• Anonym (Förkrossad)

    Kär i en annan man/otrohet!!!

    Hej allihopa.

    Jag är i stort behov av kloka tankar, råd och stöd!

    Det blir ett långt inlägg för att ni bättre ska kunna sätta er in i situationen och jag hoppas att ni orkar läsa.

    I lite över 2 år har jag varit tillsammans med min sambo, vi har ett barn tillsammans som är 1 år och 2 månader gammal.

    Som rubriken lyder så är jag kär i en annan man..

    Denna mannen har jag känt i nästan 4 år, jag dejtade honom i ett par månader, vi var kära i varandra men av olika anledningar så fungerade det inte mellan oss. Bl.a. jobb, tid, olika prioriteringar, inte redo. Jag har alltid tänkt att vi träffades vid fel tidpunkt.

    Efteråt så har vi båda två men vid olika tillfällen försökt att återuppta det vi hade. Vi sågs ett par gånger ute och så och pratade men aldrig mer seriöst. Han var rädd för att bli sårad igen. När han senare kontaktade mig så träffades vi och han berättade att han fortfarande tänker på mig, kan inte glömma mig, vill bara vara med mig men har fortfarande rädslan av att bli sårad och stoltheten..

    Jag kände förstås samma sak men hade just precis då lärt känna min nuvarande sambo, så det blev inget mer av det.

    Jag och min nuvarande blev gravida efter bara 3 månader tillsammans, väldigt glada.

    Vi var väldigt nykära, vi var perfekta ihop, allting kändes underbart och vi älskade varandra och känslorna för den andra trängdes bort såklart.

    Under min graviditet så skrev den andra mannen igen då vi bestämt att vi skulle vara vänner. Jag berättade att jag har sambo nu men jag sa aldrig något om att jag var gravid, egentligen vet jag inte varför. Jag trodde väl att då skulle han ?ge upp mig helt?.. Vi skrev till varandra ibland som vänner, han ville ses men jag ställde alltid in. När min dotter var 1 månad gammal berättade jag för honom att jag fått barn. Han blev jätteglad för min skull men sa också att han var avundsjuk att jag fått barn med en annan. Det gjorde mig glad. Flera nätter drömde jag om honom. Vi fortsatte skriva ibland men inte så ofta, han ville träffa min dotter så en dag åkte vi till hans kontor och hälsade på och drack kaffe.

    Varenda gång jag sett honom så känns det speciellt. Men jag hade ju det bra med min sambo och han visste förstås om att jag och mitt ex är vänner och jag berättade även att vi sågs över en kaffe, inga problem.

    Tiden har gått och jag har fortsatt kontakten med honom mer och mer, mina känslor är uppe på ytan igen och jag är fullständigt kär i honom vilket gör mig förkrossad. Berättade allt för honom och han känner likadant och tyvärr så har jag nu varit otrogen med honom två gånger. Riktigt fult gjort, jag vet det. Jag vill inte såra min sambo då han är helt perfekt, en underbar pojkvän och pappa, men mina känslor för honom är inte alls desamma vilket gör mig så arg, varför slutar man vara kär i en så fin person? Jag har ingen alls sexlust med honom längre sedan flera månader tillbaka vilket jag aldrig haft problem med innan och har undrat vad det handlar om.

    Jag känner mig inte kär i honom längre. Och jag saknar den andra mannen hela tiden, mina tankar är där hela tiden. Jag vill inget hellre än att vara med honom! Men nu är det ju så att jag har barn med min nuvarande vilket gör hela situationen komplicerad och man känner sig så himla kass.

    Vilka tankar får ni och är det någon som varit i liknande situation?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2018-01-25 16:31
    Det ska tilläggas att min sambo inte alls visar mig att han är kär i mig längre och vi skrattar inte ihopa längre osv. så jag har ett par gånger ifrågasatt hans känslor för mig. Men enligt honom så finns de kvar.

