• Felicia86

    Har du förtroende för regeringen?

    Den rödgröna minoritetsregeringen var ganska ifrågasatt redan från början. Sedan har svikna vallöften och skandaler bara rullat på, både från S och Mp. Personligen tycker jag att denna regeringen är den bedrövligaste Sverige har haft i modern tid.

    Spännande att se vad ni tycker här inne, brukar ju vara en överrepresentation av vänsterradikaler här så förväntar mig ändå ett starkt försvar för denna flumregering...

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?
  • Flash Gordon
    KN75 skrev 2021-10-18 16:58:26 följande:
    Den som inte vågar erkänna detta måste sträva efter att vara både blind och döv inför sanningen och måste först och främst vara inställd på att försöka lura sig själv.
    Det ingår i Partiets kommunikationstaktik att låtsas om att man driver på för striktare invandring och hårdare tag mot brottsligheten.

    Detta samtidigt som man försöker sätt bilden av att oppositionen i allmänhet, och SD i synnerhet, är kollade till  nationalsocialismen och fascismen.
    Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin, Stefan Löfven
  • Digestive
    Padirac skrev 2021-10-18 11:48:35 följande:
    Vem - förutom du, Åkesson och de andra SDvännerna - påstår att brun måste betyda Hitler-nazism och NSDAP?

    iofs säger SDs högsta ledning att lite nazism, rasism och antidemokrati är helt Ok inom SDs sk 'nolltolernas' och att ingenting har ändrats i sak, det är bara språket som ändrats

    expo.se/2013/11/s%C3%A5-talar-sd-internt-om-nolltoleransen

    "I mars i år hade Sverigedemokraterna i Västsverige ett möte med riksdagsledamöterna Richard Jomshof, och Mattias Karlsson samt Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund. Samtliga från partiets riksorganisation. I en bandinspelning från mötet, som Expo Idag tagit del av, framgår det att de tre fick frågor om vad som är tillåtet att säga inom partiet utan att bryta mot ?nolltoleransen?. Från riksorganisationen poängterades att enstaka fall av spridande av ?rasism, nazism eller antidemokratiska idéer? inte leder till uteslutning.
    ? jag tror inte att man behöver vara orolig som vanlig medlem, om man bara använder det sunda förnuftet och försöker att inte kontinuerligt lyfta fram rasistiska, nazistiska, antidemokratiska idéer, tankar, artiklar och så vidare, sa Mattias Karlsson.

    En utesluten kommunpolitiker som hävdat att homosexualitet degenererar samhället och som talat om det i termer av avloppssex åkte inte ut på grund av sina åsikter, enligt Jomshof.


    ? Man får tycka vad man vill om homosexualitet, men man kan inte uttrycka sig på det sättet. Vi måste som parti inse att orden vi väljer är fruktansvärt viktiga.


    Linus Bylund menade att fokus ska vara på hur kommunikationen förs utåt: ?Vi sitter inte längre vid ett köksbord. Vi har inte den lyxen.? Politiker i partiet ska inte ?gapa om saker? och inte utåt tala om saker som ?små detaljer i något historiskt?.


    ? Vi vill antingen få nya medlemmar eller vi vill ha gillande av någon viktig grupp i samhället, eller vad som helst. Vi vill göra reklam för partiet i någon mening. Andra saker som inte är tänkta att göra reklam för partiet bör man inte torgföra på ett sådant sätt att det kan förknippas med ens person eller partiet överhuvudtaget.


    På mötet framkom flera exempel på hur partiet inte tar avstånd från åsikter i sig, utan hur de framförs. Riksdagsledamoten Richard Jomshofs budskap internt är att utåt ska politiken ?paketeras in på ett sätt som är tilltalande?:


    ? Tänk er för i alla lägen. Tyvärr måste man lägga band på sig själv. Jag kan tycka att det är lite odemokratiskt men det är så verkligheten ser ut.


