• Anonym (undrar)

    Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..

    Har träffat en kille som är helt underbar förutom att han röker hasch dagligen och har gjort det i några år.
    Han har haft uppehåll någon kort period men har börjat om att "röka" igen, när det har varit lite att göra. Alla hans kompisar "röker" så det är svårt för honom.
    Han säger nu att han ska sluta att han vill ha ett "normalt liv"

    Någon som vet, hur påverkar haschrökning en person och när man brukat det länge, flera år?

    Ändras man som person?

    Hur farligt är det att röka hasch varje dag?

    Någon som vet?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-02-26 00:42:24:
    Vi har fortfarande kontakt, men jag kan inte släppa honom trots att han tar så mycket energi av mej. Jag har honom i mina tankar dygnet runt. Det händer en massa saker runt honom, han röker fortfarande fast mindre. Jag är orolig rädd att något ska hända honom.

  • Svar på tråden Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..
  • Anonym

    Jag tror egil menar att de flesta som röker cannabis INTE missbrukar, då de lever vanliga "normala" liv, eller menar ni kanske att det inte går att "bara" bruka cannabis, utan att om man röker så gör man det 24 timmar om dygnet, ständigt på jakt efter nästa fix?

  • Gumlan
    egil skrev 2007-01-16 13:14:26 följande:
    Jag säger inte att era erfarenheter, om ni nu har några, är fel, däremot är dom inte representativa. Verkligheten ser inte ut som ni beskriver den. Jag kan göra en jämförelse, om jag bildar mig en uppfattning av homosexuella killar utifrån vad jag ser, så blir den bilden att alla bögar är feminina, fjolliga och tillgjorda.Varför då? Jo för att det är de enda bögar jag ser.På samma sätt tror jag att det är med cannabisrökare, man märker bara dom som är problematiska.På samma sätt som att de flesta bögar är som alla andra och inte märks så är de flesta cannabisrökare helt normala, men det har ni uppenbarligen ingen aning om...
    men herregud du är ju till och med komisk! Ja, jag skrattade när jag läste detta inlägget!! att ha erfarenhet om hur knarkare blir är inte att vara fördomsfull!!!! det fins FAKTA om hur man bli av vissa droger. hur kan du jämföra det med homosexuella?? man är inte på ett visst sätt för att man är homosexuell, men vissa saker är direkta biverkningar på vissa droger, man BLIR faktiskt sådan!

    och NEJ min erfarenhet är inte av någon stökig knarkare som ställt till något som fått mig att dra alla över en kam. jag har levt ca 10 år av mitt liv med knarkare, så jag har sett både dom "problematiska" och dom som bara sitter i ett hörn och stirrar in i en vägg i flera timmar. jag har sett alla sorter och jag tycker absolut inte att alla blir på samma sätt och jag skulle itne välja att kalal att knarkare blir problematiska, skulle snarare säga att ens liv blir problematiskt om man beblandar sig med knarkare...

    och jo jag har mycket aning om att dom flesta knarkare inte märks... vem märker någon som sitter hemma o pundar dagarna i ända och sedan är skygga när dom väl går ut? det är ju itne dom som märks!
  • Gumlan

    "Vadå inte representativa????
    Vad ger dig rätten att avgöra vad andra har för erfarenheter???
    Bara för att du har annan åsikt betyder ju inte att du har mer rätt än nån annan.
    Som jag sagt tidigare så påverkar droger alla olika och alla har olika erfarenheter, men att säga att tex jag har en felaktig syn på bla cannabis gör mig nästan förbannad."

    PRECIS!!!

  • Anonym

    Alla som röker cannabis dras över en kam, dvs, de sitter och missbrukar dagarna i ända, det är lite det intrycket som vissa ger här, helt blinda för andras erfarenheter.

    Men verkligheten ser helt annorlunda ut.

    Det är en ytterst liten minoritet som får ett s.k. problematiskt bruk av cannabis.
    Det verkar som om majoriteten av dessa finns representerade på detta forum.
    Jag förstår att man drar öronen åt sig om man har dåliga erfarenheter av någonting.
    Det innebär inte att alla andra får lika dåliga erfarenheter, långt därifrån.

    Men är det inte lite off topic nu?

