• Anonym (Dåligmamma)

    Vill inte ha barnet

    Hej!

    Jag är gravid i v 13 det är fruktansvärt. Jag har ett efterlängtat och planerar barn från tidigare som jag älskar av hela mitt hjärta, ett barn som jag skapade starka band till redan i magen och önskade. Ett lyckat och bra föräldraskap med ekonomisk trygghet och mycket kärlek. Jag prioriterar alltid mitt barn.

    Nu är jag gravid igen och hatar det. Min man och familjen har pressat mig sen jag fick mitt första barn. De vill att jag skaffar ett syskon fast jag verkligen inte vill ha flera barn. Jag använde preventivmedel men då slutade min man ha sex med mig helt och hållet för han ville ha ett till barn. Till sist orkade jag inte med hans tjat och gav efter en endaste gång (utan preventivmedel) och blev gravid. Jag har grym ångest och gråter. Min man och familjen säger att jag inte kan göra en abort och att jag kommer att ångra mej för resten av livet, men det tror inte jag. Min man säger att han inte klarar av ett svek där jag dödar barnet så då skiljer han sig och jag vill inte leva utan mitt barn varannan vecka, så därför känns det som om jag måste hålla. Men de känns så orättvist mot barnet i magen att jag inte älskar det och att jag troligtvis kommer att älska min förstfödda mera. Börja man alltid älska ett barn även om det är ett "misstag"?

  • Svar på tråden Vill inte ha barnet
  • Anonym (G)
    Anonym (Dåligmamma) skrev 2017-05-02 21:22:54 följande:

    Jag är själv ensambarn och förstår inte det här tjatet med syskon. Allting föll på plats när min son kom. Jag ger honom mycket uppmärksamhet och trygghet och vi hittar på allt möjligt kul. Min familj tycker att han är bortskämd med upplevelser och kärlek osv men det tycker inte jag att någon kan bli. Vi reser tillsammans och har jätte kul. Också i vardagen och han har alltid varit så lätt och nöjd. Har aldrig blivit trött på honom eller längtat efter barnvakt som jag hör andra föräldrar säga.

    Men om det kommer ett till barn finns inte samma möjlighet. Då måste jag vara rättvis och dela min uppmärksamhet och de orkar jag inte. Tycker det är bra med ett barn som man satsar allt på nu kan jag spara mycket mera pengar åt ett barn.


    Och jag som har flera syskon skulle inte för något i världen välja ett fetare sparkonto framför syskon. Syskon är enligt mig det absolut mest värdefulla du kan ge ett barn. Det är inget som säger att syskonen får en bra relation i livet men det finns i alla fall en chans vilket inte finns om man stannar vid ett barn.

    Och två är ju inte direkt många heller. Att du inte skulle klara av att dela uppmärksamheten mellan två barn om du klarar av en känns inte helt rimligt. Att resa med två är ju heller inte direkt jättesvårt om man bara planerar lite.

    Men men, vill du inte ha barnet i magen så gör du abort snarast. Och skilj dig om mannen inte kan acceptera din önskan. Han förtjänar ju också chansen att träffa ngn som kan ge honom den familj han önskar, eller hur? Märkligt att ni inte diskuterade era helt olika familjedrömmar innan ni började planera barn nr 1.
  • Anonym (Dåligmamma)
    Anonym (dede) skrev 2017-05-02 21:40:56 följande:

    Din man låter som en skithög! Pressar dig på alla sätt! Och varför du inte sagt upp kontakten med din familj fattar jag inte.

    Jag har aldrig haft någon som lagt sig i mina val, men jag kände som du om att bara få ett barn. Sedan blev jag gravid trots pmedel. Alla sa att jag säkert ångrar mig om jag gör abort. Jag gjorde abort och har aldrig ångrat det.