    Linus Bylund sammanfattade Sverigedemokraternas ?nolltolerans?:


    ? De som absolut är bäst på att motarbeta oss och bäst på att bokstavligt talat springa riksdagspartiernas, Expos och andras ärenden. De är de som gapar PK [politiskt korrekt red.anm.] så fort man inte uttrycker sig tölpigt. Jag vill poängtera det. De är de bästa partiarbetarna för de andra partierna. De som inte begriper skillnaden mellan glidning av politik och att man börjar uttrycka sig på ett annat sätt."


    Nu stod det nazism/nationalsocialism redan i inlägget som du svarar på. Klarar du inte av att förhålla dig till det jag skriver så får du helt enkelt för dig konstiga saker, exempelvis att jag skulle vara SD-vän.

    Jag är mer vaksam på politiken som partier för än på hur de låter. Hur de låter kan dock göra mig mer vaksam på deras politik - varför jag många gånger frågar om just SD:s politik.

    Har du någonting relevant att tillägga om SD:s politik?
  • KN75

    Mht trådrubriken och trådämnet:
    Nej, jag har inte förtroende för regeringen.
    Sveriges sittande regering har varit en mycket dålig regering för landet Sverige och för medborgarna.
    Under ledning av Socialdemokraterna har utvecklingen gått åt fel håll och särskilt  för det som blivit den för innevånarna viktigaste frågan, lag o ordning/integrationspolitiken.
    Samhällsproblemen och kriminaliteten har under S-regeringens tid bara ökat och ökat.

    Oacceptabelt, oacceptabelt, oacceptabelt... Är uttalanden utan mening som vi fått höra igen och igen.
    Men det mest oacceptabla är denna S-regerings fullständiga oförmåga att agera. Detta under obegripligt stor inverkan av det lilla extremistpartiet MP.
    Faktum är ju att framförallt MP, men även i hög utsträckning S, enda agerande har varit att försöka dölja och förneka Sveriges katastrofala samhällsproblem.

    Det har under rätt lång tid varit på väg en tydlig svängning i den allmänna debatten och nu verkar vi ha nått en gräns, en sorts tipping-point, där det inte längre går att dölja och förneka att sittande regering är en dålig regering, att de är inkompetenta och olämpliga för att leda landet Sverige och dess innevånare. Ännu mera inkompetenta pga extemist-partiet MP:s vansinniga och helt oproportionerliga inflytande. Det enda som gör att detta parti ens existerar måste vara för att de har modeordet "miljö" i sitt namn och att detta ord verkar vara nog för att lura 3% av väljarna. Dessa 3% är sannolikt helt oförstående för politik i allmänhet och helt ovetande om de fruktansvärda samhällsproblem vi har dragit på oss i Sverige.

    Svängningen i den allmänna debatten och i människor medvetande visas tydligt genom att i den allmänna debatten idag resoneras alltmer om Sveriges katastrofala samhällsproblem, om kriminaliteten kopplad till invandring/integrationspolitik på ett mera ärligt sätt och med ordval som för bara några år sedan endast SD vågade uttala.
    Detta trots att en stor majoritet av media, av s k tyckare och av parti-apparaten och dess propaganda, m fl, fortfarande enträget och med den drucknes envishet försöker dölja, förneka och förminska Sveriges hemska samhällsproblem.

    Det är tydligt att människor i allmänhet alltmera har börjat genomskåda dessa försök att dölja och förneka.


    Den förra borgerliga regeringen var på de allra flesta sätt mera framgångsrik, mycket mera kompetenta och skickliga. Det var i de allra flesta stycken en mycket bättre regering.
    Detta visas inte minst av att nästan alla innevånare fick det bättre under deras regeringstid.

    Men deras största misslyckande, kanske deras enda stora misslyckande, var just i integrationsfrågor.

    "Öppna-våra-hjärtan" var det enda stora misslyckandet som fällde den förra regeringen, trots att den i övrigt i de allra flesta fall var en mycket bättre och mera kompetent regering. 

