• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    BaeA, ska fundera på att lägga till dem, tack! Man vill ju göra allt man kan i det här läget, tar du kosttillskott i två månader då mellan dina försök? Kul att vara igång nästa vecka, håller tummarna! Var ni oförklarligt barnlösa?

    Ja, det var riktigt chockerande att det gick så dåligt andra gången. Vår läkare rekommenderade mig att ta Q10 inför IVF2 och vänta 3 månader mellan försöken. Blev naturligt gravid månaden efter men blev tidigt missfall. Planerar att göra tredje försöket i oktober så att jag hinner ta kosttillskott ett tag och även för att min sambo alltid är så varm så hoppas det går bättre när det är kallare ute. Känns som att man famlar efter halmstrån haha.

    Tagit Gonal-F, Menopur och Fyremadel båda gångerna. Tog maxdosen sist när det gick dåligt. Nästa gång blir det bara Menopur. Min läkare sa också att Menopur leder till fler födslar, så hoppas det gör någon skillnad. 

  • Quincey
    BaeA skrev 2023-08-08 08:00:08 följande:
    Quincey, ja men gör det om det känns rätt för dig! Min man tar också en del tillskott som rekommenderas i boken. Ja, vi är också oförklariga. Har varit gravid tidigare 2 aborter (var alldeles för ung då, det ena var med min man). Sedan fick jag ett tidigt missfall för 2 år sedan vilket var första månaden vi försökte, sedan dess ingenting.

    gjorde även en operation i nov 22 när vi gjort utredningen då man hittade myom som kanske låg till grund för att spermierna inte kunde ta sig förbi. Men utöver det ser alla våra värden väldigt bra ut.

    det jag identifierat själv är ju min temperatur som fluktuerat en del. Så Vulverine (Jenny Koos) skrev faktiskt att jag bör stärka upp kroppen först för att inte bli besviken min första IVF. Då min basal temp inte hållit sig över tillräckligt länge i lutealfasen. Vilket tyder på lågt progesteron. Och se så rätt hon hade. (nu stärker jag upp med ovan. men tror också d-vitamin och järn är det viktiga för mig, då det varit i allra lägsta laget) Kört booster doser av D-vitamin 2-3 dagar innan ÄL också typ 30.000 IU, läst att det också kan vara bra. 

    tror du att du kan ha lågt progesteron, tänker eftersom du blev gravid naturligt men sen fick missfall, att det kan ligga till grund?

    Har tagit tillskotten nu i tre månader, så jag hoppas att det ska hjälpa. Jag uppdaterar framåt! :) 
    Ahh ok, om ni varit gravida tidigare borde det bara vara en tidsfråga innan det händer igen hoppas jag! Hmm inte funderat på om jag har lågt progesteron, tror du att du har det pga basal temp eller är det något annat som tyder på det? Jag har inte tempat så har inte koll på den delen.

    Jag trodde vi var oförklarligt barnlösa då min sambo en gång fick lågt på sitt test och en gång normalt under utredningen. Senaste två gångerna under IVF har det dock varit lågt så tänker nu att vi har manlig faktor. Frågan är varför det inte blir blasto trots icsi. Slutade era dela på sig eller vet du varför de inte utvecklades vidare?

    Åh tack för att du uppdaterar, ska bli intressant att följa!
  • Quincey

    BaeA, ah ok, har du fått diagnosen PMDS av en läkare? 

    Jag får nog börja tempa! Man vill verkligen testa allt.

    Vad bra att ni kunde göra vanlig IVF. Vi har haft hög andel fragmentering och jag skulle hellre slippa ICSI för att kunna utesluta att det inte är det som skapar fragmenteringen. Ja min sambo tar Q10, omega-3, r-alpha lipoic acid, l-carnitine och d-vitamin. Dessa började han med efter IVF2. Mellan IVF1 och 2 tog han bara Profertil och Q10 och den gången gick det katastrofalt (rörlighet hade sjunkit från 40% till 14%) så hoppas verkligen den förbättras igen 😔

    Var det återföring på dag 5 ni skulle göra sist? När sätter ni igång med nästa försök?

