• DaJoDe

    DM 1.3

    Jo - Naimi 060509, Ian 080502
    Åsa - Herman 011125, Elly 060511, Sixten 070804
    Johanna - Melvin 040903, Vega 060512
    Sara - Filip 060516, Lukas 071224
    Jaana - Erik 040515, Axel 060518
    Joanna - Pixie 060524, Charlie 070829
    Elisabeth - Malin 060528
    Jenny - Felicia 060604, BF 080822
    Sara - Tindra 060611
    Ellinor - Jonathan 060613
  • Svar på tråden DM 1.3
  • olfo0605

    God kväll..

    Men, gud vilken underbar kväll ni fick Åsa och jag glömde naturligtvis att gratta dig på födelsedagen så det blir ett grattis i efterskott. Lite avis på din present du fick..

    Ja, det är jättestort på lek och buslandet vid Backaplan så därför är det svårt att vara själv vuxen om man har flera barn.. speciellt om man har en liten vilding som Felicia är. Hon sprang både högt och lågt och hon är fruktansvärt snabb också så min syster sa att det var värsta gympingpasset att vara med henne där. Haha.. Skrattande Jag försökte ge mig på det, men jag kunde ju inte krypa igenom en del små utrymmen + att det kändes som det inte var långt till bebisen skulle kommit.. hihi..


    Jo- Åååå, blir alldeles varm i mammahjärtat!!! Förstår du är kääär.. GladJoanna- Det är inte dåligt att att klara lekland med 2 små barn... Är det lagom stort i Mölndal? Jag har hört att det skulle ligga ett i Kållered med fast mycket mindre än det på Backaplan...? Vet du eller någon av er andra?
    Själv funderar man ju på vad man gett sig in på med ett barn till... Det är planerat och allt, men lite tvivel har dock kommit på om jag fixar detta... Är väldigt imponerad av dig som klarar det själv dessutom... *ler*.. Glad

    Nä, nu skall jag avsluta och gå till kojs..

    God natt mamas...

  • Southern Belle

    Jo - Härligt när man får bli förälskad gång på gång i sina mysiga ungar!

    Måste bara få "skryta" lite om Elly! Idag satt vi och ritade och för skoj skull skrev jag ett ord på pappret och frågade henne vad jag hade skrivit. "Sol" svarade hon. Snacka om att jag tappade hakan för det var just vad det stod! Hon har rätt bra koll på bokstäverna men oftast så förknippar hon ord som börjar med vissa bokstäver med våra namn. T ex om hon ser ett ord som börjar på S så tror hon att det står Sixten osv. Därför var jag helt säker att hon skulle svara "Sixten" och inte "sol"! Sedan försökte jag med "bil" men då lyckades hon bara bokstavera det men förstod inte vad det stod så kanske var det bara en slump att hon lyckades första gången... men ändå, mamma blev jättestolt! Jämförelsevis (jag veeet, man ska inte jämföra men ibland är det lite kul!) så måste jag få berätta att när Herman var lika gammal som Elly är nu kunde han läsa lite och t o m skriva bokstäver och sitt namn. Han har alltid varit otäckt tidig med allt. Inte lätt att vara småsyskon till en kille som Herman...

    Nä, nu ska jag hoppa ner i bingen och läsa lite i min spännande bok! Skulle egentligen måla väggen i H's rum men jag är lite sur på den så jag lägger ner det idag...

    Natti!

    Förresten, ni behöver inte oroa er för att det kommer en 4:a om nio månader för så länge vi håller på att måla sover vi på varsitt håll, maken och jag. Vi har delat på barnaskaran och en av oss sover med H och E på övervåningen. Idag blir det jag som får äran att sova i vår feta amerikanska soffa!

    Natti igen!


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • olfo0605

    wow Åsa.. Vad duktig hon är lilla Elly... Så långt har vi inte kommit här.. Jag är glad att Felicias tal har lossnat äntligen..


    Hur har det gått med inbjudningskorten till Ians dop Jo? *nyfiken*


    God förmiddag förresten........... Glömde jag säga när jag kom in här för en stund sen.. Tar alltid sån tid för mig att skriva för jag har en liten tjej som gärna vill ha uppmärksamhet varje gång jag sätter mig framför datorn.


    Ni får ha en bra dag annars..

  • DaJoDe

    WOW Åsa vad impad jag blir!!! Duktiga barn du har! Förstår att det är svårt att låta bli att jämföra... Här jämför jag typ hela tiden, det blir ju lättare också eftersom de är födda samma tid på året. I slutet av augusti satt Naimi i barnstolen när jag höll på att packa inför flytten. Ian lär kunna göra det då också eftrsom han redan nu vill sitta upp hela tiden och får han bara lite stöd så... Ja, så jämför jag typ hela tiden, men än så länge är de rätt lika i utvecklingen. Förstår dock att det är svårt att vara småsyskon till duktiga Herman! Wow vilken kille! Vad gäller Naimi och bokstäver så är bokstavskexen det närmsta hon kommer i den vägen .

