• Anonym (30+)

  Vad fan kan unga morsor erbjuda ett barn??

  Ja, vad fan kan unga morsor (20-29) erbjuda ett barn? Jag är 33, välutbildad, bor i ett stort hus i ett finare område i en storstad, gift, min man och jag är båda höginkomsttagare och har det allmänt bra. Vi väntar vårat första barn nu, för först nu tycker vi att vi kan erbjuda ett barn ett vettigt liv. Vi har rest, utbildat oss, vi är matlagnings- och och dryckintresserade, gillar klassisk musik och är intresserad av kultur.

  Vad fan kan Erika, 26 år, undersköterska, bor i hyresrätt och sambo sen några få år tillbaka erbjuda ett barn? Låginkomsttagare båda två, röker, har husdjur, inte så bildade och åker med kommunala medel då familjen inte har råd med bil. Äter onyttigt och inte intresserad av vin och matlagning.

  Eller vad fan har Julia, 24 år, låginkomsttagare, bor i en sunkig hyra i ett mindre fint område, handlar kläder från HM, inte intresserad av att resa och satsa på karriär utan det minsta möjliga för att kunna försörja sitt barn som var "oplanerad" med pappan som också arbetar i ett låglöneyrke. Handlar mest begagnat och är inte intresserad av märken och verkar allmänt blåst.

  Vad fan har dessa unga tjejer att erbjuda ett barn? Vill man inte mer för sina barn, kunna ge dom ordentliga saker, trygghet och ett fint boende där dom slipper dela rum med eventuella syskon?

  Sätt stopp för unga föräldrar nu tack. Och ni som är som exemplen ovan, varför så bråttom med barn och varför skaffar man barn som låginkomsttagare?

 • Svar på tråden Vad fan kan unga morsor erbjuda ett barn??
 • Anonym (Ung morsa, 21 år)

  Jag kan ju bara tala för mig själv men här är några saker som jag kan erbjuda och har erbjudit mina barn, med en liten notis om vad jag sett omkring mig från äldre föräldrar. Helt subjektiva, egna erfarenheter så klart.

  - Tid. Jag studerar och har ganska fritt. Mina barn går inte på förskolan mellan 6-7 och 15-16, som många av deras kompisar, som har föräldrar som är 10-15 år äldre än jag, har heltidsjobb och massa måsten.
  - Ork. Se ovan.
  - Engagemang. Jag tror att även det kan kokas ned till ovan orsaker.

  När jag gick med äldsta på öppna förskolan var det bara jag och en till som lekte med barnen. De andra hade kafferep och tyckte att det var någon annans jobb att ta hand om ungarna, dom de sa. Det jag och den andra hade gemensamt var att vi var under 25, de andra var äldre. 

  En annan sak jag har är generationsbryggor. Mina föräldrar är relativt unga och pigga. Deras föräldrar är relativt unga och pigga. Deras föräldrar börjar bli gamla, men är ännu med så att säga. 

 • Gaskarl

  Som sagts tidigare, mata inte.......
  Ni som läst TS, ni inser väl orimligheten i allt i TS...Låt tråden bara vara..

 • Trent

  Kärlek!

  Barn i allmänhet tycker (med rätta) att klassisk musik är lame. Däremot gillar de ofta kladd, gosa, tid med dig som förälder, "meningslösa" promenader m.m.. Du kommer sannolikt inte ge ditt barn något av det. Följa med på simskola, ja! då kan du ju jobba samtidigt. Tänk om du skulle råka se ditt barn lära sig simma! Huvvaligen. Du måste skicka det där mailet. Och beställa den där tröjan, men vilken färg ska du ta? Jaha och nu är simskolan slut. Det gick fort. Var det kul? Jaja, duscha snabbt nu för jag vill hem. 

 • Anonym (...)

  Grattis TS, du är bättre än alla andra. Här är din guldstjärna ⭐

 • Gaskarl

  Som sagts tidigare, mata inte.......
  Ni som läst TS, ni inser väl orimligheten i allt i TS...Låt tråden bara vara..

 • Anonym (Hoppsan)

  Oj!
  Hoppas du aldrig behöver söka sjukvård och få hjälp av nån lågavlönad undersköterska 

  Jag förstår önskemålet om att provocera
  Tyvärr känner jag mig kanske provocerad eftersom jag svarar 

  Jag fick barn som ung. 20 år.
  Lågutbildad ickerökare och nykterist. (Du kommer snart se att salongsberusade vuxna är ouppskattat av barn i alla åldrar)
  Efter det har jag fått några till barn. Med samma pappa.
  Vi gjorde bostadskarriär och bor i ett egenbyggt hus med sjötomt i fint område vilket vi gjort sen äldsta barnet var 3 år.
  Vi har hittills inte noterat några bestående men hos henne trots 3 år i bostadsrätt. De kanske dyker fram snart. 
  Vi har rest mycket med barnen och alla barnen har varit och är väldigt sportintresserade och en är elitidrottare. Elitidrottare är också små från början och med i föreningar som kräver stort föräldraengagemang. Tar mycket tid och kraft.
  Jag har gjort karriär sen äldsta barnet var ca 10 år. 
  Sitter idag på hög chefsposition. Mest för att jag trivs med det. Ganska ointresserad av status.
  Jag är 46 år. Sambon 50.
  Vi har alltså fått flera barn, byggt hus, varit 100% engagerade i barnens intressen och idrotten, rest och gjort karriärer under samma epok.
  Förmodligen orkade vi det för att vi var unga och inte konsumerade så mycket vin.

  Hur har det då gått för barnen?
  Äldsta, 26 år, har en bra utbildning och arbete. Hon är inte född med silversked i mun omän vi klarat oss väl ekonomiskt.
  Istället har hon fått en enorm egen drivkraft och god självkänsla av oss. Det verkar uppskattat och hon gör blixtkarriär på egna ben.
  Mellanbarnet,25 år, tävlar i sin sport på elitnivå och saknar ännu en högskoleutbildning men det hinns nog med efter sportkarriären, om intresse finns.
  Minsta loppan tar studenten nu på teknikprogrammet och vill bli ingenjör inom medicinsk teknik.

  Själv är jag "bara" 46 och har massor kvar att ge till mina barn och i mitt yrke.

 • Anonym (Ung morsa, 21 år)
  Gaskarl skrev 2024-04-18 23:40:54 följande:

  Som sagts tidigare, mata inte.......
  Ni som läst TS, ni inser väl orimligheten i allt i TS...Låt tråden bara vara..


  Det sorgliga är väl att för mig som är en ung morsa är det lite överdrivet men på intet vis orimligt. Det är fördomar jag träffar på i min vardag. 
 • Gaskarl
  Anonym (Ung morsa, 21 år) skrev 2024-04-18 23:52:46 följande:
  Det sorgliga är väl att för mig som är en ung morsa är det lite överdrivet men på intet vis orimligt. Det är fördomar jag träffar på i min vardag. 
  Ja, det finns säkert fördomar vad gäller unga föräldrar, men du måste se sättet TS är skrivet på, bara för att provocera, inget annat. Ett fåtal människor i modern tid har ett så förlegat sätt att se på saker och ting.
Svar på tråden Vad fan kan unga morsor erbjuda ett barn??