• Apif la deuxiè­me
  Äldre 21 apr 15:23
  65422 visningar
  1654 svar
  1654
  65422

  Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?

  Många har skrivit i flera olika trådar om hur ohyffsade alla unga människor är för att de inte stiger upp och ger sin plats åt en gravid kvinna på bussen. Förklara för mig varför jag borde göra det? Varför får inte jag, som förövrigt har ett skadat knä, ställa mig upp och ge min plats åt nån som är, troligtvis av sin egen vilja, gravid?

  Jag stiger upp och ger min plats åt äldre eller handikappade eller såna som går på kryckor. Men jag tycker att en frisk kvinna ska kunna stå även om hon har lite mage.

  Jag vill inte få mordiska blickar av nån gravid bara för att jag sitter kvar på min plats. De vet inget om mig, eller om hur ont jag ofta har i mitt ena knä. Iofs borde det inte spela någon roll, tycker jag. Även en frisk person ska få sitta ifred på sin plats även om en gravid kvinna måste stå.

  SÅ förklara gärna för mig varför jag ska ställa mig upp när ni kommer med era magar och vill sitta?

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-04-21 15:32:58:
  "Varför får inte jag, som förövrigt har ett skadat knä, ställa mig upp och ge min plats åt nån som är, troligtvis av sin egen vilja, gravid?"

  Där ska det givetvis stå "varför MÅSTE jag", inte "varför får inte jag".

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2006-04-25 12:30:14:
  Jag har fått otaliga svar som handlar om krämpor man kan ha som gravid. Illamående, foglossning, svullna fötter och mycket mer.

  Jag hävar fortfarande att OM man då känner att man måste sitta, så kan man be någon!
  Man kommer ingenvart med sura arga blickar, men ber man snällt får man troligen sitta.

  Ingen kan veta om den som sitter och ser ung och frisk ut har ont i kroppen, och den som sitter kan inte heller veta ifall den gravida mår bra eller inte.

  Så, FRÅGA om ni behöver sitta!

 • Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?
 • Apif la deuxiè­me
  Äldre 21 apr 15:34
  #20

  Man anses ju oartig även om man sitter kvar på sin plats trots att man själv har ont, Lady Namarie

 • Apif la deuxiè­me
  Äldre 21 apr 15:35
  #23

  Kan tillägga att jag aldrig har bett nån ge mig sin plats bara för att jag har ont. Är bussen full när jag stiger på den så accepterar jag det och står.

 • Apif la deuxiè­me
  Äldre 21 apr 15:37
  #31

  Bara det att jag får sura jävliga blickar och suckar av gravida kvinnor för att jag sitter kvar, gör att jag inte vill stiga upp för dem ens då när jag mår bättre.

 • Apif la deuxiè­me
  Äldre 21 apr 15:40
  #38

  Jag anser inte att man ska behöva förklara sig dock...

  Sen är det ofta så att en gammal kärring sitter på den platsen som är vid gången, medan fönsyterplatsen brevid henne är ledig och hon har sin lilla handväska där. Ändå är det ingen som ber henne flytta på sig, utan unga människor får arga blickar istället. Jag anser att så länge det finns andra platser lediga ska ingen behöva stiga upp.

 • Apif la deuxiè­me
  Äldre 21 apr 15:45
  #44

  Nej jag tycker inte att häggravida ska behöva stanna inne, det har jag väl aldrig sagt, Tahira?

  Åandrasidan vore ju en lösning att, i den mån det är möjligt, röra sig med buss under såana tider då det är färre personer som åker buss. mellan 7 och 8 brukar bussarna vara proppfulla, likaså 14-17 när folk slutar jobb och skola. Jag menar bara att om man vet att man kommer behöva sitta, och inte har nån särskild tidtabell att följa, så kan man ju försöka uträtta sina ärenden lunchtid eller förmiddag när bossarna brukar vara nästan tomma..

 • Apif la deuxiè­me
  Äldre 21 apr 15:47
  #47

  Ja de kanske jobbar, men oftast går man väl ändå på föräldraledighet i slutet av graviditeten, eller jobbar man fram till den dag bebisen ploppar ut?

 • Apif la deuxiè­me
  Äldre 21 apr 15:51
  #54

  Mica, som jag skrev så har jag aldrig bett nån, och skulle inte alls förvänta mig att nån ska stiga upp för min skull. Jag vill inte skylta med "hej jag har ont". Finns det ingen ledig plats så står jag, jag kan leva med det även om det kan vara tungt. Och jag stiger upp för äldre personer även om jag har ont. Försöker inte låta "ädel" eller nåt, men när jag ser riktigt gamla personer föreställr jag mig att de har väldigt sköra ben och skulle ta mer skada av att falla än vad jag skulle.

 • Apif la deuxiè­me
  Äldre 21 apr 15:52
  #55

  Tahira, du tycker det är fult att jag ANTAR? Jag sa aldrig att jag antar, men jag sa att OM man inte har tider att passa så kan man försöka röra på sig då när det inte är lika mycket folk i farten.

 • Apif la deuxiè­me
  Äldre 21 apr 16:08
  #61

  Jag har inte bett att nån ska veta om mitt knä. Men varför ska jag med mitt osynliga "handikapp" stiga upp för en annan med sitt osynliga "handikapp"? Klart jag inte kan veta om den som stirrar argt på mig är amputerad och går med protes t.ex. Men samma person kan inte veta vad det är med mig.

  Och om man verkligen har väldigt svårt så får man väl fråga då.
  Det kan jag förstå att man är orolig för bebisen. Den kan ju ta skada om man faller, det hade jag inte tänkt på.

Svar på tråden Motivera VARFÖR jag borde ge min plats i bussen åt nån gravid?
Logga in
Bli medlem