  • Svar på tråden Kär i en annan man/otrohet!!!
  • Anonym (När otrohet är som att glömma soporna)
    Anonym (Förkrossad) skrev 2018-01-29 21:11:24 följande:

    Detta är fullständig bullshit. Att i Sverige har vi högre tolerans för otrohet? I min sambos hemland och i många andra länder, är det vardagsmat att vara otrogen. Men det är männen förstås, männen är otrogna och kvinnorna stannar kvar ändå för det är en vanlig del av livet typ, inga konstigheter. Hade däremot kvinnorna gjort det då hade det blivit ett jäkla liv! Jag ser fler icke svenskar som är otrogna kan jag säga.

    Men hur som helst så handlar detta inte om det. Du har fått för dig att jag tycker att det är okej att vara otrogen och inte ser något fel i det. Där har du fel, jag erkänner helt och håller att det jag har gjort är svinigt. Men det är inte som att jag vaknade upp en dag och bestämde att ?nu har jag lite tråkigt, jag ska gå och vara otrogen?. Jag har även varit i den andra sitsen, jag har blivit bedragen av en tidigare pojkvän, jag vet hur det känns.

    Och du kan inte tala om för mig om jag älskar min sambo eller inte, haha.


    Okej du har rätt, det fins människor som tycker saker är fel och gör de inte, sedan finns det de som du.

    Och nä, jag tror din partner för svara för din kärlek för honom när han får veta att du är som en tonåring efter någon annan, ansvarslöst och sympatiskt så döljer du detta, behåller din man som ett alternativ, tills du har chansen med den person du själv sumpade. Hört talas om att leva med konsekvenserna av dina val?

    Nej du har rätt. Man vaknar inte upp och bara är otrogen och kär i andra, sån aktion kräver precis lika mycket engagemang som att bevara kärlek till den partner man redan har. Varenda dag har du VALT att krydda på fantasier om denna exkille, varenda dag har du VALT att tänka mer "varför är jag inte med han?" Istället för "Vilken fin man jag är med wow!" Varenda dag har du bestämt att det är mer värdefullt och givande för dig att svika din partner att ljuga och lura honom och knulla någon annan än att inse att du måste stå för dina val och leva med konsekvenserna.

    Det händer inte bara nej :)
  • Anonym (När otrohet är som att glömma soporna)
    Anonym (efsdfd) skrev 2018-02-02 21:33:00 följande:

    tycker du ska lämna din sambo iallafall, för du varit otrogen och inte tycker om honom längre. för det är ju fult emot honom att vara kvar ändå.


    Men hon "älskar" ju honom massor påstår hon, så mycket att hon ljuger och gör det värsta man kan hitta på i livet mot den man respekterar som mest.

    Det är fult att vara otrogen det är fult att ens tillåta sig önska att vara med en annan man, men detta kan TS göra stolt, med en sån moral kommer hon inte bry sig om hur fult det är att dessutom låtsas älska och respektera hennes sambo och dölja vem hon egentligen är,

    TS, du älskar kanske din sambo, men du älskar din älskares kuk mer.
  • Anonym (När otrohet är som att glömma soporna)
    jrockyracoon skrev 2018-02-02 17:56:31 följande:

    Jag förstår inte på vilket sätt det självklart gynnar relationen eller den bedragne att man berättar om sin otrohet. Särskilt inte om man har bestämt sig för att fortsätta förhållandet och inte vara otrogen mer. Det är förstås bättre att berätta än att fortsätta otroheten, men det finns alternativ.

    Du (Fy) tycks ha en syn att saker och ting löser sig om man berättar, men vad grundar du det på? Jag tror inte det alltid är det bästa valet. Precis som man inte alltid behöver berätta om alla trekanter man t.ex. haft innan en relation behöver man inte alltid berätta om en otrohet som man avslutat. Det är inte självklart att man inte ska berätta, men det är inte heller självklart att man ska det. Det är ett stort moraliskt dilemma, som var och en i den situationen behöver ta ställning till. Kanske kan TS välja att avsluta sin otrohet, och hitta tillbaka till sin sambo utan att berätta. Det alternativet skulle troligen såra relationen och sambon minst, även om det samtidigt fråntar sambons egna valmöjligheter..

