Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Är den nya regeringen bra eller dåligt för landet?

    Anonvm skrev 2022-10-23 17:52:07 följande:
    Åter igen, som faan läser bibeln...

    Det ÄR i praktiken precis verkningslös att försöka sänka utsläppen här hemma, eftersom vi redan är nere på så låga nivåer och vi är ett så litet land.

    Klimatet och miljön påverkas inte ens lite av hur mycket skatt vi betalar på bränsle, eller hur mycket sprit och tallolja vi spär ut våra bränslen med.... 
    Det ÄR och kommer alltid förbli symbolåtgärder.

    Därför ÄR det fullständigt hål i huvudet att lägga så ofantligt mycket resurser på detta, speciellt när det drabbar enskilda individers plånböcker direkt.

    Jag skulle gladeligen betala någon form av "global miljöskatt" på flera tusen i månaden, OM det på ett direkt och konkret sätt oavkortat gick till att avveckla kol och oljeeldade kraftverk i t.ex Kina och Indien.

    Men jag tänker faan inte frivilligt betala 2-3000:- extra i månaden för bränslet till min bil, bara för att en klick miljöextremister på södermalm får en varm god känsla inombords av att veta att "vi har på oss ledartröjan".
    Det är bara att börja köpa närodlat och närproducerat. Det blir säkert flera tusen kronor extra i månaden för dig som du gladeligen ville lägga så hamnar du till skillnad från många andra svenska på de "låga nivåer" du inbillar dig att du ligger på redan nu.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Tow2Mater skrev 2022-10-23 18:32:04 följande:
    Vet inte riktigt vad du menar med betala dyrare, de får ju fortfarande avdrag for att ta bilen till jobbet.

    Allt verkar bara så krångligt och duttigt; mer som nån slags rättvise- eller beloningspolitik, än att faktist minska utsläpp. Vore ju lika bra att slopa bilavdrag for alla i storstadsregioner. Men visst, då kommer ju även uskan Ulla som jobbar natt att få ta tunnelbana eller buss om hon inte anser sig ha råd att ta bilen.
    Bränslet är dyrt och ju mer man kör desto mer kostar det och skatterna tillfaller staten som kan omfördela dem.

    Ja, vi har omfördelningspolitik i Sverige.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Anonvm skrev 2022-10-23 21:35:58 följande:
    Närodlat och inhemskt är givetvis jättebra och det köper jag i alla lägen jag kan.

    Men hur minskar det de globala utsläppen?

    Det stängs inga kolkraftverk i Kina bara för att jag köper nötfärs från gården som jag bor granne med istället för att köpa dank/tysk färs på LIDL för 1/3 av priset....
    nihka skrev 2022-10-23 18:47:38 följande:
    Bränslet är dyrt och ju mer man kör desto mer kostar det och skatterna tillfaller staten som kan omfördela dem.

    Ja, vi har omfördelningspolitik i Sverige.
    Precis, detta är inget bra. Skatterna skall sänkas och "omfördelningspolitiken" skall minska i omfattning.
    Jag ger inte 5 råttskit för vilken siffra någon har satt i nån "koldioxidbudget".

    Den krassa sanningen är att vi är i ett globalt perspektiv så oerhört små och så oerhört långt fram i utvecklingen att vad vi än gör så kommer det aldrig ens lite påverka klimatet.
    Även om alla i hela landet bara satte sig ner o dog, hela landet stannade upp fullständigt...Vi stängde ner alla fabriker, vi stängde av alla bilar, totalt öde o dött... Så skulle det inte ens ge mätbar skillnad någonstans, så rena och små ÄR vi i ett globalt sammanhang.
    Jemp skrev 2022-10-23 19:21:37 följande:
    För övrigt vet vi också att det blir väldigt mycket dyrare ju längre vi väntar. Inte särskilt god investering. 
    Exact.

    Det ÄR bråttom nu med att börja jobba för att få de stora länderna som formligen bara spyr ut skit att börja ställa om.
    Hjälpa dem att stänga ner all energiproduktion som genererar koldioxidutsläpp och ersätta dessa med alternativ som inte genererar koldioxidutsläpp, t.ex kärnkraft...

