• Baconpie

    Letrozol 2022 - följas åt?

    Soffsen skrev 2022-02-28 18:15:14 följande:

    Försöker tänka positivt i vanlig ordning. Dag 4 med Letrozol idag! Tänker hela tiden att det här är sista gången med Letrozol innan vi får remiss till IVF. Skulle så gärna vilja slippa den processen så hoppas extra mycket den här månaden!!

    Okej gud vad spännande!! Du kommer inte testa innan BIM eller? Håller tummarna för dig Skrattande


    Ja men det är väl bra att försöka vara positiv. Vore ju skönt om det funkar utan IVF, men bra att få ordentligt med hjälp om det behövs. Har din BM satt någon gräns på hur länge ni bör prova Letrozol? 


    Ja det känns faktiskt lite spännande. Fortsatt lite smått med mensvärk och idag lite illamående. Jag kommer inte testa innan BIM. Jag får dock halltid spottings innan mens, så kommer inte dessa så kommer det vara svårt att hålla sig. Min kille fyller år på lördag så OM det skulle bli ett plus skulle jag vilja överraska honom. Kommer aldrig kunna hålla det för mig själv om jag testar tidigare. 

  • Baconpie
    palettjunkie skrev 2022-03-02 22:37:08 följande:
    Då tog vi ovitrellen samtidigt! Ska försöka våga mig på ett test på fredag, då har det gått 10 dagar. Tog ett i förrgår som var helt blankt så ovitrellen verkar ha gått ut iaf. Har dock noll förhoppningar då jag inte har ett enda symptom eller känning. Så är inställd på negativt.

    Har du tagit test idag? 


    Vi är ganska nära varandra i tid. Är på ÄL+12 idag. Inga tecken på mens, men läst att letrozol kan förlänga lutealfasen så gissar att det är vad som pågår. Borde på mens i morgon enligt min vanliga cykel. Känner mig rädd för att testa! 

  • Baconpie
    Soffsen skrev 2022-03-04 21:30:01 följande:

    Hur har det gått?? 


    Baconpie skrev 2022-03-04 11:09:20 följande:

    Har du tagit test idag? 


    Vi är ganska nära varandra i tid. Är på ÄL+12 idag. Inga tecken på mens, men läst att letrozol kan förlänga lutealfasen så gissar att det är vad som pågår. Borde på mens i morgon enligt min vanliga cykel. Känner mig rädd för att testa! 


    Gud vad spännande! Hoppashoppashoppas det är eran tur nu då Skrattande Du måste uppdatera imorgon!!!


    Tog ett test nu på morgonen, men tyvärr negativ. Inget tecken på mens heller. Så underligt! Har din lutealfas förlängts av letrozol?
  • Baconpie
    Soffsen skrev 2022-03-05 11:08:27 följande:
    Fasen då. Inga spottings då antar jag? Det är ju positivt i så fall. Även om det inte blir något denna månad så är ju det ett tecken på bra ägglossning och bra produktion av eget progesteron!! 

    Vet inte riktigt hur Letrozol i sig påverkar min lutealfas i och med att jag tar Utrogestan som ju hjälper mig med progesteron. Har tagit Utrogestan i ca 5 månader och då är lutealfasen alltid runt 14 dagar. 

    Nej, inga spottings eller känningar, inte ens PMS! Jag har alltid 2 dagar spottings innan mens, ibland ännu fler dagar. Men som du säger så tror jag verkligen jag hade en bra ägglossning så kanske att mina vanliga 12-dagars lutealfas blir 14-15 och utan spottings med letrozole. 


    Nåja, bara att vänta nu och sen se fram emot att få prova snart igen. Men blir alltid ledsen först, men jag vet att det snart känns bättre. 

  • Baconpie
    Soffsen skrev 2022-03-07 08:51:32 följande:

    Trött man är på att analysera saker. 

    Idag (CD 13) fick jag positivt på CB advanced, alltså statisk smiley. Men mitt vanliga ägglossningstest från easy at home var inte positivt. Det brukar alltid visa starkt när jag ska ha ägglossning. 

    Så märkligt. Så nu är frågan om jag ska ta Ovitrelle idag eller om jag ska vänta tills easy at home är positivt. Så konstigt att de kan visa olika. Varför är det alltid något som är konstigt varje cykel?


    Äh fy sjutton vad svårt!! Jag kör också easy@home och CB advanced men tycker CB är lite trigger happy, den ger mig postivt innan jag tycker det är ordentlig topp. Men å andra sidan säger den ju bara att ÄL sker inom 48 timmar. Kanske värt att vänta tills i morgon om du inte fått stegring ikväll? 