  • Quincey

    Undrar också vad era IVF-kliniker säger angående sex under IVF? Vår sa att vi inte skulle ha det pga ?risk för åttlingar? men chansen att ägg släpper innan plocket borde vara ganska liten? Kändes rätt jobbigt sist när vi inte fick en återföring och dessutom inte fick göra ett försök på egen hand.

    Lycka till imorgon Noelani och Gvk!

  • Quincey

    Grattis Noelani och Gvk, skönt att plocken är över och fantastiskt att ni båda fick så många ägg! Meddelar de antal befruktade imorgon eller nästa vecka?

    Gvk, ja precis minns också att du hade fragmentering sist (efter ICSI), drömmen för mig vore att kunna göra vanlig IVF och se hur det går, men har för få spermier tyvärr.

    Awesomeginger, välkommen hit! Precis som Gvk säger så är 450 maxdosen. Jag är lika gammal som du och fick maxdos vid IVF2 då min läkare ville få ut ännu fler ägg och inte var orolig att jag skulle blir överstimulerad. Fick 300 vid första IVFen, men du börjar din första IVF med 450?

    Jag hade inga problem vid spolning av äggledarna som ingick i utredningen, hade mycket mer ont vid båda äggplocken.

  • Quincey

    BaeA, ok förstår. Såg ett inslag på tv om PMDS för många år sedan och kände igen mig i mycket, men inget jag tagit tag i att undersöka närmre.

    Ja de vet inte riktigt vad som orsakar fragmentering, kan vara ägg, spermier eller tillvägagångssätt. 

    Så kul att vara igång, tar du samma dos som sist? När är första UL? Fick ni förresten svar på varför embryona hade avstannat förra gången?

    Noelani, fantastiskt att ni fick tillbaka två! Vilken lättnad att det var bättre resultat än förra gången, hoppas den tredje kan odlas vidare!

  • Quincey

    BeaA, ok intressant att det blev samma dos, men kanske bra då den gav bra resultat sist! Känns som att de verkligen har tänkt efter och har en plan när de sänker dosen efter några dagar. De höjde min dos inför andra omgången men fick färre mogna ägg så var ju helt i onödan..

    Gör ni andra UL hos läkaren eller sköterska? 


    Gvk, stort lycka till!

  • Quincey

    Noelani, ja precis hellre kvalitet än kvantitet. Behöver liksom inte få ut 16 ägg nästa gång, har googlat mig till att det inte ens ger större chans efter 10 ägg 😆

    BaeA, din dos verkar funka bra så finns kanske ingen anledning att ändra. Förhoppningsvis blir det lika många befruktade denna gång också! Jag funderar på att be om att få lägre dos nästa gång, tillbaka på 300 istället för 450 då 300 gav fler mogna ägg.

    Jag har bara gjort UL hos sköterska, aldrig hos läkaren. Sist fick jag också ha ÄP en dag tidigare än tänkt, vår klinik verkar vara den enda som inte är öppen på helger..

  • Quincey

    Gvk, förstår att du är upprörd, det låter riktigt oprofessionellt. Det är så mycket som står på spel och efter återföring vill man vara glad och lättad, inte må dåligt över hur det gick till. Det låter märkligt att de sätter tillbaka en 4-cellig på dag 3 som du säger, hur förklarar de det? Om du har olika läkare varje gång, vem bestämmer vad som ska frysas eller inte? Jag hoppas ändå att en av dem kommer fästa, det finns fortfarande en chans 💚

    Jag visste inte att embryon inte klarar sig länge utanför värmeskåpet. Det påminner mig om mitt enda ET där något strulade och de fick ta tillbaka embryot i skåpet efter att ha försökt ett tag, och sedan nypa mig så det blödde innan de kunde sätta in det. Hade varit så stressad om jag vetat om detta innan.. 

    Tyvärr känner jag mer och mer att man måste fråga kliniken om allt och typ driva behandlingen själv.

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023