    För dig TS, tycker jag att du behöver bestämma dig för vad du vill. Välja din sambo, exet eller ingen av dem. Vilket av dessa beslut du än tar - är det bättre för alla inblandade att du tar ett beslut än att du fortsätter otroheten. Och när du tagit ditt beslut behöver det vara oåterkalleligt. Beslutet får därför inte basera sig på känslan du har för dagen, utan vara väl genomtänkt. Är det verkligen omöjligt att fortsätta den familjebildning du har påbörjat? Eller kan du leva med sambon och samtidigt gå miste om den passionerade och potentiellt underbara relationen med ditt ex...?

    Jag tänker att du i dina inlägg gett starkt uttryck för att det du och ditt ex har är så unikt och vackert. Själv förhåller jag mig skeptisk till att detta är sant. Vore det sant så har du säkert mer att vinna på att lämna din sambo, men mycket talar emot det, t.ex.

    * Du och ditt ex känner inte varandra särskilt bra, såvitt jag har förstått. Med det menar jag att ni inte har skavts tillräckligt mycket för att du ska kunna reta dig på hans blommiga kalsonger el. dylika saker som är charmiga i förälskelsen men oerhört irriterande därefter.

    * Det finns en uppenbar risk att mycket av er "unika" relation har byggts upp av allt det hemliga och spännande i den förbjudna kärleken. Får ni t.ex. en trist vardag, hamnar ni mycket sannolikt i en ganska grå vardagslunk som oss andra. Kanske ni inser att det inte fanns så mycket annat att bygga relationen på än just den hemliga passionen...

    * Du och ditt ex har inte torkat spädbarnsbajs från soffan tillsammans. Att prioritera ett barn gör att relationen sätts på "hold" och orsakar spänningar i en relation. Du vet ingenting om ditt ex är den typ av förälder som sticker iväg till kompisarna när det krisar med barnet hemma, eller om han är kvar och troget hjälper till och lyckas kontrollera irritationen från barnskrik och trötthet.

    Jag har en devis som säger såhär: "Det är lika bra att stanna för det blir ändå samma med en ny.." Det är givetvis inte alltid sant, men ofta tror jag att det är det. Med lite vishet kan man rätta in de stormiga känslorna från att göra misstag som ställer till det för en...


    Med andra ord, hon är inte kär, hon var aldrig kär, det hon hade med sambon från början var endast en stark attraktion full av laddningar, som nu efter år, vardag och barn, har laddat ur. Nu söker hon samma laddning igen, med exet, det är nytt det är spännande och han är förbjuden frukt, lite vågat och förgör extra njutning i det en egoboost, men vad händer när han friar till henne, när hon får se hans tusen brister som är motsatsen till den spännande mannen i natten, ja hon börjar söka nästa gnista i någon annan man. Detta är inte kärlek, detta är attraktion, du vill ha något när du fått det är du inte intresserad längre.

    Kärlek, är att älska din partner ännu mer eftersom ni torkat bajs tillsammans, eftersom ni har den där slöa vardagen ihop år efter år samma visa , med tråkiga tvätten och vardagssysslor, kärlek är att alltid vilja ge din partner något, och att finna han attraktiv för vem han ÄR, inte bara för vad du ska få. Kärlek är att gilla någon för den de är, med deras brister i vardagen, som man snarare tycker är fint, för det är ju äkta och det är ju de. Kärlek är ett val du väljer varje dag, och kärlek är att du varje dag väljer HAN.
  • Anonym (Rambo)

    Du har redan varit otrogen. Du är inte värd någon man. Fy fan för såna som dig.

  • Anonym (FYI)
    jrockyracoon skrev 2018-02-02 17:56:31 följande:
    Jag förstår inte på vilket sätt det självklart gynnar relationen eller den bedragne att man berättar om sin otrohet. Särskilt inte om man har bestämt sig för att fortsätta förhållandet och inte vara otrogen mer. Det är förstås bättre att berätta än att fortsätta otroheten, men det finns alternativ.

