• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Dipsy

    när jag gjort mmf så har jag använt mycket kokosfett vid utkavlingen...då blir det lättare att jobba med...

    men som sagt så tänker jag pröva mig på socker pasta och då är min fråga....spacklar ni med grädde OCH smörkräm??? eller brukar det räcka med grädde??? har aldrig gjort en tårta med smörkräm och har ingen aning om hur det skulle smaka tillsammans med resten av fyllningarna??? så man kan även använda mazena vid utkavlingen...inte florsocker då???

  • Zelmilainen
    Dipsy skrev 2010-10-19 21:01:54 följande:
    när jag gjort mmf så har jag använt mycket kokosfett vid utkavlingen...då blir det lättare att jobba med...

    men som sagt så tänker jag pröva mig på socker pasta och då är min fråga....spacklar ni med grädde OCH smörkräm??? eller brukar det räcka med grädde??? har aldrig gjort en tårta med smörkräm och har ingen aning om hur det skulle smaka tillsammans med resten av fyllningarna??? så man kan även använda mazena vid utkavlingen...inte florsocker då???
    jag gillar inte grädde så om jag ska ha tårtorna blir det smörkräm supergott *mums* jag körde på 100gr färskost (philadelphia), 100 gr smör och 100gr choklad då behövs inte grädde med. och du behöver ej fodra alls om du gör mmf eftersom marshmallows innehåller gelatin (nån annan i tråden var snäll och berättade det för mig)
    det bidde inget av det...
  • sommarpar

    hej tårttjejer!! nu funkar vår dator igen tjohooo!!

    nu e det dags att spåna halloweentårtor, ngn som gjort ngn o kan tipsa om fyllning o utseende?

    vet inte än om det ska va barn på festen för isf kanske det klan va kul att göra ngn "äckligt"

  • ejja81
    Zelmilainen skrev 2010-10-19 20:44:01 följande:
    3 tårtor för drygt 35 pers? en med 30 år, en med brandman och en med hockey? kanske våningstårtor alla tre? beroende på storlek...

    tycker han om nåt spec i godis/frukt/bärväg?

     
    ejja81 skrev 2010-10-19 20:41:28 följande:
    göra doptårta!  vad har ma i å vad är lättast att göra!? 
    tycker de om nåt spec i godis/frukt/bärväg?
    nä inget direkt,,,jag skulle vilja ha e schoklad botten med vaniljmouse i..funkar det å göra själv å blir gott tro?

    så rescept på detta vore itne fel.   sen hrujag skall fixa till den ovanpå som ganering..marsipan. å köpa figurer?
  • Tuttie

    Hejsan!
    Jag läste genom eran BILD tråd och hittade en tårta med Ahlgrensbilarmousse i.

    Någon som har recept på det? Och vad ska man ha till, vad blir det för smak på det ?

    Hur mycket mousse behövs om man ska göra en drake?  En rund ganska stor...

    Hoppas ni kan hjälpa mig :)

    Mvh Susanne {#emotions_dlg.flower}


    ♥ Cornelia 060420 ♥ Gustav 091024 ♥
  • Dipsy
    Zelmilainen skrev 2010-10-19 21:05:22 följande:
    jag gillar inte grädde så om jag ska ha tårtorna blir det smörkräm supergott *mums* jag körde på 100gr färskost (philadelphia), 100 gr smör och 100gr choklad då behövs inte grädde med. och du behöver ej fodra alls om du gör mmf eftersom marshmallows innehåller gelatin (nån annan i tråden var snäll och berättade det för mig)
    har alltid annars använt mmf och aldrig behövt fodra...men tycker den är aningen svårjobbad...så tänkte pröva på hemmagjord sockerpasta med glycerol..iof är det i msk gelatinpulver i den så då borde det inte behövas fodra???

    så istället för att spackla grädde runt om så kör du alltså med smörkräm??? sätter du mycket smörkräm då??

    jag brukar sätta rejält med grädde så den blir lite hög tårtan...men det borde gå med smörkrämen oxå?? det blir inte mastigt att äta då??
  • Dipsy
    Tuttie skrev 2010-10-20 09:32:06 följande:
    Hejsan!
    Jag läste genom eran BILD tråd och hittade en tårta med Ahlgrensbilarmousse i.

    Någon som har recept på det? Och vad ska man ha till, vad blir det för smak på det ?

    Hur mycket mousse behövs om man ska göra en drake?  En rund ganska stor...

    Hoppas ni kan hjälpa mig :)

    Mvh Susanne {#emotions_dlg.flower}
    antar att det är ahlgrensbilar fluff du menar...då är det bara att smälta ner lite bilar i grädde (ska inte kokas) och när det smält så in i kylen, när de är helt nerkylt så vispar man upp det och då blir det härligt fluff....(man kan ta alla dess tänkbara godis sorter och göra på detta viset) kan det vara typ 3 dl grädde och 180 gram bilar..
  • 86TiAn82

    Ahlgrensbilar fluff
    3 dl grädde
    1/3 påse bilar

  • Tuttie
    Dipsy skrev 2010-10-20 10:15:41 följande:
    antar att det är ahlgrensbilar fluff du menar...då är det bara att smälta ner lite bilar i grädde (ska inte kokas) och när det smält så in i kylen, när de är helt nerkylt så vispar man upp det och då blir det härligt fluff....(man kan ta alla dess tänkbara godis sorter och göra på detta viset) kan det vara typ 3 dl grädde och 180 gram bilar..
    Tack!
    ♥ Cornelia 060420 ♥ Gustav 091024 ♥
Svar på tråden Tårttråden del 17