Inlägg från: Maymom |Visa alla inlägg
  • Maymom

    Bf november

    Här kom illamåendet sköljande över mig imorse, var nära att spy men klarat mig hittills. 5+5 idag så det kom tidigare denna graviditet än innan. 
    Känns skönt att känna symptom men illamående är ju lite jobbigt...😅
    Får leta fram åksjukearmbanden...

    Ska ringa bm denna veckan för inskrivningssamtal.

  • Maymom

    Barnlängtan2021;
    grattis!!
    är det första försöket sedan sonen kom?
    förstår oron för ma, förhoppningsvis har du haft tillräckligt med sånt nu och det går direkt denna gången.😊
    jag har också haft ma så jag vet att det är lätt att oroa sig.
    jag tror du får tänka att alla graviditeter är olika precis som alla barn är olika. Jag är illamående en vecka tidigare nu än med min son, och väldigt yr, nästan så jag blir rädd att det är tvillingar eftersom jag har sån yrsel.😅

  • Maymom

    Barnlängtan2021: jag förstår, så extra fantastiskt att du är gravid nu!!
    Skönt också att du har en son sedan tidigare. Det var min tröst under mina två ma förra året, jag har ett fantastiskt barn. Sen hade jag gärna gett honom ett syskon men jag har åtminstone haft ynnesten att få ett barn. Jag är ju 40 så tar inte för givet att det kommer bli ett till.. men jag har ju även varit rädd att förlora mitt enda barn för då har jag ju inget, så vill verkligen ha ett till.. åh herregud aldrig kan man vara trygg och nöjd..😅

  • Maymom

    Förstår er som kollar stegring och fortsätter testa.
    jag gav mig efter att ha plussar på ÄL +11 och sen testat igen för att se stegring på ÄL+14. Då var det starkare än vad det var i V5+2 vid mitt senaste missfall. Så jag nöjde mig där och slutade testa. Den gången blev det inte lika starkt som kontrollstrecket förrän 6+0 vilket jag förstod var sent.


    så känns väldigt skönt att det är starkare denna gången. Illamåendet är också igång och jag hittar inte mina åksjukearmband.
    dricker citronvatten och knaprar vitkål för att inte gå och småäta godis hela dagen...😂
    Är väldigt sugen på att dricka juice och söta smaker, dock inte direkt godis vilket är skönt.

    inte haft några starka carvings vid tidigare graviditeter, är det nån som haft nån speciell craving nu eller tidigare graviditet?

  • Maymom
    Anonymcola skrev 2023-03-28 18:01:42 följande:

    Jag kollar också stegring med stickor fick två lika starka på RFSU ÄL+18 och har köpt fler men från babypla, för mig är det lite lugnande även om det varit skönt dessa dagar utan test att inte tänka så mycket på det😅 Undrar om de med veckoindikator visar hcg ökning bättre än stickor? Visar de upp till en högre hcg nivå? om någon vet🥰

    Maymom: Jobbigt med illamående! Med dottern spydde jag från v7 till förlossningen och klarade knappt av att äta någonting. Fick ofta cravings efter grönsaker och friska smaker, klarade inte av kött. Denna gång är lite samma, kan inte äta mycket alls innan det växer i munnen men mår inte illa. Skulle dock kunna äta sushilax och picklad rödlök till frukost lunch och middag😂 


    Sköna cravings att ha! Grönsaker är ju toppen att få craving på. Sushilax är kanske lite bökigare och kräver mer förberedelse..😅
  • Maymom
    jippi1234 skrev 2023-03-30 10:03:45 följande:

    Sushiiiii mmmmmm, tanken av det gör att jag börjar dregla! Är sååå sugen på det och inlagd ingefära. Blir nog att äta det idag 😀


