• AndreaBD

    Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!

    JanusPanus skrev 2023-01-29 15:54:50 följande:
    Fast du sa ju att det har med ekonomi att görs. Sen helt plötsligt har det inte det LOl efter så klart jag kom med mot argument 

    Du ändrar dig hel tiden 

    Nämn ett muslimsk land där mänskliga rättigheter respekteras
    Jag ändrar mig inte ett dugg. Det är du som inte hänger med. Jag sa att när folket är fattigt och ser ingen chans att någonsin få det bättre så KAN de ta till religiös fanatism. Självklart inte alltid. De kan hitta på annat också. 

    Folk KAN förstås också vara tokreligiösa från början, då behöver de ju inte bli det av fattigdom. Dock VAR saudiarabierna faktiskt fattiga innan de hittade oljan. Och samma sak gäller förstås emiraterna. 

     Att såna sammanhang inte behöver stämma in på alla länder bör ju vara självklart, så det kan alltid finnas undantag. Men det kan t.o.m. stämma in på Saudiarabien också!  Dessutom kom det ju därifrån? Tror du inte att det också har betydelse. 
  • AndreaBD
    JanusPanus skrev 2023-01-29 15:58:16 följande:
    För att vara så allmänbildad som du desperat försöker göra sken av verkar du veta lite 

    Shinto som ett exempel är en religion som inte har nåt med underkastelse eller förföljelse att göra 
    Och du förstår inte vad allmänbildning innebär. Det innebär inte att känna till varenda lilla, konstiga religion. Och jag räknar alltid med att det kan finnas undantag. Min poäng var att det gäller många religion. Det där med "alla" var lite på skämt. 
  • AndreaBD
    pyssel skrev 2023-01-29 16:09:44 följande:
    Nu kan du omöjligen ha förstått det du svarade "Självklart" på, med tanke på att du fortfarande pratar på om historiska dokument.

    Jag skrev alltså att den omtolkning du hänvisar till som modern i ditt tycke fortfarande "lämnar övrigt att önska ur demokrati- och jämställdhetssynpunkt". 
    Jo, jag höll med dig, men jag anser att det inte är så lätt att omsätta. Jag accepterar inte att det är så, men jag tror att det är orealistiskt att tro att det skulle ändra sig snabbt. 
  • AndreaBD
    JanusPanus skrev 2023-01-29 16:03:44 följande:
    Islamsk handbok hur man ska slå sin fru på rätt sätt 

    Vet inte vilka som är värst. Dom som uppmuntrar avskyvärda handlingar , Eller DU som sitter och ursäktar och bortförklarar dessa gärningar 

    www.bahlool.se/2018/06/21/vad-sager-islam-om-att-sla-sin-fru/
    Jag har aldrig ursäktat HANDLINGAR. Jag säger bara att det blir fel om du ska gå och påstå att detta gäller ALLA muslimer. 
  • AndreaBD
    JanusPanus skrev 2023-01-29 16:05:47 följande:
    Koranen är en bruksanvisning

    Märkligt att du som lärare inte vet det 

    Bibel är skrivet av människor där av kan man ändra och anpassa den . Koranen anses som att den är skriven av gud och ALLT måste följas till punkt och prickar 

    Nåt du borde veta men men 
    Du läser inte vad man skriver. 

    Jag skrev att JAG ser det så. Får jag inte ha en åsikt här, eller? 

