• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    JohannisenIVF, EmiliaSol, tack, ja får hoppas på de vi frös in dag 3. Min sambos framåtrörlighet verkar nu också ha försämrats igen efter att ha sett riktigt bra ut förra månaden. Det ska dock inte påverka när man ändå gör ICSI, men galet att det skiftar så mycket.

    Johannisen, lycka till nästa vecka! Hade du fått olika resultat på dina tre tidigare omgångar? 

  • Quincey
    JohannisenIVF skrev 2023-10-13 08:53:30 följande:

    Quincey: mina 3 första omgångar har jag kört med Gonal-F. Första plocket hade jag redan ägglossat pga de blev sena med plocket. Så inga ägg ut. Andra plocket fick de ut ca 20 ägg. Inget som befruktades. tredje plocket fick de ut ca 16 ägg och då gjorde dem ICSI, en blastis till frysen(totalfrys). Den jag fick tillbaka i september och inte gick bra med.. nu omgång 4 så är det ny behandling med Menopur och icsi igen - så hoppas att vi får bättre utfall Hjärta


    Räknades er första omgång som ett försök eller få ni göra om det nu pga de inte kunde plocka några ägg? Är det manlig faktor ni har? Vet du varför inga blev befruktade andra gången?
  • Quincey
    JohannisenIVF skrev 2023-10-13 15:13:55 följande:
    Nej omgång 1+2 räknades inte. Räknas endast om man får en blasto återförd. De visste inte varför det inte blev befruktade. läkaren sa i princip att antingen är det spermierna som ej är intresserade av äggen eller äggen som ej släpper in spermierna. Vet inte om vi har någon faktor alls som påverkar då alla undersökningar/prov som vi båda genomgått/lämnat har varit normala enl läkare. Första provet visade dock nedsatt Antal snabba små simmare men sedan har proven varit normala?
    Är det kliniken då som står för två ytterligare omgångar iom de tidigare resultaten? Bra att de kan köra ICSI!
  • Quincey

    JohannisenIVF, vad skönt att ni har två regionsfinansierade försök kvar! Har också fått höra att det räknas som ett försök så länge de får ut ägg, tyvärr.

    Zaro, har också tänkt mycket på vad din vän sa ❤️ Det har varit en tröst även om man ibland undrar om man kommer lyckas.

    Mathilda88, kul att se dig igen! Hoppas verkligen långa protokollet ska ge bättre resultat. Jag fick ut labbresultaten från två första omgångarna utan problem, behövdes bara hämtas på plats. Frustrerande att de inte bara ger er dem, speciellt när du hört olika versioner. Tror det kan vara bäst att ringa och förklara direkt vad det är du vill få ut, så det inte blir missförstånd (fick faktiskt också ut en vanlig journalkopia första gången jag frågade).

    Har inte så bra koll på TSH, vet bara att det testades i utredningen, hur snabbt ändras det och hur kom det sig att du fick veta att den höjts?

  • Quincey

    Hej igen Gvk, vi har saknat dig ❤️


    Underbart att ruva igen! Hur mår du och vilken dag är du på?

    Har lite samma problem, att de inte klarar sig till dag 5. Har din klinik någon teori om varför det är så och hur stor roll det spelar? Minns också att du hade fragmentering på embryona sist, har detta kunnat minskas? 

  • Quincey

    JohannisenIVF, ja men då verkar det som att du får två nya omgångar av dem! Jag går i Stockholm, IVF-omgång två fick jag inget tillbaks och frågade då vad som gäller men de sa att har man haft ÄP då räknas det, tyvärr. Du frågade förut hur det gick med smärtan jag kände efter ÄP, den gick som tur över av sig själv ❤️ Tog dock längre tid denna gång.

    Mathilda88, fan vad tungt att du har fortsatt ont och behöver ta dig till gynakuten stup i kvarten ❤️ Vad säger kliniken om detta? Galet med så dålig information också om när testet skulle tas. Hade ingen aning om att TSH behöver tas om varje år, gjorde omgång 3 nu i oktober och då har det gått mer än ett år sen TSH kollades.. vet du hur TSH påverkar utfallet..? Känner att jag har pinsamt dålig koll nu.

