• Baconpie

    Letrozol 2022 - följas åt?

    Sarastiina skrev 2022-05-24 20:06:51 följande:

    Har du varit på ultraljud? 


    Okej, då är du också i väntan. Hur känns det?
    Jag var på UL första cykeln med Letro, men är nu på 4:e och sista så inget UL. Har dock känt av ägglossning rejält. 
  • Baconpie
    Sarastiina skrev 2022-05-25 21:04:49 följande:

    Haft lite molvärk idag annars som vanligt. brukar inte få motvärn så här tidigt. hur har du haft tidigare kurer med molvärk? tar du Ovitrelle?


    Jag har haft en hel del molvärk på Letro, men varje cykel har varit annolunda. Har inbillat mig gravid i princip varje månad. 


    Ingen ovitrelle för mig. Jag ägglossar även utan Letro, så behövs inte just nu. Har lägsta dosen och det verkar hjälpa fint att reglera cykeln, men tyvärr ingen graviditet (ännu). 

  • Baconpie
    strelitzia skrev 2022-05-29 00:34:37 följande:

    Hej,


    Jag är kanske trådens nr1 lurker, haha, har läst från start lite då och då men har varje gång hoppats på att denna månaden är min månad, uppenbarligen inte.


    Jag har tydligen lätt pco, med mycket oregelbunden mens sen flera år (förutom under utredning då var den perfekt, komiskt). Jag har typ aldrig fått utslag på ägglossningstest och har sen januari ätit enkeldos letrozole och tagit ovitrell 4/5 månader. 


    Idag var jag på BIM +2. Att ta graviditetstest verkar fungera som en signal för min kropp att släppa lös mensen, ofta handlar det bara om nån timme. 
    Jag har de två senaste månaderna tagit crinone, och det kan skjuta upp start.
    Min läkare kändes extra positiv senast vul, hon pratade om att vi ska riva nästa letrozolschema, att denna månaden händer de, men det känns inte som att det någonsin kommer hända. När jag ringer om ny vul på måndag ska hon skicka iväg remiss för IVF, och samtidigt som jag vart inställd på de i ett år så känns de så jävla tråkigt, orättvist och varför skulle de funka..


    Jag gör tafatta försök att tänka positivt och på fördelar med att inte bli gravid över sommaren och semester men jag känner mig mest som en pöl generell otur.
    Jag är så imponerad av alla ofrivilligt barnlösa som kämpar sig igenom dag efter dag. 


     


     


    Vad roligt att du tog steget och skrev!

    Åh vad jag känner igen mig i det du skriver. Är också på sista cykeln med Letro och är helt inställd på IVF nu. Men visst, man kan ju bli gravid i sommar.. men nu har det gått år av försök så känns inte särskilt troligt.. men försöker tänka som du. Får ha en sommar fri från illmående och med vin och chark! 
  • Baconpie
    Sarah90 skrev 2022-05-28 12:19:53 följande:
    Hej! Har varit lite frånvarande, varit mycket på jobb och så Glad Min sambo hjälpte mig att ta ovitrelle den 20, men råkade släppa doseringsknappen på väg ut så tror det mesta åkte ut. Blev jätteblöt där han stack mig. Blödningen jag hade var väldigt kort, typ 2-3 torkningar med papper så det var nog en mellanblödning/ägglossningsblödning. Aldrig haft det innan så jag blev ganska rädd Foten i munnen Eftersom både jag och sambon var sjuka orkade vi bara ha sex en gång. Tror inte det blir något den här månaden, men vi får se Hjärta Får ta nya tag nästa i så fall. Skittråkigt att man ska bli megaförkyld samma helg man har ägglossning. När vi väl fick till det hostade jag hela tiden så jag tror att chanserna är minimala. När man hostar åker ju det mesta ut Skrikandes

    Hej! 


    Vad snopet med sprutan och fy vad segt med förkylning när man behöver få till det. Men det ska ju räcka med en gång. Håller tummarna för er. Vilken dag efter ÄL är du på?

  • Baconpie
    Sarastiina skrev 2022-05-31 14:47:57 följande:

    du har rätt, många som inte plussar för ens bim :)


    BIM om en vecka, så supernära är det förstås inte. Men är lite hoppfull, fått ytterligare tempökning såkallad ?triphasic shift? och det hade jag även sist jag blev gravid. Dock bara två dagar med ännu högre temp, men hoppas det ska hålla i sig. Lite molvärk också från idag. 


    Har du några symtom?

