• strelitzia

    IVF efter sommaren 2022

    MeIMyself skrev 2022-11-17 13:19:47 följande:

    Om den kommer som planerad så kommer den 9-10 december, tog precis slut.. 
    Men ja, denna månaden skulle den komma 21/11 men kom tidigare så vågar inte lita.. har alltid haft regenbunden men nu stular det :(

    Åhh, men du kommer säkert komma till en bra mvc, om du inte gillar är det bara till att byta :) Jag vill inte vänta vill att det ska gå snabbt nu :)


    Är det inte alltid så, när man förväntar sig den så gör den en förvånad. Jag hade till skillnad från dig väldigt oregelbunden men under min utredning så låg den på 28/29 dagar i tre månader, så typiskt haha.....
  • strelitzia
    KristinaB skrev 2022-11-20 15:50:04 följande:
    Ja, helt galet! Och då har jag ändå legat på lite. Både vår tid för start av utredning och nu tiden i fredags var för att andra har avbokat. Så vem vet när vi hade kommit fram i kön annars! Men min upplevelse blir ju då att det hjälper att höra av sig med jämna mellanrum. Vet inte om det är. så eller om vi bara haft tur! Vi hade även tur med att dra igång nu innan jul, det var också pga av en avbokning som det fanns plats i äggkalendern...
    Vet inte alls med vårdgarantin mer än att det var 11 månaders väntetid sist jag hörde.. 

    Ja det ska bli så spännande! Vill berätta för typ alla men min sambo är lite mer återhållsam och privat.. :) 

    Är du i processen? :)

    Vilken tur med avbokningarna! Jag läste också att det har hjälpt att höra av sig så jag testade också de och fick en avbokning men det var tätt inpå när jag borde blivit kallad.
    I och med väntetiden gissar jag att du går i Göteborg? rmc i malmö berättade att dom tar emot patienter från dels hela skåne men även från halland och göteborg, troligtvis pga väntetiden, otroligt att väntetiden är så lång. 

    haha jag är som din sambo, men det är mest för att jag inte vill att andra ska tycka synd om oss, jag gör det så bra själv haha..

    Ja, jag har gjort min första ivf omgång och testade positivt för snart två veckor sen, väntar på tidigt ultraljud. Känns overkligt, rmc uppmana till in skrivning på mvc men jag tänker att det inte kommer se något på ultraljudet så det känns förtidigt, snopet att behöva avboka för jag var för naiv. 

  • strelitzia
    Sandralinnea123 skrev 2022-11-20 00:02:29 följande:
    streli­tzia - ja suger verkligen... när man väl ser pluset då förväntar man ju sig att de ändå ska bli något.. Ja verkligen känns väldigt skönt att allt är planerat och man vet vad som väntsr och även att vi kanske får fler till frysen (fick bara 1 embryo till frysen sist) så om man har tur kanske de kan bli ett syskon också (om man får önsketänka)

    Kristi­naB - åh va kul! Kommer ihåg väntan när vi väntade på vår tur... Vi fick ju gå till gynekologen i vår kommun innan vi skickades vidare till sahlgrenska så väntan där imellan kändes så lång. 
    Jag har ju bara hållt på med ivf sen i augusti, vår första kontakt var i maj 2021, sen började vi kontakt med sahlgrenska i april 2022.
    Det kommer bli en så spännande resa för er, jag har tyckt det har varit otroligt spännande och lärorikt även fast det många gånger är så otroligt jobbigt, men man lär sig så mycket om sin kropp samtidig. Hoppas du stannar kvar i tråden hade varit kul att följa din resa också ! 

    Trådarna här på familjeliv har verkligen hjälp att prata med andra och skriva av sig lite för ibland kanske man inte orkar eller vill prata med alla nära en då känns de skönt att skriva med ni andra som är i samma sits och förstår vad man går igenom.. 
    Ja det är det man läst, att ett plus alltid är ett plus. Men det är väl lätt att i vår situation knappt ens tro på ett plus, för bra för att vara sant. 
    Man får önsketänka Hjärta och jag håller tummarna att det blir många fler än 1 till frysen nästa gång, det ökar känslan av hopp avsevärt!
  • strelitzia
    Dibella skrev 2022-11-21 08:31:36 följande:

    Hoppar in här (igen) och hoppas att vi kanske är en eller två som ska köra igång, vore kul att följas åt!