    Gvk, ❤️❤️  kanske bra ändå att ha en neutral inställning, man tar ju ut sig så himla mycket av detta. Herregud vad jobbigt med din klinik och alla fel de gjort, man blir ju chockad över denna inkompetens och arrogans! Hur många försök har du kvar hos dem? Har du använt blastocysterna du fick från kliniken utomlands? Jag ska också få tillbaka 2 st D3 som nu är i frysen, vet dock inte antal celler än. Känner mig annars nere över att inte ha fått någon bra blasto på 3 försök då det verkar vara ovanligt..?

  • Quincey

    Femling, så fruktansvärt att ni förlorade er son, kan inte föreställa mig den smärtan. Ta hand om er ❤️

  • Quincey

    Gvk, herregud.. inte nog med att IVF-processen är jobbig i sig, att dessutom ha att göra med en sådan klinik är ju för mycket! Att de inte alls svarar dig låter ju som att de vet att de gjort fel och mörkar..? Frågan är om de vågar göra om samma misstag eller om dina kommande försök där skulle bli bättre. Förstår dock att det inte känns bra att fortsätta där om man inte har tillit till dem. Jag hoppas dock att det blir ett plus för dig denna gång ❤️

    Vårt FET planeras bli i december. Ska definitivt be om att få veta antal celler innan, mycket pga din historia, har förstått att man inte kan lita blint på kliniker i dessa lägen. Min läkare har sagt att det är en myt att embryot klarar sig bättre i livmodern och har tidigare inte tyckt vi ska frysa in på dag 3, så man känner sig ju inte direkt hoppfull när man inte kommer längre än till just dag 3.

    Kollar lite på andra kliniker, skulle helst gå i Sverige av logistiska skäl men får intrycket att de svenska klinikerna inte är så experimentella som de är utomlands. Vill inte förlora mer tid på att få exakt samma resultat igen..

  • Quincey
    Enya2023 skrev 2023-10-16 16:23:54 följande:

    Jag är på ruvardag 9 nu efter att ha fått tillbaka en 5 dagars. Igår testade jag för första gången med cb digitalt testa tidigt (13 dagar efter ovitrelle) och fick upp texten gravid för första gången i mitt liv! Blev så himla glad, men idag när jag testade med rfsu:s testa ofta för att se hur starkt strecket kunde tänkas vara så blev det helt blankt Gråter testade 2 st med samma morgonurin och båda var kritvita.

    Så nu undrar jag om ovitrellen kan ha suttit i 13 dagar fast det står att det bara borde vara 10 på fass, om det blev en kemisk, eller om jag vågar hoppas på att rfsu är för dåliga för att ge utslag på äggplock+14 dagar. 

    Vill bara testa med ett digital igen nu på kvällen, men är rädd för att det också ska visa negativt, speciellt när man helst ska ta testet på morgonen. Riktiga testdagen är om 2 dagar på onsdag.. vet inte vart jag ville komma, ville bara skriva av mig lite 😅 


    Åh vad kul att du ruvar och grattis till positivt! Jag tror faktiskt RFSUs är rätt dåliga, jag fick iaf aldrig utslag på ägglossningstesten förrän jag bytte till CB, skulle lita mer på det testet. Kanske bättre att vänta till imorgon och ta digitalt med morgonurin eller vänta till testdag? Så det inte blir en onödig besvikelse tänker jag. 
  • Quincey

    Mathilda88, du nämnde förut att man behöver ta om TSH, vet du hur det påverkar IVF-processen om TSH är för högt? Du skulle också ta ett blodprov för att se att du inte får för hög dos Menopur, vilket värde är det de ska kolla då? Hoppas du får ut ditt embryoprotokoll nu!

    Jag har fått ut vårt senaste protokoll och till min lättnad frös de in 2 st med bra antal celler på dag 3. Trots att vi inte fick blaston så såg embryoutvecklingen bättre ut än på försök 1 och 2, tror det är pga kosttillskotten. Omgång 2 däremot var tom mer katastrofal än jag minns den.. 4/5 embryon hade i princip stannat av efter dag 1. Glad ändå att vi inte fick så dåliga resultat igen.

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023