• SandvikenMamma

    Vad gör man åt "bitbarn" på dagis?

    Eller, det jag egentligen undrar: Hur gör man när det finns barn på förskolan som biter andra barn? Ur en pedagogs sida alltså, för jag vet att jag som förälder inte kan göra något.

    Min tös har blivit biten _jättemånga_ gånger på förskolan av samma barn, så idag gick jag dit och pratade med personalen. Dem vet om att det här barnet bits, och det är inte bara Fanny som barnet biter.

    Ska jag bara acceptera att kommer hem var och varannan dag med bitmärken? Ska Fanny behöva vara rädd för dagis för att hon blir biten där?

    Jag vet inte om det värsta är att hon blir biten, eller att personalen aldrig berättar att hon blivit biten, utan att jag själv får upptäcka det.
    Jag tycker att det är jobbigt iaf.

    Så nu skulle jag vilja veta om det finns någon som varit med om samma sak, men faktiskt fått slut på alla bitmärken.

  • Svar på tråden Vad gör man åt "bitbarn" på dagis?
  • Hej och Hopp

    Hemmaföräldern:
    Mig veterligen finns det inte en enda förskola med 20 1-åringar på två pedagoger. Visst har vi stora barngrupper men inte SÅ stora

    Till alla som skrivit att barnen inte borde få gå i förskolan - HALLÅ - det är små barn det handlar om - lika små som era barn. Självklart ska inte något barn behöva varavettskrämd för något annat barn, eller få riv- eller bitmärken, men det händer då och då även om alla lider... jAg tycker faktiskt minst synd om föräldrarna till bitna barn (Sicali skriver "Visst är det hemskt men att bara förklara det som en fas som alla andra föräldrar skall stå ut med
    är att förenkla problemet en smula.") Självklart mest synd om era utsatta barn men som god tvåa tycker jag nog synd om föräldrarna till de barn som biter/river.
    Hoppas det ordnar upp sig på alla olika förskolor - och tro mig - jag förstår att det gör ont i era föräldrahjärtan när era barn har räkat illa ut - det är inte det.

  • gutegirl
    Sicali skrev 2006-11-14 23:11:35 följande:
    Joppjopp JAG blir rädd när jag läser vad du skriver.Det är just att det ÄR små barn vipratar om som skrämmer mig med ditt resonemang.Enligt dig skall en liten kille på 17 månadervarje dag utsättas för djupa rivsår och ren skräck,enbart därför att han är för medgörlig och inte säger ifrån.Jag har pratat med chefen för barnomsorgen och hon sat.o.m att varje barn har RÄTT till en trygg miljöpå dagis, det är det jag BETALAR för.Det är ju bättre att barnet som rivs då får en specielfröken som bara har hand om det barnetoch lär det hur man umgås normalt med andra barn.
    Då har ju även ett bitbarn rätt till en trygg miljö på dagis, heller hur?
    Det betalar HANS/HENNES mamma för.

    Vad är ett normalt sätt att umgås på för så små barn? Kan du utveckla det lite?
    Förr var det nu fast djävligare desto värre, men så här jävla sämre har det ta mig fan aldrig varit dåligt!
  • Joppjopp

    hihi...

    Att barn bits har inte alltid att göra med dålig uppfostran eller liknande...ibland är det bara så...

    VISST TYCKER JAG ATT EN 17 MÅNADERS LITEN KILLE SKA UTSÄTTAS FÖR DETTA VARJE DAG...hehe du är kul du.

    Det låter så enkelt när du skriver...jag önskar av hela mitt hjärta att det är bara är att sätta in fler folk...Då hade ju alla problem varit lösta, vad skönt. Men nu är det inte så och jag försöker bara ge tips till dig och andra föräldrar i samma situation. DU kan ju vara med ditt barn under dagarna en stund framöver. Vara med så ditt barn blir trygg på förskolan igen.

    Som jag skrev förut så är jag förskollärare och har stött på många av dessa sk bit/rivbarn. Det de behöver mest är trygga vuxna och kända miljöer runt sig. Det hjälper inte att flytta på ett sånt barn utan det gör säkert bara saken värre. Det hjälper kanske dig förstås, men man måste ju se lite längre än så. Du kan ju hjälpa ditt barn genom att finnas där. Ditt barn behöver dig runt sig.