    Är 32 år med sambo som har ett barn sedan en tidigare relation (också via IVF).


    Jag har låg äggreserv och sambon lite sämre simmare men i övrigt inga hinder. Försökt runt 3 år, aldrig varit gravid trots 4 IVF försök med totalt 7 återföringar. 


    Igår satte vi igång med sprutorna för vårt 5e IVF försök vilket troligtvis blir vårt sista då vi inte har de ekonomiska medlen att fortsätta betala privat tyvärr. Förra IVFen satte vi in 2 embryon och lär få göra det denna gången med. Hoppas verkligen på mirakel men har tyvärr inga större förhoppningar om att något skulle vara annorlunda denna gången. {#emotions_dlg.flower}


    Välkommen tillbaka! {#emotions_dlg.flower}
    Gud vad man önskade att läkarna visste mer, varför går det inte om förutsättningarna väl finns där.. Jag hoppas verkligen att den här gången är din tur!
    Ni har inte funderat på donation? Det kändes som att jag hann processa alla möjliga alternativ innan det ens var alternativ medans min sambo fick ta alla besked och alternativ med chock. 

  • strelitzia
    Dibella skrev 2022-11-21 14:20:53 följande:

    Tack {#emotions_dlg.flower}


    Ja man önskar verkligen att de kunde veta mer, vi har väntat flera månader för denna 5e omgången då vi tog blodprov för att kolla Karyotyp, men även det såg normalt ut. Så vi är helt normala, och jag känner såklart stress över att det bara är mig det är fel på då han har ett barn sedan tidigare förhållande Drömmer


    Jag har funderat över alternativen i några år nu och kommit fram till att om jag inte får biologiska barn så vill jag nog avstå helt från barn, ingen donation eller adoption.
    Sambon är öppen för t.ex. dubbeldonation osv. Men för egen del så har jag så svårt att se att jag skulle knyta an osv, jag känner mig "för rädd & bitter" och hade varit rädd för att det inte skulle bli som jag tänkt. Svårt att förklara... men avundas de som känner att det är ett val som fungerar för dem.


    Men håller med om att en själv som ofta är lite mer "inne" i processen hinner smälta och finna andra alternativ snabbare än sin partner.


     


    hur gammal är hans barn mycket kan väl hända med fertiliteten på några år, visst kom de barnet också till via ivf? Tycker inte du ska lägga skulden på dig själv även om jag förstår att det är så lätt att göra de.
    En kan tro att "det är inget fel på er" ska komma som en lättnad men jag kände mig så frustrerad och hjälplös när vi fick de beskeden, hade känts bättre om det var ett fel de kunnat avhjälpa. 

    Jag förstår, det är inte alternativ för alla, kan tänka mig att det är en process i sig att komma fram till de som inte är helt enkel.

    Vi fick information om att vi kan donera våra frysta blastocyster om de inte kommer till användning, det känns riktigt läskigt men samtidigt så hade det känts så fint att kanske kunna hjälpa någon som också gått igenom en fruktansvärd tid av ovisshet och förtvivlan. Men där är vi inte än. 
  • strelitzia

    Var på första VUL igår och peppar peppar ta i trä så ser det ut som vi kommer få lite fler blåsor vid detta tillfället. Var så ångestfylld innan besöket.


    5 st so far, och det lär hinna växa till ett par till tänker jag innan ev plock på fredag eller måndag! Vanligen får jag knappt ens till 3-4 blåsor. Känns lite hoppfullt.


