Maraboukladdkaka
Måste bara dela med mig av en supergod kladdkaka som passar extra för alla chokladberoende där ute ;)
Smet:
2 dl socker
2 ägg
100 gram Marabou Daim
80 gram margarin
1 3/4 del vetemjöl
Glasyr:
100 gram Marabou Scweizernöt
4-5 msk vispgrädde
Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst.
Smält Marabou Daim och margarinet.
Blanda ihop ovanstående väl tillsammans med mjölet.
Grädda i 175 grader i 20 min, längst ner i ugnen.
Låt kakan svalna.
Gör under tiden glasyren genom att smälta Marabou Scweizernöt ihop med grädden.
Lägg på glasyren.. NJUT!!
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-06-17 08:04:12:
Passar på att göra en uppdatering nu när en del här provat att baka kakan!
*Chokladen i receptet går att byta ut mot annan choklad såsom apelsinkrokant, mintchoklad, mörkare choklad, vit toblerone, daim, lägga i kakao, russin, osv. På så sätt kan man variera i oändlighet :)
*Tillbehör som vi i tråden provat: Hallon, Mangobitar, Vaniljglass, Grädde..
*Kakan kan både serveras ljummen eller kall.
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-06-17 21:29:31:
Det står som några upptäckt lite fel i receptet.
1 3/4 dl mjöl ska det vara :)
TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-07-13 18:21:21:
Passar på att uppdatera tråden lite igen..
*Kakan blir låg och om man utgår från originalreceptet så blir den också ganska ljus i färgen.
*Den form som många använt är en springform, dvs en med löstagbara kanter. Man kan även använda engångsformar, eller andra former i liknande storlekar.