  • Sicali

    gutegirl

    Och bitbarnet har en trygg miljö,
    det är ju ingen som får lov att så mycket
    som andas om att den lilla ängeln kanske
    har ett avvikande beteende.

    Undrar på att vi har mobbing i våra skolor
    när vi redan på dagis visar att det är
    okej att plåga andra.
    De som är minst och inte säger ifrån
    får helt enkelt acceptera sin roll.
    Djungelns lag.

  • jeja66

    sicali: Jag missade att skriva med att givetvis ska man som personal göra allt som står i sin makt att undvika detta.

    Vi både säger till berörda föräldrar och punktmarkerar det barn som bits/rivs.

  • Sicali

    Joppjopp

    Vad skönt att inte du har hand om sådant här,
    tack och lov att inte chefen för barnomsorgen i vår komun
    resonerar lika enkelspårigt som du.
    Tror säkert att det skulle bli uppskattat och bra
    om alla vi föräldrar till barnen som blir rivna och bitna
    är med i förskolan varje dag.
    För varför göra något åt själva problemet när
    man istället kan visa att dess beteende är accepterat.
    Vi flyttar undan alla barn som plågas så att
    den enda som plågar kan ortsätta ostört.

  • Sicali

    jeja66

    Jo jag vet. Den här diskussionen
    är absurd och tack och lov fungerar
    inte verkligeten på det känslokalla
    sätt som framhävs här.

  • gutegirl
    Sicali skrev 2006-11-14 23:30:45 följande:
    jeja66 Jo jag vet. Den här diskussionenär absurd och tack och lov fungerarinte verkligeten på det känslokallasätt som framhävs här.
    Ja, det får vi verkligen hoppas!
    Förr var det nu fast djävligare desto värre, men så här jävla sämre har det ta mig fan aldrig varit dåligt!
  • gutegirl
    Sicali skrev 2006-11-14 23:26:18 följande:
    gutegirl Och bitbarnet har en trygg miljö,det är ju ingen som får lov att så mycketsom andas om att den lilla ängeln kanskehar ett avvikande beteende.Undrar på att vi har mobbing i våra skolornär vi redan på dagis visar att det ärokej att plåga andra.De som är minst och inte säger ifrån får helt enkelt acceptera sin roll.Djungelns lag.
    Undra på att vi har mobbing i våra skolor, när det finns föräldrar som tycker att man ska "utvisa" barn som inte är "snälla" hela tiden.
    De som är minst och inte kan uttrycka sig själva riktigt ännu, får helt enkelt acceptera sin roll som avvikande och icke önskvärda.
    Förr var det nu fast djävligare desto värre, men så här jävla sämre har det ta mig fan aldrig varit dåligt!
  • Joppjopp

    Sicali.... jag måste bara fråga.. det finns ju en del som skriver ironiska svar här inne.. är du en av dem eller menar du verkligen vad du skriver...??? Om inte så hoppas jag att du inte för över dina värderingar om andra människor till dina barn för då kommer de att få det jobbigt i livet...

    Tror du verkligen att de barn som biter gör det för att det är kul? Att en tvååring medvetet gör det för att skada andra... det har inget med mobbning att göra... och det är inte att BARA LÄRA dem hur de ska uppföra sig. Att barn bits behöver inte ha att göra med att det barnet har ett avvikande beteende. Även de mest trygga och väluppfostrande barn biter, som det har blivit sagt så många gånger tidigare är att det ofta bara är en period det handlar om. Det barnet har omedvetet börjat kommunicera på fel sätt. Ofta har det att göra med språket... det barnet vill så mycket men får det inte fram och så biter de för att få en reaktion och reaktionen efter ett bett är ju enormt. Detta barnet behöver kunnig och lugn personal runt sig som fokuserar på barnets positiva sidor istället för de negativa. Det är det snabbaste sättet att vända ett oönskat beteende. Det som kanske du och många fler gör är att ta avstånd från detta barnet och med kroppsspråket visa att man inte gillar barnet... detta bara förlänger beteendet. Tänk på det! Du hjälper ditt barn indirekt genom att visa dig positiv till bitbarnet...

Svar på tråden Vad gör man åt "bitbarn" på dagis?