Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Är den nya regeringen bra eller dåligt för landet?

    Mentat skrev 2022-10-23 12:07:27 följande:
    Bra, då borde det ju finnas en bred enighet i dessa frågor och (sd) har inget veto eftersom jag antar att du menar att (s) kommer att stödja regeringen i förslag som går i denna riktning. Då är det ju inget problem och (sd) kan inte ens försöka utöva någon utpressning mot regeringen.
    Jo egentligen, men SD har ju en massa galna planer som sträcker sig längre än så som till exempel och tidigare nämnt utvisa hela familjer om en begår brott och ta bort modersmålsundervisningen.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-10-23 08:43:54 följande:
    Jo, det säger hon och nämner sådant som miljögifter, läkemedelsrester och resistenta bakterier.
    Jemp skrev 2022-10-23 06:19:41 följande:
    Så... Ingenting alltså? 
    (Plastpåseskatten kommer för övrigt från en av regeringspartierna). 
    De har varit regering i en vecka(?). De har ännu inte, mig veterligt, lagt några förslag på området. Det som de beskriver i Tidöavtalet tilltalar dock. 

    Det var den gamla regeringen som genomdrev plastpåse-skatten. Det behöver vi inte argumentera om. Om den nya tar bort den eller behåller den får vi se. Jag är inte helt övertygad om att den nya regeringen kommer att gå in och förändra varenda dumhet deras företrädare gjorde utan snarare lägga energin på att göra det som görs från och med nu på ett bra sätt.
    En vecka! Gott om tid att sänka bensinpriset. Det är bara att klubba igenom det i Åkessons "inre kabinett". Enkelt penkelt! På samma sätt som det ska ta en vecka att skicka vapen till Ukraina och gå med i NATO

    Så om ditt SD går med på att behålla plastpåseskatten så görs det för att man är lat och inte orkar ändra på något man klagat sig hes över?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonvm skrev 2022-10-23 12:18:55 följande:
    Det ÄR sund politik att avveckla reduktionsplikten, som den är utformad idag är det fullständigt hål i huvudet.

    Det är inte en framkomlig väg att lägga dessa kostnadsökningar direkt på medborgarna på individnivå.
    Ska det blandas in "förnybart" i soppan så får staten ta den kostnaden, om fungerande kärnkraft läggs ner av ideologiska skäl så får staten ta konsekvenserna av detta, sen får vi ALLA vara med och betala detta via skatten.

    Som det fungerar idag så vinner de som sitter i storstäderna och trycker igenom politiska beslut, sen får alla andra betala notan....

    Man kan ju bara hoppas att SL nu höjer månadskorten till 10.000:- för att kompensera för det skenande elpriset, då vore det nån rättvisa i det hela....
    Tycker det är en alldeles utmärkt idé att lägga mer av kostnaden för bilförarnas utsläpp på bilförarna och subventionera resande med ett mindre klimatavtryck.

    Du vill ju göra det billigare att smutsa ner mer och dyrare att smutsa ner mindre. Vad vinner man på det?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KillBill skrev 2022-10-22 14:23:32 följande:
    Är den nya regeringen bra eller dåligt för landet?

    När  SVDs moderata ledarsida beskriver Kristerssons regering som en marionettsregering och som SDs galärslavar så förstår man att det är illa..

    www.svd.se/a/abbdjM/ulf-kristersson-framstod-som-jimmie-akessons-galarslav


    Formellt ingår inte SD i regeringen men det är bara skyltfönstret utåt.

    Tidölavtalet talar om " ett inre kabinett" där Åkesson ingår och det är där alla regeringsbeslut i praktiken kommer att fattas.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonvm skrev 2022-10-23 12:55:19 följande:
    Du läser ju det man skriver som djävulen läser bibeln....

    Om staten t.ex skulle subventionera priset på HVO100 så att det blev billigare att tanka än diesel så skulle i princip alla tanka HVO100 och de totala utsläppen skulle reduceras... Kostnaden skulle vi då alla ta kollektivt och det skulle inte slå som en ekonomisk gråsten i magen på individnivå.

    Det du och vääääääääldigt många andra missar i ert resonemang är att större delen av landets befolkning är BEROENDE av bilresor för att få sin vardag att fungera. Ni har era huvuden så långt upp i era egna arslen att ni är fullständigt oförmögna att ta något annat perspektiv än ert eget.
    Ni lever i tron att de flesta VÄLJER att använda bilen istället för kollektivtrafiken av ren bekvämlighet, vilket enbart stämmer i en försvinnande liten del av fallen.