    Du (Fy) tycks ha en syn att saker och ting löser sig om man berättar, men vad grundar du det på? Jag tror inte det alltid är det bästa valet. Precis som man inte alltid behöver berätta om alla trekanter man t.ex. haft innan en relation behöver man inte alltid berätta om en otrohet som man avslutat. Det är inte självklart att man inte ska berätta, men det är inte heller självklart att man ska det. Det är ett stort moraliskt dilemma, som var och en i den situationen behöver ta ställning till. Kanske kan TS välja att avsluta sin otrohet, och hitta tillbaka till sin sambo utan att berätta. Det alternativet skulle troligen såra relationen och sambon minst, även om det samtidigt fråntar sambons egna valmöjligheter..

    För dig TS, tycker jag att du behöver bestämma dig för vad du vill. Välja din sambo, exet eller ingen av dem. Vilket av dessa beslut du än tar - är det bättre för alla inblandade att du tar ett beslut än att du fortsätter otroheten. Och när du tagit ditt beslut behöver det vara oåterkalleligt. Beslutet får därför inte basera sig på känslan du har för dagen, utan vara väl genomtänkt. Är det verkligen omöjligt att fortsätta den familjebildning du har påbörjat? Eller kan du leva med sambon och samtidigt gå miste om den passionerade och potentiellt underbara relationen med ditt ex...?

    Jag tänker att du i dina inlägg gett starkt uttryck för att det du och ditt ex har är så unikt och vackert. Själv förhåller jag mig skeptisk till att detta är sant. Vore det sant så har du säkert mer att vinna på att lämna din sambo, men mycket talar emot det, t.ex.
    * Du och ditt ex känner inte varandra särskilt bra, såvitt jag har förstått. Med det menar jag att ni inte har skavts tillräckligt mycket för att du ska kunna reta dig på hans blommiga kalsonger el. dylika saker som är charmiga i förälskelsen men oerhört irriterande därefter.

    * Det finns en uppenbar risk att mycket av er "unika" relation har byggts upp av allt det hemliga och spännande i den förbjudna kärleken. Får ni t.ex. en trist vardag, hamnar ni mycket sannolikt i en ganska grå vardagslunk som oss andra. Kanske ni inser att det inte fanns så mycket annat att bygga relationen på än just den hemliga passionen...

    * Du och ditt ex har inte torkat spädbarnsbajs från soffan tillsammans. Att prioritera ett barn gör att relationen sätts på "hold" och orsakar spänningar i en relation. Du vet ingenting om ditt ex är den typ av förälder som sticker iväg till kompisarna när det krisar med barnet hemma, eller om han är kvar och troget hjälper till och lyckas kontrollera irritationen från barnskrik och trötthet.

    Jag har en devis som säger såhär: "Det är lika bra att stanna för det blir ändå samma med en ny.." Det är givetvis inte alltid sant, men ofta tror jag att det är det. Med lite vishet kan man rätta in de stormiga känslorna från att göra misstag som ställer till det för en...
    Jaha jrockyracoon,
    Jag fattar att du inte kan förstå att ärlighet är en oslagbar egenskap i ett monogamt förhållande. Du hade ju varit med om något liknande som Ts...eller?

    Och det är ju just det...Ts.. har bestämt sig för att fortsätta förhållandet (om hon nu  bestämmer sig för det).
    Men var kommer hennes partner in i bilden? Har han inget att säga till om? Han kanske inte vill vara ihop med någon som svikit honom på det viset.
    Eller, så kanske han kan förlåta, glömma och gå vidare med Ts.
    Men idag har han inget att ta ställning till, för han vet inte vad som hänt.

    Jag kanske..kanske, skulle jag kunna hålla med dig om det var frågan om ett ons, i fyllan och villan, men detta är ju något helt annorlunda. Här har vi hela kittet med träffar, stegrande förälskelse och tillslut fysisk otrohet... under en längre tid.

