• Anonym (undrar)

    Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..

    Har träffat en kille som är helt underbar förutom att han röker hasch dagligen och har gjort det i några år.
    Han har haft uppehåll någon kort period men har börjat om att "röka" igen, när det har varit lite att göra. Alla hans kompisar "röker" så det är svårt för honom.
    Han säger nu att han ska sluta att han vill ha ett "normalt liv"

    Någon som vet, hur påverkar haschrökning en person och när man brukat det länge, flera år?

    Ändras man som person?

    Hur farligt är det att röka hasch varje dag?

    Någon som vet?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-26 00:42:24:
    Vi har fortfarande kontakt, men jag kan inte släppa honom trots att han tar så mycket energi av mej. Jag har honom i mina tankar dygnet runt. Det händer en massa saker runt honom, han röker fortfarande fast mindre. Jag är orolig rädd att något ska hända honom.

  • Svar på tråden Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..
  • U topia

    Det jag menar med att man inte blir behandlad väl är, i alla fall för min del, känslomässigt med alla lögner och sånt... och jag häller helt med om rökat att det förstoras upp mycke... tycker inte heller det är så farligt som folk vill få det till.. men då vill det till att det hålls till bara det för när andra droger börjar bli indragna blir mycke värre!!! Det enda jag vill är att ingen annan ska behöva gå igenom det jag gjort, jag ger råd utifrån egen erfarenhet... DET ÄR ABSOLUT INTE MENINGEN ATT SÅRA ELLER GÖRA NÅGON UPPRÖRD JAG MENAR BARA VÄL!!!

  • Anonym (lessen!)

    eftersom han har rökt sedan han var 16 så vet jag inget annat, så nej jag kan inte säga att jag önskar det vore annorlunda.

    och att leva med en missbrukare är säkert inte lätt, men det beror ju faktiskt på vad det är dom missbrukar, och olika människor påverkas på olika vis.
    jag har aldrig lidit eller blivit sårad av det han gör, men sen är det ju en väldigt "mild" drog oxå, och han har aldrig tagit något annat.

    som du säger så är det en väldig naturlig reaktion, jag står bakom min pappa i allt han gör, oavsett om jag tycker det är bra eller ej, han gör ju det för mej.

    det var lite onödigt skrivet av dej, det tycker jag, men jag hoppas och tror att det inta var så du menade.

  • Anonym (lessen!)

    jag förstår vad du menar, tunga droger skapar i många fall mer problem som du säger, och lögner och ständig jakt på pengar.
    många gånger kanske det inte går helt lagligt till.

    jag måste erkänna att jag inte läst hela tråden, utan kom in och läste ett par inlägg och flög i luften på en gång, jag ber så mycke om ursäkt för det.

    brusade upp för att det handlade om hasch, och trots att det är klassat som en drog, så är den i mina ögon mer acceptabel än dom flesta andra.

  • U topia

    Det är inte alltid så lätt att utrycka sej i ord hur man menar och känner, det blir lätt fel... men jag menar verkligen inget illa.. det verkar ju som din pappa alltid har vart öppen och ärlig med det han gör mot dom som förtjänar det och då är det lite en annan sak.. men jag kan inte råda någon att ge sej in i ett förhållande med en missbrukare av anledningen att jag inte önskar min värsta fiende att må som jag gör just nu.... Tyvärr är inte alla missbrukare lika snälla och ärliga som din pappa, utan att döma någon...

  • U topia

    Jag kan tycka att dom borde legalisera hasch och drogklassa alkohol... för den är många gånger mycke värre... hade det inte vart för att alkohol funnits så länge så är jag övertygad om att den hade vart drogklassad...

  • Anonym (lessen!)

    nä, det förstår jag, men alla är heller inte som den person du har blivit sårad av.

  • IlsaBlackWidow

    Alla anonyma pundare i tråden - FATTA att ts skriver om en MISSBRUKARE, som hon inte ens känner!!

    Förespråka gärna er skit på någon annan sida och hoppas att ts räddar sitt barn från en uppväxt i ett dysfunktionellt missbruksförhållande!

  • Anonym (undrar)

    Skämms lite för att berätta det här men jag ringde honom igår, jag ville veta varför han inte hört av sej nu tis och ons och nästan hela torsdagen.
    Han berättade varför, inga pengar på mobilen och att han gillar inte att kommma med negativa besked, han kanske inte har pengar så att han komma upp till mej...han ville vänta in i det längsta med att säga det, för han hoppas själv på en lösning.

    Sen sa han också att när han inte svara så är det inte rätt tillfälle att prata,att han inte kan osv...han sa att du fattar nog vad jag menar..nej sa jag...men antar att det är att han röker på då...och vill inte prata när han har rökt...han sa det inte själv, men jag antar att det är det.

    Har så svårt att släppa honom, vet ej varför, men det känns så himla bra när vi pratar med varann....men kanske tur att jag inte träffat honom i verkligheten skulle kanske bli ännu jobbigare då för mej...eller så skulle jag kanske kunna släppa honom lättare....

    Jag tänker på honom hela tiden och undrar vad han gör, och speciellt när han inte hör av sej så är det verkligen jobbigt.

    Vet också att det bästa är att släppa honom...men det är svårt.

  • IlsaBlackWidow

    ts - Jag tror du verkligen behöver kramar och omtanke.
    HOppas du kan se killen för vad han är just nu och kan släppa taget.

    Kan du inte kontakta din lokala beroendemottagning för stöd, besöka AA:s anhöriggrupper och prata med andra medberoende eller bara umgås med omtänksamma närstående?

  • Anonym (synvinkel?)

    TS, är du säker pa att han bara röker hasch? Om inte, dumpa, skulle jag rada dig.

    Ifall du är säker pa att han bara nyttjar cannabis, sa far du nog ta dig en funderare pa om du vill se honom som en knarkare, som manga gör här. Da kan det inte funka, da maste han ljuga, da kan ni inte bygga upp ett ömsesidigt förtroende. Och det är väl det ett sunt förhallande baserar pa?

    Eller sa tänker du att ja, han röker pa, men det kan jag leva med. Vem vet, kanske han rent av slutar en dag, som manga som jag känner har gjort. Eller sa är det som lessens pappa, han fortsätter röka, men har trots det ett normalt liv.
    Att hoppas att nagon förändrar sitt liv fran grunden fran dag ett i ett förhallande är naivt tycker jag.

    Lycka till med vad du än beslutar dig för!

Svar på tråden Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..