    Det enda det är bråttom med här hemma är dock att få stopp på alla jävla symbolåtgärder som i praktiken inte hjälper "klimatomställningen" det minsta.... 

    Tänk transporter. Eller snarare att man inte behöver transportera så långt samt att om du köper livsmedel och varor från länder med ett högt klimatavtryck är du med och bidrar till det landets utsläpp. Så vi högkonsumerande svenskar är verkligen inte så rena ur ett globalt perspektiv. Vi är ansvariga för vad Kina släpper ut i proportion till vad vi handlar från Kina och vad som släpps ut av att transportera varorna och oss själva när vi reser till Kina. Man åker som bekant inte bara i svenskt luftrum när man flyger till Shanghai för att shoppa.

    Kina har redan 40 reaktorer och planerar att bygga 150 till de närmaste 15 åren. Det är en satsning på 440 miljarder dollar och det springer säkert iväg ytterligare och du vill alltså vara med och hjälpa till att betala. Det var ju fint av dig. Hur mycket vill du bidra med i månaden?

    Toppen. Ingen omfördelningspolitik. Det betyder att jag kan sluta betala för ditt bilåkande då? Man kunde ta ut en avgift för bilåkande som motsvarar den faktiska kostnaden för att städa upp efter nerskitningen. Alternativt kan det du släpper ut samlas ihop en en behållare och sedan sprutas in i ditt hem för att renas genom dina lungor. Varför ska du få omfördela dina avgaser i den luften jag andas in? Du kan väl ta hand om dina avgaser själv?

    Du menar som under coronapandemin när atmosfären blev så mycket bättre att det syntes på satellitbilder? Nä, gör ingen skillnad alls vad vi släpper ut och inte. Samma sak gäller vad du stoppar i dig. Gör ingen skillnad alls vad du äter. Lev på chips och öl. Spelar ingen roll i ett så litet land som Sverige. Ingen mätbar skillnad alls globalt
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-10-24 05:09:57 följande:
    Du förstår va att om du räknar "konsumtionsbaserade utsläpp" för Sverige så måste du samtidigt dra bort utsläppen för alla export Sverige står för -alltså i princip hela fordons-, metall-, pappers-  och skogsindustrin - om du ska göra en korrekt jämförelse?
    Jemp skrev 2022-10-23 19:19:32 följande:
     Så nej, ledartröjan verkar vi ha tagit av oss. 

    Vilket är rimligt om vi talar om minskning av mängd CO2. Däremot inte om vi talar om att utveckla teknik som andra länder kan dra nytta av.Om du på riktigt tror att 0,027 grader globalt medel "verkligen inte är försumbart" så sitter du förstås fast i det tänk som rått och ansetts vara sanning. 

    0,027 i de modeller som IPCC använder är alltså inte ens synligt i modellerna. De är alldeles för grova och oprecisa för att kunna mäta 0,027 i verkligheten. 
    Jemp skrev 2022-10-23 19:21:37 följande:
    För övrigt vet vi också att det blir väldigt mycket dyrare ju längre vi väntar. Inte särskilt god investering. 
    ÄR vi verkligen brydda om "goda investeringar" finns det bättre sätt att hantera resurserna på än att lägga allt på att pressa ned CO2 i Sverige några procent till.

    Det är väl här du och jag skiljer oss. Jag har inga problem med att prioritera andra saker före minskning av CO2 i Sverige för att jag anser att det ger bättre effekt av investeringen.


    Och då krävdes det att Sverige tar bort alla sina utsläpp för att nå dit.
    Vad vi tillverkar här är naturligtvis inräknat i Sveriges CO2-utsläpp. Däremot inte transporter av våra gods efter de lämnat landet. Inte heller avfall vi exporterar. Inte heller alla resor utanför svenskt territorium. Vi i väst är riktiga klimatbovar.

    Du har inga problem med att prioritera vad ANDRA ska göra samtidigt som du anser att du själv ska få slippa. Lyckligtvis har inte alla andra samma egoistiska tänk utan vi har både EUs klimatmål och Parisavtalet samt en egen miljölag som även du och ditt SD får underkasta er.