    Tack det var skönt att höra! Det var faktiskt skönt att du berättade att du aldrig ångrat dig. :) tror inte jag skulle ångra mej heller. :)
  • Anonym (Dåligmamma)
    Anonym (Liv) skrev 2017-05-02 21:46:34 följande:

    Jag är ganska säker på att du kommer älska ditt andra barn. Däremot kommer säkert kärleken till din man påverkas. När det blir jobbigt, när du inte hinner, orkar osv. Lätt då att tänka att det var han som pressade. Visste han att du bara ville ha ett barn när ni gifte er?


    Redan innan vi blev ett seriöst par talade han om för mig att det var mycket viktigt med en stor familj och jag berättade att ett barn är lagom. Han och våra familjer har alltid påstått att jag ändrar mig och kommer att få bebislängtan flera gånger.
  • Anonym (2 barn)
    Anonym (Dåligmamma) skrev 2017-05-02 21:13:56 följande:

    Tack, nog kommer jag säker att böja älska den här bebisen... Men det känns jobbigt att börja om nu när min första har blivit mer självständig. Ska nog söka samtalshjälp imorgon.


    Med två barn är du ännu rikare.Och tänk på ditt barn,att få ett syskon,en vän för livet.Jag tror det kan bli bättre än du kan tro.
  • CarroAN

    Hellre ångra ett barn man tog bort än ett barn man fick... eller? Min man vill också ha fler barn men jag säger tvärt nej. Just nu tror jag han tror att han kan övertala mig men det kan han inte. I så fall får vi väl skiljas. Men gå och prata med någon, det finns ju de som specialiserat sig på just detta.

  • Glinda från Oz

    Gör en abort och dumpa svinet till man! Det han sysslar med är psykisk misshandel och du förtjänar något bättre än honom.

  • Anonym (G)
    Anonym (Dåligmamma) skrev 2017-05-02 22:06:36 följande:

    Redan innan vi blev ett seriöst par talade han om för mig att det var mycket viktigt med en stor familj och jag berättade att ett barn är lagom. Han och våra familjer har alltid påstått att jag ändrar mig och kommer att få bebislängtan flera gånger.


    Så fruktansvärt pantat att gifta sig när man har så bestämt skilda planer för framtiden. Hur tänkte ni där?
  • Anonym (Alice)

    Tycker anledningen till varför du inte vill ha ett andra barn är irrelevant. Du vill inte ha det, det borde räcka. Tycker att din familj, men främst din man, har behandlat dig fruktansvärt vidrigt. Din man respekterar inte dig alls. Man kan aldrig tvinga någon att genomgå en graviditet som de inte vill genomgå. Punkt. Om han vill ha en "stor familj", kommer han tvinga dig till barn nummer 3 och 4 också?

    Tycker absolut att du ska ta kontakt med kurator på närmsta abortklinik, och sedan ev. parterapi och ev. skiljsmässa. Skulle min man utpressa mig till ett till barn mot min vilja, skulle det nog skapa en sån stor klyfta i vårt förhållande att jag ärligt talat inte tror att det skulle gå att laga. Men alla är olika, och du är inte jag.

    Lycka till med allt!

  • Loriyana
    Anonym (G) skrev 2017-05-02 22:21:38 följande:
    Så fruktansvärt pantat att gifta sig när man har så bestämt skilda planer för framtiden. Hur tänkte ni där?
    Håller med
  • Anonym (Nicco)

    Vad hemskt det låter att både dina föräldrar och din man pressar dig på det här sättet!

    Jag tycker du borde sätta dig mer med dina föräldrar en gång för alla och förklara att det inte är okej att dom håller på såhär, att du sagt i flera år att du bara vill ha ett barn, ditt liv, ditt beslut och det får dom bara acceptera. Va hård! Det är dina föräldrar, dom ska stötta dig och dina val och inte se till sina egna önskningar!

    Din man... jag tycker du ska gå back to basis, han visste detta från början, du har sagt det hela tiden, aldrig ångrar dig, du förstår hans önskan men du kan inte uppfylla den för det handlar inte om en present utan ett barn, ditt liv och barnets.

    All lycka till <3

Svar på tråden Vill inte ha barnet