• Womanizer

    Svenska tjejer - ett socialt förfall

    Bästa Familjeliv,

    När jag för några år sedan träffade en kvinna från Ukraina som tillfälligt jobbade som tolk i Sverige fick jag en helt annan syn på jämställdhet. Idag är vi ett lyckligt par sedan några år och för henne är det otänkbart att jag som man ska laga mat, städa eller utföra annat hushållsarbete. Hon ser det som sin plikt som kvinna på samma sätt som det är min plikt att försörja oss. 

    Kvinnan jag är tillsammans med ses av mina vänner som lite av en trophy-wife (vi är dock inte gifta).  Detta då hon är en sådan som andra män stannar upp och vänder sig om på gatan för att beundra. För henne är det naturligt att göra sig vacker varje dag och att klä sig snyggt. Hon berättade att en kvinna är mannens visitkort, och därför vill hon alltid göra ett vackert intryck. Själv är jag knappast något modell men har samtidigt aldrig haft svårt att träffa svenska tjejer tidigare.

    I början var det lite ovant att lära mig förstå hur denna kvinna fungerade. Som svensk man var jag van med att göra det mesta i samförstånd med min respektive. Detta förklarade hon dock efter ett tag att jag skulle sluta med. I öststaterna ses det som direkt omanligt att rådfråga sin kvinna vilken film hon vill se, eller om det är okej för henne att jag bjuder hem några vänner eller kollegor. En man i hennes ögon är inte rädd för att ta dessa initiativ själv och kvinnan följer efter. 

    När vi hade varit tillsammans en tid bjöd jag hem några kollegor. Hon var väldigt glad över detta eftersom hon då gavs chansen att visa hur duktig hon var i köket och hur bra kvinna hon var. Middagen blev en festmåltid värd nobellmiddagen och hela tiden servade hon våra gäster och var lyhörd inför att de skulle må så bra som möjligt. En av tjejerna i sällskapet började sedan prata skit om mig på kontoret eftersom hon ansåg att jag var en mansgris som förtryckte denna kvinna. När jag berättade det för tjejen blev hon för första gånger helt vansinnig. Hon var i princip beredd att ringa upp denna tjej och läsa lusen av henne. 

    För henne var jag en drömkille. Jag dricker mig aldrig berusad, har ordnat ekonomi, gör henne glad med små presenter och skulle aldrig drömma om att slå henne. Inte heller springer jag till prostituerade eller går på porrklubb vilket är väldigt vanligt förekommande för ukrainska män. Jämställdhet för henne handlar inte om dela på hushållssysslorna utan om att båda tar delat ansvar för helheten. Hon som kvinna sköter hemmet, och jag som man sköter ekonomin. 

    Hon jobbar förvisso lite fortfarande som översättare, och drar också in pengar. Detta är dock enbart för att hon tycker det är roligt, och hon gör det enbart några timmar i veckan som en hobby eftersom hon talar och skriver flera språk flytande. 

    Varje morgon när väckarklockan ringer kliver hon upp för att ordna kaffe och frukost åt mig samt stryker skjortan om det behövs. När jag kommer hem möter hon mig i hallen med ett leende och hänger upp min kavaj. Maten står alltid uppdukat på bordet och som regel är det flera rätter att välja på. Efter maten vet hon att jag gillar att byta till bekvämare kläder luta mig tillbaka i favoritfåtöljen och läsa DI. Varje gång kommer hon ut med kaffe och efterrätt, eller något fruktfat. 

    Sex blir aldrig en förhandlingsfråga som det kan bli i andra förhållanden. Trots att vi nu varit tillsammans ett par år har vi sex varje dag, och ibland flera gånger varje dag. Bättre sexliv har jag aldrig haft! Går vi ut, om det så bara är till affären ska både sminket, håret och kläderna fixas till innan. Det är dock något hon gör varje dag på rutin så det är väldigt sällan jag behöver vänta någon längre tid innan vi kan lämna hemmet. 

    Finns det nackdelar? Jodå, det gör det. När hennes morfar blev sjuk åkte hon dit och var borta i två veckor för att ta hand om honom. Kvinnor från öst är väldigt familjeorienterade och familjen är alltid viktigt och högt prioriterad. De har kommit och hälsat på 2 ggr och det blir lite väl intensivt för min smak. 

    Fördomarna från omgivningen fanns naturligtvis där, och finns så även idag om än i mindre omfattning. Allt från nedlåtande blickar till en kvinna som mer eller mindre förklarade mig som en värsta sortens våldtäktsman som utnyttjade försvarslösa fattiga kvinnor. Att hon sedan tjänade nästan lika bra som mig eftersom hon var anställd på ett internationellt företag spelade ingen som helst roll. Att hon dessutom var snygg var tydligen ett problem också eftersom jag (tydligen i egenskap av ful) inte hade rätt att ha en snygg kvinna.

