• Anonym (Är det vanligt tro)

    Blev hon gravid av egoistisk vilja

    Finns det fler därute som blivit pppor oplanerat men som undrar om det var ett aktivt val från kvinnan. Att hon sa det var en säker period fast hon visste att det inte var så.
    Att hela upplägget bygger på en lögn. Där hon spelar med. 

    Gäller detta för extertraktade män med bra gener son hon ville åt. 

  • Svar på tråden Blev hon gravid av egoistisk vilja
  • Anonym (Lilo)

    Drog du inte på kondomen var det knappast oplanerat från din sida.
    Men du verkar ju lite ointelligent också som lyckas bli lurad på det där sättet, alla vet väl hur barn blir till, utom du tydligen. Snälla nån jag visste när jag var 9 år hur barn blir till och du är vuxen? Tycker du inte det är pinsamt att erkänna detta?

  • EnAnonumius
    Anonym (Är det vanligt tro) skrev 2022-06-05 01:02:27 följande:
    Blev hon gravid av egoistisk vilja

    Finns det fler därute som blivit pppor oplanerat men som undrar om det var ett aktivt val från kvinnan. Att hon sa det var en säker period fast hon visste att det inte var så.
    Att hela upplägget bygger på en lögn. Där hon spelar med. 

    Gäller detta för extertraktade män med bra gener son hon ville åt. 


    Snälla killen.
    Gå tillbaka till skolans undervisning av "blommor och bin"... Du verkar ju ha missat hur barn blir till.

    Du har knappast bra gener när du inte inser att du har ansvar för dina egna spermier, och låter dig bli lurad av  s.k "säker period".
    Vill du inte bli farsa så är det DITT ansvar att se till att skydda dig också mot oönskad graviditet.


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Anonym (qqq)

    Det kan säkert finnas några kvinnor som önskat få barn och inte skyddat sig, men som redan är skrivet är det förstås BÅDAS ansvar om man inte vill ha barn. Det finns nog tusentals män som ansett att det är kvinnans uppgift att tex käka piller, men vill man inte bli pappa, ser man till att ha kondom eller att göra en vasektomi om man vet att man inte vill ha barn alls. 

    Jag känner en man som hade barn redan, mötte ny partner och ville inte ha fler barn. Hon ville ha barn för hon hade inga, han visste detta. Han skulle boka in vasektomi och var för "lat" för att använda kondom medan han väntade på sin tid, så vips, var hon gravid!  Kan inte säga att jag tycker synd om honom. Relationen tog slut efter ganska kort tid. Han är en mycket bra pappa till det här barnet så inga problem på det viset, men det är enbart hans eget fel att det blev ett barn, han var helt enkelt för kåt för att vänta in vasektomin. 

  • Anonym (Kvinna 39)

    Nej, jag tror bara att din tjej som många andra är naiv när det gäller "säkra" perioder för de finns knappt. Mellan mens och ÄL ska man inte alls ha sex eftersom spermierna lever i upp till en vecka. Sedan måste man tempa eller ta ÄL-test för att vara säker på när/att man haft ägglossning och då ska man inte heller ha sex på helst två dygn från positivt utslag på test. Så med den metoden kan man ha sex lite mindre än två veckor i månaden för att faktiskt vara helt säker. Känns inte som nåt särskilt roligt sexliv... 

  • Anonym (T)

    Om hon inte håller koll med dagliga blodprover och ultraljud (vilket hon garanterat inte gör) så kan hon inte veta om det är en så kallad ?säker period? eller inte (och inte ens då kan man veta helt 100% säkert). Även om hon normalt har regelbunden mens så kan ägglossning plötsligt och oväntat komma tidigare eller senare än beräknat någon månad. Spermier lever också 5 dagar i kvinnan, ibland upp till 7 dagar, så då borde du själv kunna räkna ut att säkra perioder inte är ett säkert preventivmedel så att säga. ?Säkra perioder? är bara 76% effektivt (24/100 kvinnor som använder denna metod blir gravida inom ett år), och det är om hon har regelbunden mens. Upp till 88% effektivt om  hon dessutom håller stenkoll på tempning, följer typ av flytningar osv. Med andra ord väljer du att ta en risk på minst 12-24% att göra henne gravid när du väljer att ha regelbundet sex med ?säkra perioder? som ?skydd? mot graviditet. Det är bådas ansvar, alltså även mannens ansvar, att ha koll på sånt, själv kolla upp fakta och inte bara ligga hej vilt om han inte vill ha barn. Vill en man inte ha barn så har han 1 alternativ: Avstå sex med kvinnor. Detta är 100% säkert.

