• themia

    En käftsmäll till undergångsprofeterna

    Från dagens ledare i DN

    www.dn.se/ledare/signerat/peter-wolodarski-vad-sa-du-gar-sverige-bra-det-kan-inte-stamma/

    Citat:
    "Enligt SCB har BNP/capita, alltså välståndet per person, stigit med hela 52 procent mellan 1993 och 2014, rensat för inflation. Under samma period ökade befolkningen med 1 miljon, från 8,7 till 9,7 miljoner."

    "
    Vi växer för närvarande snabbt och är som land rikare än någonsin. Vår välståndsutveckling de senaste decennierna överträffar alla förväntningar. Statsskulden är låg i ett internationellt perspektiv."

    Ni som tjatar om att invandringen får Sverige att gå under, läs och begrunda

  • Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna
  • Digestive
    KillBill skrev 2017-03-07 20:00:01 följande:

    Om du läser den artikel som du har länkat till http://www.dw.com/en/refugees-a-furniture-store-serves-as-transit-zone/a-18791600 Så framgår det tydligt att detta INTE är en transit zon där flyktingar förvaras under den tid det tar för myndigheterna att fatta beslut om uppehållstillstånd (dvs den typ av transit zon som Angela Merkel och KD ville etablera).


    Här handlar det om att  flyktingar registreras, genomgår en mindre hälsoundersökning, De som saknar kläder och skor kan köpa detta och därefter får de något att dricka innan flyktingarna bussas till järnvägsstationen för fortsatt resa till flyktingförläggningar på olika platser i Tyskland. Verksamheten hålls till stor del  igång med hjälp av volontärer och hjälporganisationer


    Detta är alltså mer av en mottagningsenhet för flyktingar som just har anlänt Tyskland. Sverige hade t.ex. liknande mottagningsenheter på Malmö-, Göteborg- och Stockholm central.


    Jag tror att tidningen med användandet av citationstecken ville markera att man har frångått den vedertagna betydelsen av transit zon. 

    Nu en fråga till dig vad menar du är skillnaden mellan den "transit zon" som beskriv i artikeln du länkat till och de mottagnings centra som sattes upp under flyktingkrisens mest akuta fas 2015 vid exempelvis Stockholm central?


     


    Varför tror du att jag säger åt dig att sluta sprida hjärndöd propaganda?

    Jag kan meddela att det beror på någonting så enkelt som att dessa transitzoner inte är vad du och cirkusmedian beskriver överhuvudtaget.

    Låt oss vända blicken mot politikernas egna källor istället. Såhär beskrivs transitzonernas funktioner i Kristdemokraternas faktiska åtgärdspaket;

    "Asylansökningsområden (s.k. transitzoner) nära våra stora gränsövergångar. Alla nyanlända som avser söka asyl hänvisas till asylansökningsområden. Där registreras de asylsökande och det görs en första sortering av ärendena. Syftet är att få en snabbare registrering, förhindra att nyanlända avviker och att få en snabbare beslutsprocess så att de som saknar skyddsskäl snabbare avvisas för att på så sätt minska kostnader och undanträngningseffekter. I asylansökningsområdena ordnas boende för de asylsökande under den första fasen i asylutredningen. Personer som uppenbart inte medverkar till att styrka sin identitet, som bedöms vara en säkerhetsrisk, som kommer från s.k. säkra länder eller som i enlighet med reglerna i Dublinförordningen bör få sin asylansökan prövad i annat land ska få ett snabbt avvisningsbeslut."

    http://tinyurl.com/hwyg922

    Angående dina artikelkommentarer så är det rätt uppenbart att det inte gick att hushålla ett toppflöde om ~7500 människor om dagen i en lokal som rymmer 2000. Därmed var det inte heller aktuellt att använda transitzonen på det viset.

    Skillnaden mellan transitzonen i Tyskland och insatserna i Stockholm Central var 1.) att de som gick över gränsen vid Bavaria utan att registrerade sig i transitzonen, fick ingen tillåtelse att bege sig vidare in i landet, 2.) de som registrerade sig blev placerade i chartrade tåg som tog dem till lämpligt boende där deras ärende kunde processas vidare.