    Nu är det bara 1½ dag kvar till Moster Wonderful Toalett åker hem! Usch, känner mig hemsk, för hon är ju snäll och hon har tagit med Naimi till parken varje dag (oavsett väder för "it is wonderful to be out in the rain") vilket har get mig en massa tid till att bara få vara med lilleman och vila lite. Men, en mer självcentrerad människa får man verkligen leta efter... Och stackars D får hela tiden försvara sig och sin diet och hon tjatar om och om igen om samma saker även fast hon är helt ute och cyklar som tex hur viktigt det är att D äter grönsaker, vilket han ju gör, men inte alla, men i hennes värld äter han inga bara för att han inte äter det hon vill.... Och allt hon gör är så "wonderful and lovely" och alla älskar hennes matlagning och hon köper bara de bästa råvarorna, är 100% ekologisk och bla bla bla. Hon vet och kan allt bäst och i hennes värld har hon fått Naimi att äta frukt... Som om hon inte gjorde det innan hon kom hit... Och hon sitter och sjunger för Naimi på mornarna för det är viktigt att Naimi lär sig de engelska sångerna också. MEN HALLÅ - Naimi gör ju inget annat än sjunger, både de svenska och engelska sångerna... Sånger som vi har spelat och sjungit för henne sen hon var bebis! MY GOD! Väldigt påfrestande att ha en människa i huset som talar om för oss vad vår dotter gillar och inte gillar... Härom dagen lagade hon mat och hade sesamolja i maten, något som jag ofta använder, speciellt när jag marinerar. Med andra ord, Naimi är van vid den smaken. Men Naimi ville inte äta just den här maten och då fick vi höra att det troligtvis var sesamoljan hon inte gillade, för den är ovanlig... Hmmm, när jag gav henne flaskan så var den ju i princip tom, det kanske borde ha hintat om att oljan används flitigt... Ja ja, smådetaljer, jag vet, men just nu retar man sig på minsta lilla. Idag fick jag även höra att jag inte tycker om dill. VA?! Vet i sjutton vad hon fått det ifrån, men jag bad henne ha i hur mycket dill hon ville i maten... Gaaahhhh...

    Nä, nu ska jag inte spy mer galla över den här kvinnan, inte så kul för er... Kan bara säga att ni ju sluppit en fotovisning av bilder från Indien där hon orerade till varje bild i minst 5 minuter - allt och alla var Wonderful och lovely till den milda grad så att jag somnade innan hon hunnit fram till sista bilden... Som tur var höll D sig vaken och ställde artigt en massa följdfrågor .

    Nä, NU slutar jag .

    Kram å hej

  • Southern Belle

    Har glädjen att meddela att Jennys lilla Vendela har kommit till världen!  Hoppas Jenny snart är hemma igen och kan ge oss alla detaljer om förlossningen och hur de mår!

    GRATTIS Jenny med familj!


    a balanced diet is Chocolate in both hands
  • DaJoDe

    Tjihoooo!!! Grattis Jenny och välkommen till världen Vendela!!! Ser fram emot att få höra mer om hur det gått!

    Kram å grattis!

  • Jatsu

    Grattis till Vendela Jenny!!! Hoppas ni mår bra hela familjen.

    Själv var jag ju sjukskriven i fyra veckor pga stress i början av juli. Återhömtade mig rätt bra efter en skön vistelse på landet. Dessutom kom vi hem i natt efter en underbar veckas semester på Kreta.
    Tyvärr fick jag besked när jag kom hem om att min pappa har dött, vilket känns väldigt jobbigt. Jag hade ju en komplicerad relation till honom och det gör att sorgearbetet känns väldigt konstigt och kluvet.
    Fasar också för allt jobb som det för med sig i form av att ordna begravning, tömma lägenhet, ordna med bouppteckning m.m. Jag har ju gjort allt det där en gång förut när min bror dog och det är inget jag längtar efter att ta itu med igen. Ska dock försöka få mer hjälp med allt det praktiska den här gången.
    Vill ju inte slita ut mig innan jag ens har gått tillbaka till jobbet igen.

    Hoppas att alla ni andra mår bra.
    Jag försöker att hinna läsa vad ni skriver men jag har inte riktigt min gamla vanliga ork att skriva och kommentera just nu.

    Nu ska jag ta mig en kopp thé och försöka få ordning på mina tankar.

  • Southern Belle

    Jaana - Beklagar att du har mist din pappa! Så jobbigt att inte bara kunna sörja "på vanligt sätt"..... och jobbigt med allt annat runt omkring som det medför... Bra att du tänker be om hjälp! Ta hand om dej! Massor med kramar!

    Jo - Tack för en trevlig dag! Men vart tog ni vägen??? Helt plötsligt var ni inte bakom oss längre.... Hoppas du hittade ut på E20 utan problem och att resan hem gick bra! Somnade Naimi? Och du, glöm inte att skicka receptet på de supersmarriga muffinsen! Och bilden på coolt Naimi och Elly i gungan!


    a balanced diet is Chocolate in both hands