• Alexiaa

    Varför skaffa barn???

    Något jag tänkt på bara, diskuterade det igår med min kusin också...Varför skaffar man egentligen barn?
    Från början är det ju egoistisk tanke, för antar få tänker på framtida arbeten och liknande.
    Men är det för att slippa vara ensam, ha någon att ta hand och som kan ta hand om en själv som gammal, ha någon som står på dödsannonsen när man dör!
    Hur var det för er ni som valde att skaffa barn?

    Jag personligen blev gravid av"misstag" och hade inte planerat att skaffa barn faktiskt...men blev så ändå!

  • Svar på tråden Varför skaffa barn???
  • ict

    Jodu! Om ändå fler vore/gjorde så!


    idiblon skrev 2008-01-05 13:54:01 följande:
    Nej, det menade jag absolut inte heller. Det jag menade är att det är uppfriskande att se när folk tänker och inte bara gör.
  • Alexiaa
    Legolina skrev 2008-01-05 13:53:34 följande:
    Därför skaffar jag barn:Jag har en bild av hur jag vill leva mitt liv och nu håller jag på att föverkliga min dröm. En familj med barn i ett hus tillsammans med en man jag älskar och ska leva med tills vi blir gråa och skruttiga Att första barnet kom just våren -06 berodde på att vi då hade stabila arbetan och trivdes med livet i stan vi flyttat till.Jag är också fullt övertygad om att det finns instinkter inblandade i beslutet att skaffa barn. Den välkända biologiska klockan tickade hos mig och tickar högljutt även nu - vilket gör att jag vill skaffa småsyskon.Jag är övertygad om att vi är bra föräldrar som kan ge våra barn det de behöver och bidra till att göra dem till bra människor.Men som sagt - det är hur jagoch min sambo vill leva våra liv som avgjorde - vi ska leva familjeliv för det gör OSS lyckliga!
    Så är det nog för många...men den biologiska klockan du talar om är det inte alla som följer för många vill ju inte har barn och är enormt lyckliga utan barn också.
    Men du valde barn för det är din bild av hur ditt liv ska se ut, för det gör dig själv lycklig.
  • Ammi82

    Nytta och nöje förenas helt enkelt. Det naturligaste som finns är att ett nytt liv kommer till, evolution... <-- det var mitt svar til det där. Att det är ingen fel att vara självisk. Det är det naturligaste som finns att vi vill ha barn, det går inte att hindra. Jag är gärna självisk när jag vet att jag väntar ett under.

  • idiblon
    Ammi82 skrev 2008-01-05 13:52:25 följande:
    Dvs. du är en kreation av dina föräldrars själviskhet. Vill du själv finnas till?

    Nytta och nöje förenas helt enkelt. Det naturligaste som finns är att ett nytt liv kommer till, evolution...
    Men det är ju det som gör det till primitivt. Många vägrar medvetet att avstå, för att det skulle göra att det fattades DEM något. Kanske skulle de känna sig dåliga för att de inte bidragit till människans överlevnad som art? Men frågan är om det är själviskt eller ej, och det är det ju, för människan är en självisk varelse och vill se sina avkommor. Inte är det ju för avkommans rätt till liv de skaffar barn... Det barnet finns ju inte innan det finns och kan därför inte lida av att inte finnas.
  • MelinaRoos

    ja, varför skaffar man barn egentligen..
    om jag utgår ifrån mig själv så kan jag säg att jag alltid velat ha barn, alltid älskat barn. Ett liv utan barn vore inget liv alls för min del. Hela grejen med livet är att dela det/uppleva det med någon. Jag vill dela mitt liv med min sambo o våra barn och innan man fick barn ville man skaffa dem för att uppleva saker med dem och det är en underbar känsla att betyda så mycket för någon samt att ha någon som betyder så mycket för en själv.
    Det är när man får barn man verkligen börjar leva... meningen med livet. Man får se livet ur ett barns perspektiv. Jag älskar livet nu och jag ser fram emot att få dela mina barns liv och sedan få bli farmor och se mina barn växa upp.

    så... vet inte om svaret på frågan blir helt egosistisk.... att man skaffar barn för sin egen skull... man kan ju inte säga att man gör det för barnens skull då barnen inte fanns då... hmm..

    men ett liv utan barn var helt enkelt otänkbart.