    Män som är beredda att bli pappor och ta sitt ansvar om det skulle ske, men vill minimera risken så att säga har 5 alternativ:
    1. Vasektomi + kondom + dra sig ur. Nästintill 100% effektivt.
    2. Vasektomi + kondom. Nästintill 100% effektivt. 
    3. Vasektomi. 99.9% effektivt.
    4. Kondom + dra sig ur. Ca. 99.4% effektivt.
    5. Kondom. 98% effektivt när den används korrekt. I verkliga livet används den dock ofta inte korrekt varje gång så i verkligheten är det 85% effektivt.

    Kan nämna att avbrutet samlag är 96% effektivt förutsatt att han sköter det felfritt och drar sig ur i rätt tid varenda gång. I verkligheten funkar det inte så dock, så den faktiska siffran är att det endast är 78% effektivt.


    Det är bara att välja metod och vilken risk du är beredd att ta, för har du sex med en kvinna så riskerar du att bli pappa. Svårare än så är det inte och det funkar inte att komma och gnälla när en graviditet är faktum. Du valde själv att ha sex med henne och då finns alltid en risk.

    För övrigt gäller detta självklart kvinnor också. Vill de inte bli gravida ska de avstå sex med man, svårare än så är det inte. Ska de ha sex med en man får de välja preventivmetod utifrån den risk de är villiga att ta att bli mammor. Att komma och gnälla över att ha blivit gravid av frivilligt sex och vägra ta ansvar för det liv man skapat är inget annat än patetiskt och oerhört ansvarslöst - oavsett vilket kön man tillhör.

  • Anonym (Elin)

    Om ni hade sex utan skydd är inte graviditeten särskilt oplanerad. Det är ju liksom så barn blir till. 

  • Anonym (Anna)

    Det finns säkert de kvinnor som ljuger om preventivmedel för att bli gravida, men tror de är i minoritet. Inga perioder är helt säkra, har ni oskyddat sex så finns risk att bli gravid. Inget preventivmedel är helt säkert heller. Jag blev gravid trots kondom. Hade en tanke om att mannen kanske var lite slarvig med kondomen på något sätt eftersom han var mer positiv till barn än jag, men kan inte misstro honom på det sättet utan något gick väl snett helt enkelt utan att vi märkte det. 

  • fornminne

    Som flera redan har skrivit. Så kallade säkra perioder finns egentligen inte. Risken är mindre att bli gravid då, men den finns. Så nej, om kvinnan inte ljuger om t ex p-piller, är du inte lurad. Dra på en kondom eller ha sex på andra sätt än att stoppa in den i just det hålet, om du inte vill ha barn. Eller sterilisera dig, om du aldrig vill ha barn.

    En del ovilliga pappor har säkert blivit lurade. Men de stora flertalet har garanterat slarvat eller chansat.

    När jag tänker på alla de män jag och väninnor har träffat (vi har diskuterat detta), som inte verkar bry sig om skydd öht, eller helst vill slippa kondom, är jag förvånad över att inte FLER blir pappor mot sin vilja. Det enda som räddar dem från detta verkar vara kvinnorna. Att kvinnorna inte heller vill ha barn och därför är noga med skydd och/eller hellre gör abort om oturen skulle vara framme.

    Skulle en kvinna VILJA göra sig gravid, verkar det tyvärr vara busenkelt. 

  • Anonym (Stina)

    Tycker ni är elaka mot en man som blivit lurad av sin kvinna.

    Det finns många som lurar sina män på detta sätt tyvärr. Om männen t ex vill använda kondom iallafall fast kvinnorna säger de har skydd, ger de männen skit för det och anser männen tror de ljuger.

  • Anonym (Lilo)
    Anonym (Stina) skrev 2022-06-05 13:57:14 följande:

    Tycker ni är elaka mot en man som blivit lurad av sin kvinna.

    Det finns många som lurar sina män på detta sätt tyvärr. Om männen t ex vill använda kondom iallafall fast kvinnorna säger de har skydd, ger de männen skit för det och anser männen tror de ljuger.


    Du menar att män är korkade och ointelligenta som inte själva kan räkna ut att oskyddat sex kan leda till graviditet?

    Isåfall borde vi öka på mäns byxmyndighetsålder tills de är stora nog att fatta. 30 kanske skulle passa, vad tror du?
Svar på tråden Blev hon gravid av egoistisk vilja