• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    Hej alla!


    Är ny här. Vi är oförklarligt barnlösa och har precis gjort vår första IVF. Fick ut 13 ägg varav 12 befruktades med ICSI. Satte in ett 3-dagarsembryo. Av de 11 som återstod efter dag 3 var det bara 2 som utvecklades till blastocyster men båda med betyg CC så de kunde inte frysas. Fick negativt på testdagen.



    Vi blev tipsade om att äta kosttillskott och försöka igen om några månader men är orolig att det kommer bli likadant nästa gång. Är det någon som har liknande erfarenhet? 😥

  • Quincey
    Laura90 skrev 2023-04-04 18:25:36 följande:
    Åh vad tråkigt :( Vilka kosttillskott blev ni rekommenderade? Jag började med sprutor i fredags så har inte kommit till äggplock än

    Min kille skulle ta något som heter Profertil och jag skulle ta en ganska hög dos Q10. Får se om det gör någon skillnad 😅


    Vad kul att ni är igång, hoppas det går bra! 

  • Quincey

    Hej hej,
    Vi har börjat planera vår andra IVF-omgång och denna gång ska jag ta högre dos av både Gonal-F och Menopur. Vi fick 12 befruktade ägg sist men ingen blastocyst av bra kvalitet som kunde frysas. Trodde dosen höjdes om man hade få ägg men kanske har missförstått?

  • Quincey
    dudetten skrev 2023-05-10 16:47:33 följande:

    Vi har precis startat vår resa. Ni som kört igång och kanske gjort flera ivf, Kände ni av sprutorna? 


    Vi har bara gjort vår första IVF men jag kände knappt av sprutorna, bara lite spänd i magen direkt efter. Lycka till!
  • Quincey

    Tack för svar Mathilda88, ska kolla med vår läkare varför de höjt dosen innan vi sätter igång igen 🙂

  • Quincey
    Bella2023 skrev 2023-05-17 12:22:29 följande:
    Vi som startar IVF 2023

    Hej! Jag hade tid för återföring idag (dag 5) och fick ett samtal att inget embryo finns för återföring och de ska vänta in tills imorgon för att se om det går att frysa något. Om inte så måste jag göra om allt igen?. känner mig ganska förkrossad då jag var så hoppfull (fick ut 15 ägg, 12 befruktade) men inget som klarade sig.:(


    Vad tråkigt att höra, hoppas de kunde frysa in något. Är det din första IVF? Har läkarna någon teori om varför det blev så? 

    Jag hade en liknande situation, 12 befruktade ägg och inget till frysen. Blev tipsad att ta kosttillskott, kan ha varit en slump men nästa månad testade jag positivt för första gången. Dock slutade det tyvärr i missfall i v5.

  • Quincey
    Bella2023 skrev 2023-05-18 14:18:20 följande:
    Det är min första IVF. Fick samtal fr läkaren idag och hon sa att inget går att frysa heller och att jag får göra om allt igen efter sommaren (augusti då de har sommarstängt.)

    Hon sa att det tillhör ovanligheten att man får ett sådant utfall men att resultatet kan bli bättre vid nästa cykel/IVF-försök. Hon nämnde min ålder som en faktor också (39 år).

    Blev du gravid naturligt eller gjorde du en återföring?
    Beklagar och hoppas verkligen det går bättre med nästa försök. Kände mig också nere efteråt eftersom det inte fanns någon förklaring och allt var över så snabbt.

    Jag blev gravid naturligt efter vår första IVF, efter 2 års försök. Har inte fått något till frysen än men har tryckt i mig kosttillskott så blir intressant att se om det gör någon skillnad vid nästa försök i juni.
  • Quincey
    Bella2023 skrev 2023-05-18 18:25:01 följande:
    Läkaren ringde idag och sa att de två embryos som eventuell skulle frysas inte var av bra kvalite heller, så det blev varken återföring eller frys. 

    Tar inga tillskott men ska börja göra det. Har du några tips?
    Jag tar Q10 300 mg, min kille tar Profertil och Q10 100 mg. Dessa blev vi tipsade om av vår läkare. Jag tar också d-vitamin, omega 3, folsyra. Började också ta zink, selen och järn efter missfallet. Tog bara folsyra innan första IVFen.
  • Quincey
    aminabe skrev 2023-05-19 22:01:28 följande:
    Då tar du inte B12 då? Det var rekommendation från min klinik samt folsyra då. 
    Nej men tack för att du sa det! Ska lägga till B12 😀
  • Quincey

    Hej!

    Är också mitt i mitt andra IVF-försök, hade äggplock idag och fick ut 16 ägg. Får veta på måndag hur många som blev befruktade. Nu är tanken att de ska odlas till dag 5. Sist hade vi inget som gick att använda på dag 5 så är rätt orolig att det ska bli likadant denna gång.

    Lycka till alla! 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023