    När jag träffade denna tjej var jag helt själv om det på kontoret. Nu har två andra manliga kollegor gjort precis samma sak, och de säger båda samma sak: Aldrig mer en svensk kvinna!

    Detta är inte på något sätt ett försök att trycka ner svenska tjejer, utan ett sätt att få igång diskussionen om könsroller på riktigt. Feminister vill gärna framhålla sig som jämställda samtidigt som jag sällan hör någon feminist kritisera det faktum att det idag finns ett tiotal lagar i Sverige som aktivt diskriminerar män. Inte heller det faktum att deras kamp om jämställdhet resulterat i att män idag gör mer av det som tidigare främst sågs som kvinnans uppgifter (ta han om hem, matlagning och ungar) medan typiska manliga sysslor fortfarande utförs av främst män. Hur ser ni på det? Berätta gärna om ni är en han/hon eller hen och vilken ålder ni har så blir det enklare att se om det finns något mönster. 

    Tack för ordet. 

      
  • Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall
  • astro
    Anonym skrev 2012-06-20 08:48:59 följande:
    Varför skall du bli lämnad? Bryr du dig om din familj så blir du inte lämnad. Men det klart, satsar du på karriär, bryr dig inte om ditt hem, överlämnar anvsaret för dina barn på din man, inte orkar ha sex är risken stor att du blir lämnad. Vad har du uppnått då?
    Är du allvarlig?

    Kvinnor blir övergivna även i länder där deras ställning är på botten, mätt i frihet och jämställdhet. Kvinnor blev övergivna förr här också och då stod de ofta helt utan rättigheter, trygghet och försörjning. 

    Är du så naiv att du tror att alla män är bra män som aaaaldrig skulle titta efter en yngre eller snyggare kvinna bara frugan "ställer up" och sköter sig? Herrejösses.
  • Anonym
    Pompeia01 skrev 2012-06-20 07:32:08 följande:
    Fast i de flesta av jordens länder, så är det precis så det är. Den allmänna åsikten är, att en man som inte kan försörja sin fru och sina barn är en loser. Det gäller förstås inte om kvinnan är högutbildad och har en hög tjänst inom ett område som hon själv har valt. Men om en man måste skicka ut sin fru att städa hos andra t.ex., så anses han inte vara någon riktig man...

    Jag kan faktiskt tycka att det är lite konstigt, att så många svenska kvinnor väljer att nöja sig med en man som inte klarar av att försörja en familj. Vad beror det på - dåligt självförtroende..? Att man inte tror att man är värd bättre..? Att man tror att man är för ful för att få någon mer lyckad..? 
    Jag "nöjer" mig med en man med medelinkomst för att jag ser på oss som två människor. Han är en medmänniska och livskamrat, trots att han har manligt könsorgan. Han är inte min chef och försörjare och jag är inte hans anställda hushållerska.

    Sverige var förr ett bondesamhälle där både mannen och kvinnan arbetade i jordbruket, så den typ av lydig hustru ts beskriver skulle vara nåt helt nytt i vår kultur om det infördes :D  Dream on alla som vill ha det så ;)
  • Den vita staden
    Astro - Känner mig inte underkuvad, långt ifrån. Mina döttrar är tuffa tjejer som vet och får lära sig att man är lika mycket värd som hemmamamma som yrkesarbetande .
    God of Justice; Thou who saved us when in deepest bondage cast, Hear Thy Serbian children's voices..
  • Jojile

    Vad många pratar om Ts och hans framtida barn. Ts tjej lever för att passa upp på honom, de kommer aldrig få barn för Ts kommer lämna henne när hon går upp i vikt och inte orkar sminka sig och klä upp sig

  • Maskot
    Anonym skrev 2012-06-20 07:53:21 följande:
    Alla som skriver om att man inte skall vara så beroende av TS pengar. Är man en familj så är det väl ändå familjens pengar. Den enda anledningen jag ser till att man inte vill vara i den situationen är att man redan planerar ett liv utan sin partner. Jag antar också att ni som har barn i jämställt förhållande jobbar för att staten skall betala ut hälften av barnbidraget till pappan per automatik och inte som idag alltid till mamman?

    Om den ena i ett förhållande inte tjänar egna pengar hamnar man i ett beroendeläge. Spelar ingen roll om familjen har alla pengar tillsammans. Den som inte tjänar pengar är inte fri att välja ett annat liv, även om han/hon inte har det bra.

    I relationer väljer vi varandra om och om igen- varje dag. Vi väljer att älska och leva med varandra. Den som är beroende av en annan har inte det valet. Förhållandet får obalans.   
      