    I det alternativ till borgerligt regeringsparti som nu växer fram så ser jag dock inga sådana tendenser, inget sådant vansinne som att "öppna-våra-hjärtan".
    Självfallet finns det detaljer i deras politik, detaljer i vissa partiers politik, som inte är jättebra för alla men jag är helt övertygad att totalt sett så är de ett mycket bättre och mycket skickligare alternativ, för Sveriges bästa, för innevånarnas bästa.
    Särskilt i den för de Svenska väljarnas viktigaste fråga att motverka kriminaliteten och dess samband med integrationspolitiken.
    Med en ny borgerlig regering öppnas återigen en chans att de allra flesta innevånarna i Sverige återigen kan få det bättre,
    till skillnad mot den sittande S-styrda regeringen där landet Sverige och dess innevånare totalt sett har fått det så mycket sämre.

    Vissa högljudda kan självfallet haka upp sig på vissa mindre viktiga delfrågor, försöka söka detaljer hos något av partierna, för att försöka misskreditera detta regeringsalternativ.
    Men sådana detaljer finns precis lika självfallet i alla regeringsalternativ. Sanningen är ju att hos t ex MP och VPK finns ännu mer idiotiska inslag och detaljer än hos t ex KD eller SD.

    Men som helhet börjar det ändå bli tydligt att den sittande regeringen är direkt dålig och att ett annat regeringsalternativ sammantaget skulle vara mycket bättre för Sverige och mycket mera kompetent att agera mot de samhällsproblem vi har dragit på oss.
    Den sittande S-ledda regeringens mest framträdande drag är att man har sagt "oacceptabelt" samtidigt som man har gjort allt för att slippa agera i den viktigaste frågan. Detta har medfört att förtroendet är i botten.

  • FDFMGA
    Digestive skrev 2021-10-18 16:59:23 följande:
    Du klippte ner och svarade på fel inlägg. Det här skrev jag senast:
    Digestive skrev 2021-10-17 23:57:46 följande:
    Du skrev att mina vänner underkänner ordet blåbrunt men det vet du givetvis ingenting om. Bara behovet av att blanda in mina vänner är redan där märkligt men märkliga filurer har såklart märkliga saker för sig.

    Det samma! - du kanske kan fortsätta att drömma sött om mina vänner, mina arbetstider, mina sovvanor och min fritid även när du sover. I fyndig bemärkelse är jag väl din drömman.
    Ja, precis, språket förändras av användarna och det är bland annat sådant som språkvården tittar på. Har redan påpekat detta, användningen är kort och gott begränsad och så har det uppenbarligen varit sedan 2014.

    Jag tror att Jimmie Åkesson bara bröstar upp sig för syns skull och det vore väl mer troligt att SD blir ett stödparti åt en borgerlig regering.
    Ah, men spelar det så stor roll.

    Jag tycker att Padirac med en ängels tålamod försöker få dig att förstå hur och varför det glappar i dina argumentationsförsök.

    Jag tror att det är Rataxes som kallar MP för salladskommunister, riktigt träffsäkert ur hans perspektiv, och lite underhållande och inte helt fel ur mitt.

    Försök tänka lite självständigt: Det är full möjligt att kalla MP salladskommunister eller den brunblå alliansen för blåbrun. Däremot vore det en smula tendentiöst om benämningarna användes i nyhetsjournalistik - men i en debatt funkar det ju.

    Jag lutar åt att Åkesson även framgent kommer att vara tongivande i den brunblå alliansen, att Ebba Och Ulf kommer att förbli andraplansfigurer i samarbetet Åkesson och dem emellan.

    Dessutom är ju Åkesson så mycket skickligare som politiker än hans samarbetspartners.


  • Digestive
    FDFMGA skrev 2021-10-18 19:45:15 följande:
    Ah, men spelar det så stor roll.

    Jag tycker att Padirac med en ängels tålamod försöker få dig att förstå hur och varför det glappar i dina argumentationsförsök.

    Jag tror att det är Rataxes som kallar MP för salladskommunister, riktigt träffsäkert ur hans perspektiv, och lite underhållande och inte helt fel ur mitt.

