• Anonym (30+)

  Vad fan kan unga morsor erbjuda ett barn??

  Ja, vad fan kan unga morsor (20-29) erbjuda ett barn? Jag är 33, välutbildad, bor i ett stort hus i ett finare område i en storstad, gift, min man och jag är båda höginkomsttagare och har det allmänt bra. Vi väntar vårat första barn nu, för först nu tycker vi att vi kan erbjuda ett barn ett vettigt liv. Vi har rest, utbildat oss, vi är matlagnings- och och dryckintresserade, gillar klassisk musik och är intresserad av kultur.

  Vad fan kan Erika, 26 år, undersköterska, bor i hyresrätt och sambo sen några få år tillbaka erbjuda ett barn? Låginkomsttagare båda två, röker, har husdjur, inte så bildade och åker med kommunala medel då familjen inte har råd med bil. Äter onyttigt och inte intresserad av vin och matlagning.

  Eller vad fan har Julia, 24 år, låginkomsttagare, bor i en sunkig hyra i ett mindre fint område, handlar kläder från HM, inte intresserad av att resa och satsa på karriär utan det minsta möjliga för att kunna försörja sitt barn som var "oplanerad" med pappan som också arbetar i ett låglöneyrke. Handlar mest begagnat och är inte intresserad av märken och verkar allmänt blåst.

  Vad fan har dessa unga tjejer att erbjuda ett barn? Vill man inte mer för sina barn, kunna ge dom ordentliga saker, trygghet och ett fint boende där dom slipper dela rum med eventuella syskon?

  Sätt stopp för unga föräldrar nu tack. Och ni som är som exemplen ovan, varför så bråttom med barn och varför skaffar man barn som låginkomsttagare?

 • Svar på tråden Vad fan kan unga morsor erbjuda ett barn??
 • ciann
  Anonym (S) skrev 2024-04-19 15:35:19 följande:
  Min syster är barnmorska. Och hon slår hål på den myten direkt. Det är inte åldersrelaterat hur man är som mamma. Det finns gått om hispiga mammor i din ålder, precis som i alla andra åldrar. 
  Vad spännande jobb din syster måste ha. Och ovanligt. Inte så många barnmorskor som följer barnen uppåt i åldrarna. 

  Och att hon har insyn i mina relationer med andra mammor. Så väl att hon kan bedöma att mina upplevelser är en myt. Fantastiskt.

  Eller så är du bara drygt och vill sätta dig på andra mammors upplevelser. Kanske är du 30+ och inser att du inte hinner med dina barn för att du har en karriär att ta hand om?
 • Anonym (Wow)
  Anonym (On point) skrev 2024-04-19 13:56:04 följande:

  Troligtvis är TS ute efter svaret på varför unga kvinnor ser det som en karriärväg att föda populära unga mäns barn.

  TS kanske reagerar på att en del unga kvinnor skaffar barn för sin egen skull, och att de hoppas bli försörjda genom sina barn, Barnbidrag, hyresbidrag och bidragsförskott via vårt sociala välfärdssystem.

  Kanske reagerar TS på att unga kvinnor hellre väljer att föda barn än att skaffa sig en utbildning och därmed jobb för att kunna försörja sig själva.

  Grundfrågorna är
  VARFÖR VÄLJER EN DEL UNGA KVINNOR ATT GE UPP SIN EGEN FRAMTID ?

  VAD HÄNDER MED DE BARN SOM VÄXER UPP UNDER DESSA PREMISSER ?


  Inte särskilt bra försörjning man får av att skaffa barn. Kostar mer än det smakar.

  Fast TS skrev lågutbildade med yrke som tex undersköterska, inte outbildade/lågutbildade som lever på försörjningsstöd.
 • Anonym (eventuelltt mer än gamla morsor?)

  Jag tror unga mammor i många fall kan erbjuda sina barn mer än lite äldre mammor. Tex. om de är singelmammor. en 24 årig singelmamma kan mycket lättare hitta en vettig styvfar till sitt barn än en 44 årig singelmamma. 

  Ålder är inte alls samma sak som inkomst och utbildning. Det finns fullt av medelålders som bor i sunkiga lägenheter och inte har så mycket pengar.

