fast vid det. Det är ju verkligen så, jag kommer inte tacka mig själv för att jag oroat mig om det inte går vägen. Det är bara lite svårt att komma ihåg det när man sitter där på kammaren och bekymrar sig över om allt verkligen är som det ska. 
Svar på tråden BF juni 2022