    Det är en viss skillnad på det och på att släppa människor helt vind för våg - allt ifrån barn till gamlingar - som Sverige gjorde.
  • Digestive

    Jag ska passa på och påminna om artiklarna som medierna gick ut med under flyktingkrisen i Sverige;

    "Flyktingbarn försvinner spårlöst ? plockas upp av okända vid tågen
    [...]
    - Häromnatten försvann 20 barn. De skulle köras till ett boende men kom aldrig fram. Vi vet inte vad som hänt dem, säger Annelie Larsson, ansvarig för sociala resurser i Malmö stad, till Aftonbladet."
    http://tinyurl.com/jcsfztm

    "Många flyktingbarn försvinner spårlöst"
    http://tinyurl.com/h8bo6ve

    "Många flyktingar försvinner utan att söka asyl
    [...]
    Vi kan också se människor som kommer till ankomsplatserna och söker upp till exempel barn och tar dem med därifrån och det är en väldigt allvarlig utveckling, säger Patrik Engström [sektionschef vid gränspolisen] till SVT Nyheter."
    http://tinyurl.com/nd7mmwz

    Det finns flera relevanta artiklar att ta upp men jag lämnar det så.

    Närmare i tiden så ser det såhär ut i median om samma ämne;

    "Europol: 10.000 flyktingbarn är spårlöst borta i Europa"
    http://tinyurl.com/z64elxg

    "Sexhandeln frodas med flyktingkrisen
    [...]
    The Guardian skrev också i artikeln att det försvinner cirka tio ensamkommande barn per vecka i Sverige. Och i somras registrerade länsstyrelsen i Skåne 32 fall där flyktingbarn i Malmö misstänktes sälja sex."
    http://tinyurl.com/zxvdxuj

    "Polisen slog till mot pedofilnätverk
    [...]
    Männen har tänkt sig kidnappa ett flyktingbarn eftersom de trodde att uppmärksamheten kring ett sådant försvinnande inte skulle bli lika stor."
    http://tinyurl.com/zjevrrf

    Det finns många sådana här exempel både, före och efter flyktingkrisen, och som relaterar till flyktingbarn som kidnappas och utnyttjas sexuellt.

    Det krävs inte många kakor i bruken för att förstå att ordningen som det innebär att införa transitzoner - vid de mest intensiva flyktingströmmarna, då myndigheter är totalt chanslösa att överblicka situationen - kan förhindra en hel del utav dessa hemskheter.

  • Ascendere
    KillBill skrev 2017-03-08 00:25:54 följande:

    Urstark ekonomi i kommunerna

    www.di.se/nyheter/urstark-ekonomi-i-kommunerna/


    Kan du inte länka till någon av alla artiklar som berättat hur mycket bättre den kommunala servicen är, att det är lättare att få plats på äldreboende, att skolklasser och dagisgrupper minskar i storlek i takt med att man anställer mer personal, att vårdköerna är kortare än på länge osv?
  • KillBill
    Ascendere skrev 2017-03-08 08:08:41 följande:
    Kan du inte länka till någon av alla artiklar som berättat hur mycket bättre den kommunala servicen är, att det är lättare att få plats på äldreboende, att skolklasser och dagisgrupper minskar i storlek i takt med att man anställer mer personal, att vårdköerna är kortare än på länge osv?
    Skolresultaten vänder uppåt!

    www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article24046984.ab
  • FDFMGA
    Kung Markatta skrev 2017-03-08 09:37:42 följande:
    Nu får du gaphalsarna i Fi, V och MP efter dig. Du har inte sagt något om de förfärliga strukturerna vi har i Sverige, ja samma som hos talibanerna enligt experten Schyman, som gör livet surt för alla kvinnor!

    Eventuellt gör du en felaktig tolkning av såväl kommande reaktioner på Killbills inlägg som från Fi, MP och V som vad Schymans uttalande egentligen betydde.Skrattande
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • K Kalle
    KillBill skrev 2017-03-08 09:03:14 följande:

    Sverige är bästa landet för kvinnor!

    mobil.dn.se/nyheter/varlden/ny-rankning-sverige-basta-landet-for-kvinnor/&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer


    Ja, tack och lov är vi fortfarande det! Jag hoppas bara att mängden inflyttade med helt annan syn på män och kvinnor kommer att påverka detta negativt. Jag hoppas också att jämställdheten kan sippra ut i förorterna också.
Svar på tråden En käftsmäll till undergångsprofeterna