    Den här tråden handlar väl om en kvinna som har chattat(!!!) med en kille som röker cannabis.
    Hon verkar inte direkt kunna uppskatta tjusningen med cannabis, vilket borde leda till problem i ett eventuellt förhållande med någon som är förtjust i det.
    Det krävs nog ganska mycket storsinthet från hennes sida om hon vill leva med honom, det kan bli problem med prioriteringar o dyl.
    Mitt råd är att INTE inleda ett förhållande med honom om du inte är beredd att gilla läget.
    Att inleda ett förhållande med en kravlista verkar bra skruvat tycker lilla jag.

  • IlsaBlackWidow

    egil - Läs tråden för i helvete! Det här är ingen tråd angående för eller emot hasch detta är en tråd där det klart och tydligt framgår att en kvinna med barn håller på att fastna med en okänd MISSBRUKARE. Det är helt uppenbart i allt hon berättar att det är en sjuk man det handlar om och inte en man som röker någon gång vid festliga tillfällen.

  • egil

    Jag har läst tråden och förstår vad den handlar om. Det verkar som om alla som skriver här har oerhört hemska erfarenheter av cannabis. Jag har som sagt rökt mycket cannabis själv och har ca 10 barndomsvänner som alla i olika grad använt eller använder sig av drogen. Jag känner inte alls igen mig i era erfarenheter och vill därför berätta om mina upplevelser, varför blir ni förbannade över det? Antingen är mina och mina vänners erfarenheter helt unika eller så beror det på något annat. Jag själv och mina vänner är alla välmående, dom flesta ganska framgångsrika och har haft en trygg uppväxt och jag tror det påverkar mycket. Är man en sund person med bägge fötterna på jorden så verkar man kunna hantera cannabisrökning. Dock, som jag sagt tidigare, kan man bli väldigt passiviserad om man inte röker med måtta.
    Om man däremot är psykiskt instabil eller röker pga olika sociala problem tror jag säkert att drogen kan ha destruktiva effekter.
    Jag förstår faktiskt inte eran upprördhet. TS verkar ju gilla den här killen och dom måste ju inte flytta ihop på en gång. Om dom inleder ett förhållande och det visar sig att han inte kan sluta så får hon en tråkig pojkvän som mest sitter framför TV:n och ugglar, och då är det väl bara att göra slut. Värre än så är det väl inte?

  • Gibiesmamma

    men det är ju det som är problemet. Det har märkts rätt tydligt att han inte röker "ibland" utan regelbundet, och att han har problem. Hon har erkänt att han ljuger, allt han säger är ju sant för att HAN säger det. Tex att cannabis inte ger någon abstinens vid beroende.

    Hon är så pass naiv att det skulle vara väldigt farligt att inleda ett förhållande med killen, för det är just det hon vill, oavsett vad du tror. Vi undrar varför hon överhuvudtaget bett om råd, eftersom hon ändå bara går på hans manipulerande historier.

    Hon har ingen som helst erfarenhet av missbrukare eller brukare överhuvud taget, och bör därför inte beblanda sig med honom i onödan.
    De har inte ens träffats, och ändå tror hon på allt han säger, klyschor för oss som hört det förut...

  • Gumlan

    egil - du är säker på att ni inte rökte te?? Mina knarkade kompisar kom på den briljanta ideen att sälja te till småkids och lådsas att det var hasch/marijuana. dom tjänade en hel del på det och kidsen spelade höga som hus och trodde att dom höll på med hasch...

    "Om dom inleder ett förhållande och det visar sig att han inte kan sluta så får hon en tråkig pojkvän som mest sitter framför TV:n och ugglar, och då är det väl bara att göra slut. Värre än så är det väl inte?"'

    dom jag känner som knarkar sitter mycket sällan framför tvn och är "tråkiga" dom spelar kort med andra nerknarkade kompisar o fattar knappt själva vad dom spelar. dom flesta sitter dock inne och många av dom som är ute lägger hela sin tid på att planera sätt att tjäna pengar på för att finansiera sitt missbruk... (gör inbrott, rånar gamlingar mm)

  • Anonym

    Jag var tillsammans med en kille en gång som rökte både hasch och mariujana, han ville inte sluta, då dumpade jag honom. För jag ville inte vara ihop med en knarkare.
    Hasch ÄR knark.

  • Anonym (synvinkel?)

    gumlan, är du säker pa att dessa personer verkligen var haschmissbrukare och inte blandmissbrukare?

    Jag har aldrig upplevt nagot i den stilen, mina erfarenheter är snarare som egils.
    Jag tycker det är milslanga avstand mellan amfetamin och gräs.

Svar på tråden Träffat en som röker hasch, behöver råd!!!! LÄS..