  • Baconpie
    Sarah90 skrev 2022-06-02 18:40:50 följande:
    Nej, ingenting förutom att jag blivit hårdare i magen den senaste veckan. Men jag tror inte det beror på graviditet Foten i munnen Eller kan man bli förstoppad i början av en graviditet? Förra månaden hade jag massor av molvärk men då kom mensen Gråter

    Förstoppning är absolut ett vanligt graviditetssymtom! Men kan såklart vara annat. Jag är i princip aldrig hård i magen, men när jag var gravid så ändrades det drastiskt, särskilt i början av grav.


    Håller tummarna!  

  • Baconpie
    Sarastiina skrev 2022-06-03 17:22:02 följande:
    Men wow, vad spännande! Grattis! Vårt första plus i tråden Hjärta
  • Baconpie
    Sarah90 skrev 2022-06-05 11:23:14 följande:

    Tog ett test imorse där det stod "inte gravid" och nu kom mensen. Var i och för sig förberedd på detta i och med sjukdom osv, men lite besviken blir man allt.

    Tror inte jag kan ta letrozol på ett tag heller för jag har upptäckt en knöl I ena bröstet. Har fått en remiss skickad till mammografi och innan jag vet vad det är ska jag nog undvika saker som triggar mina hormoner. Jag pausar härifrån tills jag vet Hjärta 
    Grattis Sara Skäms Glad för din skull {#emotions_dlg.flower}


    Men vad tråkigt att höra, både med mens och knöl. Rynkar på näsan


    Hoppas ni kan bli gravida utan Letrozol och att knölen är ofarlig. Hjärta Letrozol används egentligen för bröstcancerpatienter för att förebygga återinsjuknande, så förhoppningsvis har det åtminstone inte påverkat brösten negativt.

  • Baconpie
    amandakollb skrev 2022-06-06 19:00:27 följande:

    uppdatering från mig: är idag på CD+15 och har börjat få fertilt sekret sedan två dagar tillbaka, brukar ha det i några dagar innan ägglossning. Så i veckan blir det sex typ varannan dag kör vi nog på! Tänkte köra igång med tempen också så jag vet när ägglossningen inträffat. 

    Hur går det för er andra? :) 


    Heja heja! Hoppas det går vägen. Tar du även ÄL-test?
    jag tycker temp är himla bra, jag tempar vaginalt då jag inte fick så tillförlitligt resultat i munnen. 


    Jag är på ÄL+13 och räknat med mens på fredag. Har fått lång lutealfas på ca 15-16 dagar med Letro. Tror tyvärr inte jag är gravid då jag testade negativt igår. Men hoppas förstås ändå lite.. 

  • Baconpie
    amandakollb skrev 2022-06-10 07:01:36 följande:

    Nope inga äl-test, har typ inte funkat för mig som har pco, men visste att jag borde ha ägglossning denna vecka om jag hade liknande cykel som förra cykeln och fick en tempstegring Idag så hoppas jag hade äl igår! Har legat på rätt bra i veckan och även imorse så hoppas verklgien det tar sig! 


    har mensen kommit idag? om inte, ska du ta ett test? :D 


    Ah jag fattar! Får du inte utslag på ÄL-test med Letrozol heller?

    Tyvärr kom mensen idag och jag har fått instruktion om att ta en till kur Letrozol och sen pausa. Känns som att det blir IVF i höst för oss. 
  • Baconpie
    Eeahh skrev 2022-06-11 00:02:11 följande:

    Hej, 

    någon som fortfarande tar letrozol och väntar på pluss och vill följas åt? 


    Tar första tabletten imorgon, har så många negativa känslor och inget hopp alls. Skulle vara kul att prata med någon som också tar letrozol :) 


    Vi är ett helt gäng här i tråden som tar Letrozol och väntar på plus. Jag börjar min femte dos i morgon. 


    Hur kommer det sig att du fått Letrozol?

  • Baconpie
    palettjunkie skrev 2022-06-13 21:32:38 följande:

    Börjar 5:e cykeln med letrozol i morgon. Denna gång blir det dubbeldos då senaste (enkeldos) inte blev någon ägglossning. Vi har också fått remiss till IVF och väntar på svar där, så egentligen har jag inte så mycket hopp att det ens ska bli något. Någon annan som också börjar med tabletter i veckan? 


