• Anonym (Så ledsen)

    Jag vill inte resa utomlands gravid så nu åker dom utan mig…

    Jag och min sambo väntar vårat första barn nu och det är beräknat i slutet av sommaren. Vi har haft väldigt svårt att bli gravida så förra sommaren bokade vi en resa till denna sommar för oss och hans två barn som han har sedan tidigare vv. 


    Det blev en ganska dyr resa på 50k som vi verkligen kämpat för att spara till. Vi tog dock ombokningsskydd för säkerhetsskull. 


    Nu är det så att jag verkligen inte vågar åka när jag är i vecka 31-32. Försäkring täcker inte ens då och även om den gjort det så känner jag mig inte alls trygg med att åka. Har haft sån enorm ångest för detta och när jag tar upp det så får jag väl mest höra att barnen kommer bli så ledsna för att vi ska boka om osv. Får mest skuld lagd över mig och väldigt lite empati från min sambo

    Jag förstår såklart att de inte blir glada, men jag resonerade väl mer så att det inte är jordens undergång och vi kommer ju åka bara att det blir framflyttat till nästa år när alla kan följa med istället. Det tror min sambo kommer göra barnen förkrossade och jag känner att jag istället får en stämpel som empatilös när jag känner och anser att det är något som barn faktiskt får acceptera, och att dom kommer över det. Barnen är 8 och 12 så inte pyttesmå så man inte kan förklara. Är det bara jag som tänker såhär för att jag inte har exakt samma relation som han till dom? Jag tror jag hade resonerat likadant om det var mina egna barn.. Men det är ofta såhär, att han är extremt rädd för att göra dom ledsna på ett sätt som begränsar oss vuxna från att ta beslut vi egen skulle behöva göra? 


    Hur som helst slutade det hela med att jag sa att han får väl åka själv och ta med sin pappa eller någon istället. För jag orkar inte ?förstöra? bara för att jag är den som bär barnet så får jag väl stanna hemma. Då säger han att ja men då måste vi bjuda pappa.. varpå jag säger hellre det än att åka och ha ångest. ?Jaa jag är också orolig faktiskt om du skulle åka? säger han då så helt plötsligt var inte min känsla överdriven men som vanligt går ändå barnens känslor över min och ofödda bebis säkerhet? 


    Så nu sitter jag här och ska betala för en resa som min sambo och hans pappa och hans barn ska åka på. Och jag ska stanna hemma ensam.. Känns så jävla fel bara men kanske är jag som är egoistisk? Han kunde väl åtminstone sagt att vi kunde åka på spa veckan efter, eller att han kanske kunde betala lite mer av resan från sitt spar nu när jag inte kan följa med? Någon typ av plåster på såren?? Men känns mer som jag är straffad nu och allt som spelar roll är att hans barn ska få åka utomlands JUST i år? usch jag är så jäkla bitter och ledsen just nu. Överreagerar jag? Eller har jag rätt o va ledsen för detta ens🥺

  • Svar på tråden Jag vill inte resa utomlands gravid så nu åker dom utan mig…
  • Kvittning
    Anonym (Så ledsen) skrev 2023-02-19 13:32:21 följande:
    nej tvinga gör han inte. Men så fort jag tar upp det ger han mig dåligt samvete. Jag hade väl uppskattat att han försökte lösa det på ett sätt som blir bra för alla - dvs att han och barnen åker men jag inte behöver betala för det. 
    Men säg det till honom då. 

    Jag tycker inte det är orimligt att de åker utan dig. Men om han då känner att han inte vill åka som ensam vuxen så får ju han också stanna hemma alternativt hitta någon annan som betalar din del för att åka med.

    Såklart man kan åka ensam med två så stora barn. Framförallt om det är för barnens skull som man åker.
  • Anonym (.,-kh,ipj'op)

    Om min man ens hade kommit på tanken att fråga hade jag sagt nej. Nu skulle han aldrig i livet göra det förvisso. 


    Men jag hade å andra sidan aldrig heller sagt; Men åk själv då, för även OM han skulle fatta att du sa det bara för att och hoppades på att han skulle fatta att han ska säga nej, så kan han ändå använda det emot dig och säga; men du SA ju... osv. 

  • Kvittning

    Föresten, kan ni inte boka om resan så ni kan åka över påsklovet istället. Det borde vara en lösning som passar alla. Kanske får åka till npgot annat land, florida brukar inte vara så dyrt tex 

  • Anonym (Flygplan)
    Kvittning skrev 2023-02-19 16:21:33 följande:

    Föresten, kan ni inte boka om resan så ni kan åka över påsklovet istället. Det borde vara en lösning som passar alla. Kanske får åka till npgot annat land, florida brukar inte vara så dyrt tex 


    Kanarieöarna på påsk 50000 borde räcka bra.
  • Anonym (Biobonus)
    Anonym (Så ledsen) skrev 2023-02-19 13:53:17 följande:

    Tack!! 