    Gott så!
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-10-24 05:24:40 följande:
    Om USA minskar sina utsläpp med 5% och Sverige gör detsamma så blir skillnaden enorm, ja.

    Det ahndlar inte om mig, som du så fint drar in i samtalet, utan om alla. Gemensamt. I en grupp. Du frågade vilka som istället skall dra ned. Jag gav några exempel där neddragning faktiskt skulle göra skillnad.

    Och återigen: effekt för pengarna.
    Jemp skrev 2022-10-23 16:43:38 följande:
    Kanske låter fint men tyvärr har de ju inga faktiska sådana förslag i sina partiprogram. Som sagt, vi får väl se framöver. 

    De som presenteras i Tidöavtalet pekar alla i den riktningen.
    Vilka personer presenteras i Tidöavtalet och i vilken riktning pekar dessa personer?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-10-24 13:46:40 följande:
    Det här stycket i regeringsförklaringen talar emot ditt påstående

    "Miljöproblemen är en av vår tids stora gränsöverskridande frågor. Sveriges klimat- och miljöpolitik ska vara ambitiös. Ett program för internationella klimatinvesteringar i enlighet med Parisavtalets artikel sex utvecklas. Investeringarna bidrar till att nå det svenska klimatmålet om nettonollutsläpp 2045."

    För mig framstår det som att den nya regeringens strategi är att satsa på just klimatbistånd i andra länder, där man får mer bang-for-the-buck, och sedan kunna räkna av detta mot Sveriges kvot i Parisavtalet.

    Förutsatt att det är tekniskt vettiga projekt, som mottagarländerna sedan kan hantera när vi lämnar över nyckeln, så anser jag att det är en bra strategi för våra svenska skattepengar.
    Jepp. Den nya regeringens nya avtal bryter mot svensk miljölagstiftning, klimatlagen (2017) som stipulerar globala och nationella mål som ska uppfyllas lokalt i det egna landet. Eller har SD plötsligt svårt att förstå vad "nationell" betyder?

    www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/klimatlag-2017720_sfs-2017-720
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    nattuw skrev 2022-10-24 22:21:13 följande:
    Det låter riktigt lovande. Kanske är vi äntligen på väg bort från klimatpopulismen och på väg mot en långsiktigt hållbar miljöpolitik.
    Ja, visst är det riktigt lovande med kriminalitet
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KillBill skrev 2022-10-24 23:57:53 följande:

    Fy fan vas smutsigt. I Norrtälje har tidölaget med M, KD, L och SD tagit makten och man börjar med att ge sig lönelyft på tiotusentals kronor. Ordförande, Moderaten Bino Drummond höjer sin lön med mer än 23 000 kronor i månaden!


    www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt
    Får man verkligen lov att göra så?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    KillBill skrev 2022-10-25 12:18:42 följande:

    Det finns tydligen ingen gräns för hur okunnig man får vara för att bli minister i Kristerssons regering..

    //


    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2022-10-26 11:15:24 följande:
    Om du har lyssnat på henne så hör du också vilka exempel hon ger.
    Jemp skrev 2022-10-25 16:10:54 följande:
    Kostnaden? Är du medveten om vad prislappen hamnar på för att INTE göra det? 

    Som redan sagt: Vad Sverige gör, eller inte gör, spelar i all praktisk mening ingen som helst roll i sammanhanget.

    Noll komma noll tjugosju graders skillnad år 2050(?) eller var det 2100(?) om Sverige tar kostnaden för att sätta ALLA utsläpp inom landets gränser till noll.

    Det är inte ens mätbart.
    Vilken är din praktiska erfarenhet av det biståndsindustriella komplexet?

    Ja, man kan göra mer med mindre. Det kallas effektivisering och hela mänsklighetens utveckling bygger på detta. Det är inte "högerpolitik".
    Det kallas bryta mot lagen och tala om för alla andra vad de ska göra för att sedan skita i det själv.
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
Svar på tråden Är den nya regeringen bra eller dåligt för landet?