• Anonym (levavidare)

    Vi som vill leva kvar i relation trots otrohet - kom hit så stöttar vi varann

    Min man (vi har en 18 år lång relation) fick en livskris och hade en några månader lång hemlig affär med hela "kitet" som välte hela förhållandet över ända. Äktenskapet fick sig en rejäl törn men vi har barn, och efter övervägande (ett halvår), så beslöt vi att fortsätta. Skadan blev dock rejäl för min del. Jag är inte trygg i relationen och litar inte alltid på vad han säger (vilket jag alltid gjorde förut). Ibland kan jag få ångest över att jag blir lurad igen, bara att han är skickligare denna gång. Lika ofta som jag tror på att han gjort ett "brutalt misstag" när han var vek och feg. Min man hoppas dock att det ska bli bättre, och att tiden ska få den här dumheten att blekna i framtiden. Har ingen aning, men att bryta upp 18 års bygge och lämna någon som fortfarande har många egenskaper jag tycker om, känns inte ok alls. Vill inte ge upp än men otroheten har fått mig, världens trognaste, att bete mig annorlunda och jag är mycket mer uppmärksam för andra män som visar mig intresse (dock fortfarande se men inte röra). Det känns som ett sätt att "må bra" i all känsla av svek och jag tror att det är ett sätt att inte gräva ner sig. Någon som känner igen sig och vill utbyta tankar...? 

  • Svar på tråden Vi som vill leva kvar i relation trots otrohet - kom hit så stöttar vi varann
  • Anonym (Emma)

    Hej!

    Här kommer hela min hemska historia. Låter som en dålig film.

    Jag och min försökte i 18 månader att skaffa nr 3 när han kommer hem och säger att han inte vill försöka längre, han var deprimerad. Sen blev det till en livskris och han började gå till en kurator. Några veckor efter ville han skiljas. Hela min värld rasade. Detta hände i höstas. Jag frågade så många ggr under denna period om han var otrogen men han lovade dyrt och heligt nej. Morgonen efter han sagt att han ville skiljas så åkte jag till min mamma över dagen. När jag kom hem på sen eftermiddag så var hans mamma här, då han var ute med en kompis. Detta var fars dag. Jag ringde upp o skällde ut honom o frågade vart fan han var men han vägrade svara.
    Han kommer hem och tar sitt pick o pack o åker bort till sin brorsa som var bortrest. Ytterligare en vecka senare kommer ett sms. Det var en fredageftermiddag och jag satt själv med våra 2 barn. 2 och 5 år. Det stod: Jag har träffat en annan, ville bara att du skulle höra det från mig. Hela mitt v ärld rasade. Jag kunde inte andas och bara sjönk ihop och grät. Jag ringde min mamma och grät och efter några minuter bestämde jag mig för att ringa upp honom...

    Jag frågade vem hon var men han ville inte svara. Efter lite påtryckningar svarade han. Sekunden han sa namnet kommer jag förevig minnas. Det var hans kurator!
    Jag ringer upp mamma och allt jag får fram är: Kom hit, jag kan inte andas.
    Jag var ett vrak och kunde inte ta hand om mina barn, min mamma fick ta hand om dom medans jag bara grät. På 10 dagar gick jag ner 9 kg.

    Min älskade man som varit så stabil, vi hade det bra och vi älskade varann. Trodde jag!

    Till allt detta hör att denna tjej är stans värsta människa. Folk avbokar tider när de hör att det är hon som är kurator. Hon är psykopat och dömd för misshandel och allt möjligt. Hon var oxå gift.
    Min mamma ringer upp hennes chef och berättar allt.

    Några dagar efter detta började min man skriva massa skit om att jag fortstört deras liv. Han skulle ta barnen och att jag var en parasit som alltid levt på honom. Han var så elak. Jag fruktade för min säkerhet. Jag satt i vårt stora hus och bara grät och grät.