  • Border
    Anonym skrev 2012-06-20 08:48:59 följande:
    Varför skall du bli lämnad? Bryr du dig om din familj så blir du inte lämnad. Men det klart, satsar du på karriär, bryr dig inte om ditt hem, överlämnar anvsaret för dina barn på din man, inte orkar ha sex är risken stor att du blir lämnad. Vad har du uppnått då?

    Nu blir jag arg! Vad fan, jag är som jag är och tänker fan inte ändra på mig för någon annans skull! Varför ska inte jag satsa på karriären? Varför skulle jag inte kunna kombinera moderskapet med att utbilda mig och välja att jobba med något jag vill? Varför kan inte min man vara hemma när det är hans önskan? Jag tar fan i mig ansvar både för hemmet och sonen, men min sambo gör lika mycket. Och inte fan har jags ex mot min vilja. Om min sambo skulle lämna mig för det, så är det upp till honom.
    Vad har jag uppnått? Jo, jag har fan i mig aldrig låtit sambon köra över mig eller bestämma. Jag förtjänar en man som älskar mig som jag är och som inte vill ha en underkuvad slav. För jag är inte sån! Hellre bli lämnad än vara någon jag inte är. 
    Och vem vet? Jag kanske lämnar Honom en dag?  
  • Anonym
    Border skrev 2012-06-20 08:35:34 följande:
    Jaha, då förstår jag. Jag trodde du menade att de var tvungna att lämna ifrån sig sina barn permanent. Sorry! Givetvis måste barnen vara på dagis eller liknande då. Men dagis är inget hemskt. Det är tom bra att barnen går på förskola, med tanke på den pedagogiska biten och att de får chansen att träffa och leka med andra barn mm.
    Jag var mammaledig i två år, efter detta har sonen oftast gått max 15 timmar i veckan 
    Dagis är inget annat än ett socialistiskt hitlerjugend.

    Besöker man många dagis så ser man snart en röd tråd i verksamheten och att ungdomar mår så dåligt idag, att det är så mycket våld är ett resultat av dagis.
  • Pompeia01
    Border skrev 2012-06-20 08:35:34 följande:

    Jaha, då förstår jag. Jag trodde du menade att de var tvungna att lämna ifrån sig sina barn permanent. Sorry! Givetvis måste barnen vara på dagis eller liknande då. Men dagis är inget hemskt. Det är tom bra att barnen går på förskola, med tanke på den pedagogiska biten och att de får chansen att träffa och leka med andra barn mm.
    Jag var mammaledig i två år, efter detta har sonen oftast gått max 15 timmar i veckan 

    Ja, att börja vid två års ålder och gå max femton timmar i veckan tror jag också är utmärkt! Men jag tror att få kvinnliga läkare klarar av att hålla så korta dagisdagar, faktiskt... Då måste ju deras män arbeta mycket litet, eller inte alls. De tjänar i och för sig så bra att de kan ha en barnflicka som tar hand om barnen en del av dagen, men då är det ännu mer viktigt att det är en bra person eftersom barnen blir helt utlämnade till henne i hemmet.
    I´m only responsible for what I say, not for what you understand.
  • Flaminia
    Anonym skrev 2012-06-20 08:48:59 följande:
    Varför skall du bli lämnad? Bryr du dig om din familj så blir du inte lämnad. Men det klart, satsar du på karriär, bryr dig inte om ditt hem, överlämnar anvsaret för dina barn på din man, inte orkar ha sex är risken stor att du blir lämnad. Vad har du uppnått då?
    Kvinnan i mitt exempel hade brytt sig mycket om sin familj och tagit hela ansvaret för barnen och hemmet under många år. Hon blev i alla fall lämnad. Jag har dessutom läst att i Sverige är det oftare kvinnan som tar initiativ till skilsmässa än mannen för att hon inte är nöjd med förhållandet.
  • Anonym
    Anonym skrev 2012-06-20 08:48:59 följande:
    Varför skall du bli lämnad? Bryr du dig om din familj så blir du inte lämnad. Men det klart, satsar du på karriär, bryr dig inte om ditt hem, överlämnar anvsaret för dina barn på din man, inte orkar ha sex är risken stor att du blir lämnad. Vad har du uppnått då?
    Du skulle aldrig själv kunna hamna i en situation där du vill lämna då? Om inte, så finns det mindre perfekta kvinnor som lämnar för att de blir misshandlade, för att mannen dricker alkohol, är otrogen osv. Det hände även förr, och de kvinnorna och deras barn fick det ganska svårt. Barnomsorg fanns inte, men kvinnorna var ändå tvungna att arbeta för att inte svälta.
Svar på tråden Svenska tjejer - ett socialt förfall