 • Lönnsirap
  Anonym (30+) skrev 2024-04-18 22:28:24 följande:
  Sitter jag på höga hästar för att jag tycker man ska sträva efter att ge sina barn det bästa? Nä sluta nu.

  Det är fakta att unga föräldrar har sämre förutsättningar att ge sina barn ett bra liv och barn till lågutbildade med låglönejobb går det sämre för.
  Spontant tänker jag att små barn faktiskt inte uppskattar att deras föräldrar har ett vinintresse och kan erbjuda sina barn "kultur" och att slippa åka kollektivt.

  Snarare känns det lite märkligt att inbilla sig att man inte skulle kunna ge sina barn tillräckligt för att förtjäna att få dem, om man inte är över 30 år.

  Som kvinna har man fertila år mellan 13/15-39/46 och visa av dessa är är på vissa sätt inte optimala. Men folk bedriver ju inte ett avelsarbete på sig själva, utan passar på när förutsättningarna är tillräckligt bra.

  Som 30+, med din förfinade livsstil, så kommer du vara tämligen "gammal" när dina barn är tonåringar. Medan någon som började 10 år tidigare faktiskt har möjlighet att ha fler år kvar mellan småbarnsår och pension. 

  I min värld är det skillnad på att själv välja att vänta, och som du gör se ned på andra som gör andra val.... För det är ju inte att du väntat som gett dig ev. utbildning. En del orkar andra saker efter att barnen kommer och slösar inte tid på att "resa runt" och unna sig, utan skapar ett annat liv!
 • Spucks

  Väldigt långt trådstart bara för att berätta att du inte kan ge ditt barn mer än pengar.

 • Anonym (H)

  Tycker du ts kan kliva ner från dina höga hästar. Uppfostran/ge sina barn genuin trygghet har inte med utbildning eller pengar att göra - eller musiksmak och om man gillar matlagning eller vin. En bra förälder är ansvarstagande, trygg, kärleksfull och engagerad - vilket inte kräver rikedom, en viss musiksmak eller en förkärlek till fin mat eller vindrickande

 • Anonym (H)

  Ts språk låter för övrigt inte så vältaligt och fint som sig bör av hens uttalanden om hur en förälder bör vara lagd

 • Anonym (Du överskattar dig själv TS.)

  Han/hon/den/det hade nog av vanan bara druckit "lite" haha för mycket FINT vin helt enkelt innan hon i skrev tråden..

  Bitter som satan i gatan, för att hon är ju bara rik,utan hon vet inte vad kärlek är ens!?
  Så pga TS "håL" i hjärtat så kan hon inte få varken kuk eller barn utan att behöva jöka eller betala för det åtm.. Såklart..För att skapa ett barn så behövs det väl 2 st människor, eller har jag missuppfattat allt när det gäller att ligga? 

  Visst jag vet att det finns idiot-män som tänder på en iskall bitch som dricker hela dagarna, samtidigt som dom ger order, men jag tänkte mer generellt..Vill män ha en bitch som föder deras barn eller spelar det ingen roll alls om tjejen är snäll o trevlig, eller om det är en riktig otäck ragata..(som TS är!)

 • Anonym (ehhh, va?)

  Kallar du en 29åring för ung förälder?

  Jag var 28 när äldsta barnet föddes. Hade en högskoleutbildning och ett bra, fast jobb inom mitt yrke. Medelinkomsttagare. Samma sak med min dåvarande sambo (numera man). Vi bodde i bostadsrätt i ett område med bra förskolor. Sparade för att kunna köpa hus.

  Enda skillnaden mellan då och när småsyskonet föddes 2.5 år senare är att vi då med nöd och näppe hunnit köpa vårt hus.

  Röka, dålig ekonomi utan intresse för att förbättra situationen etc lär ju knappast magiskt förändras mellan att man är 29 och 33...

 • Anonym (Mx)

  Det är nästan lyteskomik att så många försöket bemöta TS seriöst.

  Till TS: Vid vilken inkomst ska vi godkänna att man får skaffa barn. Är 700k/år en rimlig gräns?

Svar på tråden Vad fan kan unga morsor erbjuda ett barn??