    Själv har jag fått mens idag. Skönt att känna att cykeln fungerar ?normalt?. 


    Angående mekaniskt sex så kör vi heminsemination de gånger vi inte får upp lusten. Skönt att slippa känna pressen, har varit positivt för oss både. Förra gången vi blev gravida var det faktiskt en av gångerna med insemination. 

  • Baconpie
    palettjunkie skrev 2022-03-07 19:50:22 följande:

    Behövde en liten paus härifrån för att bryta ihop och komma igen. Mensen kom i fredags tyvärr. Börjar om på ny kur idag. Fick iaf svar på sambons spermaprov idag och det var jättebra, skönt med ett positivt besked när man är låg. 


    Tufft! Jag är i samma sits, det suger verkligen. Hoppas denna kur går bättre. Vad skönt med positivt spermaprov, så vet ni åtminstone att det finns goda förutsättningar. Har du också fått lämna prover?
  • Baconpie
    palettjunkie skrev 2022-03-08 20:39:48 följande:
    Ja mina prover var också bra, förutom levervärdet men det kan tydligen bero på dagsform. Mitt problem är PCOS och endometrios. Endon gör att min ena äggledare har nedsatt funktion vilket gör att jag får förlita mig på den andra. Så känner inte riktigt att oddsen är på vår sida Rynkar på näsan Har du börjat ny kur också? Jag är på dag 2. 

    Då förstår jag! Vet många som blivit gravida med endast en äggledare, håller tummarna för att du också blir en av dem! Hur länge har ni försökt? 


    Jag har också börjat ny kur, är på dag 2 idag. Har just varit på gymmet för första gången på 2 månader. Vill verkligen försöka få till träning för att öka oddsen ytterligare, men tycker det är motigt. 

  • Baconpie
    Soffsen skrev 2022-03-09 20:02:09 följande:
    Mitt easy at home blev positivt vid lunchtid så tog sprutan då Skrattande Borde med andra ord haft ÄL igår så nu börjar de eviga två veckorna igen! 

    Ja men skönt att komma igång på nytt!! 

    Åh är det sant?? Har velat det men aldrig riktigt fattat hur det går till? Vad har ni för "kit" då? Och får han göra sin grej själv då och sen liksom sprutan man in med någon spruta av något slag? Velat testa det!
    palettjunkie skrev 2022-03-08 20:39:48 följande:
    Ja mina prover var också bra, förutom levervärdet men det kan tydligen bero på dagsform. Mitt problem är PCOS och endometrios. Endon gör att min ena äggledare har nedsatt funktion vilket gör att jag får förlita mig på den andra. Så känner inte riktigt att oddsen är på vår sida Rynkar på näsan Har du börjat ny kur också? Jag är på dag 2. 
    Usch vad jobbigt! Hur länge har ni försökt? 
    Tycker absolut ni ska testa så att inte sex blir totalt förstört. Vi hade båda svårt att njuta när det blev för pressat och särskilt min sambo kände pressen att leverera. Vi har en uppsamlingskopp från babyplan ( https://babyplan.se/produkter/graviditetstest/babyplan-uppsamlingskopp/ ) och dosspruta man kan köpa på apotek. Han gör sin grej i koppen och samlar upp i sprutan,  sen lägger jag mig i sängen och sprutar in direkt efter. Ligger sen kvar en stund på mage pga har en framåtlutad livmoder så om jag ligger på rygg rinner allt ut. 
  • Baconpie
    Soffsen skrev 2022-03-13 19:05:06 följande:
    Spännande!! Om det inte blir något denna månad så ska vi nog testa det i väntan på IVF Glad 

    Hur går det för dig? Vilken dag är du på? Själv är jag på ÄL +5, tiden går sååååååååååå låååååångsamt!! 
    Jag har avslutat kur 2 för några dagar sen och väntar på ÄL i nästa vecka. Hur är väntan för dig? Fortsätter du ta gravtest?
  • Baconpie
    Soffsen skrev 2022-03-17 23:40:54 följande:
    Okej skönt!! Kommer du gå på UL igen eller kommer du bara köra på med ÄL-test eller liknande? 

    Ja jag har tagit hela tiden. Är på ÄL+10 imorgon så på lördag borde det börja bli starkare igen om jag är gravid. Men har noooooooll förväntning och är inställd på att jag inte är gravid. Vill egentligen bara få remiss till IVF nu. 
    Hur har det gått? Håller tummarna! 

    Inget mer UL för oss, vi kör på bara. Har ÄL på gång i dagarna, tror jag fick min LH-peak idag På CD 14, tidigt för mig. 
Svar på tråden Letrozol 2022 - följas åt?