• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    Noelani, fantastiskt att höra, vilken bra ökning! Har ni gjort/ätit något speciellt för att öka? Hur har rörligheten sett ut? Gränsen för lågt/infertilitet pga manlig faktor går väl vid 40 milj men beror egentligen på antal rörliga spermier. Vet inte om det finns gräns för när det är möjligt/omöjligt. Så länge det finns spermier och de rör sig kan man bli gravid naturligt antar jag?


    Orkidé, skönt att KUB är över och att resultatet var bra!

  • Quincey

    Orkidé, vi tänkte köra igång i oktober, fick så dåligt resultat sist så hoppas det blir en stor skillnad. Min sambo ska också ta ett test privat innan nästa IVF för att se om rörligheten har återhämtat sig. Men börjar bli otålig på att vänta 3-4 månader mellan varje försök 😂

    Noelani, jaså! Har läst att inflammation i tänderna kan orsaka infertilitet men visste inte att det gäller män också. Hmm vad betyder ?per synfält?? 🙈 Går det inte att räkna ut med hjälp av antal, mängd och procent med framåtrörlighet?

  • Quincey

    Hej alla, har varit på semester så har missat lite här.

    Noelani, stort grattis, det är helt fantastiskt!! Blir så glad för din skull, hoppas den/de fortsätter utvecklas som de ska!

    Mathilda88, vad bra att du inte har lika ont under denna sprutomgång! Vad är skillnaden, andra sprutor?

    BaeA, så många ägg! Är det fler än förra gången?

    Sola, beklagar att embryot stannade av, hoppas på blastisen i frysen!


    Och hej alla som är nya! 

  • Quincey

    BaeA, 11 fler! Hade du höjt dosen inför denna gång? Förlåt minns inte vad du sagt tidigare.

    Noelani, tack så mycket, hoppas också 😅

    Mathilda88, ja vi har rest lite så har varit skönt att inte tänka på IVF samtidigt som jag tycker det är svårt med mat när man inte är hemma, försöker hålla en ?medelhavskost? annars så hoppas våra värden inte försämrats nu. Intressant med akupunktur, kanske det som hjälpt mot smärtan? Kanske ska testa det om inte nästa försök går bra för visst ska man göra det i 3 månader innan?

  • Quincey

    Awesomeginger, går på samma klinik som du :) Tråkigt att höra om din upplevelse vid äggplock, fick samma smärtstillande som du nämnde vid båda plocken som jag gjort. Har kanske missat detta men varför skulle du göra FET och inte ET?

  • Quincey

    Grattis till plusset Loidi!

    BaeA, herregud vilket otroligt resultat!! Blir nästan sugen på att köra igång igen. Var det något mer du gjorde mellan omgång 1 och 2 förutom att ta kosttillskott?

    Mathilda88, när skulle du göra äggplock?

  • Quincey

    BaeA, ahh ok hoppas kosttillskotten gör skillnad, tränar knappt så inget jag kan dra ner på 😆 Känns som att jag frågat hundra gånger men var det gonal-f eller Menopur du tog? Vi tänkte köra igång i september eller oktober. Men känner mig lite rädd att försöka igen eftersom det gick så dåligt sist och nu blir det tredje försöket. Blir dock taggad när jag läser om alla som plussat. Hänger på att min sambos test återgått till vad det var i våras, sen får vi se.

  • Quincey

    BaeA, förstår att det är svårt att lita på att allt kommer gå vägen nu men du kan iaf tänka att resultatet ni fick nu var så bra som det kunde bli! Vill tro på kosttillskotten för vet inte vad mer man kan göra, blev rätt uppskrämd sist då vår läkare föreslog att vi skulle spara vårt tredje försök till donation? Jag har inte testat vitaminnivåer alls, var har du gjort det?

    Noelani, yes ska lägga till melatonin!

    Lycka till imorrn Mathilda88!

  • Quincey

    Grattis till 8 befruktade ägg Mathilda88! Var det Menopur du tog denna gång? Är det planerat ET eller blir det FET?

    BaeA, tack så mycket! Ska göra en sån hälsokontroll. Proppar i mig kosttillskott nu men vore bra att se svart på vitt hur vitaminnivåerna ser ut.

  • Quincey

    Mathilda88, håller tummarna för dig nästa vecka! Oavsett blev det bättre resultat denna omgång och framförallt mindre smärtsamt så det går åt rätt håll! ❤️

    Är det någon som vet hur snabbt AMH ändras? När behöver man göra ny undersökning?

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023