    Man får inte ändra vad som helst i bibeln heller. Vissa delar anses också vara skrivna av Guld. 10 budorden t.ex.  (vad de nu heter exakt på svenska).  Andra har ju skrivits av olika personer som ändå anses vara viktiga, eller var med och såg det (så som evangelisterna), så då lär man ju inte ändra på det
  • AndreaBD
    Dunderthunder skrev 2023-01-29 16:04:59 följande:
    Nu blandar du ihop! Det är där för jag har gjort styckesindelning, för att du ska se på vilket stycke jag svarar på i turordning. Vi diskuterar islam och du börjar prata om saker som hände för 2000-3000 år sedan, det kan du väl ändå hålla med om att det är fel, eftersom islam har sina rötter från 600-talet. Och om jag tänker för enkelt, varför svarar du då inte?... Det känns som att du inte riktigt vet vilken fot du ska stå på. Ungefär som att du vet vilka nackdelar islam för med sig men du hoppas på annat. Rätt genomskinligt!  
    NEJ, just det håller jag inte med om. De delarna ÄR  över 2000 år gamla för att koranen har tagit dem ifrån judendomen. Det är bibelns gamla testament och det är förstås också äldre än vad kristendomen är. Både islam och kristendomen har tagit med dessa gamla skrifter. 
  • AndreaBD
    pyssel skrev 2023-01-29 16:24:46 följande:
    Man "menar" inte alls något annat än det som står, Koranen gör direkta anspråk på att vara bokstavlig. Att mer moderata bortser från vissa delar är något annat än att göra väsensskilda omtolkningar. Konservativa är inte intresserade av dina omtolkningar. De håller sig till "i Sverige får man inte", i bästa fall, "för då får man själv problem", inte att "Koranen inte menar". 

    Och det du skrev innan om att kroka arm med imamer. Naivt och okunnigt. Det är inte de progressiva, moderata eller vad man vill kalla det, som (behöver eller kan) nås av imamer, och de konservativa får bara mer glöd av de flesta imamer. Bara glöm denna konstiga tankevurpa om att göra sak med fundamentalister i maktposition, det är ett dödfött samarbete från demokraters håll. Religion ska inte ha godtrogna politikers hjälp att göra fler politiska markvinningar, nu när vi äntligen sluppit kyrkan. 
    Jag vet att det är svårt och att inte så många är villiga att omtolka. Men det vore det bästa sättet.

    Det är ingen konstig tankevurpa, utan det finns initiativ, då ofta i just dessa förorter där man har hög andel. Jag vet att de moderata inte nås lika lätt. Men det är inte bara i moskén som de ska nås. Det gäller att ha lite andra aktiviteter i förorterna, även för ungdomar. Man har ju diskuterat en del hur man ska göra när det var ungdomar som anslöt sig till IS. 
  • AndreaBD
    Dunderthunder skrev 2023-01-29 17:00:37 följande:
    Ändå så far du med att du är lärare och vet... Den här diskussionen känns bortkastad. Problemet ligger i att du inte har nog med verktyg för att förstå men du anser att du gör det ändå. Inte konstigt att det aldrig kommer att bli en skillnad...
    Då pratade vi om Islams grundläggande drag som du inte verkar ha koll på. Inte om detaljer i koranen. Suck....
  • AndreaBD

    Kan vi komma tillbaka till ämnet? Jag tycker faktiskt det är oroande att muslimska länder tror att de kan kräva något av Sverige. Vi har tillräckligt med oro i världen med Ukraina-kriget. Men uppenbarligen är det ju ryssarna som har iscensatt det hela, just för att ge oss mer problem.

  • AndreaBD
    pyssel skrev 2023-01-29 17:02:57 följande:
    Det är faktiskt oerhört "lätt" för den som i huvudsak ser sig som kulturell muslim att bortse från en mängd delar. Tolka om är desto svårare med något som har så mkt kortare tid på nacken än bl.a kristendomen. Nej, hålla politiskt inflytande kort, samt vara övertydlig med svensk lag från gränsen och vaggan till graven. 
    Visst, så kan det vara. Jag tror inte att det gör så stor skillnad att islam är nyare. Det har ändå funnits i 1300/1400 år och det borde vara långt nog. Jag är övertygad om att många muslimer tror att det inte stör svenskarna särskilt mycket om de tar över, just för att man inte står på sig tydligt och visar upp gränser. Dels en mentalitets- och kulturskillnad, visst. Men här måste man ändå positionera sig och göra tydligt vad som gäller här. JO, vi har saker som är viktiga för oss, och vi tänker inte tillåta att nån utifrån bara försöker ändra på detta.
Svar på tråden Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!