• broderbob

    Varför tar ni inte vaccinet?

    Alex Schulman: Låt antivaxxarna få bekosta sina egna begravningar
    DN:s Alex Schulman: Antivaxxarna väcker tankar som man inte vill känna ? låt dem få bekosta sina egna begravningar.

    Omikron sprider sig över världen och länder stänger ner igen. När man då läser om antivaxxarna och deras lögner är det svårt att känna empati för dem.


    Punkten efter Dagens Nyheter har funnits med allt sedan det första numret 23 december 1864. Grundaren Rudolf Wall lär ha satt dit den med tanken att Dagens Nyheter inte bara är ett namn. Det är också en avslutad mening, ett konstaterande av vad som hänt. Därför sätter vi punkt även i vår tid.


    Alex Schulman: Låt antivaxxarna få bekosta sina egna begravningar (headtopics.com)

  • broderbob

    SVENSKA DAGBLADET (Artikeln är inte gratis)


    Antivaxxare ljuger om ?EU-fond för offer?

     


    Antivaxxare i hela Europa sprider just nu lögnen att EU har upprättat en fond med pengar till ?offer för vaccinet? och deras anhöriga. Bakom ryktet står en fransk högerpopulist.


     


    BRYSSEL Den franska EU-parlamentarikern Virginie Joron, från partiet Nationell samling ? tidigare Nationella fronten ? meddelade nyligen att hon vill skapa en ersättningsfond för ?offer för covid19-vacciner?.


    Enligt Joron har flera tusen människor dött, och miljontals skadats av vaccinen från Pfizer, Moderna, Janssen och Astra Zeneca. Nu uppmanade hon alla sina kollegor i EU-parlamentet att sluta upp bakom en resolution


     


    Betal länk till SVD Antivaxxare ljuger om EU-fond för ?vaccinoffer? | Teresa Küchler | SvD

  • broderbob

    Från och med i dag är det obligatoriskt för greker över 60 år att vaccinera sig.


    De 60-plussare som inte har vaccinerat sig kommer att tvingas böta 50 euro i januari, och 100 euro per månad efter det. Bötessumman kommer att tas in via skattemyndigheten, och pengarna ska användas för att bekosta statliga sjukhus.


    ? I dag är åldersfaktorn viktig på grund av dess inverkan på den offentliga vården, sade hälsominister Thanos Plevris i tv under söndagen.


    Runt två tredjedelar av landets invånare är fullvaccinerad, men i den äldre åldersgruppen är andelen betydligt lägre.


    I fjol infördes ett vaccintvång för vårdanställda i landet, och från den 1 februari kommer vaccinbevis för vuxna att gå ut efter sju månader om innehavaren inte har fått en ny spruta.




    Böter för ovaccinerade greker över 60 | SvD
  • broderbob
    Förslag klart: Vaccintvång i Österrike

     


    Österrikes regering har nu presenterat ett lagförslag med krav på vaccinering mot covid-19. Till en början blir det inga straff för dem som bryter mot lagen, men från mitten av mars kan det bli böter på upp till tiotusentals kronor


     


    Publicerad 2022-01-16


    Förslag klart: Vaccintvång i Österrike

    Regeringen hoppas att det nya vaccinkravet ska kunna träda i kraft i början av februari. Förslaget presenterades på söndagen och gäller alla österrikare över 18 år.

    Först från mitten av mars kommer vaccinkravet att vara förknippat med böter på mellan 600 och 3 600 euro.


    Alla hushåll kommer att få ett brev där de informeras om den nya lagen, och det kommer också att skickas ut påminnelser till de som ändå inte går och vaccinerar sig, rapporterar nyhetsbyrån APA.


    Av de 7,4 miljoner österrikare som omfattas av vaccintvånget har redan åtta av tio vaccinerat sig.


    Gravida undantas från kravet, liksom personer som inte kan vaccineras av medicinska skäl.


    Parlamentet kommer att rösta om vaccintvånget på torsdag. Regeringen, som består av konservativa ÖVP och De Gröna, har tillräckligt många röster i parlamentet nationalrat för att få igenom kravet på egen hand, men har förankrat förslaget brett.


    Förslag klart: Vaccintvång i Österrike | SvD

  • broderbob

    Dagens Nyheter


    Österrike först med vaccintvång i EU

    Österrikes regering presenterade på söndagen lagförslaget om vaccinplikt för alla över 18 år som är tänkt att gälla från början av februari. Landet blir därmed det första i EU som gör vaccinering mot covid-19 obligatorisk för den vuxna befolkningen.