    Försök tänka lite självständigt: Det är full möjligt att kalla MP salladskommunister eller den brunblå alliansen för blåbrun. Däremot vore det en smula tendentiöst om benämningarna användes i nyhetsjournalistik - men i en debatt funkar det ju.

    Jag lutar åt att Åkesson även framgent kommer att vara tongivande i den brunblå alliansen, att Ebba Och Ulf kommer att förbli andraplansfigurer i samarbetet Åkesson och dem emellan.

    Dessutom är ju Åkesson så mycket skickligare som politiker än hans samarbetspartners.
    Jamen då är vi ju överens även om du inte verkar se det själv.

    Försök att inte tänka så självständigt att du enbart ser fantasifoster i slutändan. 

    Vad talar för att SD skulle sitta i regeringsställning och inte vara ett stödparti?

    Sure, han har dock börjat bli väldigt långrandig för min del. Han är skicklig på det viset som du säkert menar men inte särskilt mångsidig i sin leverans.
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-10-18 17:44:30 följande:
    Nu stod det nazism/nationalsocialism redan i inlägget som du svarar på. Klarar du inte av att förhålla dig till det jag skriver så får du helt enkelt för dig konstiga saker, exempelvis att jag skulle vara SD-vän.

    Jag är mer vaksam på politiken som partier för än på hur de låter. Hur de låter kan dock göra mig mer vaksam på deras politik - varför jag många gånger frågar om just SD:s politik.

    Har du någonting relevant att tillägga om SD:s politik?
    Så du missar alltså offerkoftan som Åkesson drar på sig och du ikläder hela SD i - inte konstigt att jag säger att du normaliserar SD och sprider deras narrativ...

    www.gp.se/nyheter/sverige/%C3%A5kesson-f%C3%B6rbannad-kallar-du-mig-nazist-1.56785672

    "Miljöpartiets Per Bolund kallade högeroppositionen "blåbrun".
    Det fick SD-ledaren Jimmie Åkesson att gå i taket.
    – Kallar du mig för nazist? sade han.

    Partiledardebatten i SVT tände till på allvar när Per Bolund angrep SD för att skylla den höga långtidsarbetslösheten på migrationen. Han kritiserade "den blåbruna sidan" för att utgå från att människor är lata och ovilliga att arbeta.


    Det fick Åkesson att reagerar kraftigt. Han krävde upprepade gånger svar på vem Bolund kallar brun.


    – Kallar du mig för nazist? Du kallar mig för nazist, sade SD-ledaren.


    Programledarna försökte lugna ned stämningen. Men Åkesson ville inte låta sig lugnas.


    – Jag blir riktigt upprörd. Man ska inte komma undan med det här längre, sade han.


    "Ingen hemlighet"

    Bolund svarade att beteckningen blåbrun är vedertagen för högerkonservativa partier som samarbetar med högerpopulistiska partier och att det "inte är någon hemlighet att Sverigedemokraterna har sitt ursprung från den svenska nazismen."


    Åkesson menade att brun står för nazism och fortsatte att kräva svar på om Bolund kallar honom för nazist. Det förnekade MP:s språkrör.


    – Jag har aldrig kallat Åkesson för nazist, sade Bolund.


    Det var långtifrån första gången som högeroppositionen kallats för blåbrun av sina motståndare. Statsminister Stefan Löfven tycker inte att det är konstigt att använda etiketten om motståndarsidan.


    – Det är inget okänt begrepp utan har använts länge, säger han efter debatten.


    Ångrar sig inte

    Löfven hänvisar till att SD har nazistiska rötter.


    – Därmed inte sagt att Jimmie Åkesson är en nazist. Det säger jag inte. Men jag anser att det är ett parti som är rasistiskt, säger han."


    Padirac skrev 2021-10-18 00:02:13 följande:
    Känner du till nazism, nynazism, fascism, neofascism Digestive?

    Känner du till Per Engdahl?

    Känner du till BSS?

    Känner du till SDs historia, principprogram och deras urprung?

