• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • LindaB78

    Gjorde en moussetårta som jag delvis spacklade med ett tunt lager smörkräm för att jämna ut ojämnheter och få snygga kanter etc. Jag täckte den sedan med Ballinas sp (chokladsmak). Enlig denna tråd så ska den inte behöva fodras (eller spacklas). Men de delar som inte var spacklade med smörkräm svettades. Så nu blir det foder även på ballinas sp i fortsättningen för min del.

  • Smurfan 81
    LindaB78 skrev 2010-01-31 18:55:36 följande:
    Gjorde en moussetårta som jag delvis spacklade med ett tunt lager smörkräm för att jämna ut ojämnheter och få snygga kanter etc. Jag täckte den sedan med Ballinas sp (chokladsmak). Enlig denna tråd så ska den inte behöva fodras (eller spacklas). Men de delar som inte var spacklade med smörkräm svettades. Så nu blir det foder även på ballinas sp i fortsättningen för min del.
    Ingen SP klarar syran från bär i mousser. Ballinas SP behöver inte fodras, men man måste ju spackla tårtan med nånting för att skydda mot syran. Tror inte någon har påstått att man kan ha SP direkt mot en mousse... inte vad jag vet i alla fall.
  • Lioness

     


    En fråga till er tårtproffs där ute!


    - Trots spackling av grädde så syns tårtkanten genom SP:n och det är som att grädden trycks ner av sp:n på sidorna. Hur undviker man detta?

    - Den grädde som skulle sitta på sidorna gled istället ner och smiter ut vid kanten av SP:n som blir alldeles kladdig... Hur undviker man det?

    - Hur får man kudd/täck-mönster snyggt på sidan av tårtan utan att skära igenom SP:n?

    Många frågor som hoppas på svar...

    Kram Karin
    Besök gärna www.bagerskan.se
  • Egensinnig
    MayaS skrev 2010-01-31 13:12:37 följande:
    Ok. Tack för svaret. Får ta och kolla coop. Vet du hur mycket de brukar ta för kartongerna?
    4 för små o 5 för stora
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Lioness skrev 2010-01-31 19:33:23 följande:
      En fråga till er tårtproffs där ute!- Trots spackling av grädde så syns tårtkanten genom SP:n och det är som att grädden trycks ner av sp:n på sidorna. Hur undviker man detta?- Den grädde som skulle sitta på sidorna gled istället ner och smiter ut vid kanten av SP:n som blir alldeles kladdig... Hur undviker man det?- Hur får man kudd/täck-mönster snyggt på sidan av tårtan utan att skära igenom SP:n?Många frågor som hoppas på svar...Kram Karin
    Det låter som du har för mjukt spackel och/eller för lite. Jag blandar alltid marsanpulver i grädden för att få det lite stabilare alternativt spacklar m smörkräm.
    Sen så låter det också som du har ganska tunn SP? Har man lite tjockare tex 4mm istället för 2 mm gör det stor skillnad.

    Att grädden glider ner kan bero på att den inte är tjock nog, att tårtan utsatts för värme och/eller fukt. Har man lite tjockare spackel kan man få på ett lite rejälare lager och då syns inte tårtkanten och spacklet glider ingenstans.

    Jag använder en Patchwork cutter som trycker in mönstret utan att skära. Finns på tårtdecor tex.
    Matilda, Matilda........
  • Missy Cat
    Lioness skrev 2010-01-31 19:33:23 följande:
      En fråga till er tårtproffs där ute! - Trots spackling av grädde så syns tårtkanten genom SP:n och det är som att grädden trycks ner av sp:n på sidorna. Hur undviker man detta? - Den grädde som skulle sitta på sidorna gled istället ner och smiter ut vid kanten av SP:n som blir alldeles kladdig... Hur undviker man det? - Hur får man kudd/täck-mönster snyggt på sidan av tårtan utan att skära igenom SP:n? Många frågor som hoppas på svar... Kram Karin
    1. jag tror du kan ha kavlat för tunnt
    2. Spackla inte för tjockt med grädde, se steg-för-steg i min blogg
    3. Jag köpte detta verktyg
    Lioness skrev 2010-01-31 19:35:48 följande:
    PS. jag har bilder på mina nya tårtor i min blogg som nån vänlig tårt-själ gärna får hjälpa mig med att få in i bildgalleriet... kram Karin
    Nu kan alla lägga in bilder
    ♥ (¯`°?.¸ ♥ LindaRunn.blogg.se ♥¸.?°´¯) ♥
Svar på tråden Tårttråden del 17