• Alexiaa

    Varför skaffa barn???

    Något jag tänkt på bara, diskuterade det igår med min kusin också...Varför skaffar man egentligen barn?
    Från början är det ju egoistisk tanke, för antar få tänker på framtida arbeten och liknande.
    Men är det för att slippa vara ensam, ha någon att ta hand och som kan ta hand om en själv som gammal, ha någon som står på dödsannonsen när man dör!
    Hur var det för er ni som valde att skaffa barn?

    Jag personligen blev gravid av"misstag" och hade inte planerat att skaffa barn faktiskt...men blev så ändå!

  • Svar på tråden Varför skaffa barn???
  • Alexiaa

    bebbe made in italy skrev 2008-01-06 14:42:12 följande:


    När man läser hur vissa människor resonerar så är man ju glad att dom valt att inte skaffa barn!! Tur att vissa inser sina begränsningar och att dom absolut inte skulle passa som föräldrar med den inställningen. Vi som bättre lämpar oss som föräldrar skaffar våra barn och bidrar till mänskligheten och ni som inte passar till att ha barn skaffar inga, enkelt och bra, då slipper många barn lida genom att hamna i hem där dom inte är älskade eller önskade....
    Vilka är det som inte passar för att ha barn då menar du?
  • ict

    "Kan man inte ge barnet trygghet, kärlek och stabilitet så är det enormt egoistiskt och i mina ögon rent förkastligt."

    Jag förstår vad du menar...men, "dessvärre" vet man inte alltid hur livet blir. De som blivit utsatta för ex.vis incest...trodde nog inte ena föräldern att det skulle hända osv.

    Ingen neg kritik om hur du menar.


    VulgusProfanum skrev 2008-01-06 15:31:34 följande:
    Jag förstår hur du tänker Och jag tänker inte bråka med dig om det.Min tanke är denna att vi trots allt väljer att skaffa barn. Handlingen väljer vi- och barnet kommer till världen därför att vi ville.Det är i sig en egoistisk tanke- MEN- inte förkastlig.Därför om vi inte vore egoistiska ibland så skulle inga barn födas till världen och det vore väl trist.Sedan så blir det ju en bonus i sig för barnet att få chansen att leva ett liv i vår värld_om_livet som sådant blir bra och tryggt.Kan man inte ge barnet trygghet, kärlek och stabilitet så är det enormt egoistiskt och i mina ögon rent förkastligt.
  • Alexiaa

    Människor är ofta ganska egoistiska, alltså det behöver inte betyda att du är en dålig människa.
    Men någon helt osjälvisk handling vet jag inte om jag tror existerar, blir du glad av en sak är det ju inte en totalt osjälvisk handling så frågan är inte den att man är sämre människa om man ibland tänker på sig själv.
    Jag kan erkänna jag kan vara lite "ego" ibland, men samtidigt bryr jag mig verkligen om mina medmänniskor...

    Dessutom så kan man ju lägga ner snacket om att meningen med livet är barn, så är det ju inte...meningen med livet kan vara att få barn för just DIG!
    Men för många är inte meningen med livet att få barn, och det är mer accepterat idag att man faktiskt inte alls vill skaffa barn.

  • VulgusProfanum
    ict skrev 2008-01-06 15:43:16 följande:
    "Kan man inte ge barnet trygghet, kärlek och stabilitet så är det enormt egoistiskt och i mina ögon rent förkastligt."Jag förstår vad du menar...men, "dessvärre" vet man inte alltid hur livet blir. De som blivit utsatta för ex.vis incest...trodde nog inte ena föräldern att det skulle hända osv.Ingen neg kritik om hur du menar.
    Nej så är det absolut!
    Vi kan inte veta allt så är det och en situation som såg rent förfärlig ut till att börja med kan vändas till något positivt eller vice versa.
    Beauty fades Dumb is forever
  • Alexiaa

    Man måste acceptera hur folk väljer att leva!
    Bara för att det andra är ontänkbart för en själv betyder inte att det är "fel" utan att den personen har hittat något annat.
    Man behöver inte heller tycka exakt lika, för vore det så skulle ju alla människor faktiskt leva på exakt samma sätt...

  • ict

    Sant.

    Det är ba att kunna vara överens om att man inte är överens.


    Alexiaa skrev 2008-01-06 15:53:34 följande:
    Man måste acceptera hur folk väljer att leva!Bara för att det andra är ontänkbart för en själv betyder inte att det är "fel" utan att den personen har hittat något annat.Man behöver inte heller tycka exakt lika, för vore det så skulle ju alla människor faktiskt leva på exakt samma sätt...
  • ict

    "bra" såklart...


    ict skrev 2008-01-06 15:55:53 följande:
    Sant.Det är ba att kunna vara överens om att man inte är överens.
  • Behemot

    Jag ser inget fel i att skaffa barn av egoistiska skäl. Det innebär ju att barnet är önskat och kommer att bli älskat. Man vill ju vara efterfrågad.
    Jag föredrar iallafall att mina föräldrar skaffade mig för att de ville ha ett barn än för att de ville göra en god gärning (på något sätt)

  • Alexiaa

    bebbe made in italy skrev 2008-01-06 15:25:45 följande:


    skall oxå lämna tråden nu. Det finns så mkt bitterhet här att man dånar, vi som skaffar barn är inte ego vi är oego, det kan jag skriva under med tjock svart penna
    Bitterhet, vem anser du i tråden vara bitter?

    Känns lite fånigt om man börjar kalla folk bitter bara för de tycker olika!
    Känns som att man börjar gå till personangrepp för man är avundsjuka på andra...
Svar på tråden Varför skaffa barn???