    Begriper du att påståendet att SD skulle vara Hitler-nazister med en politik som har samma mål och medel som NSDAP under tredje riket inte är vad som sägs då SDs brunhet tas upp?

    Tror du Digestive att enbart NSDAP är bruna och inget annat är brunt?

    Varför normaliserar du SD Digestive? Jag har frågat dig detta i många trådar utan att få ett svar.
    Padirac skrev 2021-10-18 11:48:35 följande:
    Vem - förutom du, Åkesson och de andra SDvännerna - påstår att brun måste betyda Hitler-nazism och NSDAP?

    iofs säger SDs högsta ledning att lite nazism, rasism och antidemokrati är helt Ok inom SDs sk 'nolltolernas' och att ingenting har ändrats i sak, det är bara språket som ändrats

    expo.se/2013/11/s%C3%A5-talar-sd-internt-om-n...

    "I mars i år hade Sverigedemokraterna i Västsverige ett möte med riksdagsledamöterna Richard Jomshof, och Mattias Karlsson samt Jimmie Åkessons pressekreterare Linus Bylund. Samtliga från partiets riksorganisation. I en bandinspelning från mötet, som Expo Idag tagit del av, framgår det att de tre fick frågor om vad som är tillåtet att säga inom partiet utan att bryta mot ?nolltoleransen?. Från riksorganisationen poängterades att enstaka fall av spridande av ?rasism, nazism eller antidemokratiska idéer? inte leder till uteslutning.
    ? jag tror inte att man behöver vara orolig som vanlig medlem, om man bara använder det sunda förnuftet och försöker att inte kontinuerligt lyfta fram rasistiska, nazistiska, antidemokratiska idéer, tankar, artiklar och så vidare, sa Mattias Karlsson.

    En utesluten kommunpolitiker som hävdat att homosexualitet degenererar samhället och som talat om det i termer av avloppssex åkte inte ut på grund av sina åsikter, enligt Jomshof.


    ? Man får tycka vad man vill om homosexualitet, men man kan inte uttrycka sig på det sättet. Vi måste som parti inse att orden vi väljer är fruktansvärt viktiga.


    Linus Bylund menade att fokus ska vara på hur kommunikationen förs utåt: ?Vi sitter inte längre vid ett köksbord. Vi har inte den lyxen.? Politiker i partiet ska inte ?gapa om saker? och inte utåt tala om saker som ?små detaljer i något historiskt?.


    ? Vi vill antingen få nya medlemmar eller vi vill ha gillande av någon viktig grupp i samhället, eller vad som helst. Vi vill göra reklam för partiet i någon mening. Andra saker som inte är tänkta att göra reklam för partiet bör man inte torgföra på ett sådant sätt att det kan förknippas med ens person eller partiet överhuvudtaget.


    På mötet framkom flera exempel på hur partiet inte tar avstånd från åsikter i sig, utan hur de framförs. Riksdagsledamoten Richard Jomshofs budskap internt är att utåt ska politiken ?paketeras in på ett sätt som är tilltalande?:


    ? Tänk er för i alla lägen. Tyvärr måste man lägga band på sig själv. Jag kan tycka att det är lite odemokratiskt men det är så verkligheten ser ut.


    Linus Bylund sammanfattade Sverigedemokraternas ?nolltolerans?:


    ? De som absolut är bäst på att motarbeta oss och bäst på att bokstavligt talat springa riksdagspartiernas, Expos och andras ärenden. De är de som gapar PK [politiskt korrekt red.anm.] så fort man inte uttrycker sig tölpigt. Jag vill poängtera det. De är de bästa partiarbetarna för de andra partierna. De som inte begriper skillnaden mellan glidning av politik och att man börjar uttrycka sig på ett annat sätt."


    Padirac skrev 2021-10-18 00:27:56 följande:
    Ok, du behöver läsa in dig på de moderna varianterna Digestive. Läs och återkom när du känner till nouvelle droite, Per Engdahl, neofascism, nynazism, bsS, när du läst SDs egen historiebeskrivning, den finns på nätet.