    En vecka efter sms:et, ringer min man och är helt förstörd. Han gråter och säger att han gjort sitt livs största misstag och massa sånt. Vi pratade i timmar och gjorde ytterligare en vecka innan vi ses. Jag lämnar över barnen för att åka utomlands med några kompisar. När jag kommer hem får jag reda på att kuratorn är gravid! Min värld rasar ännu en gång. Det som vi försökt med i 18 månader lyckas dom med på första försöket. Ironiskt nog oxå på Fars dag. 

    Hon börjar trakkasera oss och min man och gör i 2 månaders tid. tills en anmälan från min man till patientnämden kommer till henne. Till saken hör att hon betett sig opassat under deras sessioner och hon kramat honom och sånt. Det var hon som började messa honom och sen fortsatte det. De träffades under några veckors tid. 

    Så detta var min historia. Helt sjuk och otrolig! O ja, jag har stannat. Jag har gått hos psykolog och vi har gått i familjerådgivning. Nu är jag gravid och ångesten är alltid där. Jag mår så sjukt dåligt och vet inte hur jag ska överleva detta.... 

  • Anonym (levavidare)

    Men snälla du (Emma!), först vill jag säga att jag förstår exakt känslan av "dålig film" och surrealism som bara kommer som en blixt ner i vardagen. Det låter som en historia där en mycket svag man i livskris (hur gamla är ni? 35-40?). Jag ser framför mig hur han suttit emd en mycket manipulativ (är hon uppenbart attraktiv på ngt sätt ...?) kvinna som utnyttjar människor som befinner sig i ett bräckligt och sårbart tillstånd. Vad vill man inte ha om förståelse och 100 % uppmärksamhet på hur man känner (en kurator serverar det ju...?) om hon dessutom bröjar omfamna och trösta och visa intresse på annat sätt kan man ju förstå förloppet. Men att kuratorn var gravid...? Tror du hon kan ha ljugit om det? Behöll hon barnet? Jag tänker (på tal om film) på den manipulativa karaktären i farlig förbindelse (glenn close) när hon blir besatt och gör allt. Vad är det mest effektiva knepet att få till baka en man, att ge honom en stark känsla av att han borde ta sitt ansvar. Vad säger han om er framtid? Har han lämnat henne i tankarna, menar han?

    I mitt fall började det också med sms från henne, i efterhand säger min man att "jag var svag och ville ha bekräftelse, skulle inte ha svarat henne, men det gjorde jag ändå, då fanns inte ens tanken på en affär, den växte fram med fler påtryckningar från henne, den andra. Hon var helt sanslös, ringde och höll på, gick på antidepressiv medicin och såg min man som någon slags bättre alternativ till detta, verkade det som...). Min man sa att ("om han släppt greppet om den tillfälliga relationen  när han mådde sämst trodde han att han skulle "dö" eller bli galen) Det är "farlig" när "fel" människor med olika djupa svagheter (t ex depression, störningar...etc) möts - vad som helst kan hända. Män i livskris ...ja, vad ska man säga...!

  • Anonym (Emma)

    Vi är i 30-års åldern. Ja hon är väldigt manipulativ och nu i efterhand har det kommit fram att hon inlett förhållanden med andra patienter också. Så min man var inte den enda, tyvärr.

    Han har helt släppt henne och insett att hon var en galning. Hon började skicka mms på gravtest och sa att om min man inte var med henne en hel helg skulle hon behålla barnet. När han åkte ner till hennes jobb med ett gravtest och bad henne göra det så vägrade hon. Hon sa några veckor senare att hon gjort abort. Ärligt talat vet jag inte om hon ljög om alltihop eller ej.

    Min man är väldigt ångerfull och om jag bortser från allt som hänt så har vi aldrig haft det så bra som vi har nu. Men dessa mörka tankar jag har vet jag inte vad jag ska göra med. Jag kan inte släppa det! Jag minns varenda sekund av varje dag och jag minns hur dåligt jag mådde. Är rädd för att må så dåligt igen.  

  • Anonym
    Anonym (Emma) skrev 2012-06-07 12:51:13 följande:
    Vi är i 30-års åldern. Ja hon är väldigt manipulativ och nu i efterhand har det kommit fram att hon inlett förhållanden med andra patienter också. Så min man var inte den enda, tyvärr.