    Vad en trekant, eller "alla trekanter som man varit med om" som du uttrycker det, innan förhållandet har med saken att göra, fattar jag inte?? Har ju inget med denna tråden att göra.

    Det jag menar fördelen med att berätta om otroheten är just att ställa saken på sin spets. Ts har ju svårt att bestämma sig för vem hon skall välja. Boyfriend eller ex. Talar hon om vad som hänt kanske hon inte behöver bestämma. Då kanske Bf gör det åt henne, eller så öppnas möjligheten att ta ett beslut tillsammans och då under ärliga förhållanden. Inget ljug, inget smussel och framför allt, mindre dåligt samvete för Ts om familjen skulle fortsätta tillsammans.

    Kanske något för dig att fundera på också, jrockyracoon.

    Om man bortser från detta, håller jag med om mycket...du skriver, men orkar inte kommentera mer nu.
  • Anonym (man)
    Anonym (När otrohet är som att glömma soporna) skrev 2018-02-02 21:57:47 följande:
    Med andra ord, hon är inte kär, hon var aldrig kär, det hon hade med sambon från början var endast en stark attraktion full av laddningar, som nu efter år, vardag och barn, har laddat ur. Nu söker hon samma laddning igen, med exet, det är nytt det är spännande och han är förbjuden frukt, lite vågat och förgör extra njutning i det en egoboost, men vad händer när han friar till henne, när hon får se hans tusen brister som är motsatsen till den spännande mannen i natten, ja hon börjar söka nästa gnista i någon annan man. Detta är inte kärlek, detta är attraktion, du vill ha något när du fått det är du inte intresserad längre.

    Kärlek, är att älska din partner ännu mer eftersom ni torkat bajs tillsammans, eftersom ni har den där slöa vardagen ihop år efter år samma visa , med tråkiga tvätten och vardagssysslor, kärlek är att alltid vilja ge din partner något, och att finna han attraktiv för vem han ÄR, inte bara för vad du ska få. Kärlek är att gilla någon för den de är, med deras brister i vardagen, som man snarare tycker är fint, för det är ju äkta och det är ju de. Kärlek är ett val du väljer varje dag, och kärlek är att du varje dag väljer HAN.
    Håller med, vissa människor tror att förälskelse är kärlek. När den svalnar vilket den alltid gör förr eller senare i alla förhållanden så tror de att kärleken är slut och de är dags att gå vidare. De ser på kärlek som en konsumtionsvara.
  • Less is more

    Du har ju gett luft till den relationen du har med killen du varit otrogen med.

    Relationer handlar om att välja också. Du skulle satt ned foten för den nya relationen i samband med att du blev gravid och du och din pojkvän bestämde er för att satsa. Det går inte att hålla kontakten med en annan romans. Du kan inte ge syre till brasan - då hålls den vid liv. Vill du avsluta måste du kväva den, vända dig om och stänga dörren.

    Men du kommer inte undan valet. Du måste fortfarande välja man.

  • Anonym (man)
    jrockyracoon skrev 2018-02-02 17:56:31 följande:
    Jag förstår inte på vilket sätt det självklart gynnar relationen eller den bedragne att man berättar om sin otrohet. Särskilt inte om man har bestämt sig för att fortsätta förhållandet och inte vara otrogen mer. Det är förstås bättre att berätta än att fortsätta otroheten, men det finns alternativ.

    Du (Fy) tycks ha en syn att saker och ting löser sig om man berättar, men vad grundar du det på? Jag tror inte det alltid är det bästa valet. Precis som man inte alltid behöver berätta om alla trekanter man t.ex. haft innan en relation behöver man inte alltid berätta om en otrohet som man avslutat. Det är inte självklart att man inte ska berätta, men det är inte heller självklart att man ska det. Det är ett stort moraliskt dilemma, som var och en i den situationen behöver ta ställning till. Kanske kan TS välja att avsluta sin otrohet, och hitta tillbaka till sin sambo utan att berätta. Det alternativet skulle troligen såra relationen och sambon minst, även om det samtidigt fråntar sambons egna valmöjligheter..