    Haha nu blev jag också sugen på det! Får bli sushi i helgen, så skönt att det inte längre är med på mat de varnar för, synd på ingefäran bara, framförallt som det kan ha effekt mot illamående...
  • Maymom
    jippi1234 skrev 2023-03-30 18:34:09 följande:

    jaså ska ingefära inte vara bra? Jag käkade det idag till sushin nämligen 😅 


    Enligt lite nyare rön ska man varaförsiktig med ingefära, undvika ingefärsshots och kanske inte äta en hög inlagd ingefära om dagen. normal användning i mat är lugnt, och lite till sushin nån gång ska också vara safe, men som sagt kanske inte varje dag, ökar missfallsrisken.
    (studier enbart gjorda på möss)
  • Maymom
    Anonym (Emma) skrev 2023-03-30 23:14:14 följande:

    Jag fortsätter må illa och kräkas, är extremt trött och magen uppsvullen som en ballong (är Platt i normala fall), brösten ömmar. Jag har inte upplevt så starka symtom i mina tidigare graviditeter. Har även blött lite, kommer när jag kissar. Men så länge jag har såhär starka symtom så är jag inte så orolig för missfall, blödde lätt i min förra graviditet också i början. 


    fick en tanke innan, tänk om vi har bestämt oss för en liten sladdis och får två istället, blir nervös av den tanken. 


    Fick också den tanken nu när mitt illamående började tidigare än andra graviditeter och jag har sån hemsk yrsel. vi har bara 2 sedan innan men det hade känts tufft med 2 nu, innebär ju mycket annat med bil, sovrum mm...
    Var detta ditt femte barn? har ni tvillingar i släkten?
  • Maymom
    Anonym (Emma) skrev 2023-03-31 11:38:34 följande:

    Ja, skillnaden från 3 till 4 blev skillnad för oss med större bil och större boende, så jag förstår vad du menar. Med en nr. 5 så har vi platsen, men skulle det bli sex så får vi fixa en minibus, rum löser sig med att de får dela tills att äldsta barnet som fyller 17 iår flyttar ut om några år. Men jag är nog ändå mentalt oförberedd om det skulle vara så. 
    Det finns tvillingar i min släkt på ena sidan. 


    jag läste att risken för tvillingar är större efter 35år, men jag funderar på om det är med IVF. 

    Jag får vänta tålmodigt till ultraljudet i maj, men har funderat på att betala för ett tidigt ultraljud privat. Får se om jag har tålamodet med mig. 

    jag jobbar nätter ibland och känner att illamåendet ställer till det med sömnen, vaknar flertalet ggr för att jag mår illa. Hoppas att det går över snart, är vecka 8+0 idag. Tabletter fungerar inte, har inte hittat något som fungerar och jag vill helst inte behöva säga något på jobbet än. 


     


    Jag har hört att det har att göra med att kvinnor över 35 har lättare att släppa 2 ägg, för att kroppen vill bli av med dem, maximera chansen till artens överlevnad kanske.

    usch vad tufft att det är så. Jag hittade mina seabands igår och de funkar rätt bra, yrseln är värst för mig, lätt att tappa balansen och blir ofokuserad.

    Jag fick inskrivning i V8 men digitalt och då sa hon vi kunde boka ul efter det men det känns sent då jag blev lovad tidigare ul efter mitt förra ma så jag slipper gå så länge igen med nåt som slutat växa eller med oron..
    Ska se om det går att göra om till vanligt möte och ta ul då. Hon sa även att det skulle vara för tidigt att se men i V8 ska det väl gå att se hjärta utan problem..
  • Maymom
    barnlängtan2021 skrev 2023-03-31 17:05:53 följande:
    Jag har VUL inbokat i vecka 9 men med mitt MA så såg vi hjärtat i vecka 6+3. Så det går ju att se tidigare 

    Ja jag menar det. Jag har läst nånstans att de förväntar sig att det ska synas från 6+4. 


    kan vara om de inte kör vul då utan bara vanligt ul..?

Svar på tråden Bf november