• Anonym (undrar)

    Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..

    Har träffat en kille som är helt underbar förutom att han röker hasch dagligen och har gjort det i några år.
    Han har haft uppehåll någon kort period men har börjat om att "röka" igen, när det har varit lite att göra. Alla hans kompisar "röker" så det är svårt för honom.
    Han säger nu att han ska sluta att han vill ha ett "normalt liv"

    Någon som vet, hur påverkar haschrökning en person och när man brukat det länge, flera år?

    Ändras man som person?

    Hur farligt är det att röka hasch varje dag?

    Någon som vet?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-26 00:42:24:
    Vi har fortfarande kontakt, men jag kan inte släppa honom trots att han tar så mycket energi av mej. Jag har honom i mina tankar dygnet runt. Det händer en massa saker runt honom, han röker fortfarande fast mindre. Jag är orolig rädd att något ska hända honom.

  • Svar på tråden Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..
  • Anonym (undrar)

    Hejsan,

    har nu beslutat mej för att inte träffa honom eftersom jag känner att han har sitt missbruk till hasch främst.
    Nu har han varit off i 3 dagar, ej hört av sej, han ringde sent måndagskväll...när jag sov och pratade in på mobilen sen skickade han sms att han saknade mej så mkt osv...

    Sen har han inte hört av sej efter det, jag har ringt honom en gång och skickat något mess men inte ett ljud från honom.
    Tanken var att han skulle komma hit nu i helgen, men han kommer nog inte, eftersom han inte hört av sej.
    Tror inte han har några pengar till det, han har inte så gott om dom har han sagt.

    Så eftersom han inte hört av sej nu så kommer inte jag att kontakta honom något mer, känner att han får göra klart med sitt haschberoende före vi träffas.

    Känns jobbigt att inte nu höra av sej och vet att det blir svårt att stå emot om han nu kontaktar mej...men ska försöka stå emot.

    Han har varit "off" förut några dagar någon gång...men men...då sa han att han mådde dåligt och rökt mkt och ville inte prata när han rökt så mkt

    Blir nog bäst så här

    Men jag undrar förstås vad han gör nu när han inte hört av sej sen i måndagsnatt/tisdagsmorgon....

  • Gumlan

    "Men jag undrar förstås vad han gör nu när han inte hört av sej sen i måndagsnatt/tisdagsmorgon...."

    kanske inte det du vill höra, men förmodligen sitter han och knarkar, därför hör han itne av sig, därför får du inte tag i honom... skulle ni inleda ett förhållande skulle du få stå ut med det här var och varannan vecka, dom förvinner spårlöst några dagar osv... dom har jätte dåligt tidsbegrepp o fattar ofta inte själva hur lång tid det gått. som jag skrev tidigare i tråden, min kunde sticka iväg o lova att komma efter några timmar o kom tillbaka efter flera dagar!!

  • Gibiesmamma

    HAN PUNDAR!!! var det tillräckligt tydligt för att du ska fatta???
    Det är precis det här vi menar, hur kul tror du det är när han gör så senare, när ni e tillsammans? Inte hör av sej på ett tag, och du sitter där hemma orolig för att det har hänt nåt. sen kommer han hem och fattar inte alls varför du e sur...

  • IlsaBlackWidow

    TS - Som de två föregående skriver, du vet mycket väl vad han gör och jag hoppas du inte går på fagert tal om en vecka, em månad eller ens om ett år.
    Glöm honom och gå vidare med ditt liv och var tacksam att ditt barn nu kanske har en stor chans till en bättre uppväxt och ett värdigt liv.

  • Anonym

    Det var ju intressant att hitta denna traden. Jag ska precis sjalv roka en spliff, tillsammans med min man. Han alskar mig miljoner ggr mer an hasch!! Lyssna inte pa vad alla sager om pundare osv. Om han behandlar dig val, sa kommer det inte bli varre av att han roker! Tvartom, nar man roker alskar man ju allt mer. At roka lite hasch e inte varre an att ta ett glas vin eller nagra ol varje dag. Tycker du valdigt bra om honom sa ge honom en chans! Han behover ju inte roka runt dig ..

  • U topia

    Anonym: Det är lätt för dej att säga som själv röker... Jag håller med dej om att det inte är värre att röka lite ibland än att ta ett glas vin, men det räcker ju ofast inte med bara nån gång ibland utan det är dagligen, ett missbruk... nån gång ibland är inte ett missbruk.. du är inte alkoholist för att du dricker ett glas vin en gång i månaden och inte heller missbrukare om du röker en gång i månaden men det är en stor skillnad när det är dagligen.. Och du vet inte hur det är att leva med en missbrukare om du själv är det också... Man blir inte behandlad väl av en missbrukare som icke missbrukare!!

  • Anonym (lessen!)

    Ush vad ni säger hårda ord, och utan att veta vad ni snackar om i många fall verkar det som.

    min far har rökt hasch sedan han var 16 år, idag är han 51.
    så enligt Birgitta som skrev att man stannar upp i utvecklingen så är han då fortfarande 16, fy fan vad förbannad jag blir!!!!!!
    jo, sen har han ingen socialkompitens heller, skulle tro att du inte vet vad du snackar om.

    ja, han har rökt i många år, och väldigt mycke, och visst han är nog vad man kan kalla en "pundare", men döm inte någon ni inte vet något om.

    han har ALLTID sköt jobb och familj, ingen utifrån har någonsin sett hans beroende och det har aldrig varit människor hemma hos oss och sprungit, han har varit vilken pappa som helst.

    nej, missupfatta inte mej nu, det här är inget som jag tycker är ok, men jag älskar min pappa, och han är en underbar människa precis som han är.

    så, än en gång, att döma folk på det sätt som har gjorts här, det gör mej helt vansinnig, skärp er!!!!!

  • Anonym (lessen!)

    U Topia!!!!

    om du har blivit illa behandlad av missbrukare så är det väldigt beklagligt.

    men sluta döma andra av vad du själv råkat ut för!!

  • Anonym

    Det ar faktiskt valdigt avslappnande att komma hem och roka lite, for attt kunna satta sig och varva ner. Jag och min man rokte mycket mer nar vi traffades, men det var utomlands dar det inte ar lika tabu som har. Det ar absolut ingen stor grej, och vi lever helt normala liv, och kan gora allt som alla andra kan. Jag fattar inte varfor alla tror det e sa HEMSKT att roka. Det ar ju upp till var och en,Sverige har ju jattemanga rokare ( av cigaretter ) det ar ju till och med varre.

  • U topia

    Det är inte meningen att döma någon, inte från min sida i alla fall, alla människor förtjänar en chans.. Men av erfarenhet vet jag att det är jobbigt att leva tillsammans med en missbrukare... Haschet är det minsta problemet... hade hellre sett att min kille fortsatt med det och hållt sej till bara det i stället för all annan skit men tyvärr har det aldrig varit bara det utan annat också... Naturligtvis önskar jag ju att det inte varit något... Jag tror säkert att din pappa är en underbar människa men om du fått välja hade du inte valt att växa upp med din pappa som icke missbrukare??? kan förstå din reaktion, försvarar själv min kille om någon dömer honom trots att jag kanske i vissa fall kan hålla med, men jag tror inte det är meningen av någon att döma någon man aldrig träffat men man önskar heller ingen annan att behöva gå igen det man själv fått göra. Och missbruket, hur man än vrider och vänder på det, sårar dom nära som älskar och det skapar problem, om än mer eller mindre...

Svar på tråden Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..