    För dig TS, tycker jag att du behöver bestämma dig för vad du vill. Välja din sambo, exet eller ingen av dem. Vilket av dessa beslut du än tar - är det bättre för alla inblandade att du tar ett beslut än att du fortsätter otroheten. Och när du tagit ditt beslut behöver det vara oåterkalleligt. Beslutet får därför inte basera sig på känslan du har för dagen, utan vara väl genomtänkt. Är det verkligen omöjligt att fortsätta den familjebildning du har påbörjat? Eller kan du leva med sambon och samtidigt gå miste om den passionerade och potentiellt underbara relationen med ditt ex...?

    Jag tänker att du i dina inlägg gett starkt uttryck för att det du och ditt ex har är så unikt och vackert. Själv förhåller jag mig skeptisk till att detta är sant. Vore det sant så har du säkert mer att vinna på att lämna din sambo, men mycket talar emot det, t.ex.
    * Du och ditt ex känner inte varandra särskilt bra, såvitt jag har förstått. Med det menar jag att ni inte har skavts tillräckligt mycket för att du ska kunna reta dig på hans blommiga kalsonger el. dylika saker som är charmiga i förälskelsen men oerhört irriterande därefter.

    * Det finns en uppenbar risk att mycket av er "unika" relation har byggts upp av allt det hemliga och spännande i den förbjudna kärleken. Får ni t.ex. en trist vardag, hamnar ni mycket sannolikt i en ganska grå vardagslunk som oss andra. Kanske ni inser att det inte fanns så mycket annat att bygga relationen på än just den hemliga passionen...

    * Du och ditt ex har inte torkat spädbarnsbajs från soffan tillsammans. Att prioritera ett barn gör att relationen sätts på "hold" och orsakar spänningar i en relation. Du vet ingenting om ditt ex är den typ av förälder som sticker iväg till kompisarna när det krisar med barnet hemma, eller om han är kvar och troget hjälper till och lyckas kontrollera irritationen från barnskrik och trötthet.

    Jag har en devis som säger såhär: "Det är lika bra att stanna för det blir ändå samma med en ny.." Det är givetvis inte alltid sant, men ofta tror jag att det är det. Med lite vishet kan man rätta in de stormiga känslorna från att göra misstag som ställer till det för en...
    Vad är det som är så svårt att förstå att det inte är så smart att bygga ett förhållande på lögner? För det är ju precis vad man gör om man håller tyst om sin otrohet. Man tar sig rätten att själv bestämma vad ens partner ska eller inte ska få veta baserat på vad man själv vill. JAG vill att vi fortsätter tillsammans, alltså ljuger jag för min partner och ser till att han inte får möjlighet att göra ett eget val så att JAG ska få som JAG vill. Tycker du det är det en bra grund för ett förhållande?

    Dessutom finns ju alltid risken att saker kommer fram ändå, det kan ske långt senare. Hur skulle du känna om din partner var otrogen i början av förhållande och inte sagt något av samma anledningar du nämner och du får reda på det 10 år senare när du redan investerat mycket i ert förhållande som till exempel skaffat barn? Hade du velat skaffa barn med en sån person om du vetat sanningen? Och skulle du inte då blir väldigt förbannad över att du aldrig fick chansen att välja Jag skulle se det som ett betydligt värre svek än själva otroheten.

    Din devis låter bra förutom att jag inte riktigt håller med om att ljuga och mörka sitt svek för sin partner är detsamma som vishet och att rätta in stormiga känslor. Det låter mer som ett väldigt kortsiktigt tänkande att i panik gräva ner allt bara så man ska slippa ta konsekvenserna av sina handlingar. Människor lär sig väldigt sällan något av sina misstag när de slipper ta konsekvenserna för dem. Det enda de lär sig är att ljuga är ett väldigt effektivt verktyg för att komma undan med saker och oddsen är då betydligt större att man repeterar sina misstag, 
  • jrockyracoon
    Anonym (FYI) skrev 2018-02-03 01:40:48 följande:
    Jaha jrockyracoon,
    Jag fattar att du inte kan förstå att ärlighet är en oslagbar egenskap i ett monogamt förhållande. Du hade ju varit med om något liknande som Ts...eller?

