• Alexiaa

    Varför skaffa barn???

    Något jag tänkt på bara, diskuterade det igår med min kusin också...Varför skaffar man egentligen barn?
    Från början är det ju egoistisk tanke, för antar få tänker på framtida arbeten och liknande.
    Men är det för att slippa vara ensam, ha någon att ta hand och som kan ta hand om en själv som gammal, ha någon som står på dödsannonsen när man dör!
    Hur var det för er ni som valde att skaffa barn?

    Jag personligen blev gravid av"misstag" och hade inte planerat att skaffa barn faktiskt...men blev så ändå!

  • Svar på tråden Varför skaffa barn???
  • Alexiaa
    MelinaRoos skrev 2008-01-05 13:57:15 följande:
    ja, varför skaffar man barn egentligen..om jag utgår ifrån mig själv så kan jag säg att jag alltid velat ha barn, alltid älskat barn. Ett liv utan barn vore inget liv alls för min del. Hela grejen med livet är att dela det/uppleva det med någon. Jag vill dela mitt liv med min sambo o våra barn och innan man fick barn ville man skaffa dem för att uppleva saker med dem och det är en underbar känsla att betyda så mycket för någon samt att ha någon som betyder så mycket för en själv. Det är när man får barn man verkligen börjar leva... meningen med livet. Man får se livet ur ett barns perspektiv. Jag älskar livet nu och jag ser fram emot att få dela mina barns liv och sedan få bli farmor och se mina barn växa upp.så... vet inte om svaret på frågan blir helt egosistisk.... att man skaffar barn för sin egen skull... man kan ju inte säga att man gör det för barnens skull då barnen inte fanns då... hmm..men ett liv utan barn var helt enkelt otänkbart.
    Håller inte med dig när du skriver "Det är när man får barn man verkligen börjar leva...meningen med livet"...det tycker jag är fel, för jag tror inte barn behöver vara meningen med livet.
    Jag tror inte människor utan barn är olyckligare och jag tror inte man blir lyckligare i sig själv med barn!
    Vissa gör nog det, men att säga att man inte lever före man fått barn förstår jag inte!
  • Alexiaa

    fia sthlm skrev 2008-01-05 14:00:08 följande:


    Jag tror det kan vara en del i det för vissa.Själv tänker jag nog inte så, jag vill ha barn för min egen skull eftersom jag alltid älskat barn och vill ha någon att ta hand om.Vissa nöjer sig med att skaffa hund att ta hand om i stället Sen vill man väl inte sitta där som 70 åring helt ensam kanske utan man, barn och barnbarn sett så många såna tragiska öden när folk av någon anledning aldrig skaffat barn och är alldeles ensamma Oxå träffat många äldre som sagt att dom önskar dom skaffat barn eller flera barn eftersom man har sådan glädje av dom speciellt när man är äldre.
    Så kan det vara men då är det verkligen av egositiska skäl.
    Sedan finns de ju de som i 70 års åldern inte har speciellt mycket kontakt med sina barn fast de ha barn, barnen kanske väljer att bo i Australien och bara komma hem vartannat år.
    Så bara för man skaffar barn innebär inte att man inte kommer bli ensam, tror man måste hitta något annat i livet också.
  • fia sthlm
    Alexiaa skrev 2008-01-05 15:12:17 följande:
    fia sthlm skrev 2008-01-05 14:00:08 följande: Så kan det vara men då är det verkligen av egositiska skäl.Sedan finns de ju de som i 70 års åldern inte har speciellt mycket kontakt med sina barn fast de ha barn, barnen kanske väljer att bo i Australien och bara komma hem vartannat år.Så bara för man skaffar barn innebär inte att man inte kommer bli ensam, tror man måste hitta något annat i livet också.
    Jag menar att risken är stor att man blir helt ensam har sett det många gånger.
    När man blir äldre dör ens föräldrar syskon ens vänner och kanske ens partner.
    Har man inga barn har man ofta ingen alls.
    Att ha en familj att älska tycker jag är jätteviktigt och dom flesta andra.
    Tycker inte man är självisk eller egositisk för att man vill skaffa barn för sin egen skull?
    Man skaffar ju inte barnen för barnens skull?
  • Alexiaa

    fia sthlm skrev 2008-01-05 15:31:22 följande:


    Jag menar att risken är stor att man blir helt ensam har sett det många gånger.När man blir äldre dör ens föräldrar syskon ens vänner och kanske ens partner.Har man inga barn har man ofta ingen alls.Att ha en familj att älska tycker jag är jätteviktigt och dom flesta andra.Tycker inte man är självisk eller egositisk för att man vill skaffa barn för sin egen skull?Man skaffar ju inte barnen för barnens skull?
    Jag menar inte att själviskhet alltid är uselt, du blir ingen sämre människa.
    Men de flesta handlingar en människa gör är ändå lite själviska och tror skaffa barn är enbart en egoistisk tanke...till en början.

    Men jag tycker det är viktgit att man har ett fungerande liv med vänner, intressen och meningsfulla saker...det är då man inte blir ensam.
    Säg att du har en son/ dotter som flyttar till Japan när den är 25 och kommer hem mer och mer sällan, då är du ändå ganska ensam.
    Alltså behövs ett eget liv med intressen och meningsfulla saker...
    Därför tycker jag vänner kan vara lika viktiga som en familj i längden!
    Jag tror inte människor utan barn är olyckliga, jag skulle inte vara olycklig utan min son men jag älskar min son och ett liv utan honom idag är otänkbart.
    Men hade jag inte honom skulle jag inte vara mindre lycklig, må sämre eller ha mindre att leva för.
  • fia sthlm
    Alexiaa skrev 2008-01-05 15:35:16 följande:
    fia sthlm skrev 2008-01-05 15:31:22 följande: Jag menar inte att själviskhet alltid är uselt, du blir ingen sämre människa.Men de flesta handlingar en människa gör är ändå lite själviska och tror skaffa barn är enbart en egoistisk tanke...till en början.Men jag tycker det är viktgit att man har ett fungerande liv med vänner, intressen och meningsfulla saker...det är då man inte blir ensam.Säg att du har en son/ dotter som flyttar till Japan när den är 25 och kommer hem mer och mer sällan, då är du ändå ganska ensam.Alltså behövs ett eget liv med intressen och meningsfulla saker...Därför tycker jag vänner kan vara lika viktiga som en familj i längden!Jag tror inte människor utan barn är olyckliga, jag skulle inte vara olycklig utan min son men jag älskar min son och ett liv utan honom idag är otänkbart.Men hade jag inte honom skulle jag inte vara mindre lycklig, må sämre eller ha mindre att leva för.
    Ja att skaffa barn är något bioloogiskt och är en rent självisk handling.
    Man skaffar ju barnen för sin egen skull som man gör med det mesta i livet.

    Jag tycker oxå att man bör ha andra intressen än sina barn.
    Om man själv inte vill ha barn och sen inte ångrar att man inte skaffade några så är man ju inte olycklig.
    Men om man gärna vill ha barn och inte kan få några så blir det nog ens största olycka i livet.
    Jag hade nog varit extremt olycklig om jag inte hade kunnat få barn, kanske inte resten av livet men tror alltid man får leva med den sorgen mer eller mindre om man är ofrivilligt barnlös.

     
  • Alexiaa

    fia sthlm skrev 2008-01-05 15:46:19 följande:


    Ja att skaffa barn är något bioloogiskt och är en rent självisk handling.Man skaffar ju barnen för sin egen skull som man gör med det mesta i livet.Jag tycker oxå att man bör ha andra intressen än sina barn.Om man själv inte vill ha barn och sen inte ångrar att man inte skaffade några så är man ju inte olycklig.Men om man gärna vill ha barn och inte kan få några så blir det nog ens största olycka i livet.Jag hade nog varit extremt olycklig om jag inte hade kunnat få barn, kanske inte resten av livet men tror alltid man får leva med den sorgen mer eller mindre om man är ofrivilligt barnlös. 
    Men man kan ju faktiskt adoptera barn...så alla kan ju faktiskt få barn.
    Däremot så finns de ju de människor som absolut inte vill ha barn, som inte ångrar sig att de skaffade barn och ändå är oerhört lyckliga människor.
    Som någon skrev att meningen med livet är barn, det håller jag inte med om.
    Meningen med livet är så mycket mer och så mycket större!!!
    Jag älskar som sagt min son och skulle inte idag kunna leva utan honom...men hade jag inte honom så hade jag inte var olycklig.
    Jag hade varit nöjd om jag inte hade fått barn i mitt liv också och inte sörjt det!!!
  • fia sthlm
    Alexiaa skrev 2008-01-05 15:48:44 följande:
    fia sthlm skrev 2008-01-05 15:46:19 följande: Men man kan ju faktiskt adoptera barn...så alla kan ju faktiskt få barn.Däremot så finns de ju de människor som absolut inte vill ha barn, som inte ångrar sig att de skaffade barn och ändå är oerhört lyckliga människor.Som någon skrev att meningen med livet är barn, det håller jag inte med om.Meningen med livet är så mycket mer och så mycket större!!!Jag älskar som sagt min son och skulle inte idag kunna leva utan honom...men hade jag inte honom så hade jag inte var olycklig.Jag hade varit nöjd om jag inte hade fått barn i mitt liv också och inte sörjt det!!!
    Jag tror inte jag hade varit lycklig utan min dotter eller om jag var barnlös, men alla är olika
    För mig är nog meningen med livet till stor del att få barn.
    I sverige kan ju nästan alla få barn eftersom dom flesta har råd med ett lån på 150 000
    Men folk i andra länder har inte riktigt samma förutsättningar som oss tyvärr.
    Har man ett brottsregister i sverige får man inte adoptera.
    Jag vet ett par som är helt barnlösa pga att ivf inte fungerade och dom fick inte heller adoptera pga hans brottsregister.
  • eiram13

    Borde finnas en biologisk drift att skaffa barn och föda upp dem.

    Annars hade vi dött ut för längesen.

  • Alexiaa

    fia sthlm skrev 2008-01-05 16:15:48 följande:


    Jag tror inte jag hade varit lycklig utan min dotter eller om jag var barnlös, men alla är olika För mig är nog meningen med livet till stor del att få barn.I sverige kan ju nästan alla få barn eftersom dom flesta har råd med ett lån på 150 000Men folk i andra länder har inte riktigt samma förutsättningar som oss tyvärr.Har man ett brottsregister i sverige får man inte adoptera.Jag vet ett par som är helt barnlösa pga att ivf inte fungerade och dom fick inte heller adoptera pga hans brottsregister.
    Det är väl logiskt att man inte får adoptera om man har ett brottsregister! sånna kanske inte ska ha barn...

    Jag vet att jag hade varit lycklig även utan min son och jag har aldrig sett barn som meningen med livet.
    Finns massor med lyckliga människor som aldrig velat ha barn och heller inte ha barn! Men som sagt nu idag så älskar jag min son och skulle inte vilja leva utan honom.
    Men just längtan efter ett barn tror jag aldrig skulle ha kommit om jag nu inte fått min son...
    Men som sagt de flesta kan adoptera i sverige, så i princip alla kan ju få ett barn men inte alla vill.
  • malibos
    Alexiaa skrev 2008-01-05 16:19:02 följande:
    fia sthlm skrev 2008-01-05 16:15:48 följande:
    Det är väl logiskt att man inte får adoptera om man har ett brottsregister! sånna kanske inte ska ha barn...Jag vet att jag hade varit lycklig även utan min son och jag har aldrig sett barn som meningen med livet.Finns massor med lyckliga människor som aldrig velat ha barn och heller inte ha barn! Men som sagt nu idag så älskar jag min son och skulle inte vilja leva utan honom.Men just längtan efter ett barn tror jag aldrig skulle ha kommit om jag nu inte fått min son...Men som sagt de flesta kan adoptera i sverige, så i princip alla kan ju få ett barn men inte alla vill.
    instämmer med ovanstående. Har man gjort brott är det väl bra att man inte får adoptera?
Svar på tråden Varför skaffa barn???