    Han har helt släppt henne och insett att hon var en galning. Hon började skicka mms på gravtest och sa att om min man inte var med henne en hel helg skulle hon behålla barnet. När han åkte ner till hennes jobb med ett gravtest och bad henne göra det så vägrade hon. Hon sa några veckor senare att hon gjort abort. Ärligt talat vet jag inte om hon ljög om alltihop eller ej.

    Min man är väldigt ångerfull och om jag bortser från allt som hänt så har vi aldrig haft det så bra som vi har nu. Men dessa mörka tankar jag har vet jag inte vad jag ska göra med. Jag kan inte släppa det! Jag minns varenda sekund av varje dag och jag minns hur dåligt jag mådde. Är rädd för att må så dåligt igen.  
    Hmmm , jag kan inte låta bli att lägga märke till att du verkar lägga all skuld på den andra kvinnan... att hon på något sätt manipulerade din man till otrohet... sorry att säga det , men ingen tvingas till otrohet , det är ett val man gör alldeles själv...men jag kan förstå att det passar honom väldigt bra att lägga all skuld på henne.
  • Anonym (Bu)

    Jag kom på min man att han inte var den jag trodde i vintras. Mycket nätflörtande osv, vet dock inte om han har varit fysisk otrogen men jag kan inte tänka annat efter allt jag hittade.

    Jag hade en stor kris i ett par månader där hela min värld rasade. Min man, allt jag trott på, var inte så längre.. en stor stor besvikelse.
    Någonstans måste man ändå bestämma sig för hur man vill göra (fast man egentligen inte kan det, eller kommer någonsin att göra?) men vi har bestämt att gå vidare. Men detta tär på mig varje dag och jag tänker på det ofta. Detta har fått mig som varit den trognaste av de trogna att släppa loss. Jag bryr mig inte lika mycket längre och ser killar igen och flörtar. Vet inte varför jag gör så här men jag mår bra av det, fast jag vet att det är fel.

    Men jag ser på detta som att det är hans fel och det är han som har gjort mig så här, han får skylla sig själv lite..

    Älskar inte honom alls på samma sätt som tidigare och funderar varje dag på skilsmässa.

  • Anonym (Emma)
    Anonym skrev 2012-06-07 13:23:17 följande:
    Hmmm , jag kan inte låta bli att lägga märke till att du verkar lägga all skuld på den andra kvinnan... att hon på något sätt manipulerade din man till otrohet... sorry att säga det , men ingen tvingas till otrohet , det är ett val man gör alldeles själv...men jag kan förstå att det passar honom väldigt bra att lägga all skuld på henne.
    Isf har du missuppfattat mig. Jag lägger absolut INTE all skuld på henne. Jag vet att min man hade ett val och att han valde att vara med henne framför mig. Tro mig, jag vet det! Han har gjort hemska misstag, men hon har brytit mot all heder i hennes yrke och utnyttjat ngn i beroendeställning. För det avskyr jag henne.
  • Anonym
    Anonym (Bu) skrev 2012-06-07 13:28:17 följande:
    Jag kom på min man att han inte var den jag trodde i vintras. Mycket nätflörtande osv, vet dock inte om han har varit fysisk otrogen men jag kan inte tänka annat efter allt jag hittade.

    Jag hade en stor kris i ett par månader där hela min värld rasade. Min man, allt jag trott på, var inte så längre.. en stor stor besvikelse.
    Någonstans måste man ändå bestämma sig för hur man vill göra (fast man egentligen inte kan det, eller kommer någonsin att göra?) men vi har bestämt att gå vidare. Men detta tär på mig varje dag och jag tänker på det ofta. Detta har fått mig som varit den trognaste av de trogna att släppa loss. Jag bryr mig inte lika mycket längre och ser killar igen och flörtar. Vet inte varför jag gör så här men jag mår bra av det, fast jag vet att det är fel.

    Men jag ser på detta som att det är hans fel och det är han som har gjort mig så här, han får skylla sig själv lite..

