• Alexiaa

    Varför skaffa barn???

    Något jag tänkt på bara, diskuterade det igår med min kusin också...Varför skaffar man egentligen barn?
    Från början är det ju egoistisk tanke, för antar få tänker på framtida arbeten och liknande.
    Men är det för att slippa vara ensam, ha någon att ta hand och som kan ta hand om en själv som gammal, ha någon som står på dödsannonsen när man dör!
    Hur var det för er ni som valde att skaffa barn?

    Jag personligen blev gravid av"misstag" och hade inte planerat att skaffa barn faktiskt...men blev så ändå!

  • Svar på tråden Varför skaffa barn???
  • Lady Sylvana

    ammi

    Det är ju själviskt, att skaffa barn. Du gör det för din egen del, ingen annans.

  • Majsan70

    Jag har personligen inte skaffat barn. Barn är en gåva man får om man har tur. Två av mina är dessutom oerhört tursamma gåvor eftersom de var helt oplanerade.

  • idiblon
    Minafina 0610 skrev 2008-01-05 13:43:34 följande:
    Någon har någongång räknat ut att ETT barn "kostar" föräldrarna 1 Miljon kronor innan de flyttar hemifrån. Så inte e det för barnbidraget i alla fall  1050 :- / mån räcker inte långt.
    Inte för barnbidraget? Du menar att det inte finns underklass utan drivkraft, arbete, livsvilja och framförhållning som av egoistiska skäl skaffar barn både för att få ett värde som förälder och lite klirr i kassan? För då hålls man åtminstone ovanför ytan. Sedan om det är medvetet eller ej, spelar inte så stor roll. Vill man absolut inte ha barn så ser man till att det inte blir så, åtminstone efter att ha gjort "misstaget" EN gång, för efter det lär man sig att det finns något som heter orsak och verkan. Faktiskt!
  • ict

    För egen del vill jag inte ha barn nu...dels pluggar jag, vill jobba nåt år...och förhoppningsvis träffa en man jag vill ha barn med- om jag vill ha egna barn.

    Det är fler o fler kvinnor som får barn själva- jag är inte insatt i allt runt det...men, jag kommer vänta ett tag med att forska i det.

    För egen del ligger det närmare till hands (nu i tanken iaf) att bli "bonusmamma" igen, istället för att bli ensam förälder. Jag var det under några år med xx:et.

    Men, man vet aldrig!


    Alexiaa skrev 2008-01-05 13:40:37 följande:
    ict- Ok, på så vis!Idag finns dock möjlighet att få barn utan en kille om man verkligen vill också, men det finns ju de som absolut inte vill ha barn också.De som frivilligt väljer bort barn, inte för de inte kan få barn utan för att de inte vill ha ungar.
  • idiblon
    Ammi82 skrev 2008-01-05 13:44:58 följande:
    Ja, vi kan väl låta människosläktet då ut då, ifall det är så själviskt. Naturen har sin gång, tack vare att mäånniskor skaffar barn så finns även du här. Ställ frågan till dina föräldrar... =)
    Och varför vill man hålla människosläktet vid liv då? Inte är det det man tänker på, det kan du väl ändå inte mena...?
  • ict

    Det var inte den tanken jag tänkte, rent spontant.


    idiblon skrev 2008-01-05 13:42:38 följande:
    ict: Det ser jag som härligt icke-primitivt. Problemet är bara om de som kanske är de som egentligen ligger högst intellektuellt inte är primitiva. Vad får vi då för slut för befolkning, rent genetiskt?
  • Ammi82
    Alexiaa skrev 2008-01-05 13:46:33 följande:
    Ja, fast så är det väl inte! De flesta skaffar väl inte barn av skäl som "det behövs för vi ska föröka planeten" eller för "vi måsta ha framtida arbetskraft".Så på det viset tror jag inte det är, folk skaffar barn av olika anledningar men tror inte att låta människosläkten föras vidare är en stor anledning för de flesta.

    Dvs. du är en kreation av dina föräldrars själviskhet. Vill du själv finnas till?


    Nytta och nöje förenas helt enkelt. Det naturligaste som finns är att ett nytt liv kommer till, evolution...

  • Legolina

    Därför skaffar jag barn:

    Jag har en bild av hur jag vill leva mitt liv och nu håller jag på att föverkliga min dröm. En familj med barn i ett hus tillsammans med en man jag älskar och ska leva med tills vi blir gråa och skruttiga

    Att första barnet kom just våren -06 berodde på att vi då hade stabila arbetan och trivdes med livet i stan vi flyttat till.

    Jag är också fullt övertygad om att det finns instinkter inblandade i beslutet att skaffa barn. Den välkända biologiska klockan tickade hos mig och tickar högljutt även nu - vilket gör att jag vill skaffa småsyskon.

    Jag är övertygad om att vi är bra föräldrar som kan ge våra barn det de behöver och bidra till att göra dem till bra människor.

    Men som sagt - det är hur jagoch min sambo vill leva våra liv som avgjorde - vi ska leva familjeliv för det gör OSS lyckliga!

  • idiblon
    ict skrev 2008-01-05 13:51:43 följande:
    Det var inte den tanken jag tänkte, rent spontant.
    Nej, det menade jag absolut inte heller. Det jag menade är att det är uppfriskande att se när folk tänker och inte bara gör.
  • Alexiaa
    Ammi82 skrev 2008-01-05 13:52:25 följande:
    Dvs. du är en kreation av dina föräldrars själviskhet. Vill du själv finnas till?
    Nytta och nöje förenas helt enkelt. Det naturligaste som finns är att ett nytt liv kommer till, evolution...
    Jo, men det är knappast tanken till att folk skaffa barn!
    Om jag vill finnas till, ja! det skulle jag säga...
    Men tror du på fullaste allvar folk väljer att skaffa barn för att föra släkten vidare? det har jag aldrig ens tänkt tanken att jag gör med min son och skulle aldrig skaffat barn för att föra släkten vidare.
Svar på tråden Varför skaffa barn???