• Filodi

    Maraboukladdkaka

    Måste bara dela med mig av en supergod kladdkaka som passar extra för alla chokladberoende där ute ;)

    Smet:
    2 dl socker
    2 ägg
    100 gram Marabou Daim
    80 gram margarin
    1 3/4 del vetemjöl

    Glasyr:
    100 gram Marabou Scweizernöt
    4-5 msk vispgrädde

    Gör så här:
    Vispa ägg och socker poröst.
    Smält Marabou Daim och margarinet.
    Blanda ihop ovanstående väl tillsammans med mjölet.
    Grädda i 175 grader i 20 min, längst ner i ugnen.
    Låt kakan svalna.

    Gör under tiden glasyren genom att smälta Marabou Scweizernöt ihop med grädden.
    Lägg på glasyren.. NJUT!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-06-17 08:04:12:
    Passar på att göra en uppdatering nu när en del här provat att baka kakan!

    *Chokladen i receptet går att byta ut mot annan choklad såsom apelsinkrokant, mintchoklad, mörkare choklad, vit toblerone, daim, lägga i kakao, russin, osv. På så sätt kan man variera i oändlighet :)

    *Tillbehör som vi i tråden provat: Hallon, Mangobitar, Vaniljglass, Grädde..

    *Kakan kan både serveras ljummen eller kall.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-06-17 21:29:31:
    Det står som några upptäckt lite fel i receptet.

    1 3/4 dl mjöl ska det vara :)

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-07-13 18:21:21:
    Passar på att uppdatera tråden lite igen..

    *Kakan blir låg och om man utgår från originalreceptet så blir den också ganska ljus i färgen.

    *Den form som många använt är en springform, dvs en med löstagbara kanter. Man kan även använda engångsformar, eller andra former i liknande storlekar.

  • Svar på tråden Maraboukladdkaka
  • Julutzi

    Lät ju jättesmarrigt... måste jag prova nån dag... MUMS!!

  • Pruppfia

    Men jösses...jag som är sååååååå chokladsugen ikväll...tack, det receptet ska jag prova imorron...

  • shortbabe

    Åh det lät ju inte helt fel, bortsett från daim för det gillar jag inte. Men den är ju utbytbar

    Tack för tipset!

  • mumlan1

    Huga, där gick jag upp 1 kg bara av att läsa receptet. Låter supersmarrigt!

  • Filodi

    Om man vill byta ut chokladen mot en annan sort så kan man ju göra det med.
    Vit Toblerone som glasyr kanske? mmmmmmm... :)

  • mumlan1

    Ja det lät ju mindre gott...

  • Pruppfia

    puh...suck...jag ska ha mens närsomhelst...chåklaaaaaaa!

  • fiffiluran

    ett tips, testa att inte vispa ägg och socker utan blanda alla torrvaror+ smör och sist ägg. har upptäckt att det blir smarrigare då, saftigare/kladdigare och mer kompakt. Mumma!

  • asla01

    Filodi:

    Å herre gud så gott!

    Jag har en lite fråga (bakar inte så ofta) om glasyren. Det står att man ska smälta chokladen ihop med grädden, ska grädden då vara ovispad och också värmas upp?

    Här ska bakas i helgen!

Svar på tråden Maraboukladdkaka