    Och det är ju just det...Ts.. har bestämt sig för att fortsätta förhållandet (om hon nu  bestämmer sig för det).
    Men var kommer hennes partner in i bilden? Har han inget att säga till om? Han kanske inte vill vara ihop med någon som svikit honom på det viset.
    Eller, så kanske han kan förlåta, glömma och gå vidare med Ts.
    Men idag har han inget att ta ställning till, för han vet inte vad som hänt.

    Jag kanske..kanske, skulle jag kunna hålla med dig om det var frågan om ett ons, i fyllan och villan, men detta är ju något helt annorlunda. Här har vi hela kittet med träffar, stegrande förälskelse och tillslut fysisk otrohet... under en längre tid.

    Vad en trekant, eller "alla trekanter som man varit med om" som du uttrycker det, innan förhållandet har med saken att göra, fattar jag inte?? Har ju inget med denna tråden att göra.

    Det jag menar fördelen med att berätta om otroheten är just att ställa saken på sin spets. Ts har ju svårt att bestämma sig för vem hon skall välja. Boyfriend eller ex. Talar hon om vad som hänt kanske hon inte behöver bestämma. Då kanske Bf gör det åt henne, eller så öppnas möjligheten att ta ett beslut tillsammans och då under ärliga förhållanden. Inget ljug, inget smussel och framför allt, mindre dåligt samvete för Ts om familjen skulle fortsätta tillsammans.

    Kanske något för dig att fundera på också, jrockyracoon.

    Om man bortser från detta, håller jag med om mycket...du skriver, men orkar inte kommentera mer nu.
    Det sköna med dig "fy" är att du faktiskt för ett nyanserat resonemang.

    Men, nej, jag har lyckligtvis aldrig varit otrogen för egen del. När det har varit nära har jag berättat rakt ut om mina känslor för min partner och därefter har de faktiskt ebbat ut...

    Jag är för ärlighet i ett förhållande, men jag är samtidigt för att inte förstöra människor och relationer. När en part har varit otrogen finns det fördelar och nackdelar med att berätta eller avstå. Utifrån sambons perspektiv ser jag inte det som självklart att han mår bäst av att få veta.

    Men det beror också på hur TS väljer att fortsätta. Klarar hon av att helt bryta med exet kan det vara det bästa att inte berätta som jag ser det. Gör hon inte det, då är det en annan sak.

    Ibland står man mellan två dåliga alternativ. Då tycker jag att man ska välja det minst dåliga, och jag tänker då utifrån andra än en själv...
  • Anonym (Förvirrande tjej)

    Hej Jag är också i något liknande, men inte varit otrogen. Har en flirt med en kille jag ser o pratar med varje dag eftersom han kommer upp o lunchar, han har sagt att han gillar att komma till oss för det är så bra personal, han ger min blickar, blikningar o leenden, han frågar efter mig när jag inte är där. Han har "felringt" till mig några gånger men då måste han ha att till mitt nummer, jag har messat honom nån gång men aldrig fått svar - annat än när han kommer in. Då är han som en stor sol, jag messade honom o berättade vad jag kände för honom, dagen efter kom han in o gav mig en blinkning - vilket enligt mig betyder att han känner nåt tillbaka. Han pratar bara med mig - o mina kollegor ser ju att han "lever upp" när vi träffas. Jag är också sambo sedan 9år - vi har en son på 7 år, och vi har verkligen hamnat i blåsväder. Han är inget romantiskt, vill aldrig hitta på nåt, säger dock att han älskar mig men tja vi stretar på :) 
    Så jag känner verkligen igen mig i det du skriver, jag mår dåligt ibland o känner mig jättevillsen o frustrerad,

Svar på tråden Kär i en annan man/otrohet!!!