Inlägg från: Anonym (Ingen bra idé) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ingen bra idé)

    Bor på kommunalt gruppboende, åka på semester?

    Varför ska någon följa med om hon är så lättskött? Tillsyn och på pushning låter som att ni borde kunna klara av själva. Om någon följer med på resan måste personen få betalt 24 timmar/dygn, personen kan inte åka hem efter arbetspasset är slut. Tar ni personal från boendet innebär det också att de får personalbrist eller får ringa in vikarier, det är inte rimligt. 

  • Anonym (Ingen bra idé)
    2barnsmoder skrev 2022-09-23 18:06:39 följande:
    Det är ju därför jag måste ansöka om extra resurser, just för att de ska kunna sätta in extra personal/vikarier på boendet. Det är ju det hela frågan handlar om.
    Det blir inte en gratis semester för den som följer med personen är där för att jobba.  Du skrev i trådstarten att du ville att någon från boendet skulle följa med, då får de på boendet personal de kanske inte träffat innan vilket inte är schyst. Det vettiga ändå att en vikarie (alltså inte ordinarie personal från boendet) följer med er.
  • Anonym (Ingen bra idé)
    2barnsmoder skrev 2022-09-23 19:22:07 följande:
    Det är sant. Den aspekten har jag inte tänkt på. 
    Anonym (Ingen bra idé) skrev 2022-09-23 19:10:11 följande:
    Det blir inte en gratis semester för den som följer med personen är där för att jobba.  Du skrev i trådstarten att du ville att någon från boendet skulle följa med, då får de på boendet personal de kanske inte träffat innan vilket inte är schyst. Det vettiga ändå att en vikarie (alltså inte ordinarie personal från boendet) följer med er.
    Svårt att ta med en personal som inte känner dottern, då hon inte har ett tal, utan kommunicerar med ljud/gester och att man måste känna henne för att förstå henne. De kan däremot fungera som personal på boendet då de alltid har minst 1 erfaren personal som jobbar på plats, som kan ge stöd och handledning om det behövs.
    De andra boendes rutiner ska inte störas för att ni åker på semester, det blir dessutom extrajobb för den ordinarie personalen på boendet att ge stöd och handledning.
  • Anonym (Ingen bra idé)

    Det stör mig att du tycker det är generöst att ni bjuder på resan, mat och hotell. Självklart ska ingen betala för att jobba, det är inte generöst utan en absolut grundförutsättning. Synsättet att det är någon slags semester för personen som följer med måste du ändra på. Självklart kan ledsagaren inte gå ut och festa på kvällen som du säger. Personen får inte dricka och måste vara pigg och alert nästa dag. 


    Det stör mig också att du vill ta en ordinarie personal från boendet för din dotter och du ska vara trygga men att du fullkomligt struntar i de andra boendes trygghet. Du framstår inte som särskilt sympatisk. 


    Kommunens ekonomi har egentligen inget med dig att göra men det kommer kosta betydligt mer än en arbetsvecka för dem. Ni är borta 168 timmar (heltid är 40 timmar) sedan tillkommer saker som försäkringar mm Att det sticker i ögonen på en del har inte med avundsjuka att göra utan att många på LSS boende inte ens får sova tillsammans med sin pojk-/flickvän för det räknas som för mycket jobb för personalen. Men som jag sa innan det är inte ditt problem. 

  • Anonym (Ingen bra idé)
    2barnsmoder skrev 2022-09-24 15:17:58 följande:
    Men hjälp. Var har jag skrivit något om alkohol? "partaja" kan betyda att man bara går ut och dansar och träffar folk, har roligt. Och det går utmärkt utan alkohol. Sen kan vi absolut komma överens om sovmorgon om man vill. Och vad jag menar med att vi bjuder på resan är att kommunen inte behöver betala för personalens del, och det tycker även jag är självklart.
    Alla de 5 boende har sina egna kontaktpersoner bland personalen, att jag lånar våran betyder inte att de andra inte har kvar sina. Deras trygghet är aldrig hotad, det finns fortfarande 2 eller 3 personal om dagarna plus nattpersonal, så ingen blir lämnad i sticket. 
    Den som jag i första hand har i åtanke som medföljare är fullt nöjd med att få lön för sina timmar denne skulle jobbat i vanliga fall, och ser det som en möjlighet att få resa fast på arbetstid och utan kostnad. Och med trevligt sällskap. Alla är inte så jäkla gnidiga och petnoga med exakta timmar och minuter, även om de skulle få göra en insats som inte är schemalagd.

    Resonerar du likadant när du själv jobbar? Jobbar du gratis eller vill du ha betalt? Det här rör sig om 128 timmars (!!!) övertid inte om en kvart. Det är inte okej att utnyttja människor, att få den äran att umgås med dig är inte en form av betalning.

    Partajar du själv mitt i veckan när du ska jobba dagen efter? 


     

Svar på tråden Bor på kommunalt gruppboende, åka på semester?