• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    Vi ska snart påbörja vårt tredje försök och inför denna omgång har min sambo gjort privat spermatest. Rörligheten som var ett stort bekymmer sist har gått från 14% till 45%, känns som en enorm lättnad! Även antalet har gått upp och är bra nu, vilket det inte varit sedan december förra året. Samtidigt är morfologin under gränsen. Minns inte att vi fått svar på detta tidigare. Är det någon som känner igen detta eller har samma problem?

  • Quincey

    BaeA, tack så mycket! Ja, vågade inte hoppas att det skulle vara en sådan förbättring ❤️ När får du veta då om det blir FET? Får du göra flera blodprov?

    Noelani, vill säga igen att jag är så glad att du är gravid, det har verkligen gett hopp! ❤️ Fantastiskt med en så positiv läkare som ni verkar ha, vår började ju prata om donation direkt 🤨 Ja det är sant att det inte behövs många med ICSI men var bara 5 av 10 mogna ägg som blev befruktade sist, känns som ett slöseri på ägg så undrar om det beror på att spermierna såg dåliga ut. Hur fick ni reda på morfologi? Vi såg det först nu när vi gjorde privat test, står inget i utredningspappret.

  • Quincey

    Mathilda88, ja jag kan tycka det är väldigt märkligt att ta upp donation, det var i vilorummet direkt efter andra äggplocket. Sänkte ju våra förhoppningar rejält så hjälper att höra att det inte är så illa när man läser här. Ni verkar iaf ha en väldigt fin embryolog som tror på er! Bra att ni fick fler befruktade ägg denna gång, kanske för att din mans resultat hade förbättrats?


    Noelani, herregud.. Tur att iaf du kunde skratta åt det och förstod att det inte stämde! Galet hur man kan slänga ur sig såna saker. Min sambo gick också till androlog, får höra av oss till dem och se om de har uppgifter om morfologi för att åtminstone se om det ändrats något.

  • Quincey

    BaeA, åh beklagar, vilken hemsk timing att få missfall. Hoppas du får göra återföringen nästa vecka då och sluta cirkeln!

  • Quincey

    Mathilda88, wow toppen att det ingår i utredningen i Skåne! Kollade våra papper från fertilitetsundersökningen nu och finns en rad där det står DFI, men den är blank, likaså morfologi 😒 Får kolla om man kan testa detta någon annanstans..

    Jag är 33 och vi går via landstinget men är beredd på att ringa privat klinik direkt om försök 3 misslyckas. Vi ska i princip göra om samma behandling som tidigare, men denna gång med endast Menopur. Ska se om jag kan få sätta in tidigare åtminstone.

    Hoppas på ännu bättre resultat för dig nästa omgång!

  • Quincey

    EmiliaSol, välkommen hit! Vad kul att ni går till Carl von Linné, har kollat upp dem inför nästa försök och vore intressant att veta vad du tycker! Var det de som sa att er chans är 55-60%?


    Jag såg bara instruktionsvideo på hur man tar sprutorna, utan genomgång eller tidigare erfarenhet och tyckte det var enkelt! Nålen är väldigt tunn förutom på Fyremadel, och som Mathilda sa så kommer man för varje spruta lite närmre sitt mål. Sen vänjer man sig fort. Tror det inte kommer vara någon fara för dig!

  • Quincey

    Noelani, fantastiskt att ni fick se att det fanns något där! ❤️ Vad är nästa steg nu, blir det fler ultraljud framöver?

    BaeA, vad spännande med återföringen, håller tummarna!

  • Quincey

    JohannisenIVF, beklagar missfallet, hoppas på försök 4 ❤️

    Själv ska jag börja omgång 3 nu i helgen. Pratat med läkaren som sa ok till att sätta tillbaka 2 st 3-dagars om det finns några och allt ser bra ut. Så blev rätt taggad 😅

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023