häjhäj skrev 2012-02-20 11:21:47 följande:
Blåmusslor med pasta
1 kg blåmusslor
Vårlök skivad (eller hackad charlottenlök)
Vitt vin
Grädde
Findus hackade vitlök
Findus hackade chili
Persilja hackad
Olja
Pasta
Börja med att sätta på pastavattnet för resten går fort att gö
ra.Tvätta blåmusslorna noga, kolla att alla är hela och stänger sig som de ska. Fräs vitlök, chili och lök i olja några sekunder. Lägg i musslorna och rör runt. Häll på en skvätt vin och sätt på locket. Låt allt ångas/kokas tills musslorna har öppnats. Plocka upp musslorna och låt vinet koka ner lite. Häll i en skvätt grädde och låt det puttra ihop. Smaka av med salt. Lägg i musslorna igen och pastan, gärna linguini, blanda allt försiktigt. Strö över persilja och färskriven parmesan, ät och njut med en bit gott bröd.
Min motivering: Det här är en god, lättlagad rätt. Som nu har blivit ännu lättare att göra iom findus färdig hackade vitlök och chili, man slipper brännande fingrar som riskerar hamna på fel ställe
När vi i min familj vill äta något snabbt, lätt men otroligt gott som känns lite lagom lyxigt så väljer vi alla, stora som små, den här rätten.
! kg musslor är till ca 4 peroner, resten tar man efter smak och tycke. Vill man ha en lite hetare rätt tillsätt lite mer chili och vitlök.