• Anonym (30+)

  Vad fan kan unga morsor erbjuda ett barn??

  Ja, vad fan kan unga morsor (20-29) erbjuda ett barn? Jag är 33, välutbildad, bor i ett stort hus i ett finare område i en storstad, gift, min man och jag är båda höginkomsttagare och har det allmänt bra. Vi väntar vårat första barn nu, för först nu tycker vi att vi kan erbjuda ett barn ett vettigt liv. Vi har rest, utbildat oss, vi är matlagnings- och och dryckintresserade, gillar klassisk musik och är intresserad av kultur.

  Vad fan kan Erika, 26 år, undersköterska, bor i hyresrätt och sambo sen några få år tillbaka erbjuda ett barn? Låginkomsttagare båda två, röker, har husdjur, inte så bildade och åker med kommunala medel då familjen inte har råd med bil. Äter onyttigt och inte intresserad av vin och matlagning.

  Eller vad fan har Julia, 24 år, låginkomsttagare, bor i en sunkig hyra i ett mindre fint område, handlar kläder från HM, inte intresserad av att resa och satsa på karriär utan det minsta möjliga för att kunna försörja sitt barn som var "oplanerad" med pappan som också arbetar i ett låglöneyrke. Handlar mest begagnat och är inte intresserad av märken och verkar allmänt blåst.

  Vad fan har dessa unga tjejer att erbjuda ett barn? Vill man inte mer för sina barn, kunna ge dom ordentliga saker, trygghet och ett fint boende där dom slipper dela rum med eventuella syskon?

  Sätt stopp för unga föräldrar nu tack. Och ni som är som exemplen ovan, varför så bråttom med barn och varför skaffar man barn som låginkomsttagare?

 • Svar på tråden Vad fan kan unga morsor erbjuda ett barn??
 • Anonym (Jösses)

  Men jösses. Vad som är rätt för dig behöver väl inte nödvändigtvis vara rätt för alla andra?

 • Anonym (S)

  Du missade med några timmar. Hade du väntat så hade du kunnat bli veckans Fredagstråd. 


  Jätteprovocerande. Eller inte. 

 • MsM84

  Dåligt försök att provocera. Dock lite intressant att du inte har med något som faktiskt är relevant för hur man är som förälder i den långa trådstarten. 

 • Anonym (30+)
  Anonym (S) skrev 2024-04-18 22:12:31 följande:

  Du missade med några timmar. Hade du väntat så hade du kunnat bli veckans Fredagstråd. 


  Jätteprovocerande. Eller inte. 


  Min frågeställning är inte ute efter att provocera, Jag undrar varför man inte vill det bästa för sina barn?
 • Anonym (Pappa)

  Till att börja med röker väldigt få unga idag.

  Sen är det en fördel att vara ung genom att man har mycket mer ork. En 25-åring kan hantera sömnlösa nätter mycket bättre än en 35-åring.

  Sen är allt det där materiella egentligen något som gör barn bortskämda och ger dem dåliga värderingar. Men det är givetvis bra att ha en ekonomisk trygghet.

  Och du har en fördel i att du gjort mycket i livet.

 • Anonym (S)
  Anonym (30+) skrev 2024-04-18 22:15:57 följande:
  Min frågeställning är inte ute efter att provocera, Jag undrar varför man inte vill det bästa för sina barn?
  Din tråd flödar av fördomar och undermåligt språk. Därför tas den inte på allvar. 
 • Djurvän03
  Anonym (30+) skrev 2024-04-18 22:15:57 följande:
  Min frågeställning är inte ute efter att provocera, Jag undrar varför man inte vill det bästa för sina barn?
  Den här tråden kan inte vara seriös, men jag svarar väl ändå?

  Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Och de åldrarna du uppgav som ?unga? tycker inte jag är särskilt ungt. Trodde du syftade på tonårsmammor.
 • Anonym (Man)

  Vad har ens rökning med ålder att göra och blir man en bättre förälder om man lyssnar på klassisk musik?

  Och tycker du att du ger barn bättre uppväxt för att du bor i en storstad?

  Jag fick själv barn när jag var i din ålder, men inte sitter jag på så höga hästar så jag inte tror att en empatisk och omtänksam undersköterska skulle vara en dålig mamma och inte ha något att erbjuda. Dessutom skulle jag inte för allt i världen vilja varken bo eller låta mina barn växa upp i en stor innerstad.

  Av det du skriver verkar du både snobbig, fisförnäm och oempatisk men du är säkert jätteduktig på vilket vin som passar till vad och klassisk musik.

 • Anonym (Linda)

  De kanske har en trevligare människosyn i jämförelse med dig, de kan ju vara bra att föra vidare till sina barn. Folk i vården brukar ju ha egenskaper som att man bryr sig om andra, kanske ska börja där?

 • bullen019283

  Tur jag inte växte upp som barn till dig! Tur jag hade en 19 årig mamma och en storrökande morfar som dessvärre även drack för mycket. Jag har fått perspektiv på livet och är förhoppningsvis inte lika full av fördomar som du.

Svar på tråden Vad fan kan unga morsor erbjuda ett barn??