    Om systemen reformerades enligt det jag beskrivit så skulle det i praktiken innebära att även "Hipster-Henrik" som lever och arbetar i Stockholms innestad via skatten tvingades vara med och betala för den "omställning" han varit med och drivit igenom politiskt....
    Detta förstår alla innerst inne och det är den egentliga anledningen till det stora motståndet.
    Det enda som är positivt med de nu skenande energipriserna är att de nu nått sån extrem nivå att det får ekonomiskt genomslag på allt annat så att det även "Hipster-Henrik" blir drabbad genom skenande priser på det han konsumerar.
    Tidigare har ökningarna på energipriset varit smygande så de priset på t.ex transporter och tillverkning kunnat absorberas någonstans i kedjan.

    Landet skulle, till motsats mot vad folk som du tror, inte fungera om hela landets befolkning bosatte sig inom radien där tunnelbanan går....
    Jag läser det du skriver eller ville du inte att det skulle bli billigare att ta bilen och dyrare att åka kollektivt? 10 000 för ett SL-kort.

    Ingen har tvingat dig att bo där du bor och när man väljer var man bor väljer man samtidigt de för- och nackdelar det för med sig.

    "Folk som jag" spenderar 3 timmar om dagen på resor till och från jobbet som skulle ta halva tiden med bil. Vad i all världen får dig att tro att jag skulle vilja subventionera ditt bilåkande när min egen bil står parkerad mesta tiden?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Hangout91 skrev 2022-10-23 13:03:05 följande:
    Det var precis det jag menade, alla vet att detta. Alltså är det en majoritetsregering i praktiken.
    Nej, det kallas inte majoritetsregering utan den rätta benämningen är marionettregering.

    Det är så det kallas när det utåt ser som att någon bestämmer men det är någon helt annan som bestämmer och där de vanliga fora för beslut byts ut mot skumma rum.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Rotfrukt skrev 2022-10-22 15:40:51 följande:

    Nu är ju SD större än M och näst största parti efter valet så ser inget fel i att dom bestämmer mest. Däremot satt sossarna med Stefan och Magdalena i knät på det lilla marginalpartiet MP i förra regeringen och alla ser vad det ledde till med bl.a en alvarlig energikris och nedlagd fungerande kärnkraft.


    Och S är större än både SD och M så då borde S bestämma mest
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Mentat skrev 2022-10-23 13:51:19 följande:
    Visst finns det galna saker i (sd), det finns skäl till att jag inte stöder dem, men min poäng var att din tes i inlägg #65 inte stämmer, alternativt att dina exempel inte var så väl valda, då de exempel du räknar upp borde ha brett stöd i riksdagen.

    (s) röstar väl rimligen inte emot förslag de själva håller med om bara för att de inte sitter i regeringen.
    Stämmer väldigt bra att man inte backar galna förslag. De inte galna förslagen är inte problemet utan problemet är just de galna.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Jemp skrev 2022-10-23 13:52:45 följande:
    Obs att det inte är Romina som förnekat klimatkrisen, dvs det du citerade. Det är SDs Elsa Widding. 
    Om ministern har en mentor vet jag inte. Hon har konstaterat att hon behöver expertis som hjälp. 
    Jag är glad att det (av befintliga alternativ) är en Liberal på posten. Vi får se vad hon kan leverera, både som person och med tanke på vilka hon ska samarbeta med. Erfarenhet hade absolut varit en fördel, samtidigt ska man inte döma ut nån för att hon är ung. 
    Widding. OK. SD. Nu är jag inte ens lite förvånad längre.

    Jag dömer inte ut P. för att hon är ung per se utan för att hon omöjligen och bevisligen inte har hunnit skaffa sig den erfarenhet man behöver för att bli minister inom området. Tre partier och ingen kunde ruska fram någon med mer erfarenhet? Vad det i så fall står för är ju ännu mer skrämmande.

    Det verkar mer som man var tvungen att ge L någon ministerpost och valde ut det man tyckte var mest lågprioriterat medan L nog blev jättenöjda att få en i deras ögon så betydelsefull post. Undrar hur mycket L själva hade att säga till om personvalet.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Mentat skrev 2022-10-23 13:57:05 följande:
    Jo men det du räknade upp var ju inte de galna sakerna utan sådant det finns brett stöd för. Alltså är det inte nödvändigtvis (sd) som styr, så som du hävdade i #65. Jag upplever att vi talar förbi varandra här.
    Jag räknade upp både och i inlägg #68. Jag upplever att du bara läser halva inlägg, eller fel inlägg.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Är den nya regeringen bra eller dåligt för landet?