• Alexiaa

    Varför skaffa barn???

    Något jag tänkt på bara, diskuterade det igår med min kusin också...Varför skaffar man egentligen barn?
    Från början är det ju egoistisk tanke, för antar få tänker på framtida arbeten och liknande.
    Men är det för att slippa vara ensam, ha någon att ta hand och som kan ta hand om en själv som gammal, ha någon som står på dödsannonsen när man dör!
    Hur var det för er ni som valde att skaffa barn?

    Jag personligen blev gravid av"misstag" och hade inte planerat att skaffa barn faktiskt...men blev så ändå!

  • Svar på tråden Varför skaffa barn???
  • Alexiaa

    ict- Ok, på så vis!
    Idag finns dock möjlighet att få barn utan en kille om man verkligen vill också, men det finns ju de som absolut inte vill ha barn också.
    De som frivilligt väljer bort barn, inte för de inte kan få barn utan för att de inte vill ha ungar.

  • idiblon

    ict: Det ser jag som härligt icke-primitivt. Problemet är bara om de som kanske är de som egentligen ligger högst intellektuellt inte är primitiva. Vad får vi då för slut för befolkning, rent genetiskt?

  • Cocco

    Jag längtade efter barn helt enkelt. Varför vet jag inte men jag längtade jättemycket.

  • Minafina 0610

    Någon har någongång räknat ut att ETT barn "kostar" föräldrarna 1 Miljon kronor innan de flyttar hemifrån. Så inte e det för barnbidraget i alla fall Flört 1050 :- / mån räcker inte långt.


    idiblon skrev 2008-01-05 13:16:54 följande:
    Plus att knyta sin partner till sig for life och att få barnbidrag. Samt att kunna leva genom sitt barn när man hamnar på ålderns kant? Beats me? Det här med excellent arvsmassa... Om bara de som inte faktiskt har det kunde inse det och ge fan i att sprida vidare, så dkulle allt bli bra. Det är ju egentligen väldigt primitivt att föröka sig, liksom.
  • Alexiaa
    Minafina 0610 skrev 2008-01-05 13:43:34 följande:
    Någon har någongång räknat ut att ETT barn "kostar" föräldrarna 1 Miljon kronor innan de flyttar hemifrån. Så inte e det för barnbidraget i alla fall  1050 :- / mån räcker inte långt.
    Ok, på så vis...1 miljon alltså!
    Ja, det stämmer nog kanske absolut ganska bra det...min son kommer nog ha kostat mer än så skulle jag tro.
    Men som sagt jag valde inte på det viset att planera barn, utan kom som en chock men jag valde dock att behålla.
  • Ammi82

    Ja, vi kan väl låta människosläktet då ut då, ifall det är så själviskt. Naturen har sin gång, tack vare att mäånniskor skaffar barn så finns även du här. Ställ frågan till dina föräldrar... =)

  • Alexiaa
    Ammi82 skrev 2008-01-05 13:44:58 följande:
    Ja, vi kan väl låta människosläktet då ut då, ifall det är så själviskt. Naturen har sin gång, tack vare att mäånniskor skaffar barn så finns även du här. Ställ frågan till dina föräldrar... =)
    Ja, fast så är det väl inte! De flesta skaffar väl inte barn av skäl som "det behövs för vi ska föröka planeten" eller för "vi måsta ha framtida arbetskraft".
    Så på det viset tror jag inte det är, folk skaffar barn av olika anledningar men tror inte att låta människosläkten föras vidare är en stor anledning för de flesta.
Svar på tråden Varför skaffa barn???