     


    Att Österrike planerar att införa vaccinationskrav blev känt i höstas och har sedan dess lett till protester. Senast i lördags hölls en stor demonstration i Wien. På söndagen presenterades det färdiga förslaget som parlamentet ska rösta om på torsdag. Tidigare har åldersgränsen 14 år diskuterats. Vaccinkravet är tänkt att träda i kraft i början av februari.


     


    Den första månaden kommer den som bryter mot lagen inte att straffas, men från mitten av mars kommer böter på motsvarande 6 000 kronor i kvartalet.


    Det här är ingen kamp mellan vaccinerade och ovaccinerade. Det är inte en slags avsiktlig diskriminering, sa Österrikes förbundskansler Karl Nehammer på en pressträff, enligt Kronen Zeitung.


    Sedan tidigare har Italien infört vaccinplikt för alla över 50 år. I Tyskland har planerna på att göra coronavaccinering obligatorisk senarelagts. Anledningen är den omfattande debatt, inte minst rörande moralfilosofiska frågor, som krävs inför ett beslut. Utanför Europa har Indonesien och Turkmenistan infört vaccinplikt


    I Österrike har regeringen, som består av konservativa ÖVP och De Gröna, tillräckligt många röster i parlamentet för att få igenom kravet på egen hand, men har förankrat förslaget brett.


    Enligt en opinionsmätning som publiceras av magasinet Profil är en knapp majoritet, 51 procent, motståndare till att införa vaccinplikt från februari. Av dem anser 34 procent att kravet är fel, medan 17 procent vill vänta med att införa det. 45 procent av österrikarna är positiva. '


     


    Åtta av tio österrikare över 18 år är fullvaccinerade. Landet har drygt 1,4 miljoner bekräftade fall av covid-19. Närmare 14 000 har avlidit i sviterna av sjukdomen.


     


    Österrike inför vaccintvång för alla över 18 år - DN.SE

  • broderbob
    Anonym (Covidvaccin, nej tack) skrev 2022-01-17 20:57:49 följande:

    Du har bara fått sikte på ovaccinerade och missar hela poängen. Det är fortfarande ovaccinerade riskgrupper och vaccinerade riskgrupper som belastar IVA. Den gemensamma nämnaren är RISKGRUPPER. Du fokuserar helt fel.

    Finns INGEN anledning för friska unga människor att vaccinera sig mot covid. Som vaccinet ser ut ni skyddar den bara mot allvarlig sjukdom och död, ej smittspridning. Vaccinet har även för kort hållbarhet, efter några månader är skyddet borta.

    Och då den friska individen ej har risk för allvarlig sjukdom eller död i covid = nej tack till vaccinet.


    Egentligen har jag inte tid att lägga ned någon tid på dig - men som jag ser det har du totalt missuppfattat det helt och hållet och teorierna du har (det är då inte verklighet) vet jag inte var du har fått dom från - vakna upp och se på verkligheten istället för en massa trams som man inte ens orkar att diskutera 
  • broderbob

    Vad var det då som han sa? Jag vet inte klippet kom med, jag tog inte med några artiklar det hade blivit för mycket-saken är den att man måste visa på hur makthavare uttrycker sig och hur folk tar efter, som antivaxxers vilket är ett bra exempel samt de som sprider konspirationsteorier och om hur mycket lögner de sprider, antivaxxers är bra på att sprida lögner och försöka stoppa dom är emot, gammal skåpmat och ingen antivaxxer som du kan tysta mig, du och dina gelikar som är skadliga för folkhälsan

  • broderbob

    Som sagt, det är en hel del här som inte är mogna och läskunniga som föredrar att ta vissa ord i en mening eller ur sitt sammanhang, allt detta för att vilseleda- de har en skev verklighetsuppfattning och den tåls inte att tas fram i ljuset

  • broderbob

    Att offentligt bli ifrågasatt och också tas med byxorna nere måste då antivaxxers inte har något att komma med?inga fakta inga internationella oberoende forskningsprojekt eller rapporter inga

    vetenskapliga studier och artiklar i de stora medicinska tidskrifterna - jag kan fortsätta i evighet men måste någon gång sluta och jag

  • broderbob

    Några belägg för att vaccinet inte fungerar har dom inte, kanske någon men som inte tåls att granskas- jag har inte tid med dessa människor- det finns många att utbyta tankar och åsikter med

Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?