• Citronella

    Blir inte bokad för jobb längre

    Så viktigt kan jobbet inte ha varit för dig om du inte dyker upp till ett bokat pass. Jag tycker inte du ska räkna med att få komma tillbaka så du får söka annat jobb tänk på att det här kan komma fram om du anger vikariepoolen som referens. 

  • Citronella

    Sen förstår jag inte varför det är relevant om du hinner dit i tid. De förstår att det tar tid att åka det är bättre att komma 30 minuter försent än inte alls. 

  • Citronella
    Anonym (Tim) skrev 2022-12-07 07:03:18 följande:
    Så funkar det inte i vården. Vid passets början ska ett antal personer vara på plats och kan en person inte vara det bokar man in någon annan. De första 30 minuterna är lika viktiga som alla andra minuter på passet, det är inte ett kontorsjobb där man kan jobba ikapp. Ska Greta 87 ha sin medicin 7:15 så kan hon inte få den 7:45. 

    Är det så nära inpå kanske det inte finns någon som kan komma dit i tid det förstår alla vuxna människor, valet står alltså mellan att inte ta in någon alls och att ta en som blir 30 minuter sen min erfarenhet är att de flesta väljer den som blir sen. Sen är det långtifrån säkert att vikarier från en pool har delegering. 


    Ingen jag känner som jobbar på timmar inom vården går in och avbokar pass som ts gör, de informerar bara om hur långt det är att åka så får arbetsgivaren fatta ett beslut om de ska ringa någon annan. 

  • Citronella
    Anonym (Reality check) skrev 2022-12-07 17:28:43 följande:
    Ts hade inte ställt in ett pass. Ts hade blivit inkallad trots att hen inte stod som tillgänglig i listan, det är inte ts fel att poolen ändå satte in hen på ett pass. När ts förklarade att hen inte hade anmält sig tillgänglig avbokades passet så klart. Det är inte samma sak som att skita i att dyka upp till ett pass som du vill få det till.
    Att avboka så nära inpå är ett märkligt beteende jag förstår att de reagerade på det. Oftast vill företaget att man ska kunna om man skrivit upp sig, de satt i skiten, ts tackade nej sådant får konsekvenser även om hon inte gjort något formellt fel.  
  • Citronella
    Anonym (Reality check) skrev 2022-12-07 23:09:11 följande:
    Som sagt, ts hade inte avbokat för hen skulle aldrig ha blivit bokad från första början. Det är inte konstigt att säga nej när man fyllt i systemet att man inte är tillgänglig. Du tycks ha missat detta: ts hade INTE skrivit upp sig.
    Enligt ts så tog hon bort sig själv ur bokningssystemet i sista minuten något som inte ser bra ut. 
  • Citronella
    Anonym (Reality check) skrev 2022-12-08 13:36:51 följande:
    Nej, ts hade inte tagit bort sig själv i "sista minuten", hen kunde inte veta när poolen skulle börja leta personal inför kvällen. Om ts verkligen hade blivit korrekt avbokad i systemet så hade poolen inte sett när hen gjort det heller.
    Enligt trådstarten tar hon alltid bort sig när hon inte längre hinner till jobbet när passet börjar vilket är i sista minuten hon bör avboka dagen innan i alla fall. 
  • Citronella
    EpicF skrev 2022-12-08 13:38:21 följande:
    Är man inte längre tillgänglig så ska man ta bort sig. Det är faktiskt en sak som ser bra ut. 

    Här var det bemanningen som inte sätt att ts tagit bort sin tillgänglighet och bokade henne ändå. Ts sa till att hon inte kunde och inte stod tillgänglig, och blev avbokad. 

    Av någon anledning vill inte bemanningen längre boka in henne. Kanske för att de är rädda att samma sak ska hända igen. Kanske för att de inte litar på ts. Kanske för att ts fött klagomål. Vi kan vara spekulera i varför. 
    Företag brukar inte gilla att man velar fram och tillbaka på det sättet och ts verkar göra det här jämt. 
  • Citronella
    elmadumle skrev 2022-12-08 14:32:35 följande:
    Att boka någon som inte är tillgänglig är bara kokat av personen som gjorde bokningen, då får man skylla sig själv och att straffa ts för något hon inte är skyldig till gör att de kommer få dåligt rykte. 
    Det finns inget företag som får dåligt rykte för att de väljer en timmis framför en annan finns det fler timmisar än timmar fungerar det alltid så. 
  • Citronella
    EpicF skrev 2022-12-09 00:25:04 följande:
    Att ta bort tillgängligheten när man inte hinner till passet början är intr att vela. Utan det är positivt för företaget. Dessutom ska inte företag någonsin boka in folk som inte är tilllgängliga, det är oprofisionellt. 

    Och nej, det är inte "i sista minuten" att ta bort tillgängligheten samma dag. Så länge inte ts blivit bokad aå finna ingen "sista minut". Bemanningen har i detta fallet gjort fel. 
    Det är visst att vela, klart att det INTE är positivt för företaget att en massa personer hoppar av i sista stund när de litar på att det finns de som kan jobba. 
  • Citronella
    EpicF skrev 2022-12-09 15:26:53 följande:
    Nej, det är inte att vela. Der finns ingen "sista stund" för att ta bort tillgängligheten. Vet man att man inte kan jobba ändå så tar man bort tillgängligheten oavsett när på dygnet det är. 

    Hur fick du ts till "en massa personer"?
    Om alla skulle göra som ts skulle inte verksamheten fungera. Man gör givetvis som man vill, det finns ingen lag som säger att man måste tacka ja även om man är uppskriven och de ringer heller men man kan inte räkna med att få fler pass där sen. 
  • Citronella
    EpicF skrev 2022-12-09 17:04:47 följande:
    Hos oss är man skyldig att ta passet om man står tillgänglig och blir tilldelad. 
    Det är arbetsplatsens regler man måste ingenting. Som du säger finns vikarier ändå därför väljer de någon annan än ts. 
  • Citronella
    Anonym (Ggg) skrev 2022-12-09 17:50:46 följande:
    Där det är vikariebrist tar man in vem som helst inklusive de som gör som ts, som inte ens gjort fel.

    Lägger man sig tillgänglig först men tar bort sig om något händer är liksom meningen med time pool. Att bara de som KAN kan bokas.

    Det finns de som är timmisar på många ställen o lägger sig tillgängliga på flera st, blir de då bokade på ett så måste de ju ta bort sig från de andra.

    det är verkligen INGEN som bryr sig om en vikarie tar bort sin tillgänglighet. Eftersom systemet är uppbyggt på att man kan o ska göra så!
    Fakta är att de bryr sig eftersom ts inte blir inbokad sen kan man tycka vad man vill om det.
Svar på tråden Blir inte bokad för jobb längre