    Jag har också påbörjat 5:e cykeln, tog 3:e tabletten idag. Vi kommer få remiss till IVF om det inte blir något denna månad. Tänkte ringa regionens fertilitetsmottagning i morgon och höra hur långa väntetider det är. Kommer börja med att bekosta själva om det blir en lång väntan. Är så trött på att inte bli gravid. 
  • Baconpie
    palettjunkie skrev 2022-06-15 22:37:35 följande:
    Åh, bra idé. Det ska jag nog också göra! Är jätterädd för att vi kommer bli nekade eftersom min sambo är deltidssjukskriven pga smärtproblematik. Hon som skrev remissen trodde inte det skulle vara något problem, men sa också att tydligen är en väldigt godtycklig bedömning så känns som ett lotteri man gett sig in på. Men hoppas in i det sista ändå. 
    Jag förstår oron, men det borde inte utgöra något hinder. Håller tummarna! Hos oss är det minst 6 mån innan vi kan påbörja behandling. Stängt över sommaren, sen 3 mån väntan på besök och sen ca 3 mån innan utbildning och efter det får man påbörja behandling. Känns så tungt att veta att det redan är typ feb-mars nästa år. Ska ringa privat och höra i juli om vi inte blir gravida.. men det känns ju extremt osannolikt tyvärr.
  • Baconpie
    Sarah90 skrev 2022-06-16 17:59:48 följande:

    Hej alla! Har varit på mammografi nu och det visade att knölen var fullt normal så när mensen kommer börjar jag med letrozol igen. Ska försöka den här månaden ändå, men gissar att det inte blir något eftersom jag sällan ägglossar utan hjälp. Så glad att det inte var något och vi kan börja med bebisverkstan igen Hjärta 


    Men vad skönt att höra! Vilken lättnad. Hoppas kroppen fått in lite rytm från tidigare cykel så att du ändå får ÄL. Solig
  • Baconpie
    amandakollb skrev 2022-06-20 09:26:42 följande:

    Är på ÄL+11 idag och hade tänkt ta ett test imorgon eller onsdag men så sjönk såklart tempen imorse så tappade allt hopp.

    Hur går det för er andra, är det någon fler som närmar sig bim? 


    Vad tråkigt! Har mensen kommit? 


    Jag fick positivt ÄL-test idag, vi är redan igång sedan några dagar. Beslutat att vi ska försöka köra varannan dag från några dagar sen mens och sen typ en vecka efter ÄL. Värt ett försök! Sista månaden med Letrozol. 

  • Baconpie
    amandakollb skrev 2022-06-23 21:53:55 följande:

    Ja jättetråkigt :( men hade känts Helt otroligt om jag blev gravid på första försöket men blev ändå så besviken och hade sånt hopp innan. Ja mensen kom idag som tur var, så lite kortare cykel än förra cykeln. Börjar med dubbeldos letrozol på lördag. 


    åh sista försöket, nu håller vi alla tummar och tår att det går vägen! vlir det sen paus fram till ivf I höst? Har ni fått något datum för tid Hos läkare eller hur funderar det?:) 


    Ja, första försöket känns ju som en lottovinst. Hoppas dock ni slipper så många. Har läst att genomsnittet är 7 försök. 


    Tack snälla för pepp och lyckönskningar. Blir en paus på Letrozol och remiss får jag i juli och jag hinner till läkaren. Skulle höra av mig för att komma dit efter 5 doser. Hoppas vi blir gravida såklart, men är ganska pessimistisk nu efter ett helt år av försök. 


     

  • Baconpie

    Jag kör både temp, sekret och ägglossningstest. Men med Letrozol har det varit svårt att missa när ägglossning är på gång för mig. Får extremt mycket fertilt sekret och svullnar upp över buken ett par dagar och sen på ÄL-dagen ganska ont över äggstockarna. 

    Jag är på ÄL+6 idag och har haft bruna flytningar i några dagar och nu idag på eftermiddagen är det rött blod på pappret när jag torkar. 

  • Baconpie
    Sarastiina skrev 2022-06-30 10:50:32 följande:

    Så spännande baconpie. Hur går det? 


    Jag trodde det var en nidblödning, men nu vet jag inte riktigt. Det har fortsatt lite smått och verkar inte sluta. Kanske är någon slags obalans i hormonerna eller så. Är
    på ÄL+9 men brukat inte få mens förrän ÄL+16. Vi får se hur det utvecklar sig. Ska du åka iväg på semester i morgon så lär åtminstone ha annat att tänka på.

    hur går det för dig?
  • Baconpie

    Här är en till som väntar på mens.. är på ÄL+17 idag. Varit bortrest och inte testat, men har spottings och idag ganska mycket blodblandade flytningar. Känns konstigt. Tror jag väntat någon dag till, då jag läst att vissa fått lutealfas på 18-19 dagar med Letrozol. 

Svar på tråden Letrozol 2022 - följas åt?