    Älskar inte honom alls på samma sätt som tidigare och funderar varje dag på skilsmässa.
    Det där är nog inte alls ovanligt eller konstigt , en otrohet förstör så mycket mer än bara förtroendet , det får en oxå att omvärdera sin partner helt och hållet , det man trodde om personen stämmer bevisligen inte längre , då börjar man fundera över .... vad är det här för människa egentligen ? vilket lätt kan leda till att man tappar alla känslor för personen oxå... min sambo var inte den jag trodde , hen är någon jag inte gillar...typ.

    Synd att så många inte fattar riktigt hur destruktivt en otrohet är på ALLA plan...
  • Anonym (Bu)
    Anonym skrev 2012-06-07 13:34:41 följande:
    Det där är nog inte alls ovanligt eller konstigt , en otrohet förstör så mycket mer än bara förtroendet , det får en oxå att omvärdera sin partner helt och hållet , det man trodde om personen stämmer bevisligen inte längre , då börjar man fundera över .... vad är det här för människa egentligen ? vilket lätt kan leda till att man tappar alla känslor för personen oxå... min sambo var inte den jag trodde , hen är någon jag inte gillar...typ.

    Synd att så många inte fattar riktigt hur destruktivt en otrohet är på ALLA plan...
    Ja allt är förstört (nästan) i alla fall kärleken.. och jag undrar om det någonsin går över..? Eller kommer det att sluta med att det blir mitt "fel" tillslut? Jag gör ett övertramp i ren sorg och han dumpar mig? Förmodligen...
  • Anonym
    Mallan1987 skrev 2012-06-05 21:15:32 följande:
    Har en kollega som jag har känslor för, han är i ett sjunkande förhållande, vi pratar nästan varje dag i telefon, för ca 1,5 år sen var det nära att vi hade sex på jobb men jag kunde inte :( spärren fanns där trots jag ville göra min man lika illa som han gjort mig.

    Har min egen lilla hämnd genom kontakt med honom och tro mig har haft tankar på otrohet måååånga gånger när jag haft en jobbig period. Min kollega vet om allt som hänt med min man och han stöttar och finns där alltid när jag behöver honom.

    Stor kram till er andra kämpar där ute, trodde vi var ett utdöende släkte, nästan alla jag känner säger ju dumpa honom!
    Nu har du väl ändå uppfattat saker o ting upp och ner ?

    Syftet med att lappa ihop ett förhållande efter en otrohet måste väl ändå vara att ni ska få det bra tillsammans igen ? Vad hjälper det då att springa omkring och bestraffa varandra och anspela på otrohet genom att hålla kontakten med någon annan ? Det lär ju knappast göra ert förhållande till någon hit direkt... så varför då ens försöka lappa ihop det ? Är det inte då bättre att separera och bli lycklig med någon annan än att  leva i någon slags mini helvete ?

    Låter inte riktigt sunt det ni gör....
  • Lori
    Anonym skrev 2012-06-07 13:42:34 följande:
    Nu har du väl ändå uppfattat saker o ting upp och ner ?

    Syftet med att lappa ihop ett förhållande efter en otrohet måste väl ändå vara att ni ska få det bra tillsammans igen ? Vad hjälper det då att springa omkring och bestraffa varandra och anspela på otrohet genom att hålla kontakten med någon annan ? Det lär ju knappast göra ert förhållande till någon hit direkt... så varför då ens försöka lappa ihop det ? Är det inte då bättre att separera och bli lycklig med någon annan än att  leva i någon slags mini helvete ?

    Låter inte riktigt sunt det ni gör....
    Fast efter en otrohet så behöver man känna att man "duger", att bli bedragen av någon man älskar och litar på sänker ens självkänsla. Och man kan väl få hålla på lite, oskyldiga flörtar osv, tills man läkt ihop sitt självförtroende? För mig var det så. Jag behövde OCKSÅ flörta lite, för att än en gång upptäcka att det var sambon jag ville ha, på riktigt. men samtidigt behövde jag ett tag bekräftelse från andra, känna att jag syntes överhuvudtaget.
Svar på tråden Vi som vill leva kvar i relation trots otrohet - kom hit så stöttar vi varann