• Anonym (undrar)

    Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..

    Har träffat en kille som är helt underbar förutom att han röker hasch dagligen och har gjort det i några år.
    Han har haft uppehåll någon kort period men har börjat om att "röka" igen, när det har varit lite att göra. Alla hans kompisar "röker" så det är svårt för honom.
    Han säger nu att han ska sluta att han vill ha ett "normalt liv"

    Någon som vet, hur påverkar haschrökning en person och när man brukat det länge, flera år?

    Ändras man som person?

    Hur farligt är det att röka hasch varje dag?

    Någon som vet?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-26 00:42:24:
    Vi har fortfarande kontakt, men jag kan inte släppa honom trots att han tar så mycket energi av mej. Jag har honom i mina tankar dygnet runt. Det händer en massa saker runt honom, han röker fortfarande fast mindre. Jag är orolig rädd att något ska hända honom.

  • Svar på tråden Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..
  • Anonym

    Det är fel att fälla sådana nedsättande utryck om personer vilka har en annan uppfattning, baserade på ANDRA erfarenheter

    Man kan lika gärna vända på det och säga att det är fullt av hysteriska käringar med moralpanik som skriker ut om sina erfarenheter av BLANDMISSBRUK och applicerar det på användning av cannabis.

    Men men, TS borde väl kanske inte engagera sig för mycket i någon som har ett intresse av saker som hon hyser stark ovilja emot, det blir lätt intressekonflikter då, som kan vara svåra att jämka.

  • Anonym (jag oxå)

    Jag har sett att det har tagits upp om abstinens i tråden förut och jag vill bara säga att jag rökte i många år och min abstinens var inte ngt nån annan märkte på mig direkt, så det behöver inte märkas.
    Och jag vill oxå säga att mitt rökande påverkade mig som person mkt, precis som andra droger. Och nu efter att ha varit drogfri över 6 år så kan jag fortfarande se konsekvenserna på tex mitt  minne. Så jag hoppas att du ignorerar de som så löjligt påstår att man kan röka på.

  • Gumlan

    "Det är fel att fälla sådana nedsättande utryck om personer vilka har en annan uppfattning, baserade på ANDRA erfarenheter"

    kanske... men då kan man skriva "av min erfarenhet"!! inte få det att låta som att det ÄR så!

    "Man kan lika gärna vända på det och säga att det är fullt av hysteriska käringar med moralpanik som skriker ut om sina erfarenheter av BLANDMISSBRUK och applicerar det på användning av cannabis."

    det fins ju dom som sagt det i tråden med...

  • Anonym (synvinkel?)

    Jag har bott i nästan 10 ar i Berlin, Kreuzberg. Här är cannabis inte lika svartmalat som i Sverige. Det paminner mig mer om Amsterdam. Pa uteserveringarna rullas det och röks friskt, pa privata fester förekommer det ofta cannabis, det är ett lika vanligt inslag i vardagen som alkohol.

    Den erfarenheten jag har av cannabis är
    - att man just när man är stenad KAN bli slö, trögtänkt, ha LÄTTA hallucinationer (att helt plötsligt later havsbruset som laten popcorn tex, INTE att man tror att man är en fiskmas), skratta at grejor och tankebanor som nyktra inte fattar (precis som fulla människor kan).
    - att man när man är nykter fortfarande är ganska slö, glömsk och ambitionslös, (Tex: man far aldrig upp rumpan i soffan för att tex tapetsera om lägenheten eller söka nytt jobb), manga jag känner har efter ett par ars nyttjande även blivit svagt deprimerade, antagligen som följd av att man aldrig far nagot gjort. Och det har sedan varit anledningen att man slutat nyttja.

    Jag har aldrig haft den erfarenheten att nagon blir aggressiv av att röka pa, däremot irriterad av abstinensen, men inte värre än en rökare som inte far sin cigg.

  • B i t c h

    nä men de jag menar e att sluta göra så jävla stor grej av det hela.. att röka en holk e samma som att ta en glas rött .. samma sak man relaxar o slappnar av , men för de behöver inte de beryda att jag ska sälja min mamma, bedra alla i min väg hallååå jaaa hur måmga flummar tror ni vi har i sverige som vi aldrig ser de på, förmodligen lika många som vi har smygalkisar


    Jag är inte som du...... VIlken tur för dig.. eller otur ... välj själva =)
  • Anonym (synvinkel?)

    Jag menade KAN VARA istället för ÄR i mitt denna meningen:

    "- att man när man är nykter fortfarande är..."

    Hoppsan!

  • Anonym (hmm)

    kan inte alla som skriver här förstå att trots att man inte skriver "tycker jag, enligt min åsikt, enligt mina erfarenheter m.m." hela tiden, så skriver man ju enligt ens eget, så svårt kan det väl inte vara. här skriver man ju åsikter, och inte skriver man grannens åsikter väl?

  • JAH innan

    jaha människan har mycket åsikter om allt och all faktum är att alla har vi ett val Om man rökar en holk eller dricker en öl?? ingen skillnad Alkohol-påverkade människor är så otroligt mycket värre än en som har rökt en holk Och detta med att haschrökare är apatiska??? det är en allmän åsikt som inte stämmer Sitter man i soffan och bara röka visst då kan man fastna där men min erfarenhet säger att lika många blir kreativa och gör saker det är så olika från person till person När vissa dricker blir dom aktiva medans andra segar ihop. Om man bara sitter och röker och röker så visst.. "alla äggen kläcks inte" men åandra sidan dom som dricker och dricker dom är inte så smarta dom iheller. Skulle spriten kommit idag så hade den blivigt förbjuden Invärtes skador på alkohol är mycket högre än något annat berusningsmedel och det är lagligt!!!Dom som har det värst på avgiftningen är alkolisterna......

  • IlsaBlackWidow

    Suck, synd att man inte kan porta knarkare i förnekelsestadiet utan självinsikt, i trådar där en vilsen själ behöver STÖD!!!

  • JAH innan

    IlsaBlackWidow om du menar mej så knarkar inte jag Jag har varigt drogfri i snart 6år. Däremot så har jag en öppen syn på droger Tycker att alla berusningsmedel är lika tragiska och jag önskar att inget ska behöva missbruka. Jag jobbar själv som kontaktperson till unga tjejer som missbrukar och läser till socionom Döm inte någon för en åsikt Som sagt alla berusningsmedel borde förbjudas Det jag skrev innan va en jämförelse med alkohol som jag inte anser va bättre än vare sig hasch eller nått annat

Svar på tråden Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..