• Anonym (?)

    Har vi valt så hemska namn?

    Läste precis en tråd om så kallade wt-namn. Flera av namnen som skrevs finns i vår familj och jag måste erkänna att det inte var så kul läsning! 


    Är de här namnen så hemska? Barnen heter Liam & Leon. Barnens kusiner heter Ester, Oskar & Livia och barnens andra kusiner heter Freja & Loke samt Ellen och Lovis. 


    Är det kört för alla våra barn nu? Solig

  • Svar på tråden Har vi valt så hemska namn?
  • Anonym (?)
    Anonym (Jo) skrev 2022-07-18 17:44:19 följande:

    Liam, Leon och Loke är det tvärkört för. 


    Varför egentligen? Då är det kört för båda mina barn samt ena kusinen, inte så kul. 
  • Anonym (?)
    EpicF skrev 2022-07-18 17:52:20 följande:

    Namnet säker inget om en person. Personlighet, empati, beteende etc säger däremot mycket. 

    Förövrigt tycker jag det är fina namn. Min äldsta heter dessutom Liam 


    Tack! Ja Liam är fint
  • Anonym (?)
    Guldnovan skrev 2022-07-18 17:38:00 följande:

    Gillar alla dem och mest av allt Loke så jag är väl förlorad jag med. Loke var inte direkt en svärmorsdröm men det hade jag ingen aning tills för ett tag sedan. 


    Heter ditt barn Loke? Håller med om att alla namnen är fina
  • Anonym (?)

    Min mans syster väntar barn så barnen ska få en till kusin som ska få namnet Ellie eller Maja (inte bestämt än) är de namnen också så kallade WT? 

  • Embla twopointoh
    EpicF skrev 2022-07-18 18:30:48 följande:

    Embla twopointoh: Nej, det säger faktiskt inte om var man kommer ifrån. 


    Jo, statistiskt sett gör det det. Titta på länken som jag delad ovan, till exempel.
  • Anonym (...)

    Såklart inte! Många fina namn, flera av dem är ju dessutom gamla klassiska namn, skulle det vara wt? Nä, bry dig inte om sådana kommentarer! Och ärligt talat har jag aldrig förstått när folk frågar vad bebisen ska heta, och ger olika förslag, det är så många som skriver att namn är fula, wt, hemska associationer mm som man inte vill höra om sina favoritnamn. 

  • EpicF

    Embla twopointoh: Popälvetenskaplog studie som bygger på påståenden? Påståenden som inte ens stämmer. Nej, det är helt fel. Ett namn säger inget om personen ifråga. 

  • Guldnovan
    Anonym (?) skrev 2022-07-18 18:28:12 följande:
    Heter ditt barn Loke? Håller med om att alla namnen är fina
    Nej jag har ingen Loke. Mina är födda innan det  var påkommet som namn. Jag har typiska svenska namn med vanlig stavning.  Det första kan man räkna ut vilket år hon föddes...det kom också som en överraskning. Jag har tydligen ingen koll på namn. 
  • Embla twopointoh
    EpicF skrev 2022-07-18 18:45:55 följande:

    Embla twopointoh: Popälvetenskaplog studie som bygger på påståenden? Påståenden som inte ens stämmer. Nej, det är helt fel. Ett namn säger inget om personen ifråga. 


    Själva studien som artikeln bygger på är inte populärvetenskaplig (finns det ens populärvetenskapliga studier?). Och det är bara en studie av många. Det är ganska kutym bland de som forskar på namn att namnet visst säger saker om personen som heter det, och om föräldrarna som namngav.

    Skilj på personlighet och identitet. Namnet säger ingenting om personligheten (om man inte valt namnet själv), men det säger definitivt saker om ursprung och identitet. Att förneka det är minst sagt naivt och rätt verklighetsfrånvänt.
    Jag har fler källor, även om det inte är länkar till själva studien så går det att hitta om man letar. Om du bara fortsätter med ditt "Nej, du har fel" utan ge några som helst rationella resonemang eller artiklar/studier som styrker din åsikt, så är det bara det, en åsikt som inte bygger på något annat än hur du vill att det ska vara. 


    www.svd.se/a/1282545b-0989-392b-ab3f-6214cc204245/du-ar-vad-du-heter-mer-an-du-tror

Svar på tråden Har vi valt så hemska namn?