    När du känner till den bruna politiska rörelsen kan vi fortsätta , men kom inte dragande med att SD måste vara nsadp för att vara bruna, det är att normalisera ett parti med rötter i den bruna myllan, med en politik som i allt väsentligt bygger på de bruna idéerna.



  • Digestive
    Padirac skrev 2021-10-18 20:36:19 följande:
    Så du missar alltså offerkoftan som Åkesson drar på sig och du ikläder hela SD i - inte konstigt att jag säger att du normaliserar SD och sprider deras narrativ...

    www.gp.se/nyheter/sverige/%C3%A5kesson-f%C3%B6rbannad-kallar-du-mig-nazist-1.56785672

    "Miljöpartiets Per Bolund kallade högeroppositionen "blåbrun".
    Det fick SD-ledaren Jimmie Åkesson att gå i taket.
    ? Kallar du mig för nazist? sade han.

    Partiledardebatten i SVT tände till på allvar när Per Bolund angrep SD för att skylla den höga långtidsarbetslösheten på migrationen. Han kritiserade "den blåbruna sidan" för att utgå från att människor är lata och ovilliga att arbeta.


    Det fick Åkesson att reagerar kraftigt. Han krävde upprepade gånger svar på vem Bolund kallar brun.


    ? Kallar du mig för nazist? Du kallar mig för nazist, sade SD-ledaren.


    Programledarna försökte lugna ned stämningen. Men Åkesson ville inte låta sig lugnas.


    ? Jag blir riktigt upprörd. Man ska inte komma undan med det här längre, sade han.


    "Ingen hemlighet"

    Bolund svarade att beteckningen blåbrun är vedertagen för högerkonservativa partier som samarbetar med högerpopulistiska partier och att det "inte är någon hemlighet att Sverigedemokraterna har sitt ursprung från den svenska nazismen."


    Åkesson menade att brun står för nazism och fortsatte att kräva svar på om Bolund kallar honom för nazist. Det förnekade MP:s språkrör.


    ? Jag har aldrig kallat Åkesson för nazist, sade Bolund.


    Det var långtifrån första gången som högeroppositionen kallats för blåbrun av sina motståndare. Statsminister Stefan Löfven tycker inte att det är konstigt att använda etiketten om motståndarsidan.


    ? Det är inget okänt begrepp utan har använts länge, säger han efter debatten.


    Ångrar sig inte

    Löfven hänvisar till att SD har nazistiska rötter.


    ? Därmed inte sagt att Jimmie Åkesson är en nazist. Det säger jag inte. Men jag anser att det är ett parti som är rasistiskt, säger han."


    Padirac skrev 2021-10-18 00:02:13 följande:
    Känner du till nazism, nynazism, fascism, neofascism Digestive?

    Känner du till Per Engdahl?

    Känner du till BSS?

    Känner du till SDs historia, principprogram och deras urprung?

    Begriper du att påståendet att SD skulle vara Hitler-nazister med en politik som har samma mål och medel som NSDAP under tredje riket inte är vad som sägs då SDs brunhet tas upp?

    Tror du Digestive att enbart NSDAP är bruna och inget annat är brunt?

    Varför normaliserar du SD Digestive? Jag har frågat dig detta i många trådar utan att få ett svar.
    Padirac skrev 2021-10-18 00:27:56 följande:
    Ok, du behöver läsa in dig på de moderna varianterna Digestive. Läs och återkom när du känner till nouvelle droite, Per Engdahl, neofascism, nynazism, bsS, när du läst SDs egen historiebeskrivning, den finns på nätet.

    När du känner till den bruna politiska rörelsen kan vi fortsätta , men kom inte dragande med att SD måste vara nsadp för att vara bruna, det är att normalisera ett parti med rötter i den bruna myllan, med en politik som i allt väsentligt bygger på de bruna idéerna.



    Jag bryr mig inte om offerkoftor överhuvudtaget. Politik är inte känslor för min del utan verktyg. Det jag bryr mig om är politikens innehåll och produkter.

