Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!

    Dunderthunder skrev 2023-02-05 13:51:19 följande:
    Ja det skulle helt klart behövas en modernisering av islam, annars kommer det aldrig att funka inom demokratier.  
    Min poäng var att det kanske är bättre om de märker det själva.... De som är väl integrerade måste ju ha en konflikt mellan samhället de lever i och sin religion. 
  • AndreaBD
    Dunderthunder skrev 2023-02-05 16:52:33 följande:
    Den vilja verkar inte finnas tyvärr. För muslimer går alltid deras tro först. Finns ingen respekt för våra lagar och seder. 
    Nu pratar jag om de som visst respekterar våra lagar och seder. Och det är majoriteten. 
  • AndreaBD
    pyssel skrev 2023-02-05 17:59:52 följande:
    Varför skulle de det? Vilka fördomar. När det finns en konflikt är det med fanatiker i släkten eller sådana grannar som de mordiska mobbar du sett på tv och kallar "hotade".
    FuckGoggleAskMe skrev 2023-02-05 17:31:21 följande:
    De muslimer som är välintegrerade i det svenska samhället och inte är extremister, lever redan enligt en slags moderniserad islam, tex kanske de lever i jämlika förhållanden, kvinnorna bär inte slöja etc men de iakttar muslimsk fasta och följer vissa traditioner. Och en del följer inga muslimska påbud alls.

    Dessa personer väljer bort att umgås med extremister och har varken vilja till, behov av eller makt nog att modernisera islam för andra människor.

    Och de iranier som är mest emot mullorna i Iran har flyttat därifrån för länge sedan, ett par millioner flydde i samband med revolutionen. De kommer inte heller att åka tillbaka dit för att hjälpa till att modernisera islam i Iran. 
    Exakt. 
    Allt som inte överensstämmer med dina åsikter är fördomar? Det är inte definitionen av fördomar.

    Och du borde veta att det som visas i media  - man kan ju aldrig vara helt säkra vad exakt de blir så arga över. Jag minns att man visade muslimer som firade och var glada när 9/11 hände. Man framställde det alltså att de var glada över det. Det visade sig inte stämma. De visste inte ens om det då. Hur vet du att de där människorna verkligen var arga över just det? Visst, en del brände svenska flaggor. Men vem vet vad man har berättat för dem exakt?  

    Dessutom, jo, jag tänkte just på dessa "mordiska mobbar". Det brukar ju finnas en hel del rädsla med i bilden när folk reagerar så starkt. Visserligen har de inte anledning att vara rädda eller hatiska, men de har väl fått en felaktig bild förmedlad. 
  • AndreaBD
    nihka skrev 2023-02-05 19:16:42 följande:
    Allt är inte så svart-vitt. Dessa människor har familj och släkt som inte alls behöver befinna sig på samma plats i livet eller ens samma plats geografiskt.

    Det finns väldigt många människor i Iran som vill modernisera det iranska samhället och många som har lämnat landet har människor som betyder något för dem kvar i Iran.
    Precis. Dessa välintegrerade människor har ibland barn som börjar radikalisera sig i tonåren. För några år sedan stack vissa i väg för att ansluta sig till IS. Visserligen verkar de ha misslyckats där. Men det kanske ändå är stor skillnad till ungdomar som även har extremistiska föräldrar? Jag menar, de med anpassade föräldrar kan tänkas ändra sig. 
  • AndreaBD
    Anonym (Vad kommer att hända?) skrev 2023-02-05 21:36:16 följande:

    Politisk islam är ett stort hot mot demokrati. Det finns en programserie belyser Muslimska brödraskapet och det är förmodligen lika aktuellt idag som när det gjordes. 


    Absolut. Och där bör man vara vaksam. Särskilt när det gäller organisationer som håller på här i Sverige och som arbetar mot demokratin - där måste man ingripa. Jag vet inte heller vad som vore bäst. De började väl med att dessa grupper inte ska få pengar. Nej, det är klart, men det krävs förstås mer.  Egentligen finns det ju all anledning att rent av förbjuda såna grupper. Det finns säkert någon lag man kan använda sig av.
  • AndreaBD
    JanusPanus skrev 2023-02-06 14:36:13 följande:
    Jo tack vi vet du anser att alla som inte tycker som dig är ett ett hot 

    Hot är väll snarare såna som dig som hatar demokrati och vill införa sharia lagar 
    Är det du i den andra tråden också? Du har fått för dig något runt sharialagar. Och särskriv dem inte - i båda trådar. 

    Om det är någon som inte är demokratisk så är det ju du. Demokrati innebär alltid att de som har en annan åsikt också får säga sitt. Det är det du inte tål. Det finns inget demokratiskt i den hetsen som du uttrycker. 
  • AndreaBD
    JanusPanus skrev 2023-02-06 15:05:22 följande:
    Så det är inte demokrati när man inte tycker som dig Hahahah 

    Lite roligt rött tänkande där. Bara demokrati när man tycker som mig ju 
    Yttrandefrihet ställs på prov när någon har en annan åsikt. Det är precis det. Men jag ser ingen annan här som som är osaklig, påstår saker som inte stämmer och går till personangrepp. Bara du. Och det rimmar dåligt med att vara demokratisk. 
  • AndreaBD
    JanusPanus skrev 2023-02-06 15:07:27 följande:
    Ursäkta om jag säger det lilla språkpolisen det finns en hel del grammatiska fel i dina texter också 

    Skillnaden är att jag har argument medans du enbart lyckas böla om särskrivning. Testa att argumentera emot i stället  
    Det var bara en bisak. Och det är inte så förvånande att det nån gång kan finnas ett grammatikfel i det jag skriver. Jag är nämligen invandrare, kom till Sverige som vuxen. Men jag kan faktiskt skriva korrekt ändå om jag är noga. Jag antar att du är svensk? Då har du det förstås lättare. 
  • AndreaBD
    JanusPanus skrev 2023-02-06 15:08:45 följande:
    I den andra tråden också? Lider du av förföljelsemani eller nåt?

    Var så vänligt och ät din medicin så kanske det lugnar sig för dig 
    Det är det jag menar - personangrepp istället för argument. Inte särskilt demokratiskt. 

    Jag bara frågar - eftersom det är samma språkfel. Annars är det inte något som jag skulle klanka ner på, men jag kände igen det från andra tråden. Men, särskrivning är ju ett vanligt problem. Att prata om sharia är inte det däremot, när Turkiet inte har det. Också i båda trådar.
  • AndreaBD
    Anonym (Pelle) skrev 2023-02-06 16:16:08 följande:
    Nej, alla som inte tänker som mig är verkligen inte hot. Det handlar om att dina åsikter räknas som islamofobiska och starkt högerextrema. Och nästan alla högerextremister har kopplingar med Ryssland och är mot NATO. Därför är det ganska lätt att inse att högerextremisterna är ett hot mot. Och jag är absolut inte för sharialagar, varifrån fick du det?!  Jag anser att dina åsikter är lika stor hot som islamisternas. Ni tänker på samma sätt men riktar hatet mot olika sidor.
    Precis. De är så lika att man har svårt att förstå att de ogillar varandra. Oskyldig

    Mot NATO? Kanske det. Kanske därför att de inte vill att man ska hjälpa Turkiet (i andra tråden). Så att Sverige gör bort sig. 
Svar på tråden Paludans koranbränning idag utanför Turkiets ambassad!