• Anonym (30+)

  Vad fan kan unga morsor erbjuda ett barn??

  Ja, vad fan kan unga morsor (20-29) erbjuda ett barn? Jag är 33, välutbildad, bor i ett stort hus i ett finare område i en storstad, gift, min man och jag är båda höginkomsttagare och har det allmänt bra. Vi väntar vårat första barn nu, för först nu tycker vi att vi kan erbjuda ett barn ett vettigt liv. Vi har rest, utbildat oss, vi är matlagnings- och och dryckintresserade, gillar klassisk musik och är intresserad av kultur.

  Vad fan kan Erika, 26 år, undersköterska, bor i hyresrätt och sambo sen några få år tillbaka erbjuda ett barn? Låginkomsttagare båda två, röker, har husdjur, inte så bildade och åker med kommunala medel då familjen inte har råd med bil. Äter onyttigt och inte intresserad av vin och matlagning.

  Eller vad fan har Julia, 24 år, låginkomsttagare, bor i en sunkig hyra i ett mindre fint område, handlar kläder från HM, inte intresserad av att resa och satsa på karriär utan det minsta möjliga för att kunna försörja sitt barn som var "oplanerad" med pappan som också arbetar i ett låglöneyrke. Handlar mest begagnat och är inte intresserad av märken och verkar allmänt blåst.

  Vad fan har dessa unga tjejer att erbjuda ett barn? Vill man inte mer för sina barn, kunna ge dom ordentliga saker, trygghet och ett fint boende där dom slipper dela rum med eventuella syskon?

  Sätt stopp för unga föräldrar nu tack. Och ni som är som exemplen ovan, varför så bråttom med barn och varför skaffar man barn som låginkomsttagare?

 • Svar på tråden Vad fan kan unga morsor erbjuda ett barn??
 • Anonym (HmJ)

  Det är inte många som röker idag

  Mycket fördomar i TS

 • Anonym (30+)
  Anonym (Man) skrev 2024-04-18 22:22:26 följande:

  Vad har ens rökning med ålder att göra och blir man en bättre förälder om man lyssnar på klassisk musik?

  Och tycker du att du ger barn bättre uppväxt för att du bor i en storstad?

  Jag fick själv barn när jag var i din ålder, men inte sitter jag på så höga hästar så jag inte tror att en empatisk och omtänksam undersköterska skulle vara en dålig mamma och inte ha något att erbjuda. Dessutom skulle jag inte för allt i världen vilja varken bo eller låta mina barn växa upp i en stor innerstad.

  Av det du skriver verkar du både snobbig, fisförnäm och oempatisk men du är säkert jätteduktig på vilket vin som passar till vad och klassisk musik.


  Sitter jag på höga hästar för att jag tycker man ska sträva efter att ge sina barn det bästa? Nä sluta nu.

  Det är fakta att unga föräldrar har sämre förutsättningar att ge sina barn ett bra liv och barn till lågutbildade med låglönejobb går det sämre för.
 • Anonym (30+)

  Jag får lite Morran & Tobias-känsla över en ung morsa i len sunkig hyreslägenhet med ett eller flera barn. Är tacksam att mina föräldrar lärde mig vad som är vettigt i livet och inte uppmuntrade till giftermål vid 18 och barn vid 25, med ett sunkigt låglönejobb som knappt ger mat på bordet.

 • Anonym (Ung morsa, 21 år)

  Påminn mug att svara på den här tråden efter jag har duschat... 

 • Anonym (Mamman)

  Jag brukar säga till mina barn att de som måste svära för att få fram sin mening är lågbegåvade och det verkar du vara trots alla dina fina statussymboler 😏🙄.

 • Anonym (Greta)

  Idag är normen att man ska vänta med att skaffa barn, helst 30+.
  Men många tycks glömma att den biologiska klockan tickar. Att skaffa barn när du är runt 20 mår kroppen bättre av än att skaffa barn runt 30. Det är dagens morderna samhälle som sätter normen för att det är lämpligt att skaffa barn runt 30. 

  Allt fler par som vill skaffa  barn runt 30 behöver hjälp på vägen. Det blir svårare ju äldre du blir.

 • Anonym (Jaha)
  Anonym (30+) skrev 2024-04-18 22:28:24 följande:
  Sitter jag på höga hästar för att jag tycker man ska sträva efter att ge sina barn det bästa? Nä sluta nu.

  Det är fakta att unga föräldrar har sämre förutsättningar att ge sina barn ett bra liv och barn till lågutbildade med låglönejobb går det sämre för.
  Här var det fritt fram för fördomar! Jösses vilket uppvaknande TS kan komma att få senare i livet.
  Jag och ett ex fick en dotter som blev oerhört bortskämd med närhet och  olika aktiviteter. 
  Fick senare en son med en annan kvinna som använde MIN lön till att skämma bort sonen med prylar. Inte utflykter med grillning utan X-box och nya cyklar.
  Handlar inte vad man ger utan mer om hur man ger. En leksak eller en utflykt med grillning? Vilket minne tar barnet med sig i livet?
  Mina barn pratar fortfarande om saker vi gjorde - inte vad de fick.
 • Anonym (abc)

  De kanske bara vill ha en kram. De är nog inte särdeles upptagna av klassisk musik och dryckeskultur.

 • Anonym (Jaha)

  Trådstarten ger otroligt dålig smak i munnen - maken till trångsynt liten människa.
  Sedan har jag svårt för svanktatuerade tjejer i mysbyxor med barnvagn och en mördarhund i ena handen och en cigg i den andra. 
  Men återigen - handlar inte så mycket om ekonomi utan om vad man gör.
  Har under mina barns uppväxt haft mer än god ekonomi men det har inte fått smitta av sig på barnen. 
  Snarare mitt ex som verkligen utnyttjade situationen. Pappa betalade ju typ...

Svar på tråden Vad fan kan unga morsor erbjuda ett barn??