• Läskeblaskedryck

    Hjälper promenader ens? Gå ner i vikt

    Om jag går från nästan helt stillasittande. Till att börja gå promenader 30-60 min om dagen, kan jag gå ner i vikt då?

    Eller är kosten så viktig som alla säger?

  • Svar på tråden Hjälper promenader ens? Gå ner i vikt
  • nnnnnnnn

    Skaffa en app tex Lifesum som hjälper dej att hålla koll på det hela.
    Du kan koppla den till stegräknaren på mobilen och se hur mycket promenader hjälper.

    Om du står still i vikt, ökar rörelsen med 60 min promenad i så högt tempo som du tycker att du klarar att hålla, så är det självklart att du kommer gå ner i vikt om du inte samtidigt börjar äta mer kalorier.
    Därför tycker jag att du ska ha en app som räknar kalorierna till dej. För om du börjar promenera raskt så kommer säkert aptiten att öka, för att kunna äta mer men inte få i dej fler kalorier så är det bra att räkna på det hela!

  • Embla twopointoh

    Det är alltid bra att röra sig och promenader är en bra start på ett mer hälsosamt liv, men vill du gå ned i vikt är det kosten du i första hand behöver lägga om. Det finns inga mirakelkurer eller enkla genvägar till viktnedgång, det är i nio fall av tio matvanorna som behöver ändras. Vilket naturligtvis många gånger är svårare än det låter.

  • Postman

    Motion gör inte ett skit för mig. Går ner typ 0,5 kg så jag gav upp. Måste vara att jag äter fel på nåt sätt.

  • Anonym (W)

    Ja du kommer definitivt att gå ner i vikt om du promenerar regelbundet, men kosten har naturligtvis en stor betydelse. Tänk att du måste göra av med mer kalorier än du tar in för att gå ner.

  • Anonym (Fia)

    Om du är helt försoffad så är dagliga promenader en bra början för att få bättre hälsa. Sedan räcker det kanske inte hela vägen, men det är bättre att göra det man kan än att inte göra något alls.

  • Anonym (Fia)
    Postman skrev 2021-10-15 23:15:20 följande:

    Motion gör inte ett skit för mig. Går ner typ 0,5 kg så jag gav upp. Måste vara att jag äter fel på nåt sätt.


    Hur pass bra koll har du på vad du stoppar i dig? Motion kan ge ökad aptit och göra att man spontant äter större portioner. Då går man +-0 vad gäller extrakilon, men man får ju ändå hälsofördelar jämfört med om man sitter still.
  • Anonym (Ja!)

    Jag gick ner 6 kg på 2 månader enbart med promenader, åt som vanligt och gick 5 km i rask takt varje morgon. Ingen direkt övervikt hade jag heller, från 60kg till 54kg, 165cm lång

  • Anonym (Nej)
    Läskeblaskedryck skrev 2021-10-15 23:07:26 följande:

    Om jag går från nästan helt stillasittande. Till att börja gå promenader 30-60 min om dagen, kan jag gå ner i vikt då?

    Eller är kosten så viktig som alla säger?


    Nej. Det absolut viktigaste är hur du äter. Alla möjliga forskare, dietister och andra kunniga har börjat gå ut med sanningen att nej, motion gör väldigt lite skillnad och den åtgärd som gör skillnad på både kort och lång sikt är hur man äter.

    Sen finns en annan aspekt: om du hänger upp din viktnedgång på promenader eller annan motionsform och sedan slutar med det så kommer du ju snabbt att gå upp igen. Du måste satsa på något hållbart - goda vanor!
  • Anonym (X)

    Du kanske kan gå ner lite, men som någon skrev så kommer du få ökad aptit också. Äter du däremot nyttigt i 2 månader så lär det hända grejer.

  • Anonym (Isabella)

    För mig är maten det som gör det. Har varit och är fortfarande - överviktig i många år med olika grad av rörelse/aktiviteter. Hände aldrig något på vågen. Förrän jag lade om kosten. Nu har jag gått ner 40 kg. Rör mig exakt lika mycket/lite som innan.

Svar på tråden Hjälper promenader ens? Gå ner i vikt