0 Följare 0 Följer

Filttofflan

Förälder

Den här medlemmen har inte fyllt i någon presentation.

Ålder

36 år

Barn

2 år    

Civilstatus

Aktivitetsflöde

2021-10-10 Filttofflan svarade i tråden: Åka med nyfödd till svärmor som jobbar på förskola? Vad hade ni gjort ?: Du kan läsa i rikshandboken, gällande generella råd för att skydda små barn mot smitta men också under RS-virus.

Som riskgrupp räknas bl.a. barn under 2 månader. "Extra försiktighet bör iakttagas.
2021-10-10 Filttofflan svarade i tråden: Komma över ett svek med en annan tjej... trots daglig kontakt?: Verkligen jobbig sits för dig! Det går ju aldrig veta vad som försiggår i någon annans huvud.

En parterapeut kan också vara ett stöd i att komma fram till om en vill gå vidare och lämna relationen.
2021-10-10 Filttofflan svarade i tråden: Utåtagerande barn...: Råder att kolla upp affektkurva samt Bo Hejlskov. Kan ge lite vägledning. Bra böcker är Explosiva barn (Ross Greene), Hela havet stormar (Tova Winblad) och Fem gånger mer kärlek (Martin Forster).
2021-10-09 Filttofflan svarade i tråden: 6 månaders rutin och mat: Forskning visade att ersättning tar lite längre tid att förbränna men att ammande kvinnor ändå skattade högre sömnkvalitet. Antagligen för att de inte vaknar till lika mkt vid amning som vid att stiga upp.
2021-10-09 Filttofflan svarade i tråden: Komma över ett svek med en annan tjej... trots daglig kontakt?: Det står inte så mycket om vad din man kände för denna andra kvinna och vad som varit uppe på bordet. Men utifrån att de bara haft verbal kontakt och inte fysisk:

Jag brukar tänka att vi alla får förälskelser.
2021-10-06 Filttofflan svarade i tråden: Nybliven pappa: Som redan sagts; prata med BVC och ta emot stöd.

Det är omvälvande för alla relationer att få hem en bebis. Det kräver enormt mycket och sömnbristen ihop med det ogreppbara ansvaret gör vem som helst till sitt.
2021-10-06 Filttofflan svarade i tråden: Flytta julfirande när någon jobbar?: Enligt 11 § får arbetstagaren ta ut hel ledighet den eller de dagar som arbetstagaren begär.

Som du skriver finns fåtal undantag men de är också svåra för AG att genomdriva. Förutsatt att TS inte redan.
2021-10-06 Filttofflan svarade i tråden: 2 åringens sömnsvårigheter: Rulla vagn-podden har en serie sömnråd just nu - rekommenderar dem för hjälp i nattningsrutin! :) På din beskrivning låter det som att det kan vara något under nattningen som sedan "försvinner" när hon.
2021-10-06 Filttofflan svarade i tråden: Flytta julfirande när någon jobbar?: Som andra föreslagit är det enklaste att lägga in föräldraledighet. När barnet är under ett års ålder kan inte AG neka dig föräldraledigt. Nyttja dubbeldagar ifall det är en ekonomisk fråga.
2021-10-06 Filttofflan svarade i tråden: Flytta julfirande när någon jobbar?: Som andra föreslagit är det enklaste att lägga in föräldraledighet. När barnet är under ett års ålder kan inte AG neka dig föräldraledigt. Nyttja dubbeldagar ifall det är en ekonomisk fråga.