    Normaliserar jag ett lands tredje största parti? Det är ett lustigt påstående ur fler perspektiv än att det inte stämmer.

    Det är säkert jätteviktigt för dig att folk fjättrar sina frågor och sin kommunikation utifrån vad du befarar gynna SD. Det är dock helt ointressant för mig då jag står för ett öppet och levande samhällssamtal.

    Angående ordväxlingen i partiledardebatten så anser jag att Jimmie Åkesson (SD) skulle ha sansat sig och låtit Per Bolund (MP) förklara vad hans icke konventionella definition för brun är. Men det var väl ett spel för galleriet och ingenting ur den ordväxlingen imponerade på mig, som med det mesta i svensk politik.
  • Padirac
    Digestive skrev 2021-10-18 21:27:20 följande:
    Jag bryr mig inte om offerkoftor överhuvudtaget. Politik är inte känslor för min del utan verktyg. Det jag bryr mig om är politikens innehåll och produkter.

    Normaliserar jag ett lands tredje största parti? Det är ett lustigt påstående ur fler perspektiv än att det inte stämmer.

    Det är säkert jätteviktigt för dig att folk fjättrar sina frågor och sin kommunikation utifrån vad du befarar gynna SD. Det är dock helt ointressant för mig då jag står för ett öppet och levande samhällssamtal.

    Angående ordväxlingen i partiledardebatten så anser jag att Jimmie Åkesson (SD) skulle ha sansat sig och låtit Per Bolund (MP) förklara vad hans icke konventionella definition för brun är. Men det var väl ett spel för galleriet och ingenting ur den ordväxlingen imponerade på mig, som med det mesta i svensk politik.
    Den bruna propagandan - den som SDs Mattias Karlsson proklamerade SDs användade av i valkampanjen 2018 om du kommer ihåg - använder känslor som verktyg.

    Om du såg debatten i TV där Åkesson förnärmat ryade om att han utmålades som nazist var inget annat än ett känsloutspel. Åkesson som tillsammans med andra ledande representanter för SD för inte så många år sedan sa att lite nazism, rasism och antidemokratiska åsikter inte var någpn big deal, bara de inte uttrycktes återkommande  och att ingenting hade förändrats i sak (från BSS ursprungliga ideologi) utan enbart språket.

    Kanske är det så att du anser att vad som sägs/kommuniceras är en fråga om att gynna eller missgynna SD (en fråga om dina känslor kanske) - själv är jag intresserad av hur det egentligen förhåller sig i sak.

    Sanningen om SDs bruna historia, bruna ideologi, bruna företrädare och bruna politik har inget med SDs stöd bland väljare - om de så får 100% eller 0% av rösterna förändrar detta ingenting i sak.

    Har du hunnit kolla mer om neofascism och nynazism förresten - det är lämpligt för att förstå BSS och SD. 

     
  • Flash Gordon

    Man får ju verkligen berömma regeringen för att vara så fullständigt usla och misslyckade som de är.

    Danmark behåller alltså gränskontrollerna mot Sverige för att inte behöva drabbas av den islamism och gängkriminalitet som Sverige regering inte får bukt med.

    tt.omni.se/danmark-forlanger-granskontrollen-mot-sverige/a/bGq6rk

    Danmark förlänger kontrollen av gränsen mot Sverige till den 11 maj nästa år. Motivet är hotet från militanta islamister och organiserad brottslighet.

    "De ihållande och betydande hoten mot vår allmänna ordning och inre säkerhet orsakad av militanta islamister och organiserade kriminella, som är i stånd att utnyttja den fria rörligheten inom Schengenområdet fortsätter att vara ett stort bekymmer för den danska regeringen"

    Så bottenlöst uselt av Morgan och Stefan coh deras gäng när våra grannländer känner ett behov av att bygga murar mot vårt land pga de krafter som regeringen låter löpa lösa.


    Jag har aldrig uppfattat att VPK inte stod upp för demokratin, Stefan Löfven
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?