    Vi skulle till Grekland, 17e juni. Han och barnets mamma vill inte att man åker på skoltid. Dom är väldigt noga med det så tidigast vi kan åka är andra veckan sommarlovet då som vi bokat. 


    Jag tror inte det skulle va superlätt men ändå bättre än gravid. Egentligen tycker jag väl det bästa är om dom bara åker nu men hade önskat att han tog lite större ekonomiskt ansvar för resan då. Men problemet är ju dels att vi har delad ekonomi och då skulle han behöva plocka ut massa pengar från spar och vill inte sätta han i den sitsen heller.. nä vet inte ärligt talat Jag är väl bara ledsen för att det blev som det blev. Men överreagerar säkert pga gravidhormoner


    Eas-peasy att resa med barn som inte kan gå ännu! Deras biljett kostar inget, kanske ammar du fortfarande, barnmat/välling får man ta med, barnsäng etc finns på plats. De sover i vagnen när man går ut och är supernöjda med att vara med sina föräldrar och syskon, oavsett om det är hemma eller Grekland. Go for it!
  • Anonym (Hej)
    tänker samtidigt Grekland är ju inte låååångt bort. Och  31 är ju inte heller så långt. Hur länge skulle ni vara borta. 
    Kan  inte svärfar  betala en del av resan el varför skulle inte pappan kunna åka själv med barnen?
  • Anonym (Så ledsen)
    Anonym (Rättvisa) skrev 2023-02-19 15:43:59 följande:

    Tycker det är självklart att om farfar ska med på resan får han stå för en rätt stor del av kostnaden. Du ska egentligen inte lägga nånting på en resa du inte ska med på.


    Ja det tyckte jag med men kan ju inte komma med det i efterhand. Jag sa ju att det var ok för att jag hade dåligt samvete..
  • ElPralin
    Anonym (Så ledsen) skrev 2023-02-19 16:52:28 följande:
    Ja det tyckte jag med men kan ju inte komma med det i efterhand. Jag sa ju att det var ok för att jag hade dåligt samvete..
    Du ska väl inte ha dåligt samvete för att du är gravid? Nej här tycker jag nog att din sambo inte tänker till riktigt. Jag har skickat iväg min man och son på egna resor och jag har själv åkt iväg med sonen, men det är ju en gemensam son och ingen har lämnat någon ofrivilligt hemma. Jag förstår att varken du eller han vill göra barnen besvikna, men din sambo är faktiskt bara klumpig just nu.

    Nu har ni ju gemensam ekonomi såg jag i ett svar, det gör det ju kanske lite komplicerat att säga att det är dina pengar, då det är era pengar. Men jag hade sagt att att jag blir ledsen och tycker att det är orättvist att ni tar alla sparpengar utan dig och åker. Vad får du för "kompensation" i det hela? Jag tycker nog att du måste prata med honom om detta för du kommer bara att irritera dig länge på detta.
  • Anonym (Juliet)

    Självklart ska ni boka om. Det är helt okej att du ändrar dig. Ni åker allihopa nästa år istället och en kompromiss kan ju vara att han och barnen (+ du om du är bekväm med det) åker med på en liten resa i Sverige istället. Lagom långt bort att han snabbt kan komma hem om du börjar få värkar och ska föda. 


    Du ska inte ha dåligt samvete för att du inte vill åka utomlands när du är höggravid eller behöva slänga ut massor med pengar på en resa du inte ens kan följa med på.

  • Anonym (Så ledsen)
    Anonym (Hej) skrev 2023-02-19 16:35:04 följande:
    tänker samtidigt Grekland är ju inte låååångt bort. Och  31 är ju inte heller så långt. Hur länge skulle ni vara borta. 
    Kan  inte svärfar  betala en del av resan el varför skulle inte pappan kunna åka själv med barnen?
    Jag vet inte varför han resonerade så att han tyckte vi skulle bjuda farfar. Vi har delad ekonomi så hade gynnat oss båda om iaf en biljett blev betald av någon annan än oss. Speciellt eftersom bägge plånboksinnehavare inte följer med. Men nu blev det såhär, han tycker uppenbarligen inte att det var konstigt eller fel. Han är bara glad att han får en resa och slipper bekymmer. Jag hade också varit glad om jag fått halva resan betald för mina barn o min mamma (om jag haft egna barn sen innan).. Dock hade jag verkligen verkligen varit extremt tacksam för förståelse och verkligen känt att jag ville gottgöra osv, för så är jag uppfostrad. 
Svar på tråden Jag vill inte resa utomlands gravid så nu åker dom utan mig…