    åh wow vilket positivt resultat, vad roligt, och vad skönt att få en boozt med hopp! Jag håller tummarna att du hinner få ett gäng till tills det är dags för plock! Ska du tillbaka på ett vul till för att bestämma dag? 
  • strelitzia
    Dibella skrev 2022-11-30 13:04:09 följande:
    Var tillbaka idag på VUL och har bokat ÄP fredag. 7 blåsor kunde man se som de räknade med. Så hoppas verkligen att det blir riktiga guldägg denna gång Solig
    Håller tummarna för dig idag! {#emotions_dlg.flower}
  • strelitzia
    Lama21 skrev 2022-12-01 19:06:01 följande:

    Tack!

    Jo jag är väldigt nöjd med 18, finns ju dock risk för att jag blir överstimulerad. Hade 60+ äggblåsor innan vi körde igång med stimuleringen så har fått rätt låga doser för att försöka hålla det inom kontroll.

    8 av 18 blev iallafall befruktade fick jag veta idag och det är jag jäkligt glad för, har försökt i över två år utan tillstymmelse till graviditet så var lite nervös att äggen inte ens skulle gå att befrukta. Nu börjar nästa väntan då för att se om de lyckas växa till sig...

    Det suger när timingen inte klaffar, de har väl julstängt gissar jag så då måste du kanske vänta ytterligare en cykel?


    60+ äggblåsor låter helt sjukt, att det gick att se! 
    Hoppas du slipper överstimulering, jag är 99% säker på att jag blev de, låg dubbelvikt i 4 dagar innan de absolut värsta släppte, ligga i sängen var rena plågeriet. Å andra hand finns de ju de som haft de värre så kom kanske "lindrigt" undan haha... Vi försökte också två år innan ivf. Tröstlöst!

    Har du fått beräknad återinföringsdag än? 
  • strelitzia
    Lama21 skrev 2022-12-02 21:17:25 följande:
    Ja, det vore underbart att få något att frysa in!

    Håller tummarna att det ska gå ändå för dig. Förstår att det känns sjukt drygt att vänta ytterligare, känns som att varje dag spelar roll när man har hållt på så länge...
    strelitzia skrev 2022-12-02 11:57:18 följande:
    60+ äggblåsor låter helt sjukt, att det gick att se! 
    Hoppas du slipper överstimulering, jag är 99% säker på att jag blev de, låg dubbelvikt i 4 dagar innan de absolut värsta släppte, ligga i sängen var rena plågeriet. Å andra hand finns de ju de som haft de värre så kom kanske "lindrigt" undan haha... Vi försökte också två år innan ivf. Tröstlöst!

    Har du fått beräknad återinföringsdag än? 
    Ja, läkaren sa "oj, vilka respektingivande äggstockar" när några dessutom hade börjat växa på ett av alla VUL jag fick göra, haha!  Var tydligen lite svårt att mäta dem eftersom vissa blev ihopklämda av de andra.

    Usch det låter inte alls kul att må så dåligt, låter ju lite misstänkt överstimulering. Även om andra kanske har det ännu värre är det helt okej att må dåligt!! Jag tror jag har sluppit för jag mår faktiskt rätt bra. Preliminär återinföringsdag är på måndag (dag 5), hoppas verkligen att jag ska få göra det då och att något har klarat sig!Tack, håller tummarna för dig med!! 


    Min överstimulering kom 5 dagar efter återinföring, med största sannolikhet för att det fäste så det var såklart värt de, men jag var oerhört orolig för att det bara gjorde jävligt ont för ingen anledning, för varför skulle jag har tur. 

    Spännande, jag hoppas att alla överlevt och att du får ett gäng till frysen! Glad
  • strelitzia
    Dibella skrev 2022-12-02 13:52:40 följande:

     


    Gick rätt bra, vi fick ut 7 ägg på plocket idag och har återföring planerad på söndag, 2 st 2 dagars, som det ser ut nu.


    Så får vi se om vi kanske kan få något till frysen, vore himmelskt. Vi brukar ha hyfsat bra befruktningsresultat, utifrån tidigare erfarenhet så hoppas på 5-6 embryos Oskyldig men det är en chansning exakt varje gång...


    Vad skönt att det blev så många, hoppas ni får goda nyheter idag att ni även får till frysen! 
Svar på tråden IVF efter sommaren 2022