  • Önskan

    Jag kände en stark längtan efter att vara gravid och efter att ha en egen familj och någon att älska villkorslöst. Att se min man och mig i ett barn längtade jag efter. Att få slösa med kärlek. Så visst, det är väl egoistiskt ur en synvinkel.

    Rent filosofiskt skulle man ju dessutom kunna se det som en osjälvisk handling oxå; för att säkra människans fortbestånd? Det är väl troligtvis därför vi får dessa känslor som är så svårt att förklara, längtan efter barn. Jag tror det finns en fysiologisk och praktisk förklaring till alla känslor och reaktioner vi har, så det kan nog vara en förklaring. Sen är det ju osjälviskt på det viset att man ger liv åt någon annan, som Ammi skrev ovanför, så jag håller inte med om att det är enbart själviskt.

  • fia sthlm
    Alexiaa skrev 2008-01-05 13:54:27 följande:
    Jo, men det är knappast tanken till att folk skaffa barn!Om jag vill finnas till, ja! det skulle jag säga...Men tror du på fullaste allvar folk väljer att skaffa barn för att föra släkten vidare? det har jag aldrig ens tänkt tanken att jag gör med min son och skulle aldrig skaffat barn för att föra släkten vidare.
    Jag tror det kan vara en del i det för vissa.
    Själv tänker jag nog inte så, jag vill ha barn för min egen skull eftersom jag alltid älskat barn och vill ha någon att ta hand om.
    Vissa nöjer sig med att skaffa hund att ta hand om i stället

    Sen vill man väl inte sitta där som 70 åring helt ensam kanske utan man, barn och barnbarn sett så många såna tragiska öden när folk av någon anledning aldrig skaffat barn och är alldeles ensamma
    Oxå träffat många äldre som sagt att dom önskar dom skaffat barn eller flera barn eftersom man har sådan glädje av dom speciellt när man är äldre.
  • Legolina

    Jag får erkänna att jag skaffade barn av egoistiska skäl.

    Att sambon var överlycklig att bli pappa var bara en bonus - ingen direkt anledning till mitt egna beslut

    Att mormor o farmor blev överlyckliga var även det bara bonus - jag hade skaffat barn även om de (mot förmodan) hade protesterat.

    Men det själviska tar slut i och med att bebben är just bebis och inte längre en graviditet. Jag gör ALLT för mitt barn och jag tror flertalet föräldrar instämmer i det.

    En aning högmod är också en del av kakan. Vi är övertygade att vi är riktigt bra föräldrar - så vi bör vara med i föräldraskaran pga våra fantastiska egenskaper. För just VÅRA barn (uppfostrade av oss) kommer att bidra positivt till världen.

    Låter sjukt - men det är ju så. Om vi inte trodde att våra barn skulle bli fantastiska människor skulle vi inte ha satt dem till världen.

    PERSONLIG LYCKA, HÖGMOD och BIOLOGISK INSTINKT

  • malibos

    Wilmer var planerad, han kom bara lite tidigare än vi trodde Men tja, varför skaffar man barn? Jag ser personligen inte att man "skaffar" barn, barn är en gåva som inte alla kan få. Tyvärr finns det många som inte tar hand om det underbara mirakel som ett barn faktiskt är, och många som skulle göra allt för att ta väl hand om ett barn, men som inte kan få något. Världen är orättvis.

    Men varför har jag barn? För att bilda en egen familj, se barnet växa upp, ge barnet kärlek och omsorg, ja jag antar att det i begynnelsen är av egoistiska skäl.

  • idiblon

    "personlig lycka, högmod och biologisk instinkt" tummen upp för självinsikt, i like! :-d

Svar på tråden Varför skaffa barn???